Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Környezetvédelem

Előző oldal12Következõ oldal
2017. április 13. 16:37:59Makró
Milliárdos veszteséget okoz a Nagy-korallzátonyt pusztulása
Milliárdos veszteséget okoz a Nagy-korallzátonyt pusztulásaAz ausztrál Nagy-korallzátonyt sújtó tömeges korallfehéredés miatt évente egymillióval csökkenhet a térségbe érkező turisták száma, ami egymilliárd ausztrál dollár bevételkiesést jelentene - figyelmeztetett a héten egy független szervezet.
.
2017. február 6. 15:55:10Makró
Uniós elégedetlenség Magyarországgal szemben
Magyarország erőfeszítéseket tesz gazdag természeti örökségének megőrzése és környezetvédelmi teljesítményének javítása érdekében, az uniós környezetvédelmi politika végrehajtása azonban még mindig kihívást jelent - írta hétfőn közzétett jelentésében az Európai Bizottság.
.
2017. január 16. 08:16:58Makró | Vállalatok
Húsz év múlva minden harmadik eladott autó elektromos lesz?
Húsz év múlva minden harmadik eladott autó elektromos lesz?A világ meghatározó nagyvárosai összefogtak, hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátás mértékét és negatív hatásait. London és Párizs a dízel- és benzin üzemanyagok betiltását tervezi tíz éven belül, míg Norvégia a belsőégésű motorok korlátozását fontolgatja. A fogyasztók azonban még várnak: megfizethető árakat, könnyű és gyors töltési lehetőségeket szeretnének.
.
2016. november 30. 15:16:59Makró
40 százalékkal kellene csökkenteni az EU-ban a szén-dioxid-kibocsátást
A munkahelyteremtés és a növekedés érdekében, az uniós gazdaság korszerűsítését szem előtt tartva, az Európai Uniónak 40 százalékkal kell csökkentenie a szén-dioxid-kibocsátást 2030-ig - közölte Maros Sefkovic, az EU energiaügyi biztosa az Európai Bizottság energiafogyasztókra fókuszáló "téli energiacsomagját" ismertetve szerdán.
.
2016. november 15. 07:10:59Makró
Szénadót vetne ki Trumpra Sarkozy
Nicolas Sarkozy volt francia államfő azt javasolta, hogy vessenek ki szénadót az Európába importált amerikai termékekre, ha Donald Trump elnöksége alatt az Egyesült Államok tényleg kihátrál az április végén aláírt párizsi klímavédelmi egyezményből.
.
2016. november 4. 17:22:59Vállalatok
A Real sztrájai óceáni hulladékból készült mezben játszanak majd
Óceáni hulladékból gyártott mezeket kapott a Bayern München és a Real Madrid labdarúgócsapata.
.
2016. november 4. 11:40:59Makró
ENSZ: még több kell, ha nem akarunk emberi tragédiát gyászolni
Nem elegendő a pénteken életbe lépett párizsi klímaegyezményben vállalt üvegházhatású gáz-kibocsátás csökkentésének mértéke ahhoz, hogy a Föld légkörének felmelegedését 2 Celsius-fok alatt tartsa az iparosodás előtti időkhöz képest, és a 2030-ra előrejelzett globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás további 25 százalékos csökkentésére van szükség a célok tartására - állapította meg az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) éves emissziós jelentése.
.
2016. november 4. 08:10:59Makró
Ma lépett hatályba a Párizsi klímaegyezmény
Ma hatályba lépett a Párizsi Megállapodás, amely azt a célkitűzést erősítette meg, hogy a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest, és folytatja az arra irányuló erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen.
.
2016. november 3. 15:49:59Makró
Élelmiszer hulladék csökkentésre is akad pénz
Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta az uniós költségvetésből fedezett 222,7 millió eurós beruházási csomagot a fenntarthatóbb és karbonszegény projektek uniós tagállami megvalósítása érdekében - írta közleményében az EB csütörtökön.
.
2016. október 25. 09:13:59Makró
A lakossági fűtés a legjelentősebb levegőszennyező
A közlekedés és az ipar a korábbinál jóval kisebb mértékben járul hozzá a levegő szennyezettségéhez, a legnagyobb mértékben, 70 százalékban a lakossági fűtés a felelős - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornának.
.
2016. október 7. 13:37:59Makró
Elsőként zártuk le a Párizsi Megállapodás belső ratifikációs eljárását
Magyarország az Európai Unió tagállamai közül elsőként zárta le a Párizsi Megállapodás belső ratifikációs eljárását, és 2016. október 5-én az elsők között helyezte letétbe az erről szóló okmányát az Egyesült Nemzetek (ENSZ) New Yorki központjában, ezzel a párizsi klímaegyezmény teljes jogú tagjává vált - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
.
2016. szeptember 29. 12:31:59Makró
Az ÁSZ szerint megfelelő volt a szén-dioxid-kvótákkal a gazdálkodás
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata szerint Magyarország megfelelően gazdálkodott a szén-dioxid-kvótákkal, az ellenőrzött szervezetek szabályozottsága megfelelt a jogszabályoknak, csökkent a szén-dioxid-kibocsátás, és az értékesített kvóták bevételeinek felhasználása is klímapolitikai célokat szolgált.
.
2016. július 15. 10:40:59Vállalatok
Elképesztő pénzbe került a 2010-es olajkatasztrófa
A BP olajipari óriás által elkészített végső számla szerint 61,6 milliárd dollárba került a cégnek a Mexikói-öbölben 2010-ben bekövetkezett olajszennyezés és következményeinek felszámolása. A BP most először közölt mindenre kiterjedő összegző adatot.
.
2016. június 22. 06:40:59Makró
A termékdíjnak csak az ötöde jut hulladékgazdálkodásra
Az elmúlt öt év költségvetéseiből egyértelműen kiderül, hogy a termékdíjból beszedett pénzeknek nagyjából csak 20 százalékát fordította a hulladékgazdálkodás támogatására a kormány, a többi elfolyik más kiadásokra - írta szerdai számában a központi költségvetésekre hivatkozva a Világgazdaság.
.
2016. április 24. 11:40:59Makró
30 éve történt a csernobili atomkatasztrófa
Harminc éve, 1986. április 26-án történt a világ eddigi legsúlyosabb nukleáris szerencsétlensége a volt Szovjetunió területén, az ukrajnai Csernobilban.
Előző oldal12Következõ oldal
.