Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / AI - Mesterséges intelligencia

2017. november 29. 20:20:36Vállalatok | Személyes pénzügyek
Több százmillió munkahelyet vesznek majd el a robotok
Több százmillió munkahelyet vesznek majd el a robotokA McKinsey Global Institute most megjelent elemzése szerint rendkívül sok pozíciót fognak viszonylag rövid időn belül robotokkal betölteni.
.
2017. november 28. 19:01:59Makró | Vállalatok
Gyönyörű, félelmetes jövő vár ránk az okos városokban
Gyönyörű, félelmetes jövő vár ránk az okos városokbanBudapestre jött a Huawei vezetősége, hogy meggyőzzön minket a smart city felsőbbrendűségéről. Sikerült nekik, de ezzel együtt az okos város parafaktora is csak nőtt.
.
2017. november 21. 09:33:19Vállalatok
24 ezer Volvót vesz, és alakít át önvezetővé az Uber
24 ezer Volvót vesz, és alakít át önvezetővé az UberHamarabb itt lehetnek az önvezető taxik, mint hinnénk.
.
2017. november 16. 13:50:49Vállalatok
Már 19 robot dolgozik a GE budapesti központjában
Már 19 robot dolgozik a GE budapesti központjábanAz adminisztratív dolgozók munkáját segítik.
.
2017. október 19. 11:56:13Makró
A fizetések emelkedése új helyzetet hoz: jönnek a robotok!
A fizetések emelkedése új helyzetet hoz: jönnek a robotok!Magyarország mellett az egész régióban jelentősen emelkednek a bérek, részben a munkaerőhiány miatt. Ugyanakkor nemzetközi példák is vannak, például Kína ma már sokkal drágább ország, mint a kétezres évek elején. A fizetések emelkedése az inflációt is felpörgetheti, emellett hozzájárulhat a gépek és robotok forradalmához is.
.
2017. október 16. 09:47:31Makró | Vállalatok
5 éven belül minket is leválthat egy robot?
5 éven belül minket is leválthat egy robot?Rövidtávon a robotok elvehetik a munkahelyek 5 százalékát, miközben az álláskeresés is egyre inkább a mobilfelületre terelődik át. Az aktív munkavállalók 75 százalékát 2020-ra a digitális világban otthonosan mozgó Y-generáció tagjai teszik majd ki, akiknek természetes a projektjellegű munkavállalás. Mindeközben a magyar egyetemisták háromnegyede lehetségesnek tartja, hogy 5 év múlva már nem a jelenleg választott szakmájában fog dolgozni.
.
2017. október 13. 18:07:40Vállalatok | Befektetés
15 milliárd dollárt fektet be kutatásfejlesztésbe az Alibaba
15 milliárd dollárt fektet be kutatásfejlesztésbe az AlibabaA kínai cég kutatási központokat épít és tudósok százait fogja foglalkoztatni.
.
2017. október 1. 14:53:46Vállalatok
Dell: Az adat határozza meg az emberi civilizáció fejlődését
Dell: Az adat határozza meg az emberi civilizáció fejlődésétA mesterséges intelligencia nagyobb hasznára lesz majd az emberiségnek, mint amennyit ártani lenne képes - jelentette ki a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója Michael Dell pekingi tartózkodása során a kínai állami Hszinhua (Xinhua) hírügynökségnek adott interjúban.
.
2017. szeptember 25. 15:41:36Vállalatok
A mesterséges intelligencia sodorja bajba a Google-t?
A mesterséges intelligencia sodorja bajba a Google-t?A márkák meghaltak, vagy hamarosan halottak lesznek. A Huge vezére, Aaron Shapiro szerint a Google is bajban lehet.
.
2017. szeptember 22. 19:49:19Makró
Bankárok, vigyázat! Ők fogják elvenni a munkátokat!
Bankárok, vigyázat! Ők fogják elvenni a munkátokat!A USB szeptember végi konferenciáját Sophia, a robotnő fogja megnyitni.
.
2017. szeptember 5. 14:10:59Makró
A Tesla alapítója ijesztő jóslattal állt elő
A Tesla alapítója ijesztő jóslattal állt előMeglehetősen borús találgatásba bocsátkozott Elon Musk, szerinte könnyen kitörhet a III. világháború.
.
2017. július 20. 14:58:19Vállalatok
Hogyan éljük túl a digitalizációt, a robotokat? Kreativitás és szenvedély a kulcs
Hogyan éljük túl a digitalizációt, a robotokat? Kreativitás és szenvedély a kulcsA Dell Technologies jelentése szerint 2030-ra minden szervezet technológiai szervezetté válik, és a vállalatoknak már most el kell gondolkozniuk infrastruktúrájuk és munkaerejük „jövőállóságán”.
.
2017. július 13. 14:03:54Vállalatok
Élmény kell az ügyfeleknek: Technológiai ugrás előtt a bankszektor
Élmény kell az ügyfeleknek: Technológiai ugrás előtt a bankszektorMesterséges intelligencia, hangfelismerés, biometrikus azonosítás – ezek a kulcsszavai annak a technológiai ugrásnak, amely ügyfélközpontúbbá teszi a bankolást az elkövetkező években – összegezte Európa legnagyobb fintech konferenciájának tapasztalait Birte Quitt, az Erste Group AG csoportszintű lakossági stratégiai vezetője.
.
2017. március 20. 05:55:59Vállalatok
GE: iparágak tűnhetnek el a digitalizáció miatt
Ha a gépek és berendezések működésekor keletkezett információt kombináljuk a 3D-s nyomtatással, flexibilis robotokkal vagy önműködő járművekkel, teljes iparágak alakulnak át, vagy meg is szűnnek - nyilatkozta a General Electric magyarországi leánycégének elnöke a Világgazdaságnak adott hétfői interjúban.
.
2017. március 1. 14:32:24Vállalatok
Tizedére csökkenti a világítás energiafelhasználását az új technológia
Magyarországon is bemutatkozott az a mesterséges intelligencia kutatások legújabb eredményein alapuló technológia, amely alkalmazásával közel kilencven százalékkal csökkenthető a közintézmények, kereskedelmi célú létesítmények, irodaépületek világításának villamosenergia igénye.
hirdetés
hirdetés
.