Dosszié

Címkék / Döglött akták / Heti Hármas

Előző oldal 1 2 3 4 5 Következõ oldal
2010. január 10. 05:01:55Makró
A Terminátor is megszorításokra kényszerül
Kemény megszorításokra készül Kalifornia kormányzója, hogy csökkentse az állam 20 milliárd dolláros adósságát - számol be róla a BBC. Arnold Schwarzenegger szinte minden területen megvágja a büdzsét, az egykori filmszínész elismerte, hogy fájdalmasak lesznek a lépések, de szerinte ezek az intézkedések elkerülhetetlenek.
.
2008. szeptember 19. 08:29:55Makró
Simor: nem utáltuk eléggé a szocializmust
Simor: nem utáltuk eléggé a szocializmustAz ország gazdasági válságának okait és a lehetséges megoldásokat vázolta a BrandFestival első napján Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelenlegi elnöke, Járai Zsigmond, az MNB korábbi vezetője és Stumpf István politológus. A konferencia témaköre ugyan a reklám és a marketing világa, azonban a fogyasztókkal való kommunikáció megértéséhez elengedhetetlen a kontextus, azaz a makrogazdaság szélesebb körű vizsgálata. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. augusztus 14. 08:29:00Vállalatok
Nyári szabadságok: üdülő vezetők, ügyintéző alkalmazottak
Nyári szabadságok: üdülő vezetők, ügyintéző alkalmazottakA menedzserek átlagban két-három hét szabadságra mennek nyáron, de nem ritka az egy hónapos pihenés sem. Míg közülük a legtöbben belföldi vagy külföldi nyaralással töltik az időt, az alkalmazottakra inkább az jellemző, hogy többször vesznek ki kisebb időtartamú szabadságot, és a "relaxálás" sokszor az ügyintézést vagy a lakásfelújítást jelenti.
.
2008. augusztus 8. 11:59:00Vállalatok
Lemaradhatnak az olimpiáról a magyar dolgozók
Lemaradhatnak az olimpiáról a magyar dolgozókAz időeltolódás miatt várhatóan sok magyar munkavállaló maradhat le a pekingi olimpia számunkra releváns, fontos eseményeiről. A hazai munkaadók vajon lehetővé teszik-e, hogy a dolgozók ne maradjanak le a legfontosabb pillanatokról, honfitársaink esetleges győzelméről? Az mfor.hu bemutatja néhány nagyobb, Magyarországon jelen lévő cég gyakorlatát.
.
2008. július 4. 08:39:00Vállalatok
Jó állásoktól eshet el a gyanútlan iwiwező
Jó állásoktól eshet el a gyanútlan iwiwezőMagyarországon is egyre több cég nézi meg toborzáskor a közösségi portálokat, például az iwiwet annak érdekében, hogy minél teljesebb képet kapjon a jelöltről. Az mfor.hu által megkérdezett hr-esek szerint hasznos lehet ez az eszköz, az esélyegyenlőségi szakember viszont úgy véli, könnyen diszkriminációhoz vezethet.
.
2008. június 9. 16:19:00Vállalatok
Hódított a munkahelyi Norbi-show
Hódított a munkahelyi Norbi-showTöbb mint hétszázan vettek részt idén a második "Közösen-könnyebben" életmódváltó munkahelyi csapatversenyen, amelynek keretében fél év alatt próbáltak minél többet javítani fittségükön a kollégák. Az mfor.hu Heti Hármas sorozatában a szervező Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) mellett résztvevő cégeket kérdezett a tapasztalatokról és magáról a versenyről.
.
2008. május 9. 16:04:55Vállalatok
Mi lesz a nyerő logisztikában 2008-ban?
Mi lesz a nyerő logisztikában 2008-ban?Azok a logisztikai szolgáltatók, amelyek képesek rugalmas megoldások, hozzáadott értékű szolgáltatások nyújtására, versenyelőnybe kerülhetnek 2008-ban. Az mfor.hu ezúttal az idén várható tendenciákról és kilátásokról kérdezett iparági szakértőket.
.
2008. március 31. 16:49:57Makró
Az elemzők még nem temetik a koalíciót
Az elemzők még nem temetik a koalíciótNapok óta forr a levegő a két koalíciós párt között. Az SZDSZ parlamenti frakciója hétfőn arról döntött, hogy javasolják az ügyvivő testületnek: lépjen ki a párt a koalícióból. Ennek hírére délelőtt meredeken zuhanni kezdett a BUX index, a forint gyengült, az állampapírok hozamai pedig ismét meglódultak. Az mfor.hu által megkérdezett elemzők szerint még nem biztos a szakadás a koalíción belül, a piacnak az lenne a legjobb, ha megegyezne az MSZP és az SZDSZ.
.
2008. március 18. 11:59:00Vállalatok
Női dolgozókkal jobban mehet a szekér
Női dolgozókkal jobban mehet a szekérNemrégiben díjazták a legjobb hazai "női" munkahelyeket, amelyeknek így lehetőségük nyílt megmutatni, milyen karrierlehetőségeket kínálnak a hölgyeknek, hogyan teszik lehetővé képességeik fejlesztését, és mit tesznek azért, hogy dolgozóik a munkát és a magánéletet össze tudják egyeztetni. Az mfor.hu Heti Hármas sorozatában a pályázathirdetőt és a nyertes cégeket kérdeztük.
.
2008. február 25. 08:34:49Vállalatok
Lejárt a gagyi reklámok kora
Lejárt a gagyi reklámok koraMég mindig nem elég ötletes a hazai reklámok többsége, ezért egyelőre labdába sem rúghatunk a nemzetközi kreatív versenyeken. Az online forradalom és ennek révén a reklámpiac átalakulása azonban Magyarországon is pozitív változásokat hozhat, állítják iparági szakemberek.
.
2007. december 3. 12:29:28Vállalatok
Mennyire adakozunk tudatosan? (Jaksity, Radácsi, Patzauer)
Mennyire adakozunk tudatosan? (Jaksity, Radácsi, Patzauer)Szerencsére már-már szinte kötelezőnek érzik a cégek, hogy segítsék a rászorulókat, azonban a tudatos adakozáspolitika hiányában egyes alapítványok jobban járnak, és az is gyakori, hogy decemberben egyszerre 15-20 Mikulás látogat egy gyerekkórházba, az év maradék 11 hónapjában pedig hiába várnak a gyerekek meglepetésre. Mfor.hu Heti Hármas.
.
2007. augusztus 1. 17:31:00Makró
Nem temeti maga alá a magyar gazdaságot az amerikai válság
Nem temeti maga alá a magyar gazdaságot az amerikai válságAz amerikai jelzáloghitel piacon kialakult válság elsősorban rövid távú hatásokat okozhat hazánkban, így a tőzsdeindex visszaesésére vagy a forint átmeneti gyengülésére számíthatunk. Az mfor.hu által megkérdezett szakértők úgy látják, hogy hazánk gazdasági alapjait nem érintik a tengerentúli történések.
.
2007. július 17. 08:31:00Vállalatok
Sok munkahelyen a hőségben is tilos a rövidnadrág
Sok munkahelyen a hőségben is tilos a rövidnadrágBár szinte egyetlen vállalat sem ragaszkodik a rekkenő hőségben a hivatali öltözetre vagy munkaruhára vonatkozó előírások szigorú betartásához, a lazább szabályokba a rövidnadrág már nem fér bele, derül ki az mfor.hu Heti Hármasából.
.
2007. május 25. 08:36:00Vállalatok
Gyerekkel könnyebb nyári szabadsághoz jutni
Gyerekkel könnyebb nyári szabadsághoz jutniA cégek odafigyelnek arra, hogy nyáron a gyereket nevelő dolgozók el tudjanak menni szabadságra, derül ki az mfor.hu Heti Hármasából. A Kürt Rt. vállalati napközi bevezetését tervezi, a PWC-nél egy hónapos fizetés nélküli vakációra mehetnek a gyerekes szülők, a Családbarát Munkahely díjat elnyerő Csavar- és Húzottárú Zrt. pedig saját üdülőket tart fenn alkalmazottai részére. Mondja el a tapasztalatait Ön is!
.
2007. május 21. 08:51:00Makró
Több tízezer forint terhet jelenthet majd az ingatlanadó
Több tízezer forint terhet jelenthet majd az ingatlanadóA szakma a 0,25 százalékos ingatlanadót elfogadhatónak tartaná, de csak azzal a feltétellel, ha az kiváltja az ingatlanhoz jelenleg kapcsolódó terheket. Előbbi egy tízmillió forintot érő lakás tulajdonosának évente 25 ezer, negyvenmilliós értéknél pedig már százezer forint kiadást jelentene. Az mfor.hu Heti Hármasában megkérdezett szakértők szerint bár az új adó visszafoghatja a szektor fejlődését, azonban élénkítő hatása is lenne, például "mozgásba hozná" a nem hasznosított értékes ingatlanokat.
Előző oldal 1 2 3 4 5 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.