Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Duna House Barométer

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2017. május 9. 11:01:59Befektetés | Személyes pénzügyek
A 13. kerület a legnagyobb sláger a lakáspiacon
A 13. kerület a legnagyobb sláger a lakáspiaconA húsvét és a rosszabb idő némileg visszafogta áprilisban a lakásvásárlási kedvet, így éves összehasonlításban gyengébb számokat láttunk. A Duna House felmérése szerint a 13. kerület a legnépszerűbb.
.
2017. április 3. 19:10:59Befektetés | Személyes pénzügyek
Márciusban már felpörgött az ingatlanpiac
Márciusban 11 560 lakóingatlan cserélt tulajdonost az országban, ami 7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, de jelentősen meghaladja a tavalyi második fél év tranzakciószámait - közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján.
.
2017. február 1. 17:04:59Befektetés
Álmosan indult az év a lakáspiacon
Kisebb mértékű visszaesés volt a januári forgalomban a Duna House becslése szerint.
.
2012. július 9. 12:01:59Befektetés
Kezd kifulladni az ingatlanpiac
Kezd kifulladni az ingatlanpiacTovábbra is a tavalyi átlag feletti tranzakciószám mutatkozik az ingatlanpiacon, igaz a különbség fogyni látszik. A múlt havi, előző év azonos hónapjához mért 10 százalékos többlet júniusban már csupán 5 százalék - olvasható egy hétfőn megjelent elemzésben. Az árakban azonban trendforduló látszik, hiszen két egymást követő negyedévben emelkedés volt megfigyelhető.
.
2012. június 8. 19:25:59Befektetés
Májusban is pezsgett a lakáspiac
Májusban is pezsgett a lakáspiacAz elmúlt két évhez képest viszonylag erős volt az első öt hónap ingatlanpiaci forgalma. A kedvező számok nem csak az első két hónapot megpörgető végtörlesztésnek köszönhetőek, hiszen májusban is tovább nőtt a tranzakciók száma, így idén akár 110 ezer adás-vétel is lehet.
.
2012. április 3. 18:13:59Befektetés
Továbbra is jól teljesít a magyar ingatlanpiac
A 2011-es évben viszonylag jónak számító márciusi adatoknál 12 százalékkal több lakást adtak el idén az első tavaszi hónapban a Duna House becslése szerint. A hír már csak azért is örvendetes, mert a végtörlesztés miatt erős első két hónapot követően sem omlott össze a piac.
.
2012. március 9. 19:13:59Befektetés
Újra felpezsdült a lakáspiac
Újra felpezsdült a lakáspiacAz elmúlt évi adatokhoz képest az év első két hónapjában valósággal pezsgett a lakáspiac. A magas januári számok ugyan még a végtörlesztési hajrával magyarázhatóak voltak, ám a viszonylag élénk kereslet februárban is megmaradt a Duna House Barométerének adatai alapján.
.
2012. február 2. 05:01:59Befektetés
Felpörgött januárban a lakáspiac
Az idei év első hónapjában a Duna House becslése szerint rekordmennyiségű, közel 13 ezer ingatlan tranzakció zajlott - közölte az ingatlanközvetítő társaság.
.
2011. november 9. 19:34:59Befektetés
Az új szocpoltól várják a csodát a lakáspiacon
Az új szocpoltól várják a csodát a lakáspiaconA végtörlesztés sokkal inkább elbizonytalanította a piacot, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett. A vevő közül a befektetési céllal vásárlók egyelőre kivárnak, hogy hol lehet a piac alja, a kisebb pénzűek pedig az új szociálpolitikai támogatásokra, melyek csak januártól lesznek elérhetőek. Igaz, az eladók sem mentek egyelőre bele öldöklő árengedményekbe.
.
2011. november 3. 09:55:57Befektetés
Megbicsaklott a lakáspiac, mindenki kivár
Az előzetes várakozásokkal ellentétben a végtörlesztés lehetősége nemhogy új lendületet nem adott a lakáspiacnak, de a korábbi kilábalási kísérlet is megbicsaklott. Októberben ismét csökkent a tranzakciók száma.
.
2011. október 3. 14:10:59Befektetés
Lakáspiac: idén elmarad a világvége
Az év első felében elért mélypont után nem csak az augusztusi, de a szeptemberi tranzakciós adatok is élénkülést jeleztek, az idei évben eddig ezek voltak a legerősebb hónapok. Ráadásul várhatóan az év végén sem jön újabb hanyatlás.
.
2011. szeptember 8. 16:34:59Befektetés
Megmozdult a magyar lakáspiac
Megmozdult a magyar lakáspiacAz augusztus volt az eddigi legerősebb idei hónap a magyar ingatlanpiacon, derült ki a Duna House Tranzakciószám Becsléséből. A viszonylagos élénkülés ugyanakkor korántsem jelenti azt, hogy az idei év javulást hozna, hiszen az eddigi trendet figyelembe véve 2011-ben 75-80 ezer lakás cserélhet gazdát, míg tavaly 90 ezer lakást értékesítettek.
.
2011. augusztus 16. 15:31:59Befektetés
A panellakások szenvedték meg jobban a válságot
A panellakások szenvedték meg jobban a válságotA lakáspiac az elmúlt két évben drasztikus visszaesést szenvedett el, és az értékesített ingatlanokon belül is komoly elmozdulás volt tapasztalható. A vásárlók sokkal szívesebben választanak téglaépítésű lakást, mint panelt, derül ki a Duna House kedden kiadott közleményéből.
.
2011. augusztus 8. 12:52:59Befektetés
Lakáspiac: előkerülhetnek végre a vevők
Lakáspiac: előkerülhetnek végre a vevőkA lakáspiacon továbbra sincs komoly élénkülés, az első hét hónap számai azt mutatják, hogy még a tavalyi évhez képest is kevesebb tranzakció lehet. Örvendetes fejlemény ugyanakkor, hogy a vevői érdeklődésben markáns növekedés tapasztalható. A következő hónapokban dől el, hogy mindez csupán a média keltette hangulat következménye, vagy valóban megindul a lassú kilábalás, olvasható a Duna House hétfőn közzétett elemzésében.
.
2011. augusztus 2. 12:04:55Befektetés
Továbbra is stagnál a lakáspiac
Az elmúlt hónapokhoz hasonló forgalmat bonyolódott júliusban is a hazai lakáspiacon, derült ki a Duna House Tranzakciószám Becsléséből. A havi adasorok alapján úgy tűnik idén még a 2010-es tranzakciószámnál is kevesebb lehet.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.