Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Bevándorlás, migráció

2017. május 23. 12:07:59Vállalatok
Fideszes polgármesterjelölt cége hozta össze az okoskerítést
Fideszes polgármesterjelölt cége hozta össze az okoskerítéstAz állami MVM OVIT alvállalkozójaként építették fel az akadályt.
.
2017. május 12. 17:34:59Vállalatok
"Feszültségkeltés", hogy áram alatt van a déli kerítés, mondta a Belügyminisztérium
Szóviccel veri vissza a BM az index tudósítását a magyar-szerb határról.
.
2017. május 12. 15:07:59Makró
Áramot vezettek a magyar-szerb határkerítésbe
Elektromos áramot vezettek a magyar-szerb határra épített kerítésbe - írja az Index.
.
2017. március 16. 10:14:25Makró
Milliós menekültáradattal fenyegetik az EU-t a törökök
Ankara részben felfüggesztette az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodást, az intézkedés értelmében Törökország jelenleg nem vesz vissza illegális menekülteket Görögországból - jelentette be szerdán Mevlüt Cavusoglu külügyminiszter a 24 TV török televízióban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma 11.15 órakor tart sajtótájékoztatót az ügyben.
.
2017. március 14. 12:10:59Makró
Strasbourg: Magyarország megsértette az emberi jogokat
A magyar hatóságok az Emberi Jogok Európai Egyezményét megsértve tartottak fogva két bangladesi menedékkérőt 2015 őszén a röszkei tranzitzónában, későbbi visszaküldésük Szerbiába pedig azzal a kockázattal járt, hogy embertelen bánásmódnak lesznek kitéve görögországi befogadóközpontokban - mondta ki keddi, nem jogerős ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).
.
2017. március 9. 10:20:59Vállalatok
Arabul, urduul és fársziul is megszólal majd az okoskerítés a déli végeken
A kormány minden migránsra gondol.
.
2017. január 31. 11:37:59Makró
Nem kell menedékjogot adni annak, aki terroristákkal kerül kapcsolatba
Elutasítható a menedékjog iránti kérelem, ha a kérelmező terroristahálózat tevékenységeiben vett részt, és nem szükséges, hogy a menedékkérő személyesen terrorcselekményeket kövessen el - mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága kedden.
.
2017. január 30. 19:20:59Makró | Vállalatok
Ezek a világcégek sosem jönnek létre, ha Trump korábban lesz elnök
Ezek a világcégek sosem jönnek létre, ha Trump korábban lesz elnökNagy vitát generált a frissen beiktatott amerikai elnök hétvégi rendelete, amely számos - muszlimok lakta - országból tiltotta meg a beutazást. Pedig az érintett hét országból korábban számos olyan ember érkezett az USA-ba, akik közvetlenül, vagy gyermekük révén óriási hatást gyakoroltak az amerikai gazdaságra.
.
2017. január 16. 05:58:59Makró
Trump: Merkel "katasztrofális hibát" követett el
Trump: Merkel "katasztrofális hibát" követett elDonald Trump szerint Angela Merkel német kancellár "katasztrofális hibát" követett el az "illegális" migránsok befogadásával.
.
2016. december 8. 16:52:59Makró
Lázár: szorításban van Magyarország
Sarokba akarja szorítani Magyarországot Brüsszel a bevándorlás ügyében, azonban a kormány szövetségesekkel, vagy támogatók hiányában is kitart a korábbi álláspontja mellett - jelentette ki Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján.
.
2016. november 14. 05:55:59Vállalatok
Több tucatnyi afgán migránsra bukkantak Budapesten
Ötvenhét, magát afgánnak mondó illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök vasárnap este a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.
.
2016. november 12. 11:52:59Makró
Szijjártó: Európa nem tudja megvédeni a határait
Az Európai Uniónak mindenekelőtt saját határait kell megvédenie, és Európába való meghívás helyett a humanitárius válságövezetek közelében kell segítenie a háborúk elől menekülőket - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az IlSole24Ore című olasz gazdasági napilapban szombaton megjelent interjúban.
.
2016. november 8. 10:28:59Makró
Megbukott Orbán alkotmánymódosítási javaslata
Nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást kedden a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslata, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.
.
2016. november 4. 15:40:59Makró
Migránsok: nem tudják mit hagynak ki a britek
Migránsok: nem tudják mit hagynak ki a britekÓriási értékkel bíró munkaerőtömeget fognak elveszteni a britek, ha a Brexit miatt valóban bezárják a munkaerőpiacukat a bevándorlók előtt. Más országok ugyanis csak álmodoznak ilyen minőségű emberekről.
.
2016. október 27. 17:46:59Makró
Özönlenek az ukránok az Unióba
Rekordszámú, nagyjából 2,6 millió első tartózkodási engedélyt adtak ki tavaly az Európai Unió tagállamai harmadik országok polgárai számára, a kedvezményezettek legnagyobb csoportját az ukránok és az amerikaiak alkották - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) friss, csütörtökön közzétett jelentéséből.
.