Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / MNB-bírság

2017. február 23. 09:36:43Makró | Vállalatok
MNB: félmilliárd bírság egy év alatt a jogosulatlan követelésvásárlások miatt
Az MNB összességében mintegy félmilliárd forintnyi bírságot szabott ki az elmúlt bő egy évben a jogosulatlan követelésvásárlások visszaszorítása érdekében lefolytatott vizsgálatsorozata keretében, emellett több büntetőfeljelentést is tett. A vizsgálatok zárásaként egy-egy hazai és szlovákiai székhelyű engedély nélküli társasággal szemben intézkedett a jegybank.
.
2017. február 14. 13:23:38Vállalatok
Sberbank: Milliós bírságot kapott és még az ügyfeleknek is fizetnie kell
Az MNB 8,5 millió forint bírsággal sújtotta a Sberbank Magyarország Zrt.-t, mivel egyes fogyasztói kölcsönszerződéseinél megsértette a felszámítható késedelmi kamat felső mértékére vonatkozó jogszabályi előírásokat.
.
2017. február 13. 13:04:25Vállalatok
Ketten nagyon megütötték a bokájukat: 120 milliós bírság az MNB-től
Ketten nagyon megütötték a bokájukat: 120 milliós bírság az MNB-tőlAz MNB 45 millió forint bírságot szabott ki piacbefolyásolásért a magyar tőzsdén jegyzett ENEFI leányvállalatára, az EETEK Ltd.-re, egy természetes személyt (Soós Csabát, a volt E-Star igazgatósági elnökét) bennfentes kereskedelemért 75 millió forintra bírságolt, s büntetőfeljelentést is tett az egymással összefüggő ügyekben. A jegybanki vizsgálat – a komplex tőkepiaci visszaélések hatékony üldözése jegyében – első ízben tudott összekötni egy bennfentes kereskedelmet megvalósító ügyletet az azt hosszabb időn át megelőző piacbefolyásoló eseménysorozattal.
.
2017. január 27. 10:25:59Vállalatok
MNB-bírságot kapott a Cetelem csoport
Összesen 18,5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Cetelem Bankot és az ONEY Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-t a hitelkockázati, tőkeszámítási, számviteli, adatszolgáltatási, valamint informatikai biztonsági tevékenységet érintő egyes hiányosságok miatt.
.
2017. január 25. 10:55:59Vállalatok | Befektetés
Lépett a felügyelet a Safis-EVO-val szemben
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást folytat a budapesti székhelyű Safis-EVO Zrt. tevékenységének áttekintésére; a jegybank azonnali hatállyal megtiltotta a társaságnak, hogy jogosulatlanul végezzen a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet, továbbá részvényeit nyilvánosan forgalomba hozza.
.
2017. január 9. 10:58:59Makró
400 milliós bírságot szabott ki az MNB
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 180 millió forint bírságot szabott ki a luxemburgi Indumet S.A. társaságra, illetve 210 millió forintos bírsággal sújtotta a magyar R-TAIL Concept Kft.-t engedély nélküli követelésvásárlási tevékenység miatt - közölte a jegybank hétfőn.
.
2017. január 2. 12:10:06Vállalatok
Tiltott piacbefolyásolás: Nyolcmilliós büntetést kapott a jegybanktól a KBC Securities
Tiltott piacbefolyásolás: Nyolcmilliós büntetést kapott a jegybanktól a KBC SecuritiesAz MNB ma közzétett határozatában 8 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a KBC Securities Magyarországi Fióktelepére tiltott piacbefolyásolás miatt.
.
2016. december 15. 10:07:47Vállalatok
80 milliós bírságot kapott a Raiffeisen
Az MNB összesen 80 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezte a Raiffeisen Bankot a tőkeszámítási, kockázatkezelési, informatikai, a pénzmosás elleni, valamint a befektetési szolgáltatási tevékenységet érintő egyes hiányosságok miatt. A feltárt jogsértések nem hordoznak rendszerkockázatot, s nem veszélyeztetik a bankcsoport megbízható működését.
.
2016. december 1. 09:55:59Makró | Személyes pénzügyek
Internetes csalók az MNB nevében próbálnak átverni
Ismeretlen csalók hamis tartalmú megtévesztő elektronikus leveleket küldtek ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében, és így próbáltak magyar magánszemélyektől személyes adatokat, pénzt kicsalni. Az MNB semmilyen alkalommal nem küld ki ilyen tartalmú leveleket - figyelmeztet a jegybank csütörtöki közleménye.
.
2016. november 29. 10:31:59Makró
19 milliós bírságot szabott ki az MNB
Hiányosságok miatt 19,08 millió forintra bírságolta az Észak-Tolna Megyei Takarékszövetkezetet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - közölte honlapján a jegybank kedden.
.
2016. november 28. 11:04:59Makró
Záloghitelezőket bírságolt az MNB
A teljes hiteldíj-mutató (thm) számítására és maximumának mértékére vonatkozó rendelkezések megsértése miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tíz-tízmillió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Mecsek Takarék Szövetkezetet, valamint a Zálog és Hitel Pénzügyi Zrt.-t. - közölte a jegybank hétfőn.
.
2016. október 26. 12:46:59Befektetés
Azonnali tiltás a Profit Square Business Kft.-nek
Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a Profit Square Business Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál, közölte a felügyelet.
.
2016. október 4. 13:22:59Befektetés
20 milliós bírságot rótt ki az MNB egy magánszemélyre
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) húsz millió forint bírságot szabott ki egy természetes személlyel szemben a bennfentes kereskedelem tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt, az ügyben büntetőfeljelentést tett - közölte a jegybank kedden.
.
2016. szeptember 8. 14:10:59Vállalatok
MNB-bírságot kapott a Cetelem
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 4,5 millió forintra bírságolta a Magyar Cetelem Bank Zrt.-t a teljes hiteldíj-mutató (THM) feltüntetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - közölte az MNB csütörtökön.
.
2016. július 20. 19:22:59Vállalatok
Az OTP tudomásul veszi az MNB-bírságot
Az OTP Bank Nyrt. tudomásul veszi az MNB átfogó vizsgálatát követő döntést - közölte a magyarországi legnagyobb bank az MTI-vel szerdán, miután a jegybank bejelentette, hogy a csoportot több szabálytalanság miatt 54,75 millió forintra bírságolta.
.