Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Rugalmas foglalkoztatás

2014. október 11. 14:10:59Vállalatok
Rugalmas munkarend nélkül esélyük sincs a kismamáknak a visszatérésre
A rugalmas munkarend szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy a kisgyermekes anyák visszatérhessenek a munkahelyükre - derült ki a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Vezetéstudományi Intézetének kutatásából.
.
2014. augusztus 18. 17:07:59Vállalatok
Jó lenne öltöny helyett a köntösben dolgozni, de...
Jó lenne öltöny helyett a köntösben dolgozni, de... A munkaadók nagy része nem mert eddig távmunkában gondolkozni, aki mégis megtette, jó tapasztalatokról számol be, miközben munkavállalói oldalról egyre nagyobb az igény az irodán kívüli munkavégzésre. A Profession.hu által végzett kutatásból kiderül, hogy munkavállalói oldalról a távmunkát elsősorban a 40-49 évesek, valamint a szellemi munkát végzők támogatják és az is, hogy bár félünk az elszigeteltségtől, mégis szívesebben dolgozunk otthonról.
.
2014. augusztus 13. 20:01:59Vállalatok
Pályakezdő fiatalok: sokaknak a munkaerő-kölcsönzők jelentenek lehetőséget
Pályakezdő fiatalok: sokaknak a munkaerő-kölcsönzők jelentenek lehetőségetTovább növekedhet idén a munkaerő-kölcsönzők szerepe. A kölcsönzött alkalmazottak 24,5 százaléka 25 év alatti, jelentős többségük pályakezdőként szerzi meg ily módon első tapasztalatait a munka világában.
.
2014. január 20. 05:10:59Vállalatok
Atipikus formák - soha nem látott foglalkoztatott szám Németországban
A rugalmas munkaerő-piaci szabályozásnak köszönhetően soha még annyian nem voltak állásban Németországban mint manapság.
.
2013. január 30. 14:25:59Vállalatok
Januárban 192 ezer munkahelyet adott az amerikai magánszektor
Az ADP jelentése szerint januárban a vártnál több, 192 ezer munkahelyet teremtett az amerikai magánszektor.
.
2012. február 8. 07:52:59Vállalatok
Az atipikus formák segíthetnének a foglalkoztatás növelésében
A magyar munkaerőpiac előtt álló kihívás, hogy növelje a foglalkoztatottságot, és ehhez az atipikus formákat jobban igénybe kellene venni - hangsúlyozta Baja Sándor, a Randstad Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón.
.
2011. október 20. 08:10:59Vállalatok
Lassan terjed itthon a távmunka
Miközben Európában, így a régióban is egyre népszerűbb a távmunkás foglalkoztatás, addig Magyarországon lassan terjed, de nő az igény a rugalmas formában foglalkoztatott munkavállalók iránt a Comforce Zrt. távmunka szolgáltató értékelése szerint.
.
2011. július 3. 09:04:52Vállalatok
A közszférában ritkán lehet rugalmas munkabeosztással élni
A közszférában ritkán lehet élni a rugalmas munkabeosztással, míg a civil munkaadóknál, például az alapítványoknál, vagy az egyesületeknél dolgozóknak van a legnagyobb esélyük a rugalmas munkavégzésre - derül ki a TÁRKI legújabb felméréséből.
.
2011. július 2. 15:25:57Vállalatok
Sok állástalanon segíthetne a munkaerő-kölcsönzés
A munkaerő-kölcsönző cégek jelentős mértékben járulnak hozzá a foglalkoztatotti helyzet javításához. Az őket tömörítő szövetség szerint, ha a vállalatok preferálnák ezt a foglalkoztatási formát, úgy több tízezerrel lehetne növelni a munkavállalók számát.
.
2011. március 1. 18:04:53Vállalatok
A jövő munkapiaca: távmunka és a szabadúszó létforma
A jövő munkapiaca: távmunka és a szabadúszó létformaA megnövekedett munkanélküliség miatt új munkateremtési koncepciót kell meghonosítani Magyarországon. A külföldi pozitív példák jól mutatják, hogy szabadúszóként, modern távmunkásként is van jelene és jövője a munkavégzésnek.
.
2011. február 10. 08:40:59Vállalatok
Megbukott a részmunkaidős foglalkoztatás Lengyelországban
Lengyelországban sok más európai országgal ellentétben nem vált be a részleges munkaidő alkalmazása, aminek elsősorban az lenne a célja, hogy a kisgyermekes anyák is visszamehessenek dolgozni - számolt be szerdai számában a Metro.
.
2010. december 27. 08:22:59Vállalatok
Egyre kevesebben járnának irodába dolgozni
A Cisco nemzetközi felmérése szerint a dolgozók 60 százaléka úgy gondolja, hogy az eredményes munkához már nem kell feltétlenül a munkahelyen lenni, olyannyira hétköznapinak tartják a vállalati információk rugalmas és mobil elérését, hogy 50 százalékuk inkább alacsonyabb fizetést választana akkor, ha cserébe munkáját az irodán kívüli végezhetné.
.
2010. november 9. 12:31:59Vállalatok
Magyar családok: ha nincs pénz, nincs újabb gyerek
A családok 57 százalékában az anyagiak döntik el, mikor születik meg a második gyermek – derül ki a Gazdagmami.hu felméréséből. Az anyák több, mint fele csak akkor vállalja a következő gyermeket, ha biztosnak érzi az anyagiakat.
.
2010. június 24. 17:09:59Vállalatok
Legalább a munkaerő-kölcsönzés emelkedésnek indult már
Legalább a munkaerő-kölcsönzés emelkedésnek indult márUgyan a szakemberek az európai piacokon csak 2011-re várják a fellendülést, a hazai munkaadók már most érzik a változást. A vállalatoknál a megváltozott munkaképességűek közvetítése mellett, a munkaerő-kölcsönzés is ismét felszálló ágba került, melynek hatásaként az év második felétől a teljes piac kedvező kilátások elé nézhet.
.
2010. május 25. 08:24:58Vállalatok
Továbbtanulásért dolgoznak a diákok
Az idén a továbbra is kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt a nyáron munkát vállaló diákok többségét elsődlegesen nem a nyaralás, a szórakozás költségeinek előteremtése motiválja, hanem a tanulmányaik folytatásához, a megélhetéshez szükséges anyagi feltételek megteremtése a cél - írta keddi számában a Világgazdaság.
.