Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Egészségügy és egészségipar

2017. január 20. 10:58:02Makró | Vállalatok
30 kilométernél többet utaznak, majd várnak fél-egy órát a beteg gyerekek az intézmények felében
Sok beteg, kevés orvos, megnövekedett várakozási idő. A legtöbb kórház, mentőállomás vagy gyermekorvosi rendelő nemcsak a saját, de a környező települések kis betegeit is gyógyítja, és ügyeletként is funkcionál. A várakozási idő emiatt akár az egy órát is meghaladhatja – derül ki a K&H gyógyvarázs program keretében végzett országos felmérésből.
.
2017. január 18. 18:52:59Makró
Megdöbbentő ábra: alig lenne egészséges magyar?
Megdöbbentő ábra: alig lenne egészséges magyar?Meghökkentő ábrát tett közzé Facebook-oldalán az OECD szervezete, ami alapján a magyaroknál már csak a portugálok érzik magukat betegebbnek.
.
2017. január 17. 17:33:27Makró
Hiába a rengeteg pénz: Meghekkelték az egészségügy kancellári rendszerét
Hiába tesznek óriási pénzeket az egészségügybe, ellátásszervezés nélkül nem lehet megoldani a problémákat - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár kedden budapesti konferencián.
.
2017. január 13. 05:25:59Személyes pénzügyek
Újabb lesújtó adat a magyar egészségügyről
Újabb lesújtó adat a magyar egészségügyrőlNagyon rossz a helyzet Magyarországon, ha nemzetközi összehasonlításban vizsgáljuk a hálapénz fizetési szokásokat. A lakosság számottevő része fizet a biztosításon túl az orvosoknak, az OECD-ben csak két országban mértek magasabb arányt a magyarországinál.
.
2017. január 5. 15:49:59Makró
Olcsóbb lehet a kórházak működése
A kórházak pénzügyi-számviteli egységesítése egy korábbi folyamat folytatása, amellyel az intézmények működtetése lesz olcsóbb - mondta az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön újságíróknak egy más témában tartott sajtótájékoztató után.
.
2016. december 12. 12:15:08Makró
Jogellenes a magyar kórházak eljárása?
Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) szerint a kórházak feltételekhez kötik a konszolidáció által érintett számlák kifizetését, ami jogellenes, ezért a szervezet az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) vezetőjéhez fordul.
.
2016. december 10. 16:40:59Makró
Rétvári: folytatódik a béremelés az egészségügyben
2017 a béremelés folytatásának éve lesz az egészségügyben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.
.
2016. december 8. 05:55:59Makró
Túl későn diagnosztizálják a daganatos betegségeket
Magyarországon gyakran később diagnosztizálják a daganatos betegségeket, mint az Európai Unió más országaiban, emiatt kisebb a gyógyulás esélye - mondta a Magyar Nemzetnek az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai osztályának vezetője.
.
2016. december 3. 08:34:59Makró
Népbetegség idehaza a koraszülés
Évente ötezer terhességnél, illetve szülésnél állapítanak meg fejlődési rendellenességet Magyarországon - írja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének, a WHO-nak az adatai alapján a Magyar Hírlap szombati számában.
.
2016. december 2. 05:34:59Makró
Túlterheltség? A magyar orvosok találkoznak a legtöbb beteggel
Túlterheltség? A magyar orvosok találkoznak a legtöbb beteggelEurópa élén állnak a magyar orvosok, ha azt nézzük, hány beteggel találkoznak egy évben. Igaz, ez akár régiós sajátosság is lehet az egészségügyben, hiszen Magyarország mögött a másik három visegrádi ország sorakozik fel.
.
2016. november 28. 06:10:59Makró
Komoly veszélyben a gyermekgyógyászati alapellátás
Tíz éven belül az ország nagy részében megszűnhet a gyermekgyógyászati alapellátás, mivel lassan nem lesz, aki az idős házi gyermekorvosok praxisát átvegye - hívta fel a figyelmet a problémára Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke a Magyar Nemzet hétfői kiadásában.
.
2016. november 24. 06:10:59Makró
Tarolnak az illegális gyógyszerek
Tarolnak az illegális gyógyszerek, egyre több magyar keresi a gyorsan és könnyen hozzáférhető orvosságokat - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.
.
2016. november 22. 07:22:59Makró
Adósságaik ellenére is tartalékolnak a kórházak
Akár 2-3 milliárd forintos adósságaik ellenére is tartalékolnak a kórházak - írta a Magyar Nemzet keddi számában.
.
2016. november 18. 08:22:59Makró
Harmadával is nőhetnek a szociális szféra fizetései
Jövőre 15-32 százalékos bérfejlesztés lesz a szociális ágazatban, egyes foglalkozási csoportoknál pedig akár még ennél nagyobb emelés is várható - írta a Magyar Idők pénteki számában a szociális ágazat érdekképviseleti szervezetei és a kormány közötti egyeztetésekre hivatkozva.
.
2016. november 17. 10:34:59Makró
45 milliárd kell a kórházaknak rendezni az adósságukat
Miközben a kormány folyamatosan kisegíti a korházakat, azok adóssága időről-időre növekszik. Most ismét kapnak 45 milliárdot, hogy rendezzék a helyzetet.
.