Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Logisztika

2017. szeptember 20. 18:55:03Vállalatok
Munkaerőhiány, 345. rész: Elfogynak a futárok is
Munkaerőhiány, 345. rész: Elfogynak a futárok isŐk is külföldre mennek inkább, a logisztikai alvállalkozókkal együtt.
.
2017. szeptember 20. 10:06:27Vállalatok
Élesítették a túlsúlyos teherautókra leső csapdát
Élesítették a túlsúlyos teherautókra leső csapdátA nemzeti tengelysúlymérő rendszert a szállítás biztonságosabbá tételéért állították csatasorba, ám a szakmai érdekképviseletek szerint jogilag még van mit finomítani rajta.
.
2017. július 31. 13:08:35Vállalatok
Kínai áruk régiós elosztóbázisa lehet Magyarország
Kínai áruk régiós elosztóbázisa lehet MagyarországAz elmúlt évek geopolitikai változásainak, valamint több logisztikai szolgáltatónak köszönhetően Magyarország válhat a kínai áruforgalom elosztóbázisává a kelet-közép-európai térségben, az előrejelzések alapján a forgalom jelentős növekedése várható - közölte a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) hétfőn az MTI-vel.
.
2017. április 21. 12:16:59Vállalatok
Bepöfögött az első tehervonat Kínából Budapestre
Bepöfögött az első tehervonat Kínából BudapestreEz az első teherszállító szerelvény, mely közvetlenül közlekedett a két ország között.
.
2017. március 27. 15:19:43Vállalatok
Akár 3 milliót is spórolhatnak a magyar fuvarozók
Mintegy 3500 magyar fuvarozó vállalkozás vehet igénybe kedvezményes útdíjakat és tankolhat a szokásosnál olcsóbban a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az UTA Magyarország Kft. nemrég megkötött megállapodása értelmében. A legnagyobb magyar közúti fuvarozói érdekképviselet, valamint a független üzemanyag és szervizkártya szolgáltató cég megállapodása a magyar fuvarozók legfontosabb 15 európai célországára terjed ki. A kedvezményes üzemanyag, szerviz, út-, alagút- és híd díjak mellett a fuvarozók számára további előnyt jelent, hogy az Európa szerte 54.000 helyen elfogadott UTA kártya használatával jelentős mértékben csökkenthető az ezen költségeik elszámolásával kapcsolatos adminisztráció.
.
2017. március 22. 13:27:39Vállalatok
15 milliós bírságot kaphat a figyelmetlen magyar fuvarozó Ausztriában
A türelmi időszaknak vége, az osztrák hatóságok szigorúan, több tízezer euróra is büntethetnek, ha a január elsején életbe lépett újabb közúti szabályozásnak a magyar fuvarcégek nem tesznek eleget.
.
2017. január 26. 11:32:28Vállalatok
A Bosch lesz a legtöbb embert foglalkoztató külföldi cég Magyarországon
A Bosch lesz a legtöbb embert foglalkoztató külföldi cég MagyarországonKözép-kelet-európai regionális logisztikai központot telepít 2018-tól Hatvanba a Bosch, a beruházással 250 új munkahelyet hoznak létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
hirdetés
hirdetés
.