Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Takarékbank-elemzések

2016. szeptember 21. 12:49:59Makró
Takarékbank: ismét gyorsítósávban a magyar gazdaság
A magyar gazdaság az idén 2,2 százalékkal, míg jövőre 3,3 százalékkal bővülhet a Takarékbank Zrt. legfrissebb előrejelzése szerint, az államháztartás hiánya a kormányzati várakozásoknál kedvezőbb, idén 1,6 százalék, jövőre 2,1 százalék lehet GDP-arányosan, az államadóssági ráta pedig a tavalyi 75,3 százalékról idén év végére 74,1, míg jövőre 71,9 százalékra csökkenhet.
.
2015. december 9. 14:55:59Makró
Takarékbank: jövőre 2,4 százalékos lesz a növekedés
A magyar gazdaság az idei 2,9 százalék után 2016-ban 2,4, 2017-ben pedig 2,8 százalékkal bővülhet a TakarékBank elemzői szerint - mondta Oszlay András, a pénzintézet osztályvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
.
2013. december 11. 16:55:59Makró
Takarékbank: 2015-től már szükséges lehet a kamatemelés
A jelenlegi alacsony potenciális növekedési ütemnél erőteljesebben bővülhet a magyar gazdaság a következő két évben a Magyar Takarékszövetkezeti Bank (TakarékBank) Zrt. legfrissebb prognózisa szerint.
.
2013. február 14. 07:52:59Makró
Takarékbank: lassú a kilábalás a recesszióból
A magyar gazdaság 2012 harmadik negyedévében nem került ki a recesszióból, amiben az aszály is jelentős szerepet játszott. A tavalyi negyedik negyedévben tovább mélyülő recesszióra, így 2 százalékot elérő, esetleg azt meg is haladó GDP-visszaesésre, az idén mindössze 0,3 százalékos növekedésre számítanak a Takarékbank elemzői, akik szerint jövőre 1,5 százalékra gyorsulhat a növekedés üteme.
.
2012. szeptember 26. 12:04:59Makró
Csak a kedvező nemzetközi hangulatért imádkozhatunk
Csak a kedvező nemzetközi hangulatért imádkozhatunkVárhatóan még évekig nem lesz belső kereslet, ezért csak a kedvező konjunktúraárt imádkozhatunk, egyértelműen az exportra kell koncentrálni - hangzott el egy szerdai sajtóbeszélgetésen. A szakemberek szerint a magyar kötvénypiac az elmúlt hónapokban szinte kizárólag a kedvező hangulatból profitált, az IMF-megállapodást még nem árazták be. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. október 20. 11:19:59Makró
A Takarékbank optimistább Magyarországgal kapcsolatban
A Takarékbank optimistább Magyarországgal kapcsolatbanÖsszességében nem gondolják a Takarékbank elemzői, hogy recesszió lenne Európában vagy Magyarországon, ugyanakkor létezik egy pesszimista forgatókönyv, mely szerint csak minimális lesz a gazdasági növekedés - hangzott el a cég csütörtöki sajtóbeszélgetésén. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. május 4. 16:40:59Makró | Befektetés
Külföldön lassan jobban szeretik a magyar kormányt, mint itthon
Külföldön lassan jobban szeretik a magyar kormányt, mint itthonA Széll Kálmán Terv és a konvergencia jelentés ismertetése óta a külföldi piacok eltökéltnek látják a magyar kormányt, hogy radikális lépéseket tegyen, belföldön azonban a választók kezdik látni, hogy a bejelentett intézkedések nem feltétlenül előnyösek számukra rövid távon, ezért romlik a kormány belföldi megítélése - hangzott el egy szerdai sajtóbeszélgetésen.
.
2011. január 25. 13:07:59Makró | Befektetés
Radikálisan javulhat hazánk megítélése február után
Radikálisan javulhat hazánk megítélése február utánHa a kormány meg tudja valósítani a beígért reformokat, akkor elvileg drasztikusan csökkennie kellene hazánk CDS-felárának február után, hiszen akkor már semmi nem indokolja a jelenlegi pesszimizmust - hangzott el a Takarékbank keddi sajtóbeszélgetésén. A cég szakemberei szerint ha ez megvalósul, akkor az egyik legjobb befektetés a magyar CDS-felár shortja lehet. Mfor.hu-tudósítás.
.