Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Álláskeresés

2017. március 21. 17:34:18Vállalatok
Inkompetens vezetők, kivételezés, politika - ez zavarja a dolgozókat
A munkavállalókat kevésbé érdekli az innováció, a munkahelyi diverzitás vagy a csapatmunka, inkább a felelősségvállalás, az átláthatóság és a munka-magánélet egyensúly biztosítása csábítja, amikor új munkahelyet keresnek – állapítja meg többek között a Clementine 25 nemzetközi vállalatot és 98 323 dolgozói véleményt elemző kutatása.
.
2017. március 8. 15:35:03Vállalatok
Leginkább TB-ügyintézőnek képeznénk magunkat
Továbbra is a társadalombiztosítási ügyintéző képzés a legnépszerűbb – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves felmérés szerint tavaly sem csökkent az érdeklődés a szakképzések iránt, nőtt viszont a főiskolai végzettséggel jelentkezők aránya. A listát továbbra is a pénzügyi képzések uralják, ugyanakkor 2015-höz képest jelentős változások történtek a Top10-ben.
.
2017. március 8. 14:35:18Vállalatok
Ha két nyelvet tud, és az egyik skandináv, garantált a siker
Az álláshirdetések több mint negyven százaléka vár el valamilyen szintű angol nyelvtudást, akár olyan pozíciók esetében is, ahol nem lenne feltétlenül szükséges. A legtöbb esetben nem kötik szinthez a nyelvtudást, azonban a megjelölt szintek közül a középfok a leggyakoribb.
.
2017. január 9. 20:41:13
A szakmunkásokra is a neten vadásznak
.
2016. december 16. 12:25:59Személyes pénzügyek
Sokkal többen váltanának állást
Sokkal többen váltanának állást2016 egyértelműen élénkülést hozott a hazai munkaerőpiacon: a Randstad Workmonitor adatai szerint az utóbbi két évet vizsgálva idén február és július között váltottak állást a legtöbben, a munkavállalók pedig egyre magabiztosabbak az elhelyezkedési esélyeiket illetően.
.
2016. november 1. 18:46:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Átalakítja a klasszikus munkaerő toborzást a közösségi média
Átalakítja a klasszikus munkaerő toborzást a közösségi médiaInnovatív megoldások válthatják a hagyományos eszközöket a munkaerő toborzásban, különösképp az Y, és a jövőben a Z generációs munkavállalók felkutatásában, mivel alkalmazkodni kell e korosztályok médiafogyasztási, tájékozódási szokásaihoz.
.
2016. október 27. 18:13:59Személyes pénzügyek
Nem vennék fel James Bondot az angol titkosszolgálathoz
Nem venné fel soraiba James Bondot a valódi brit titkosszolgálat, hiába menti meg rendre a világot a katasztrófától - közölte egy interjújában a brit hírszerzés igazgatója.
.
2016. július 12. 10:49:59Személyes pénzügyek
Nem keresnek munkát, de rendes fizetést várnak
Nem keresnek munkát, de rendes fizetést várnakA 18-24 éves korosztály tagjai, vagyis a pályakezdő fiatalok 57 százaléka már most sem hisz saját szakmája piacképességében, ám mégsem választ másikat.
.
2016. május 29. 07:40:59Személyes pénzügyek
Ez bosszantja leginkább az álláskeresőket
Ez bosszantja leginkább az álláskeresőketRendszeresen visszatérő panasz az álláskeresők részéről, hogy nem kapnak visszajelzéseket a beadott pályázataikkal kapcsolatban, nem tudják, hogy pontosan hol tart a kiválasztási folyamat, illetve hogy számíthatnak-e arra, hogy személyesen is bemutatkozhatnak. Ez a bizonytalanság nem csak más hirdetők irányába tereli a megfelelő jelölteket, de a hirdető cégbe vetett bizalmat is rombolhatja.
.
2016. április 12. 18:37:59Személyes pénzügyek
Dohányzik? Nehezebben fog munkát kapni
A dohányzók nehezebben kapnak munkát, mint a nem dohányzók, és sokkal tovább maradnak munkanélküliek is a kaliforniai Stanford Egyetem orvosi karának friss tanulmánya szerint.
.
2015. november 8. 08:10:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Állást keres? Nézegesse a közösségi médiát!
Állást keres? Nézegesse a közösségi médiát!A közösségi média egyre nagyobb szerepet játszik az álláskeresésben, miközben a munkaerő-toborzók még nem elég aktívak ezen a területen. A munkakeresők egyre gyakrabban használnak mobil eszközöket az álláskeresés során és előnyben részesítik a rugalmas munkavégzési formákat.
.
2015. június 27. 17:25:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Sokszor csábító, de kockázatos a feketemunka
Noha minden korosztály könnyen kerülhet olyan helyzetbe, hogy a látszólag gyorsabban és egyszerűbben elérhető fekete vagy a hosszútávon biztonságot nyújtó legális bevétel között kell választania, mégis a rossz tapasztalatokkal nem rendelkező és koruknál fogva kevésbé gyanakvó fiatalok vannak a legnagyobb veszélyben.
.
2015. június 19. 18:46:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Álláskeresés: a teszteken kibukhatnak a füllentések
Álláskeresés: a teszteken kibukhatnak a füllentésekAz elmúlt években sokat változtak a vezetői kvalitások, a vezetők iránti elvárások és egyben a vezetők kiválasztásának, tesztelésének sikerkritériumai is, így a HR szakembereknek ismét érdemes átértékelni gyakorlatukat. A hatékony kiválasztási know-how közben a nagyvállalatok féltve őrzött kincséből KKV kompetenciává is vált.
.
2015. május 16. 21:19:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Jobb fizetésért váltanának legtöbbször a magyarok
Minden harmadik munkavállaló már legalább 1 éve játszik a gondolattal, hogy új munkahelyet keressen magának, ezzel szemben 37 százalékuk hamar dönt és a lépést is gyorsan megteszi – derül ki a Profession.hu legfrissebb felméréséből.
.
2014. július 29. 14:40:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Munkát még nem a közösségi médiában keresünk
Üzleti kapcsolattartásra, munkakeresésre tízből hat, közösségi oldalon tagsággal rendelkező ember egyáltalán nem használja a közösségi médiát, azokon inkább ismerősökkel és a családdal tartják a kapcsolatot a leggyakrabban – derül ki a Kutatópont legutóbbi piackutatásából. A 2 ezer felnőtt személyes megkérdezésével készített felmérés fényt derített arra is, hogy melyek a legnépszerűbb közösségi platformok.
hirdetés
hirdetés
.