Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Sharing economy

2017. május 15. 12:46:33Vállalatok
Kerékpáros üzletbe szállt be a világ legjobb teniszezője
Andy Murray induló vállalkozásokba fekteti a pénzét.
.
2017. május 14. 09:30:30Vállalatok
6 milliárd forintot hozott a magyar Airbnb, de nem mindet vallották be
6 milliárd forintot hozott a magyar Airbnb, de nem mindet vallották beA Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint az Airbnb-hálózat szállásadóinak 81 százaléka szerzett több bevételt annál, mint amennyit Magyarországon bevallott - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel vasárnap.
.
2017. május 11. 17:51:54Vállalatok
Elveszítheti versenyelőnyét az Uber
Elveszítheti versenyelőnyét az UberAz Uber számára kellemetlen fordulatot vett a vele szemben folyó eljárás az Európai Unió Bíróságán, miután a bíróság főtanácsnoka arra az álláspontra helyezkedett, hogy a cég tevékenységét a közlekedés területén kifejtett szolgáltatásnak kell tekinteni. Ha az eljárás végén is ez az álláspont diadalmaskodik, az Ubernek is teljesítenie kell a tagállamok által a taxisofőrök számára előírt kötelezettségeket – figyelmeztet a mai brüsszeli döntést összegző közleményében a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda.
.
2017. május 11. 14:40:59Vállalatok
Borzasztóan megszívhatja az Uber
Borzasztóan megszívhatja az UberAz Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka szerint ugyanazok a szabályozások érvényesíthetők a fuvaros appra, mint a hagyományos taxicégekre.
.
2016. november 29. 17:04:59Személyes pénzügyek
Az Oszkár lenyomja az Ubert
Az Oszkár lenyomja az UbertUgyan sokkal ismertebb, mint nemzetközi konkurenciája, idehaza mégis valamivel többen használták az Oszkár telekocsis rendszerét, mint az Ubert annak kétéves hazai jelenléte alatt, derült ki az eNet legfrissebb tanulmányából.
.
2016. szeptember 26. 14:26:59Vállalatok
Kerékpár-megosztó szolgáltatásba fektet a "kínai Uber"
Kerékpár-megosztó szolgáltatásba invesztál a kínai Didi Chuxing fuvarmegosztó szolgáltatás.
.
2016. augusztus 18. 22:29:53Vállalatok
Közelebb lehet a taxizás vége, mint gondolnánk
Közelebb lehet a taxizás vége, mint gondolnánkA megosztáson alapuló gazdaság az elmúlt években komolyan próbára tett néhány szektort. Az autóipari fejlesztésekkel azonban teljesen megváltozhat a személyszállítás.
.
2016. augusztus 2. 07:40:59Vállalatok
Külön ellenőrzési csoportot hoztak létre az Uber-féle cégekre
Ellenőrzési csoportot hoz létre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), amely célzottan ellenőrzi az engedély és fuvarokmány meglétéhez kötött belföldi vagy nemzetközi közúti közlekedési szolgáltatásokat, közúti árufuvarozási és személyszállítási tevékenységeket végzőket, a megtett úttal arányos útdíjra vonatkozó szabályok betartását - közölte a szaktárca az MTI érdeklődésére.
.
2016. július 26. 20:46:59Vállalatok
Van élet az Uber után
Van élet az Uber utánAz Uber ugyan nemrégiben felfüggesztette magyarországi szolgáltatását, azonban a cég által képviselt megosztás alapú üzleti modell itthon is egyre inkább virágzik. Igaz, a nyugati kínálathoz képest még van fejlődési lehetőség.
.
2016. július 26. 20:37:59Vállalatok
Építgeti a Daimer az Uber konkurensét
A Daimler tulajdonában lévő Mytaxi ügyfelei a jövőben már Nagy-Britanniában és Írországban is tudnak majd autót rendelni, mivel a Mytaxi fuzionál a brit Hailo fuvarmegosztó szolgáltatással.
.
2016. július 24. 08:43:59Vállalatok
Déltől leáll az Uber Magyarországon
Felfüggeszti a szolgáltatást az Uber közösségi személyszállító Magyarországon július 24-én vasárnap 12 órától.
.
2016. július 7. 21:37:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
A támadások ellenére is óriási növekedés áll a megosztószolgáltatások előtt
A támadások ellenére is óriási növekedés áll a megosztószolgáltatások előttA PwC elemzése szerint 2025-re a jelenlegi 28 milliárd euróról 570 milliárd euróra, azaz a hússzorosára emelkedhet az európai sharing economy öt legjelentősebb ágazatának – közösségi finanszírozás, közösségi alapú szállásmegosztás, személyszállítás, on-demand háztartási- és szakmai szolgáltatások – összes tranzakciója.
.
2016. június 13. 21:28:59Vállalatok
Az okostelefonok korában 80-as évekbeli szabályoknak kell megfelelni
Az országgyűlés hétfőn fogadta el azt a javaslatot, amely szerint blokkolható lesz a jövőben az Uber oldala és applikációja is. A vállalat magyarországi operatív vezetője szerint nem előremutató az új technológiák betiltása, blokkolása, "pusztán azért, mert azokat nem lehet beleerőszakolni az elavult szabályozás keretei közé".
.
2016. június 3. 16:01:59Makró | Személyes pénzügyek
Kétszer annyian utaznak taxival, mint Uberrel
A budapestiek 77 százaléka utazott valamelyik taxitársasággal az elmúlt egy évben, miközben az Uber szolgáltatásait a megkérdezettek 37 százaléka vette igénybe - közölte a Főtaxi Zrt. pénteken, a Trend International piackutató társaság által végzett felmérés alapján.
.
2016. május 20. 12:19:59Makró | Személyes pénzügyek
Megosztásos gazdaság: szinte bármi jöhet
Sok európai nyitott arra, hogy megossza autóját, otthonát, telefonját, sőt akár a kutyáját is - derült ki abból az európai közvélemény-kutatásból, amit a Ford Motor Company rendelt meg, hogy jobban átlássa az egyre népszerűbb megosztási kezdeményezések gazdasági hátterét.
.