Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Egyiptom

Előző oldal12Következõ oldal
2016. december 9. 16:35:41Makró
Halálos merénylet a magyar turisták kedvenc kirándulóhelyén
Hat rendőr halt meg egy robbanásban, ami Kairóban történt a városközpontot a gízai piramisokkal összekötő úton.
.
2016. február 3. 11:49:59Makró | Vállalatok
Az egyiptomi atomerőmű is orosz lesz
Egyiptomban mintegy másfél-két év múlva elkezdődhet az ország első atomerőművének az építése. Az orosz típusú atomerőmű létrehozását Moszkva nagy összeggel támogatja - jelentette be a Kairóban tárgyaló orosz ipari és kereskedelmi miniszter.
.
2015. június 7. 12:16:52Vállalatok
esz-Szíszi: Egyiptom kiváló hídfő a térségbe tartó befektetőknek
Egyiptom kiváló hídfő a lábukat az afrikai piacokon megvetni kívánó befektetőknek - hangsúlyozta Abdel-Fattáh esz-Szíszi elnök az M1 aktuális csatorna által szombaton este sugárzott interjúban.
.
2012. február 10. 16:04:45Makró
Leminősítette Egyiptomot a Standard & Poor's a politikai bizonytalanság miatt
Leminősítette Egyiptom eddig is mélyen spekulatív államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy a belpolitikai helyzet stabilizálódása híján romlott, és valószínűleg még tovább romlik az ország külső fizetési pozíciója.
.
2011. március 23. 11:52:59Vállalatok
Várhatóan májusra helyre áll a turistaforgalom Egyimtomba
A charterjáratokat bérlő utazási irodák szerint várhatóan két-három hét múlva vagy legkésőbb májusra már talán helyre állhat a turistaforgalom Egyiptomba.
.
2011. március 21. 08:07:59Makró
A szaúdi gazdaság alig érzi a válságot, Egyiptomban újra kinyit a tőzsde
Szaúd-Arábiában, az arab világ legnagyobb gazdaságában alig érezhető a térségben kialakult válság - jelentette ki vasárnap a szaúdi jegybank kormányzója. Ugyancsak vasárnap Egyiptomban bejelentették, hogy több mint 50 napi szünet után folytatódik a kereskedés a kairói tőzsdén. A tőzsde megnyitását Eszám Saraf miniszterelnök jelentette be az állami televízió beszámolója szerint.
.
2011. március 16. 14:43:59Makró
Leminősítette Egyiptomot a Moody's
Leminősítette Egyiptom eddig sem befektetési ajánlású államadósi osztályzatát szerdán a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő, arra az aggodalmára hivatkozva, hogy Hoszni Mubarak eltávolítása után is feszült a helyzet az országban.
.
2011. március 8. 08:01:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Újraindulhatnak az egyiptomi charterjáratok
Két-három héten belül újraindulhatnak Magyarországról az Egyiptomba tartó charterjáratok, miután a Külügyminisztérium levette az egyiptomi tengerparti üdülőhelyeket az utazásra nem ajánlott I-es kategóriából - mondta el az MTI kérdésére Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke hétfőn.
.
2011. február 14. 16:59:59Makró
Egyiptom államadóssága a GDP 89,5 százaléka volt júniusban
Egyiptom teljes államadóssága 1.080 milliárd egyiptomi font (183,7 milliárd dollár) volt tavaly júniusban. Ez a hazai össztermék (GDP) 89,5 százaléka - az egyiptomi nemzeti könyvvizsgáló ügynökség (CAA) hétfői közlése szerint.
.
2011. február 11. 11:49:59Makró | Befektetés
Egyiptom CDS árazása emelkedett Mubarak csütörtöki bejelentésére
Emelkedett Egyiptom adósságtörlesztési leállásának kockázatára köthető biztosítási ügyletek (CDS) árazása pénteken délelőtt, miután Hoszni Mubarak elnök a nemzethez intézett csütörtök késő esti beszédében bejelentette, hogy nem mond le.
.
2011. február 8. 18:40:59Szubjektív
Forradalom vagy csak marketing?
Forradalom vagy csak marketing?Az internet, mint a társadalmat átalakító erő képzete gyakorlatilag egyidős magával a hálózattal. Amikor a ’90-es években John Perry Barlow megírta a kibertér függetlenségi nyilatkozatát, valószínűleg nem az egyiptomi eseményekre vagy valami hasonlóra gondolt. Ma azonban már nincs olyan tömeges megmozdulás egy-egy kormány vagy rendszer ellen, melynél nem a netes kommunikációt emelik ki újdonságként.
.
2011. február 7. 15:12:59Makró
Normalizálódik a gazdasági helyzet, folytatódnak az ellenzék és a kormány tárgyalásai
Kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba Egyiptomban, miután az ellenzéki csoportok pozitívnak minősítették a hatalom képviselőivel az ország jövőjéről a hét végén megkezdett tárgyalásaikat, amelyek hétfőn is folytatódtak.
.
2011. február 7. 10:32:00Makró | Vállalatok | Befektetés
Elérheti a 200 dollárt az olaj ára
Akár meg is duplázhatja az olaj árát a szuezi csatorna esetleges lezárása, nyilatkozta Rafael Ramirez venezuelai olajminiszter. A csatorna esetleges lezárása esetében az OPEC tagjainak vésztanácskozást kellene tartaniuk, tette hozzá a latin-amerikai politikus.
.
2011. február 6. 18:07:59Makró
Nincs likviditási problémája az egyiptomi bankoknak
Az egyiptomi gazdaság át fogja vészelni a zavargások okozta válságot, a bankszektornak pedig nincsenek likviditási problémái - jelentette ki a központi bank elnöke azt megelőzően, hogy egy hét szünet után vasárnap ismét kinyitottak a bankok.
.
2011. február 4. 10:34:59Makró
Az egyiptomi jegybank korlátozza a készpénzfelvételt
Az egyiptomi központi bank korlátozza a magánszemélyek készpénzfelvételét, de nem limitálja a belföldre és külföldre történő átutalásokat, amikor vasárnap újranyit majd néhány bank, egyheti zárva tartás után.
Előző oldal12Következõ oldal
.