Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Állásinterjú

2017. április 3. 16:52:59Vállalatok
Ezt a 7 dolgot ön is biztosan elszúrja az állásinterjún
Ezt a 7 dolgot ön is biztosan elszúrja az állásinterjúnNézze meg, mit hibáz el mindig, aztán fogadja meg a tanácsainkat, és kerülje el a baklövéseket a továbbiakban!
.
2015. június 19. 18:46:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Álláskeresés: a teszteken kibukhatnak a füllentések
Álláskeresés: a teszteken kibukhatnak a füllentésekAz elmúlt években sokat változtak a vezetői kvalitások, a vezetők iránti elvárások és egyben a vezetők kiválasztásának, tesztelésének sikerkritériumai is, így a HR szakembereknek ismét érdemes átértékelni gyakorlatukat. A hatékony kiválasztási know-how közben a nagyvállalatok féltve őrzött kincséből KKV kompetenciává is vált.
.
2015. január 18. 16:46:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Tudja a felvételiztető, hogy szépítünk az állásinterjún
Tudja a felvételiztető, hogy szépítünk az állásinterjúnAz állásinterjú nem csak felvételiző, de a felvételiztető számára is nehéz feladat. Bár a HR vezetők zöme tisztában van azzal, hogy a jelöltek jobbnak mutatják magukat, mint amilyenek, mégis sok új kollégától kell megválni az első fél évben.
.
2010. október 27. 08:04:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Kis magyar valóság: senkit nem érdekel, hányast kapsz a suliban
Kis magyar valóság: senkit nem érdekel, hányast kapsz a suliban Nyelvtudás, önállóság, kapcsolatok, jó beszélőke – a hazai egyetemisták szerint erre van szükség manapság a karrierépítéshez. Úgy vélik, legkevésbé a tanulmányok során szerzett tudás és a bizonyítvány számít, erre ugyanis úgysem kíváncsi a leendő főnök. Mfor.hu háttér.
.
2010. augusztus 22. 18:29:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Csata az álláshelyekért - Minden megengedett?
Csata az álláshelyekért - Minden megengedett?Nem szégyellnek túlozni az ausztrál álláskeresők önéletrajzaikban egy-egy jobb álláshely megszerzése érdekében. Azonban az interjúig eljutni csak egy dolog, a hibás testbeszéd egy amerikai felmérés szerint mindent elronthat, olvasható az ELTE Társadalomtudományi Karának hírlevelében.
.
2010. március 25. 09:21:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
A tökös pályakezdőkre vadásznak a hazai cégek
A tökös pályakezdőkre vadásznak a hazai cégek     A cégeknek sok esetben a szakmai tudásnál és a végzettségnél is többet számít, hogy jövendőbeli munkatársuk talpraesett ember és jó csapatjátékos legyen, derül ki egy aktuális felmérésből. Az elhelyezkedni vágyó pályakezdők legfontosabb szempontnak a fizetést tartják - az emberközpontúság és a fejlődési lehetőség számukra sokadrangú. Mfor.hu tudósítás.
.
2009. október 14. 11:11:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Elcsúszhatunk az állásinterjún, ha rossz az iWiW-imázsunk
Elcsúszhatunk az állásinterjún, ha rossz az iWiW-imázsunkMinden, amit egyszer közzéteszünk az interneten, az ott is marad lementett oldalak formájában. Ezt egyre több cég használja ki az állásinterjúk előtt: egyszerűen csak rákeresnek a jelölt nevére a Google-ban, és akár évekkel korábbi információk is kibányászhatók - írja a CareerBuilder.com.
.
2009. május 21. 13:29:58Vállalatok | Személyes pénzügyek
Beszédünk kulisszatitkai - hogyan éljük túl a villáminterjút?
Beszédünk kulisszatitkai - hogyan éljük túl a villáminterjút?A munkaerő-kiválasztásnak számos egymást kiegészítő és egymással versengő technikája van, mindegyik mögött ott a pszichológiai magyarázat. Azt - sok apró jel megfelelő dekódolásával - már előzetesen kideríthetjük, érdemes-e egyáltalán hosszú tesztelésekbe és interjúkba belemenni. Mfor.hu háttér.
.
2008. október 6. 13:04:04Vállalatok | Személyes pénzügyek
Nem nyerő a miniszoknya munkahelyen
Nem nyerő a miniszoknya munkahelyenSok cég meghatározza, milyen ruhákat vehetnek fel a dolgozók a munkahelyen vagy éppen a tárgyalásokon. Bár többségüknél nyáron lazul a megszokott öltöny-kosztüm ruházat, a mély dekoltázs és a miniszoknya mellőzését még ekkor is elvárják a HR-vezetők, derül ki az mfor.hu Heti Hármas sorozatából.
.
2008. szeptember 25. 05:59:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Tipikus baklövések az állásinterjúkon
Mindenki követ el hibákat, nem mindegy azonban, hogy mikor és azok milyen következményekkel járnak. Az egyik legkellemetlenebb talán, ha mindezt egy állásinterjú során tesszük, és elpuskázunk egy ígéretes lehetőséget. Az alábbiakban összegyűjtöttünk négy gyakran elkövetett hibát, és azok tanulságait.
.
2008. július 4. 05:59:58Vállalatok | Személyes pénzügyek
Kérdések, amelyeken elcsúszhatunk az állásinterjún
Egy állásinterjú komoly feszültséggel jár, aminek köszönhetően még a legegyszerűbb kérdésen is könnyű hibázni. Bizonyos típuskérdésekre ugyanakkor felkészülhetünk, így könnyebb úrrá lenni a pánikon. Az alábbiakban öt trükkös interjúkérdésre hívjuk fel a figyelmet.
.
2008. június 27. 06:59:04Vállalatok | Személyes pénzügyek
Milyen kérdéseket nem lehet feltenni állásinterjún?
Az Egyenlő Bánásmód Tanácsadó Testület állásfoglalást hozott arra vonatkozóan, hogy melyek az állásinterjún feltehető kérdések, illetve mely kérdések eredményezhetnek közvetlen hátrányos megkülönböztetést.
.
2008. június 25. 06:04:54Vállalatok | Személyes pénzügyek
Hogyan reagáljunk a furfangos kérdésekre az állásinterjún?
Az idei nyár a sportesemények kavalkádját hozza, így az álláskeresés során is érdemes ötleteket meríteni, és példát venni a sportolókról. Nekik ugyanis mindennél fontosabb képességeik fejlesztése, és minden nap tesznek is ezért valamit.
.
2008. május 14. 08:34:54Vállalatok | Személyes pénzügyek
Hogyan találhatják meg álmaik állását a pályakezdők?
Hogyan találhatják meg álmaik állását a pályakezdők?Lassan véget ér az idei állásbörze szezon. Az ilyen típusú rendezvények egyik nagy előnye, hogy akár több ezer állásajánlat közül is válogathatnak a végzős diákok. Egyre több állásbörzén tartanak hasznos előadásokat is, amelyeken például álláskeresési technikákkal ismerkedhetnek meg a hallgatók. Mfor.hu háttér.
.
2008. május 9. 05:59:32Vállalatok | Személyes pénzügyek
Kézfogásunkon múlhat a megpályázott állás
Azt eddig is tudtuk, hogy az első benyomás fontos egy-egy állás elnyeréséhez, most azonban egy kutatás azt is kimutatta, mennyit számít a jó kézfogás egy interjún - írja a Management-Issues.
.