Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Offshore

2017. március 9. 09:54:41Makró
Beindultak az off-shore vadászok
A NAV kommandója a magyar vonatkozású információkat elemzi.
.
2017. január 18. 05:52:59Makró
156 milliárdot mostak tisztára a kormány segítségével
Több mint kétezren közel 156 milliárd forintot mostak tisztára a stabilitás megtakarítási számlával (smsz), amely szerdától megszűnik - írta a Világgazdaság szerdán.
.
2016. április 13. 21:22:59Makró
Nemzetközi összefogást sürget az adókerülőkkel szemben Schäuble
A globális pénzügyi rendszer természete miatt nem lehet küzdeni az adókerülés ellen elszigetelt, nemzeti szintű intézkedésekkel, eredményre csak a nemzetközi összefogás vezet - mondta Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szerdán a szövetségi parlamentben.
.
2016. április 11. 16:10:59Makró
Vizsgálat indul az offshore-botrányba került német állami cég ügyében
A német pénzügyminisztérium vizsgálatot indított a panamai központú Mossack Fonseca ügyvédi iroda kiszivárogtatott iratai körül kirobbant offshore-botrányba belekeveredett állami társaság, a szövetségi nyomda (Bundesdruckerei) ügyében - jelentette be hétfőn Berlinben a minisztérium szóvivője.
.
2016. április 10. 14:55:59Makró
Házkutatás volt az egyik legnagyobb francia banknál
Házkutatást tartottak a francia hatóságok a Société Générale, az egyik legnagyobb francia bank irodáiban, miután a panamai offshore-botrányban nyilvánosságra került dokumentumok szerint a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda közreműködésével közel ezer offshore céget alapított a francia pénzintézet - közölték vasárnap rendőrségi források.
.
2016. április 10. 09:04:59Makró
Offshore-botrány: Cameron közzétette az adóbevallásait
Ígéretének megfelelően közzétette a legutóbbi hat évben benyújtott adóbevallásait vasárnap a brit kormányfő, igyekezve véget vetni a panamai offshore-botrány kirobbanása után az ő személyes pénzügyeivel kapcsolatban felmerült találgatásoknak.
.
2016. április 8. 16:31:59Makró
A NAV is rámozdult az offshore botrányra
Orbán Viktor miniszterelnök kérésére Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elrendelte a magyarországi offshore-szálak azonnali, egyenkénti kivizsgálását a NAV-nál. Az offshore ügyek felgöngyölítésével külön szakértői munkacsoport foglalkozik, áll a minisztérium közleményében.
.
2016. április 7. 20:16:59Makró
Brüsszel mielőbb listázná az adóparadicsomokat
Az Európai Bizottság az adóparadicsomok listájának összeállítását sürgeti, amelynek hat hónapon belül el kell készülnie - közölte Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért, valamint az adó- és vámügyért felelős biztosa csütörtökön Brüsszelben.
.
2016. április 7. 12:55:59Makró
A leggazdagabb román is Panamába vitte a vagyonát
Ion Tiriac volt román teniszcsillag - jelenleg Románia leggazdagabb üzletembere - egy panamai alapítványba helyezte teljes vagyonát - írta csütörtökön a Rise Project oknyomozó hírportál.
.
2016. április 5. 18:40:59Makró
Le fog mondani az izlandi miniszterelnök az offshore-botrány miatt
Le fog mondani az izlandi miniszterelnök, mert kiderült, hogy érintett - feleségével együtt - a panamai offshore cégek körüli botrányban - adta hírül a kormánypárt helyettes elnöke, egyben izlandi mezőgazdasági miniszter, Sigurdur Ingi Johannsson kedden délután.
.
2016. április 5. 12:37:59Makró
Egy szlovén miniszter is érintett az offshore-botrányban
Egy szlovén miniszter, öt köztisztviselő, továbbá két tiszteletbeli konzul és két sportoló is érintett a panamai offshore cégekkel kapcsolatos botrányban - írta a Delo című szlovén napilap kedden.
.
2016. április 5. 10:16:59Makró
A legnagyobb német bankok is érintettek lehetnek az offshore-botrányban
Németországban legkevesebb ezer ember és 28 bank vette igénybe az offshore-botrány főszereplője, a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda szolgáltatásait - jelentette a Süddeutsche Zeitung című német lap és a Nordeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság.
.
2016. április 4. 17:25:59Makró
Offshore-botrány: a nyugat-európai országokban komoly vizsgálatok lesznek
Werner Faymann osztrák kancellár hétfői közlése szerint szigorúan fel kell tárni a panamai offshore cégekkel kapcsolatos ügy hátterét, Francois Hollande francia elnök tájékoztatása szerint Franciaország ugyancsak kivizsgálja a panamai kiszivárogtatással kapcsolatos valamennyi nyomot, Spanyolországban az offshore cégekről és tulajdonosaikról kiszivárgott információk nyomán a pénzügyminisztérium hivatalból vizsgálatot indít.
.
2016. április 4. 10:19:59Makró
Van, ahol máris lecsapnak az offshore lovagokra
Több mint 800 lehetséges gazdag ügyfelet vont vizsgálat alá az ausztrál adóhivatal (ATO) azt követően, hogy egy panamai ügyvédi irodából offshore cégek adatai szivárogtak ki - jelentették be hétfőn Sydneyben.
.
2016. április 4. 09:16:59Makró
Panama ígéretet tett az offshore botrány felderítésére
Panama kormánya együtt fog működni bármely igazságügyi nyomozásban a világ volt és jelenlegi vezetőinek offshore üzleteiről kiszivárgott információk kapcsán - közölte Juan Carlos Varela, a Panamai Köztársaság elnöke.
hirdetés
hirdetés
.