Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Palaolaj, palagáz

2014. március 11. 18:31:59Vállalatok
Elfogadták az új palagáztörvényt Lengyelországban
A lengyel kormány elfogadta az új palagáztörvényt, amely az adminisztratív és szabályozási akadályok lebontásával kedvez a befektetőknek - jelentette be Donald Tusk miniszterelnök keddi varsói sajtóértekezletén.
.
2013. július 17. 08:01:59Vállalatok
Fazekas Sándor: Magyarország óvatos a palagázzal
A palagáz nagy mennyiségű hasznosítása esetén az Európai Uniónak át kellene értékelnie a megújuló energia kérdéskörét, ezt több felszólaló is felvetette az unió környezetvételemért felelős minisztereinek informális tanácskozásán - mondta Fazekas Sándor. A vidékfejlesztési miniszter az Európai Unió soros elnöki tisztét ebben a félévben betöltő Litvánia fővárosában, Vilniusban vesz részt az informális környezetvédelmi tanácsülésen.
.
2013. június 11. 18:13:59Vállalatok
Új amerikai álom? Olcsó energia és sok munkahely
Új amerikai álom? Olcsó energia és sok munkahelyAz elmúlt években kitört palaolaj és -gáz-forradalom okozta energiapiaci átrendeződés igen jó hatással volt az Egyesült Államok gazdaságára. Nem csak olcsó energiaforrást jelent a fogyasztóknak és az iparnak, hanem munkát az amerikaiaknak közvetlenül és közvetve is.
.
2013. június 11. 11:19:59Vállalatok
Varró: Európában rosszabbak a feltételek egy palagáz-forradalomhoz
Varró László, a párizsi székhelyű, 28 fejlett országot tömörítő Nemzetközi Energiaügynökség igazgatója az Investor.hu-nak elmondta, hogy Európában nem lehetsz olyan palagáz-forradalomra számítani, mint az Egyesült Államokban.
.
2013. június 6. 15:04:59Vállalatok
A lengyelek már nagyon szeretnék a palagázt
A CBOS közvélemény-kutató szerint a lengyelek 78 százaléka támogatja a palagáz-kitermelés ötletét. A lengyelek 7 százaléka ellenezné a kezdeményezést, 15 százalékuknak nem volt véleménye.
.
2013. május 17. 15:52:59Vállalatok
Megoldások, melyek megváltoztathatják a világot
Megoldások, melyek megváltoztathatják a világotNemrégiben lista készült azokról a technikai megoldásokról, melyek könnyen megváltoztathatják a világot, így érdemes ezekre odafigyelni.
.
2013. április 18. 12:16:59Vállalatok
Csak 2-3 év múlva derül ki, mekkora palagázkészlet van Ukrajnában
A Shell és az ukrán SZPK-Geoszervisz nevű vállalat szakértői szerint legalább 2-3 évig eltartanak a próbafúrások, és csak utána derül ki, mennyi palagázkészlet rejtőzik Ukrajnában a föld alatt - írta csütörtöki számában a Kommerszant-Ukrajina című napilap.
.
2013. február 27. 17:19:59Makró | Vállalatok | Befektetés
Energiaforradalom: olcsó olaj és növekvő GDP jöhet
Energiaforradalom: olcsó olaj és növekvő GDP jöhetA palaolaj kitermelés világpiacra gyakorolt hatása forradalmasíthatja az energiapiacot a következő néhány évtizedben, mivel jelentős olajár-csökkenést és magasabb globális GDP-t hozhat magával. Várhatóan geo- és üzletpolitikai változtatásra is kényszeríti az olaj- és gázvállalatokat – állítják a PwC szakértői nemrég megjelent elemzésükben.
.
2013. február 21. 13:52:59Makró | Vállalatok
Heim: ez az évtized még a földgázé lesz
Az amerikai "palagáz forradalom" miatt kordában tartott gázárak nyomán ebben az évtizedben beindíthatók a leállított gáztüzelésű erőművek is, de a következő évtized már a megújuló energiáké lesz - mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke a IV. Energy Summit Hungary 2013 konferencián, csütörtökön Budapesten.
.
2013. február 4. 13:25:59Vállalatok
Hulladékként kezelik és megsemmisítik az olcsó gázt az amerikaiak
Hulladékként kezelik és megsemmisítik az olcsó gázt az amerikaiakAz amerikai olajipari vállalatok az olcsó energiaárak miatt úgy szabadulnak meg a nem felhasznált gáztól, hogy elfáklyázzák, vagyis elégetik azt. A palagáz-forradalomnak Európa örülhet a leginkább.
.
2012. augusztus 28. 12:04:59Vállalatok
A Gazpromnak nehézségei lehetnek a földgáz eladásában az olcsó palagáz miatt
Az orosz kormány először ismerte el, hogy a Gazpromnak nehézségei adódhatnak a földgáz európai eladásában az olcsó palagáz miatt - adta közre értesüléseit kedden a Finmarket orosz üzleti oldal.
.
2011. december 10. 09:01:59Vállalatok | Befektetés
Jelentős palagázkészletekre találtak Közép-Kínában
Az első becslések szerint nagy mennyiségű palagázt találtak Kína középső részén. Az új készletek a kelet-ázsiai ország mind növekvő importkényszerén enyhíthetnek.
hirdetés
hirdetés
.