Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Információbiztonság

2017. január 27. 06:40:59Vállalatok
Milliárdos bírság járhat az adatvédelem megsértéséért
Akár milliárdos bírságra is számíthatnak 2018. május 25. után az adatvédelmi előírásokat megszegő cégek az egységes uniós rendelet hatályba lépésével - idézi a Magyar Hírlap pénteki száma Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét.
.
2017. január 23. 15:49:39Vállalatok
Milliárdokat lopnak el tőlünk a neten
Évente több ezer internet felhasználót fosztanak ki teljesen a kiberbűnözők. A Kasperksy Lab által készített kutatás eredménye azt mutatja, hogy az áldozatok több mint a fele (52%) csak részlegesen, vagy semennyire nem kapták vissza az ellopott pénzt.
.
2017. január 20. 17:13:07Vállalatok
Vigyázat, itt az újabb adathalász trükk! Pár jótanács a felismerésükre
Vigyázat, itt az újabb adathalász trükk! Pár jótanács a felismerésükreAkár rokona, barátja feltört e-mail címéről is érkezhet a legújabb gmail-es hacker levél, de ha odafigyel néhány dologra, kiszírheti az adathalászok próbálkozásait.
.
2016. október 18. 15:49:59Vállalatok
Nem használják ki a lehetőségeket a felhőbe költöző cégek
Egyre több szervezet tér át a felhő alapú megoldásokra, világszerte a vállalatok kicsit több mint fele használ felhő alapú megoldásokat, azonban még mindig kevesen használják ki a platform kínálta üzleti előnyöket - derült ki a Cisco támogatásával készült friss, IDC InfoBrief reprezentatív kutatásából.
.
2016. október 4. 19:25:59Vállalatok
Hatékonyabb szeretne lenni? Dobja el az okostelefonját
Egy most közzétett tanulmány szerint 26 százalékkal vagyunk hatékonyabbak az okostelefonjaink nélkül.
.
2016. március 24. 14:10:59Vállalatok
Könnyű célpont a magyar szerverek ötöde
Bármelyik szervezet kiszolgáltatottá válhat a hackereknek, ha nem frissíti a web- vagy levelező szerverét kiszolgáló openSSL biztonsági szoftver beállításait, a NetLock felmérése szerint a magyar weboldalak 20 százaléka is veszélyben lehet.
.
2015. október 6. 13:16:59Makró | Vállalatok
Érvénytelen az amerikai-európai adatvédelmi egyezmény
Az Európai Unió legfelsőbb szintű bírósága érvénytelennek nyilvánította kedden a "biztonságos kikötő" (safe harbor) egyezményt, amelynek alapján amerikai vállalatok hozzáférhetnek uniós polgárok adataihoz, ha a cégek vállalják, hogy betartják az EU adatvédelmi előírásait.
.
2015. szeptember 29. 13:55:59Vállalatok
Na ezért "jó üzlet" az adathalászat
Viszonylag alacsony az internet-felhasználók veszélyérzete és biztonsági tudatossága, illetve nem kellő szintű találati aránnyal ismerik fel a kibertérben leselkedő veszélyforrásokat - tájékoztattott online felmérésének eredményéről a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat.
.
2015. szeptember 25. 20:13:59Vállalatok
Soha nem volt még ilyen fontos az információbiztonság
Soha nem volt még ilyen fontos az információbiztonságAmikor a negyedik ipari forradalomról, illetve a digitális gazdaság szédítő növekedésről beszélünk, gyakran elfelejtjük, hogy a mérhetetlen mennyiségű és egyre csak növekvő adatmennyiségnek együtt kell járnia magas szintű biztonsággal. A digitális ipar jelenéről és jövőjéről kérdeztük Markus Hilkent, az SAP magyar fejlesztőközpontjának vezetőjét.
.
2015. szeptember 20. 09:37:59Vállalatok
Lehet, hogy kevesebb kibertámadás éri majd az Amerikát Kínából
Az Egyesült Államok és Kína hetek óta sürgős tárgyalásokat folytat egy kiberbiztonsági megállapodásról, amelynek megszületését Hszi Csin-ping kínai elnök eheti washingtoni útja alkalmából jelenthetik be - jelentette kormányzati forrásokra hivatkozva a The New York Times.
.
2015. július 23. 06:07:59Vállalatok
Figyeljen, új módszerrel törhetik fel e-mail fiókját!
Új módszerrel törik fel az e-mail fiókokat, egyre több esetben fordul elő, hogy az adathalászok a levelező rendszerek jelszó-helyreállítási funkciójának segítségével tudnak hozzáférni a felhasználók levelezéséhez - hívta fel a figyelmet a Symantec amerikai kiberbiztonsági vállalat.
.
2015. május 24. 12:55:59Vállalatok
Kínos - milliók legsötétebb titka derülhet ki
Kínos - milliók legsötétebb titka derülhet kiHackerek törték fel az Adult FriendFinder oldalt, ennek során többmillió ember szexuális preferenciáit, titkait szerezték meg.
.
2015. február 20. 16:13:59Vállalatok
Óriási lehallgatási botrány robbant ki
Óriási lehallgatási botrány robbant kiAz amerikai és brit titkosszolgálatok a hírek szerint bármely telefont le tudták hallgatni, miután a világ legnagyobb SIM-kártyagyártó cégének rendszerét feltörték és hozzájutottak a mobilkommunikációs titkosítására használt kulcsokhoz.
.
2015. január 17. 15:58:59Vállalatok
Tömeges adatvédelmi problémát jelenthetnek a használt okostelefonok
Elemzők becslése szerint 2018-ban 257 millió használt okostelefont adnak majd el, szemben a 2013-ban értékesített 53 millió készülékkel, ez pedig felveti azt a problémát, hogy mi történik a telefonokon tárolt személyes adatokkal.
.
2014. december 26. 22:40:59Vállalatok
Elkezdett törleszteni a meghackelt film
Több mint egymillió dollár bevételt hozott mozis forgalmazása első napján, csütörtökön a hányatott sorsú amerikai filmkomédia, Az interjú, annak ellenére, hogy csak mintegy 320 kisebb moziban kezdték el vetíteni - közölte a gyártó, a Sony Pictures.
.