Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Bevándorlás, migráció

2017. január 31. 11:37:59Makró
Nem kell menedékjogot adni annak, aki terroristákkal kerül kapcsolatba
Elutasítható a menedékjog iránti kérelem, ha a kérelmező terroristahálózat tevékenységeiben vett részt, és nem szükséges, hogy a menedékkérő személyesen terrorcselekményeket kövessen el - mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága kedden.
.
2017. január 30. 19:20:59Makró | Vállalatok
Ezek a világcégek sosem jönnek létre, ha Trump korábban lesz elnök
Ezek a világcégek sosem jönnek létre, ha Trump korábban lesz elnökNagy vitát generált a frissen beiktatott amerikai elnök hétvégi rendelete, amely számos - muszlimok lakta - országból tiltotta meg a beutazást. Pedig az érintett hét országból korábban számos olyan ember érkezett az USA-ba, akik közvetlenül, vagy gyermekük révén óriási hatást gyakoroltak az amerikai gazdaságra.
.
2017. január 16. 05:58:59Makró
Trump: Merkel "katasztrofális hibát" követett el
Trump: Merkel "katasztrofális hibát" követett elDonald Trump szerint Angela Merkel német kancellár "katasztrofális hibát" követett el az "illegális" migránsok befogadásával.
.
2016. december 8. 16:52:59Makró
Lázár: szorításban van Magyarország
Sarokba akarja szorítani Magyarországot Brüsszel a bevándorlás ügyében, azonban a kormány szövetségesekkel, vagy támogatók hiányában is kitart a korábbi álláspontja mellett - jelentette ki Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján.
.
2016. november 14. 05:55:59Vállalatok
Több tucatnyi afgán migránsra bukkantak Budapesten
Ötvenhét, magát afgánnak mondó illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök vasárnap este a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.
.
2016. november 12. 11:52:59Makró
Szijjártó: Európa nem tudja megvédeni a határait
Az Európai Uniónak mindenekelőtt saját határait kell megvédenie, és Európába való meghívás helyett a humanitárius válságövezetek közelében kell segítenie a háborúk elől menekülőket - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az IlSole24Ore című olasz gazdasági napilapban szombaton megjelent interjúban.
.
2016. november 8. 10:28:59Makró
Megbukott Orbán alkotmánymódosítási javaslata
Nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást kedden a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslata, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.
.
2016. november 4. 15:40:59Makró
Migránsok: nem tudják mit hagynak ki a britek
Migránsok: nem tudják mit hagynak ki a britekÓriási értékkel bíró munkaerőtömeget fognak elveszteni a britek, ha a Brexit miatt valóban bezárják a munkaerőpiacukat a bevándorlók előtt. Más országok ugyanis csak álmodoznak ilyen minőségű emberekről.
.
2016. október 27. 17:46:59Makró
Özönlenek az ukránok az Unióba
Rekordszámú, nagyjából 2,6 millió első tartózkodási engedélyt adtak ki tavaly az Európai Unió tagállamai harmadik országok polgárai számára, a kedvezményezettek legnagyobb csoportját az ukránok és az amerikaiak alkották - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) friss, csütörtökön közzétett jelentéséből.
.
2016. október 9. 09:04:59Makró
Orbán: hétfőn én nyújtom be az alaptörvény-módosítást
Orbán: hétfőn én nyújtom be az alaptörvény-módosítástHétfőn nyújtja be a miniszterelnök a kvótareferendummal összefüggő alaptörvény-módosítást az Országgyűlésnek. Erről Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozva beszélt. Elmondta azt is: minden parlamenti képviselő támogatására számít azon módosításhoz, amely egyértelműen kimondja, Magyarországra idegen népességet nem lehet betelepíteni.
.
2016. szeptember 23. 10:46:59Vállalatok
Nem csak a migránsoktól kell félnie a kamionsofőröknek
A kamionsofőrök elleni támadások nem feltétlenül köthetők össze a migránsokkal, nagyon sok rablást helyi bűnöző csoportok követnek el - mondta Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
.
2016. július 17. 09:34:59Makró
Több bevándorló, nagyobb terrorveszély Rogán szerint
A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint Európának szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy minél több bevándorló érkezik Európába, annál nagyobb lesz a terrorveszély.
.
2016. július 7. 06:40:59Makró
NGM: szó sincs "olyan" vendégmunkásokról
Noha Varga Mihály azon kijelentését, hogy a kormány mindent megtesz a munkaerőhiány elkerülése érdekében, úgy is lehetett értelmezni, hogy aktívan fogják támogatni a vendégmunkások érkezését, az NGM szerint ez nem vonatkozik a menekültekre.
.
2016. július 5. 10:46:59Makró
Október 2-án szavazhatunk a menekültek betelepítéséről
Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden. A jelenlegi ismeretek alapján 1000-15000 ember betelepítéséről lenne szó.
.
2016. június 6. 20:16:59Makró
Van, amiben kivételes Magyarország
Van, amiben kivételes MagyarországAzon kevés EU-s tagállam közé tartozunk, ahol a harmadik országból érkezők aktivitási rátája magasabb a hazai állampolgárokénál.
.