Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Egyiptom

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2017. április 18. 15:34:59Vállalatok
Több mint 1000 szobrot, 10 szarkofágot és hat múmiát találtak egy ókori egyiptomi sírban
Több mint 1000 szobrot, 10 szarkofágot és hat múmiát találtak egy ókori egyiptomi sírbanLuxorban akadtak az óriási régészeti fogásra, és a kutatók arra számítanak, találnak ott még további szobrokat is.
.
2016. december 9. 16:35:41Makró
Halálos merénylet a magyar turisták kedvenc kirándulóhelyén
Hat rendőr halt meg egy robbanásban, ami Kairóban történt a városközpontot a gízai piramisokkal összekötő úton.
.
2016. február 3. 11:49:59Makró | Vállalatok
Az egyiptomi atomerőmű is orosz lesz
Egyiptomban mintegy másfél-két év múlva elkezdődhet az ország első atomerőművének az építése. Az orosz típusú atomerőmű létrehozását Moszkva nagy összeggel támogatja - jelentette be a Kairóban tárgyaló orosz ipari és kereskedelmi miniszter.
.
2015. június 7. 12:16:52Vállalatok
esz-Szíszi: Egyiptom kiváló hídfő a térségbe tartó befektetőknek
Egyiptom kiváló hídfő a lábukat az afrikai piacokon megvetni kívánó befektetőknek - hangsúlyozta Abdel-Fattáh esz-Szíszi elnök az M1 aktuális csatorna által szombaton este sugárzott interjúban.
.
2012. február 10. 16:04:45Makró
Leminősítette Egyiptomot a Standard & Poor's a politikai bizonytalanság miatt
Leminősítette Egyiptom eddig is mélyen spekulatív államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy a belpolitikai helyzet stabilizálódása híján romlott, és valószínűleg még tovább romlik az ország külső fizetési pozíciója.
.
2011. március 23. 11:52:59Vállalatok
Várhatóan májusra helyre áll a turistaforgalom Egyimtomba
A charterjáratokat bérlő utazási irodák szerint várhatóan két-három hét múlva vagy legkésőbb májusra már talán helyre állhat a turistaforgalom Egyiptomba.
.
2011. március 21. 08:07:59Makró
A szaúdi gazdaság alig érzi a válságot, Egyiptomban újra kinyit a tőzsde
Szaúd-Arábiában, az arab világ legnagyobb gazdaságában alig érezhető a térségben kialakult válság - jelentette ki vasárnap a szaúdi jegybank kormányzója. Ugyancsak vasárnap Egyiptomban bejelentették, hogy több mint 50 napi szünet után folytatódik a kereskedés a kairói tőzsdén. A tőzsde megnyitását Eszám Saraf miniszterelnök jelentette be az állami televízió beszámolója szerint.
.
2011. március 16. 14:43:59Makró
Leminősítette Egyiptomot a Moody's
Leminősítette Egyiptom eddig sem befektetési ajánlású államadósi osztályzatát szerdán a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő, arra az aggodalmára hivatkozva, hogy Hoszni Mubarak eltávolítása után is feszült a helyzet az országban.
.
2011. március 8. 08:01:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Újraindulhatnak az egyiptomi charterjáratok
Két-három héten belül újraindulhatnak Magyarországról az Egyiptomba tartó charterjáratok, miután a Külügyminisztérium levette az egyiptomi tengerparti üdülőhelyeket az utazásra nem ajánlott I-es kategóriából - mondta el az MTI kérdésére Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke hétfőn.
.
2011. február 14. 16:59:59Makró
Egyiptom államadóssága a GDP 89,5 százaléka volt júniusban
Egyiptom teljes államadóssága 1.080 milliárd egyiptomi font (183,7 milliárd dollár) volt tavaly júniusban. Ez a hazai össztermék (GDP) 89,5 százaléka - az egyiptomi nemzeti könyvvizsgáló ügynökség (CAA) hétfői közlése szerint.
.
2011. február 11. 11:49:59Makró | Befektetés
Egyiptom CDS árazása emelkedett Mubarak csütörtöki bejelentésére
Emelkedett Egyiptom adósságtörlesztési leállásának kockázatára köthető biztosítási ügyletek (CDS) árazása pénteken délelőtt, miután Hoszni Mubarak elnök a nemzethez intézett csütörtök késő esti beszédében bejelentette, hogy nem mond le.
.
2011. február 8. 18:40:59Szubjektív
Forradalom vagy csak marketing?
Forradalom vagy csak marketing?Az internet, mint a társadalmat átalakító erő képzete gyakorlatilag egyidős magával a hálózattal. Amikor a ’90-es években John Perry Barlow megírta a kibertér függetlenségi nyilatkozatát, valószínűleg nem az egyiptomi eseményekre vagy valami hasonlóra gondolt. Ma azonban már nincs olyan tömeges megmozdulás egy-egy kormány vagy rendszer ellen, melynél nem a netes kommunikációt emelik ki újdonságként.
.
2011. február 7. 15:12:59Makró
Normalizálódik a gazdasági helyzet, folytatódnak az ellenzék és a kormány tárgyalásai
Kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba Egyiptomban, miután az ellenzéki csoportok pozitívnak minősítették a hatalom képviselőivel az ország jövőjéről a hét végén megkezdett tárgyalásaikat, amelyek hétfőn is folytatódtak.
.
2011. február 7. 10:32:00Makró | Vállalatok | Befektetés
Elérheti a 200 dollárt az olaj ára
Akár meg is duplázhatja az olaj árát a szuezi csatorna esetleges lezárása, nyilatkozta Rafael Ramirez venezuelai olajminiszter. A csatorna esetleges lezárása esetében az OPEC tagjainak vésztanácskozást kellene tartaniuk, tette hozzá a latin-amerikai politikus.
.
2011. február 6. 18:07:59Makró
Nincs likviditási problémája az egyiptomi bankoknak
Az egyiptomi gazdaság át fogja vészelni a zavargások okozta válságot, a bankszektornak pedig nincsenek likviditási problémái - jelentette ki a központi bank elnöke azt megelőzően, hogy egy hét szünet után vasárnap ismét kinyitottak a bankok.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.