Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Környezetvédelem

Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
2017. június 19. 18:46:59Makró
A klímaváltozásról egyeztettek az uniós miniszterek
A klímaváltozás elleni nemzetközi fellépés legújabb fejleményeiről egyeztettek, valamint a határozottabb klímapolitika mellett érveltek az Európai Unió szakminiszterei luxembourgi ülésükön - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
.
2017. június 2. 13:22:59Makró
Juncker szerint az EU megingathatatlanul kitart
Reagált Trump döntésére.
.
2017. június 2. 12:51:59Makró
ENSZ: 0,3 Celsius-fokos többletfelmelegedést jelent Trump döntése
Azt azért hozzátették, hogy ez egyelőre becslés, a lehetőséget még nem modellezték le.
.
2017. június 2. 11:46:59Vállalatok
Klímaegyezmény: Trump "egy rakás hazugságot" beszélt
Klímaegyezmény: Trump "egy rakás hazugságot" beszéltLaurent Fabius, a párizsi megállapodást tető alá hozó francia exkülügyminiszter nem kímélte az amerikai elnököt.
.
2017. június 2. 08:13:31Makró
Orbán: sokkhatás alatt vagyok
"Sokkhatás alatt vagyok" - így kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban Donald Trump amerikai elnök bejelentését arról, hogy országa kilép a párizsi klímaegyezményből.
.
2017. június 2. 07:46:08Makró
Macron: Trump hátat fordított a világnak, nincs B-bolygó
Macron: Trump hátat fordított a világnak, nincs B-bolygóCsalódottan és rosszallással fogadták a nyugat-európai országok vezetői Donald Trump bejelentését arról, hogy országa kilép a párizsi klimaegyezményből, és egyben elutasították az amerikai elnök javaslatát a megállapodás újratárgyalására.
.
2017. június 2. 06:10:59Makró
"Történelmi léptékű pusztító kudarc"
A republikánusok üdvözlik, a demokraták elítélik, s az amerikai gazdasági élet egyes szereplői ostorozzák a klímaegyezmény felmondását. Elon Musk, aki a többi között az elektromos autókat gyártó Tesla vezetője is, bejelentette: kilép az elnök gazdasági tanácsadó testületéből.
.
2017. június 1. 22:32:45Makró
Trump eldobta a jövőt a máért
Trump eldobta a jövőt a máértAz Egyesült Államok kilép a 2015 végén Párizsban aláírt nemzetközi klímavédelmi egyezményből - jelentette be csütörtökön Donald Trump amerikai elnök. Az elnök a magas költségekkel indokolta a lépést, és hogy ezzel munkahelyeket kíván teremteni az amerikaiak számára, valamint szerinte ez a lépés növel az USA versenyképességét. Az egyezmény aláírója, Barack Obama volt elnök élesen bírálta utódja lépését.
.
2017. május 21. 20:14:24Makró
Már tiszta levegőt is árulnak az interneten
Az ázsiaiak sok pénzt megadnak néhány szippantásért.
.
2017. április 13. 16:37:59Makró
Milliárdos veszteséget okoz a Nagy-korallzátonyt pusztulása
Milliárdos veszteséget okoz a Nagy-korallzátonyt pusztulásaAz ausztrál Nagy-korallzátonyt sújtó tömeges korallfehéredés miatt évente egymillióval csökkenhet a térségbe érkező turisták száma, ami egymilliárd ausztrál dollár bevételkiesést jelentene - figyelmeztetett a héten egy független szervezet.
.
2017. február 6. 15:55:10Makró
Uniós elégedetlenség Magyarországgal szemben
Magyarország erőfeszítéseket tesz gazdag természeti örökségének megőrzése és környezetvédelmi teljesítményének javítása érdekében, az uniós környezetvédelmi politika végrehajtása azonban még mindig kihívást jelent - írta hétfőn közzétett jelentésében az Európai Bizottság.
.
2017. január 16. 08:16:58Makró | Vállalatok
Húsz év múlva minden harmadik eladott autó elektromos lesz?
Húsz év múlva minden harmadik eladott autó elektromos lesz?A világ meghatározó nagyvárosai összefogtak, hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátás mértékét és negatív hatásait. London és Párizs a dízel- és benzin üzemanyagok betiltását tervezi tíz éven belül, míg Norvégia a belsőégésű motorok korlátozását fontolgatja. A fogyasztók azonban még várnak: megfizethető árakat, könnyű és gyors töltési lehetőségeket szeretnének.
.
2016. november 30. 15:16:59Makró
40 százalékkal kellene csökkenteni az EU-ban a szén-dioxid-kibocsátást
A munkahelyteremtés és a növekedés érdekében, az uniós gazdaság korszerűsítését szem előtt tartva, az Európai Uniónak 40 százalékkal kell csökkentenie a szén-dioxid-kibocsátást 2030-ig - közölte Maros Sefkovic, az EU energiaügyi biztosa az Európai Bizottság energiafogyasztókra fókuszáló "téli energiacsomagját" ismertetve szerdán.
.
2016. november 15. 07:10:59Makró
Szénadót vetne ki Trumpra Sarkozy
Nicolas Sarkozy volt francia államfő azt javasolta, hogy vessenek ki szénadót az Európába importált amerikai termékekre, ha Donald Trump elnöksége alatt az Egyesült Államok tényleg kihátrál az április végén aláírt párizsi klímavédelmi egyezményből.
.
2016. november 4. 17:22:59Vállalatok
A Real sztrájai óceáni hulladékból készült mezben játszanak majd
Óceáni hulladékból gyártott mezeket kapott a Bayern München és a Real Madrid labdarúgócsapata.
Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.