Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Álláskeresés

2017. március 28. 13:21:05Vállalatok
Nem érzik jól magukat a magyarok a helyükön: tízből hatan mennének el
Nem érzik jól magukat a magyarok a helyükön: tízből hatan mennének elA munkavállalók majdnem felével előfordult már, hogy konkrét célokat fogalmazott meg egy új karrierrel kapcsolatban, vagy már pályát is váltott. A legtöbb esetben úgy érzik, hogy kénytelenek megtenni a lépést, de szívesen is gondolnak az új és izgalmasabb feladatokra. Tízből hatan nem csak a munkakört, de a területet is lecserélnék, amiben dolgoznak.
.
2017. március 27. 14:25:14Makró | Vállalatok
Kötelezővé tehetik a nyelvvizsgát az Angliába bevándorlóknak
Kötelezővé tehetik a nyelvvizsgát az Angliába bevándorlóknakKiterjesztené az angol nyelvi szintfelmérőre kötelezett bevándorlók körét a Brit Kormány illetékes szerve. A munkavállalói vízum megszerzéséhez már korábban is több kategóriában előírás volt a megfelelő szintű, minőségbiztosított angol nyelvi szintfelmérő tesztek (SELT) sikeres teljesítése, a kötelezettek köre azonban hamarosan tovább bővül majd.
.
2017. március 27. 13:55:59
Sokan gondolkodnak éles pályaváltáson
.
2017. március 21. 17:34:18Vállalatok
Inkompetens vezetők, kivételezés, politika - ez zavarja a dolgozókat
A munkavállalókat kevésbé érdekli az innováció, a munkahelyi diverzitás vagy a csapatmunka, inkább a felelősségvállalás, az átláthatóság és a munka-magánélet egyensúly biztosítása csábítja, amikor új munkahelyet keresnek – állapítja meg többek között a Clementine 25 nemzetközi vállalatot és 98 323 dolgozói véleményt elemző kutatása.
.
2017. március 8. 15:35:03Vállalatok
Leginkább TB-ügyintézőnek képeznénk magunkat
Továbbra is a társadalombiztosítási ügyintéző képzés a legnépszerűbb – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves felmérés szerint tavaly sem csökkent az érdeklődés a szakképzések iránt, nőtt viszont a főiskolai végzettséggel jelentkezők aránya. A listát továbbra is a pénzügyi képzések uralják, ugyanakkor 2015-höz képest jelentős változások történtek a Top10-ben.
.
2017. március 8. 14:35:18Vállalatok
Ha két nyelvet tud, és az egyik skandináv, garantált a siker
Az álláshirdetések több mint negyven százaléka vár el valamilyen szintű angol nyelvtudást, akár olyan pozíciók esetében is, ahol nem lenne feltétlenül szükséges. A legtöbb esetben nem kötik szinthez a nyelvtudást, azonban a megjelölt szintek közül a középfok a leggyakoribb.
.
2017. január 9. 20:41:13
A szakmunkásokra is a neten vadásznak
.
2016. december 16. 12:25:59Személyes pénzügyek
Sokkal többen váltanának állást
Sokkal többen váltanának állást2016 egyértelműen élénkülést hozott a hazai munkaerőpiacon: a Randstad Workmonitor adatai szerint az utóbbi két évet vizsgálva idén február és július között váltottak állást a legtöbben, a munkavállalók pedig egyre magabiztosabbak az elhelyezkedési esélyeiket illetően.
.
2016. november 1. 18:46:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Átalakítja a klasszikus munkaerő toborzást a közösségi média
Átalakítja a klasszikus munkaerő toborzást a közösségi médiaInnovatív megoldások válthatják a hagyományos eszközöket a munkaerő toborzásban, különösképp az Y, és a jövőben a Z generációs munkavállalók felkutatásában, mivel alkalmazkodni kell e korosztályok médiafogyasztási, tájékozódási szokásaihoz.
.
2016. október 27. 18:13:59Személyes pénzügyek
Nem vennék fel James Bondot az angol titkosszolgálathoz
Nem venné fel soraiba James Bondot a valódi brit titkosszolgálat, hiába menti meg rendre a világot a katasztrófától - közölte egy interjújában a brit hírszerzés igazgatója.
.
2016. július 12. 10:49:59Személyes pénzügyek
Nem keresnek munkát, de rendes fizetést várnak
Nem keresnek munkát, de rendes fizetést várnakA 18-24 éves korosztály tagjai, vagyis a pályakezdő fiatalok 57 százaléka már most sem hisz saját szakmája piacképességében, ám mégsem választ másikat.
.
2016. május 29. 07:40:59Személyes pénzügyek
Ez bosszantja leginkább az álláskeresőket
Ez bosszantja leginkább az álláskeresőketRendszeresen visszatérő panasz az álláskeresők részéről, hogy nem kapnak visszajelzéseket a beadott pályázataikkal kapcsolatban, nem tudják, hogy pontosan hol tart a kiválasztási folyamat, illetve hogy számíthatnak-e arra, hogy személyesen is bemutatkozhatnak. Ez a bizonytalanság nem csak más hirdetők irányába tereli a megfelelő jelölteket, de a hirdető cégbe vetett bizalmat is rombolhatja.
.
2016. április 12. 18:37:59Személyes pénzügyek
Dohányzik? Nehezebben fog munkát kapni
A dohányzók nehezebben kapnak munkát, mint a nem dohányzók, és sokkal tovább maradnak munkanélküliek is a kaliforniai Stanford Egyetem orvosi karának friss tanulmánya szerint.
.
2015. november 8. 08:10:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Állást keres? Nézegesse a közösségi médiát!
Állást keres? Nézegesse a közösségi médiát!A közösségi média egyre nagyobb szerepet játszik az álláskeresésben, miközben a munkaerő-toborzók még nem elég aktívak ezen a területen. A munkakeresők egyre gyakrabban használnak mobil eszközöket az álláskeresés során és előnyben részesítik a rugalmas munkavégzési formákat.
.