Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Ekáer

2017. december 13. 09:02:51Makró
Eredményesen irtja az áfacsalást az élelmiszeriparban az ekáer
De az EU szerint sajna sérti az uniós alapelvet.
.
2017. október 9. 12:35:19Makró | Vállalatok
EU-s eljárás indult Magyarország ellen az ekáer miatt
EU-s eljárás indult Magyarország ellen az ekáer miattTállai András szerint ezzel Brüsszel az adócsalók pártjára állt.
.
2016. június 14. 16:43:59Makró
420 milliárdot hozott az online pénztárgép és az ekáer
Két év alatt összesen több mint 420 milliárd forintot - egyebek mellett adóbevételekből, járulékokból, bírságokból származó bevételt - hozott a költségvetésnek az online pénztárgép és az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
.
2016. május 9. 07:16:59Makró
Kiterjesztenék az ekáert
Tovább szűkítenék az áfacsalók mozgásterét: az Országgyűléshez benyújtott javaslat szerint az adóhivatal elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerében (ekáer) akkor is rögzíteni kellene a nem kockázatos szállítmányokat, ha kisebb járművet használnak, de a raktérbe 3,5 tonnánál több árut rakodnak - írta a hétfői Magyar Idők.
.
2015. október 19. 06:13:59Makró
Egymilliárd fölötti bevételt hozott eddig az ekáer
Az év eleje óta több tízezer vizsgálatot végeztek el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakemberei az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) segítségével, és egymilliárd forint feletti bevételt hoztak eddig a vizsgálatok - írta hétfői számában a Magyar Idők.
.
2015. július 16. 08:37:59Makró | Vállalatok
Az útdíjkamerák is segítik az ekáer rendszert
Az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerben (ekáer) az útdíjkamerák segítségével azonnal feltűnik, ha a fuvarokmányok alapján tranzitárut szállító kamionok Magyarországon pakolnák ki árujukat - hangsúlyozta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.
.
2015. június 29. 12:22:59Makró
Az online pénztárgépek és az ekáer megdobták az áfabevételt
Az év első öt hónapjában 7 százalékkal, 84 milliárd forinttal nőtt az áfabevétel és ebben a gazdasági növekedés, az online pénztárgépek használata mellett szerepe volt az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszernek (ekáer) is - mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
.
2015. június 3. 15:55:59Makró
Kipucolta az acélpiacot az ekáer
Az elektromos közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) idén januári bevezetésével érezhető tisztuláson megy át az acélkereskedelmi piac, az idei év végére felszámolás alá kerülhet az acélpiac szereplőinek 5-10 százaléka a Carboferr acél- és műanyagipari kereskedelemmel foglalkozó cég szerint.
.
2015. április 17. 07:04:59Makró
Egy hónap alatt másfél milliárddal növelte az adóbevételt az ekáer
Egy hónap alatt mintegy másfél milliárd forinttal lett gazdagabb a költségvetés csak az adóhatóság által az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszer (ekáer) kapcsán indított közúti ellenőrzések eredményeképpen - írta a Napi Gazdaság.
.
2015. április 11. 15:55:59Makró | Vállalatok
Sokan lebuktak az ekáer-nek köszönhetően
Több szabálytalanságot is feltárt már az éles üzemben működő Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (ekáer) - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.
.
2015. március 19. 13:46:59Makró
Ekáer: piachoz juthatnak a tisztességesen adózó cégek
Az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) nemcsak az áfacsalásokat szorítja vissza, hanem ennek eredményeként a tisztességesen adózó cégeket is piachoz juttatja - mondta Sinkáné Csendes Ágnes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai főigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
.
2015. március 18. 06:31:59Vállalatok
A nagy fuvarozók egyszerűbben jutnak ekáer-számhoz áprilistól
Egyszerűbben jutnak ekáer-számhoz áprilistól a legalább 50 milliárd forintos árbevételű fuvarozók, valamint az egyetemes postai szolgáltatók: mindössze három adat megadásával igényelhetik ezt az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer).
.
2015. március 4. 06:07:59Makró | Vállalatok
Lehalt, de már újra elérhető az ekáer-rendszer
Ismét elérhető az ekáer-rendszer, amely kedd este néhány órán keresztül nem működött - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján kedd éjszaka közzétett rendkívüli közleményből.
.
2015. február 28. 11:28:59Makró | Vállalatok
Márciustól hatályosak az új ekáer szabályok
Első alkalommal március 11-től kell kockázati biztosítékot nyújtaniuk az erre kötelezett, kockázatos termékeket fuvarozó vállalkozásoknak. Ellenben azok a vállalkozások, amelyek szerepelnek a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisában, mentesülnek a kockázati biztosíték fizetésének kötelezettsége alól - egyebek mellett ezt tartalmazzák az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerrel (ekáer) összefüggő jogszabályok, amelyek vasárnap lépnek hatályba.
.
2015. február 19. 18:43:59Makró | Vállalatok
Puhulhat az ekáer
A piaci igényeknek megfelelően számtalan könnyítést javasol az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerről (ekáer) szóló törvény végrehajtási rendeletének tervezete, ezek között szerepel, hogy a kockázati biztosíték számításának ideje 60 napról 45 napra rövidül - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.
.