Dosszié

Címkék / Döglött akták / Gyurcsány-csomag

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 Következõ oldal
2008. szeptember 19. 13:39:55Makró
Gyurcsány: az adócsökkentés sokkterápia lenne
Gyurcsány: az adócsökkentés sokkterápia lenneAz adóreformmal kapcsolatban kialakultak az álláspontok a politikai palettán, derült ki az Amerikai Gazdasági Kamara szervezésében tartott konferencián. A két nagy párt, az MSZP és a FIDESZ, valamint a KDNP a mérsékelt adócsökkentés híve, míg a két kicsi, az SZDSZ és az MDF radikális tehermérséklést szorgalmaz. Utóbbi állásponthoz lehet közelebb az üzleti szféra véleménye, amint az Oszkó Péter, a Deloitte vezérének előadásából kitűnt. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. április 9. 15:34:02Makró
Visszatért a lakosság hitelfelvételi kedve 2007 második felében
A gazdaság hitelfelvételi kedve a tavalyi második félévben ismét elérte a megszorítások előtti szintet, ez jórészt a fogyasztási hitelek népszerűségének köszönhető - áll a Gfk felmérésében.
.
2008. április 3. 12:39:18Makró
Veres: A konvergenciaprogramból nem szabad engedni!
Az idei négy százalékos és a jövő évi három százalékos GDP arányos államháztartási hiányból, azaz a konvergenciaprogram legfontosabb célkitűzéséből nem lehet engedni - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter csütörtökökön Budapesten egy kamarai üzleti fórumon.
.
2008. április 2. 17:04:00Makró
A reformok végét jósolja Jaksity György
Eddig sem voltak elsöprő erejűek a reformok Magyarországon, a kormányválság következménye pedig a reformok leállítása is lehet - mondta a Servian.hu internetes portálnak Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója, a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke. Véleménye szerint a reformok szükségképpen fájdalmasak, a magyar társadalom viszont el akarja kerülni ezeket a folyamatokat.
.
2008. február 8. 08:04:34Makró | Vállalatok
Nem volt piaci hatása az államháztartási többletnek
A felzárkózó országokkal foglalkozó londoni elemzők szerint a piaci szereplőket már nem éri meglepetésként a magyar államháztartás egyensúlyi helyzetének javulása, így a csütörtökön közzétett januári adatsornak - amely a várt havi hiány helyet többletet mutat - jó eséllyel nem lesz érezhető piaci hatása.
.
2008. január 28. 08:34:00Makró
A népszavazás tétje mintegy ötvenmilliárd forint évente
A népszavazás tétje mintegy ötvenmilliárd forint éventeMárcius 9-én lesz a Fidesz által kezdeményezett népszavazás három kérdésről: a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról. Az ellenzék ezek eltörlését szorgalmazza. A felvetett témák közül költségvetési szempontból komolyabb tételnek számít a vizitdíj, illetve a kórházi napidíj kérdése, hiszen e forrásból tavaly is származtak bevételek. A tandíj bevezetése csak 2008-ban lenne esedékes. Mfor.hu háttér.
.
2008. január 16. 07:29:56Makró
Jó időben fogtunk a reformokhoz
Az amerikai hitelpiaci válság korlátozott hatást fog a közép-európai régió gazdaságaira gyakorolni, állították a Euromoney konferenciáján részt vevő szakértők. Az eseményen felszólaló egyik szakértő, Pierre Cailleteau, a Moody's szuverén besorolási részlegének igazgatója szerint hazánk a fiskális kiigazításnak jókor fogott hozzá, és ennek köszöhetően kevésbé leszünk ráutalva a külföldi hitelezőkre.
.
2008. január 11. 16:49:00Makró | Vállalatok
Gyurcsány: nem kellenek újabb megszorítások
Magyarországon nincs szükség újabb megszorításokra, csak a már elhatározott intézkedéseket kell végrehajtani, mondta a Euromoney című angol magazinnak adott nyilatkozatában Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szerint a kormány a következő két évben a GDP-értékhez mérve fél százalékkal szeretné csökkenteni az átlagos adóterhet.
.
2007. december 10. 08:54:29Vállalatok
Már érződik a megszorítások hatása a karácsonyi forgalmon
Úgy látszik, a megszorítások hatása mostanra érte el a szórakoztatóelektronikai piacot, pedig a korábbi hónapokban szinte csak erről a piacról jelentettek fejlődést. Ez utóbbi oka nyilvánvalóan a kurrens cikkek folyamatos világpiaci árcsökkenése volt, melyet a kereskedelmi láncok igyekeztek megfejelni a különféle áruháznyitási akciók alkalmával, írja a Világgazdaság.
.
2007. december 10. 06:14:01Makró
Az adószint csökkentését sürgeti Karvalits
Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint nem az a kérdés, hogy mostantól a gazdaság gyorsulni fog-e, hanem az, hogy milyen ütemben és milyen szintig. Erről a jegybank alelnöke szombaton beszélt a Magyarország gazdasági versenyképességéről rendezett budapesti konferencián.
.
2007. december 6. 19:34:52Makró
Oblath: nincs garancia a növekedés gyorsulására
Egyelőre semmiféle garancia nincs arra vonatkozólag, hogy a gazdasági növekedés automatikus gyorsulni fog a jövőben, mondta Oblath Gábor, a jegybank Monetáris Tanácsának tagja.
.
2007. november 23. 09:19:49Makró
Magasabb adóteher lehet jövőre
Gyorsabb GDP-növekedés, alacsonyabb deficit, ugyanakkor magasabb infláció és adóteher – így változik a kormány előrejelzése a 2006 decemberében elfogadott konvergenciaprogramhoz képest a jövő héten a kabinet elé kerülő, a felzárkózás pályáját kijelölő új tervezet szerint, írja a Világgazdaság.
.
2007. november 2. 10:34:22Makró
2009-ben végre elmaradhat a választási költségvetés
A magyar kormány költségvetési céljai a jövő év végig hitelesek, és jóllehet a 2009-es kilátások már kevésbé egyértelműek, most talán van esély arra, hogy megtörik a választások előtti költségvetési elcsúszások "történelmi" hagyománya, áll az egyik vezető londoni befektetési ház új elemzésében, amely szerint ideje lenne felszámolni a forint ingadozási sávját.
.
2007. október 30. 16:34:48Vállalatok
Nem várnak további visszaesést a cégek
Az Ecostat konjunktúra-indexe a szeptemberi közepes értékhez viszonyítva októberben lényegében nem változott, 93 százalék - közölte a gazdaságkutató intézet.
.
2007. október 30. 09:54:47Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Kevesebben tudtak megtakarítani nyáron
Idén nyáron csökkent a megtakarításokkal rendelkezők aránya a Gfk Hungária Piackutató Intézet felmérése szerint. A megtakarítások többsége a fővárosban és Pest megyében koncentrálódik. A legnépszerűbb megtakarítási forma továbbra is a forintbetét és az életbiztosítás.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.