Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / FxPro-elemzések

2012. február 1. 19:16:20Befektetés
EU-csúcs a görög dráma árnyékában
EU-csúcs a görög dráma árnyékábanA görög hitelválság két évvel ezelőtti kirobbanása óta tartott 16 EU-csúcs eredménytelenségéhez képest a tegnapelőtti ülés igen produktívra sikeredett.
.
2011. december 18. 10:43:59Befektetés
Kína is Európa sorsára juthat
Kína is Európa sorsára juthatBár köztudottan rémisztő az európai helyzet, azonban Kínában is hasonlóan nyugtalanító jelek utalnak a fellendülés akadozására, áll az FxPro most közzétett elemzésében.
.
2011. december 5. 21:34:59Befektetés
Mozgolódik az EKB
Mozgolódik az EKBAz Európai Központi Bank decemberi értekezlete megfelelő alkalmat szolgáltathat arra, hogy a pénzintézet szakítson múltbéli dogmáival és radikálisabb lépéseket tegyen az eurózóna válságának megoldására. Amennyiben hihetünk Mario Draghi múlt csütörtöki nyilatkozatának (vagy annak sorok közti olvasatának), úgy az EKB valószínűleg már el is indult ezen az úton. Bár a bank valószínűleg nem veszi elő a sokak által remélt nagyágyút, de valószínűleg több fokozattal felkapcsol majd, vélik az FxPro elemzői.
.
2011. november 14. 16:31:50Befektetés
Komoly kihívások előtt Mario Monti
Komoly kihívások előtt Mario MontiÉrdekes, hogy egyesek mennyire össze tudják szedni magukat, ha már szorul a fiskális hurok. A pénteki nap folyamán, majd a hétvégén is némileg megnyugodtak a kedélyek Rómában, miután Mario Monti kapott megbízást az új ügyviteli kormány elnöklésére. Az optimizmus indokolt lehet, de az új kormányfő előtt hatalmas feladat áll, olvasható az FxPro aktuális elemzésében.
.
2011. november 11. 17:31:06Befektetés
Amibe az olaszok még kapaszkodhatnak
Amibe az olaszok még kapaszkodhatnakAz olasz helyzettel kapcsolatban az a legfontosabb kérdés, hogy a válság mennyiben pénzügyi és mennyiben politikai természetű. A dél-európai országban ugyanis a bajokat tetézi, hogy a jelentős adósság mellett a korábbi miniszterelnök, Berlusconi iránti bizalom is megingott, ami már-már szokványos, hiszen rendszeresen buknak meg idő előtt a kormányok, áll az FxPro helyzetelemzésében.
.
2011. november 3. 20:49:31Befektetés
Ha csődöt akartok, megkaphatjátok!
Ha csődöt akartok, megkaphatjátok!A tegnapi események történelmi jelentőséggel bírnak. A közös valutát, már bevezetése előtt is úgy tálalták, hogy az visszavonhatatlan, és hogy a zónához való csatlakozás után, azt egyik ország sem hagyhatja el. Ez képezi egyben a jelenlegi probléma egy részét is. A kizárás szankciójának hiányában, a tagállamok szabadon variálhattak és dönthettek alacsony kamatlábakról és könnyen hozzáférhető hitelekről. Természetesen nem Görögország volt az egyetlen bűnös - olvasható az FxPro elemzésében.
.
2011. október 28. 21:04:58Befektetés
Európa megmentése: az ördög a részletekben lakozik
Európa megmentése: az ördög a részletekben lakozikA kezdeti euforikus reakciók után egyre több árnyaltabb vélemény jelenik meg a szerda éjszaka elfogadott Európai Uniós megállapodás kapcsán. A tervek szépek, és ambiciózusak, ám számos olyan részlet várat magára, ami árnyalhatja a képet. Ahhoz, hogy ne csak egy gyors short covering rally alakuljon ki, számos megoldandó kérdés vár az eurózónára, az ugyanakkor biztató, hogy az USA-ban úgy tűnik, túl vannak a nehezén, áll az FxPro helyzetelemzésében.
.
2011. október 21. 18:25:17Befektetés
Három érv Görögország elvágása mellett
Az elvágás alatt nem (feltétlenül) az eurózónából való távozást értem, hanem az EU és IMF által biztosított mentőkötél elvágását, mely mindeddig (legalább egy évig) megóvta Görögországot a csődtől.
.
2011. október 11. 18:40:57Befektetés
A félelmek enyhülése közepette esik a dollár
A félelmek enyhülése közepette esik a dollárÚgy tűnik, az európai politikusok – várható – lépései, illetve az utóbbi napokban publikált vártnál jobb gazdasági adatok hatására ismét erősödött a kockázatvállalási kedv, ez pedig gyengítette a dollárt. Miután a pesszimisták még mindig komoly eladási pozícióban ülnek, kedvező hírek esetén újabb lendületet kaphat az emelkedés a shortok zárása miatt, áll az FxPro elemzésében.
.
2011. október 5. 19:04:41Makró
Orbán zavarba ejtette a bankárokat
Orbán zavarba ejtette a bankárokatA magyar közvélemény - a gazdagokkal való kivételezést látja benne, így - meglehetősen vegyesen ítéli meg az Orbán-kormány azon lépését, mely a bajba jutott devizaadósokon igyekszik a kedvezményes végtörlesztés bevezetésével segíteni. Milyen az intézkedés külföldi megítélése? Az FxPro elemzői foglalták össze tapasztalataikat.
.
2011. október 3. 20:28:32Makró
Miért hatástalan a pénzügyi tranzakciós adó?
Miért hatástalan a pénzügyi tranzakciós adó?Az EU, a hírek szerint még a novemberi G20-as találkozó előtt rábólinthat a pénzügyi tranzakciós adóra, mely újfent jól mutatja az Unió politikai irányításában rejlő hiányosságokat, illetve hogy a döntéshozók továbbra is azt tartják szem előtt, ami szerintük a hazai közönség, és nem az eurózónába vetett bizalom visszaállítása számára lenne a legjobb. Amennyiben az EU továbbra is ezen az úton halad, úgy az erre szánt erőfeszítések várhatóan nem fogják elérni a kívánt hatást.
.
2011. szeptember 21. 17:46:59Makró | Befektetés
Tud-e segíteni Szuper Ben?
Tud-e segíteni Szuper Ben?A piacok a Fed kétnapos ülésétől várnak valamiféle lendületet. Mindenki abban bízik, hogy a Bernanke által meglebegtetett eszköztárból előhúznak valamit. Az óvatosabbak hitelek futamidejének cseréjére számítanak, mások szerint jöhet Ben helikopteres magánszáma, áll az FxPro elemzésében.
.
2011. szeptember 14. 12:50:58Befektetés
Az euró vergődése lendületbe hozta a dollárt
A hét elején újra a figyelem középpontjába került a dollár folyamatos erősödése. A dollárindex két hét alatt több mint 5 százalékkal nőtt, technikai szempontból nézve pedig további erősödésre számíthatunk.
.
2011. szeptember 9. 19:04:58Befektetés
G7: ezúttal tényleg eljött a koordinált intervenció ideje
G7: ezúttal tényleg eljött a koordinált intervenció idejeA jelenlegi és a 2008-as válsághelyzet összehasonlítása már kissé idejétmúlt, kivéve, ami globális politikai stratégiákat illeti. Itt ugyanis komoly változásokra számíthatunk a hétvégi G7-es értekezleten, ahol a politikai vezetők lehet, hogy jobban összpontosítanak majd a közös, mint az egyéni problémáikra. Amennyiben tényleg így lesz, úgy ez a hitelválság megoldásának folyamatában egy új mérföldkövét jelentene.
.
2011. augusztus 25. 19:34:59Makró | Befektetés
Bernanke újra kinyithatja a pénzeszsákot
Bernanke újra kinyithatja a pénzeszsákotA piac napok óta vár a Fed elnökének pénteki beszédére. A többség úgy véli, hogy Ben Bernanke újabb gazdaságélénkítő csomagot jelent be, a piac csalódott lenne, ha semmilyen intézkedést nem hoznának. A legvalószínűbb forgatókönyvnek egy újabb mennyiségi lazítás, a QE3 tűnik, áll az FxPro elemzésében.
hirdetés
hirdetés
.