Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Argentína

2017. március 3. 16:13:59Makró
Sztrájkolnak az argentin focisták, nem kapják meg a bérüket
Az elmaradt bérek miatt a hétvégén sztrájkolni fognak a labdarúgók az argentin bajnokságokban.
.
2014. november 29. 12:40:59Makró
Adócsalás segítségével vádolják az HSBC-t Argentínában is
A héten Argentínában is adócsalás segítségével vádolták meg a nagy-britanniai HSBC nagybank egyes leánybankjait. Ezelőtt Belgiumban és Franciaországban fogalmaztak meg hasonló vádakat.
.
2014. október 18. 12:22:59Makró
Milliárd dolláros kötvényt bocsát ki Argentína
Mintegy 1 milliárd dollár (239 milliárd forint) értékben bocsát ki kötvényt az argentin kormány a helyi befektetők részére.
.
2014. augusztus 20. 10:43:59Makró
Buenos Airesben nyitott számlákkal kerülné el az államcsődöt Argentína
Argentína Buenos Airesben létrehozandó számlákon keresztül akarja törleszteni adósságát hitelezőinek, hogy megkerülje az ország New York-i kifizetéseit zároló és ezáltal technikai államcsődöt előidéző amerikai bírói ítéletet - jelentette be Cristina Fernández de Kirchner argentin államfő.
.
2014. augusztus 3. 20:16:59Makró
A mozifilmeken keresztül éreztetheti hatását az argentin válság
Argentína pénzügyi válsága miatt a hollywoodi stúdiók nem tudták kivonni több tízmillió dollárnyi profitjukat az elmúlt mintegy két évben a dél-amerikai országból - tudta meg a Variety.
.
2014. augusztus 1. 06:22:59Makró
Argentína már a Fitch-nél is részleges csődben van
A Standard & Poor's után egy nappal a Fitch Ratings is a részleges államcsődöt jelző korlátozott szuverén nem törlesztői szintre rontotta Argentína államadós-kötelezettségeinek osztályzatát.
.
2014. július 31. 06:04:59Makró
S&P: Argentína technikai csődben van
Szelektív nem törlesztő (SD) kategóriába sorolta vissza Argentína már eddig is mélyen spekulatív államadós-besorolásait a Standard & Poor's (SP) szerdán.
.
2014. július 2. 09:54:59Makró
S&P: figyelőlistán az argentin csődhelyzet
Negatív kihatású felülvizsgálat alá vette Argentína már most is mélyen spekulatív államadós-besorolásait a Standard & Poor's egy kamatfizetési kötelezettség nem teljesítése miatt, de a cég egyelőre vár a csődosztályzat megállapításával, mert lát esélyt az argentin kormány és az érintett kötvénybefektetők közötti megegyezésre.
.
2014. június 17. 07:52:59Makró
Argentína újra a technikai csőd közelében
Rohamosan csökkenni kezdett argentin állampapírok iráni kereslet, miután az amerikai legfelsőbb bíróság kedden úgy döntött, nem tűzi napirendjére Argentínának azokkal a fedezeti alapokkal szembeni fellebbezését, amelyek nem egyeztek bele államadósságának átütemezésébe; ezáltal Latin-Amerika 3. legjelentősebb gazdasága ismét a fizetésképtelenség szélére sodródott.
.
2014. január 6. 16:55:59Vállalatok
Szinte minden boltban majdnem minden ugyanannyiba kerül
Szinte minden boltban majdnem minden ugyanannyiba kerülIdén sem fogják az akciós újságokat böngészni az argentin háziasszonyok, legalábbis az alapvető élelmiszerek, a sörök, illetve jégkrémek esetén.
.