Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Járműfejlesztés a MÁV-nál

Előző oldal12Következõ oldal
2010. február 23. 08:26:59Vállalatok
Desiro, Flirt, Talent – rákaptak a magyarok a szupervonatokra
Desiro, Flirt, Talent – rákaptak a magyarok a szupervonatokraKimutathatóan nőtt az utasok száma azon szakaszok jelentős részén, ahol a MÁV Start Bombardier, Siemens vagy Stadler vonatokra cserélte kivénhedt szerelvényeit, tudta meg az mfor.hu. Utóbbiakból azonban még így is maradt épp elég – a járművek csaknem fele már 30 év feletti, minden ötödik pedig már hivatalosan is roncstelepre való.
.
2010. február 15. 12:21:59Vállalatok
Az utolsó Stadler Flirt vonatot is bevetette a MÁV
A MÁV Start Zrt. forgalomba állította a 60 darab Flirt elővárosi villamos motorvonatból álló flotta utolsó járművét is múlt pénteken.
.
2009. november 22. 16:01:59Vállalatok
Jóváhagyták a MÁV 21 milliárdos mozdonytenderét
Jóváhagyták a MÁV 21 milliárdos mozdonytenderétA közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter egyszemélyes tulajdonosi határozatában jóváhagyta, hogy a MÁV Zrt. a MÁV-TRAKCIÓ Zrt.-vel közösen eredményt hirdessen azon a közbeszerzési eljáráson, amelynek keretében 25 darab Bombardier Traxx mozdonyt vesz hitelre a vasútcég 21 milliárd forintért - jelentette be közleményében vasárnap a MÁV-TRAKCIÓ.
.
2009. március 2. 10:49:59Vállalatok
Már hegesztik a Stadler Flirtöket Szolnokon
Miután a Stadler Szolnok Kft. megszerezte a tevékenysége elindításához szükséges utolsó engedélyt is, a mai napon megkezdte a Flirt vonatok alumínium kocsiszekrényeinek gyártását. A MÁV által rendelt, 2010-ig leszállítandó újabb 30 elővárosi villamos motorvonatból legkevesebb hét darab részben már a szolnoki üzemben készülhet el.
.
2009. január 20. 12:14:00Vállalatok
A vártnál korábban érkeznek a MÁV-hoz az új FLIRT-ök
A Stadler Rail Group (Stadler) immár leszállította és átadta a MÁV részére az újabb 30 FLIRT motorvonat első két darabját. A Stadlernek köszönhetően az új szerelvények az eredetileg vállaltnál átlag két hónappal korábban érkeznek Magyarországra. A flotta utolsó darabjai várhatóan 2010 februárjában kerülnek forgalomba, így 2010-ben már összesen 60 motorvonatból álló FLIRT flotta szolgálja a MÁV utasainak kényelmét.
.
2008. június 16. 07:04:00Vállalatok
Egy év múlva új mozdonyokat kap a MÁV
Folyamatban van a tulajdonosi döntés előkészítése a MÁV mozdonybeszerzési tender győztesének kihirdetésére, közölte a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium.
.
2008. április 23. 13:54:00Vállalatok
Száznegyvennel hasítanak a MÁV-nál a Stadler Flirtök
A közelmúltban az utolsó, harmincadik Stadler Flirt villany-motorvonatot is forgalomba állította a MÁV, amely egyéves tapasztalatai alapján elégedettnek mutatkozik a svájci cég járműjével. Az újabb harminc darab Flirtre vonatkozó opciót már lehívták, leszállításukra 2009 februárja és 2010 közepe között kerül sor.
.
2007. október 2. 07:29:58Vállalatok
Megújult a MÁV személykocsiparkjának a tizede
A MÁV személykocsiparkjának mintegy 10 százaléka megújult, miután Magyarországra érkezett a vasúttársaság által rendelt 300 felújított német személyszállító kocsiból az utolsó is - közölte a Magyar Államvasutak kommunikációs igazgatósága.
.
2007. szeptember 4. 08:01:00Vállalatok
Kiírta milliárdos mozdonytenderét a MÁV
Kiírta milliárdos mozdonytenderét a MÁVMár az év eleje óta napirenden van, hogy a MÁV 25 új mozdonyról ír ki közbeszerzési tendert. A becslések szerint húszmilliárd forint körüli beruházásra a Bombardier már áprilisban rámozdult, de minden kétséget kizáróan a többi nagy gyártónak, a Siemensnek, az Alstomnak vagy a Stadlernak is lesz beleszólása a dologba. Mfor.hu háttér.
.
2007. július 31. 17:11:00Vállalatok
Újabb harminc Stadler-vonatot rendelt a MÁV
Újabb harminc Stadler-vonatot rendelt a MÁVMúlt héten megérkezett a Stadlerhez a MÁV hivatalos lehívólevele, amelynek értelmében a vasúttársaság újabb harminc motorvonatot rendel a svájci vonatgyártó cégtől, tudta meg az mfor.hu. A harminc FLIRT-ért ezúttal 141,6 millió eurót kell fizetnie a MÁV-nak, azaz hárommillió euróval kevesebbet, mint az első harmincért. A finanszírozásra kiírt tenderen szeptember elején hirdetnek eredményt.
.
2007. június 20. 17:11:00Vállalatok
Ismét bevásárol a MÁV Stadler-vonatokból
Ismét bevásárol a MÁV Stadler-vonatokbólNéhány héten belül a MÁV hivatalosan is lehívja a harminc plusz harminc motorvonatra vonatkozó opcióját a Stadlernál, tudta meg az mfor.hu. Időközben menetrend szerint érkeznek az első harmincas széria keretében megrendelt FLIRT-ök: jövő héten a hetedik és a nyolcadik szerelvény is befut a MÁV-hoz.
.
2007. május 11. 06:01:00Vállalatok
Vadonatúj vonatok dömpingjét ígéri a MÁV
Vadonatúj vonatok dömpingjét ígéri a MÁVTovább folytatja lepusztult flottájának csinosítását a MÁV: nem csak újabb elővárosi motorvonatok vételére és személykocsik felújítására készül, hanem emeletes szerelvények beszerzését is fontolgatja. Míg utóbbiról még nem határoztak, addig az újabb harminc darab Stadler FLIRT közelgő megvásárlására már a finanszírozási tendert is kiírták. Költeni elvileg lesz miből: 2013-ig csaknem ezermilliárd forint jut majd vasúti fejlesztésre. Mfor.hu háttér.
.
2006. december 13. 08:16:00Vállalatok
Szerelvény nélkül maradhat a MÁV
Elakadtak a hatósági vizsgán a MÁV tavasszal vásárolt motorvonatai. A Bombardier tíz járművére az utasoknak legalább január közepéig várniuk kell. A svájci Stadler első Flirt motorvonatai tegnap érkeztek hazánkba. Szolgálatba állításukig a vasútnak ki kell húznia meglévő járműveivel, számol be a Népszabadság.
.
2006. november 27. 14:01:00Vállalatok
Több IC-t és kisebb tömegnyomort ígér a MÁV
Több IC-t és kisebb tömegnyomort ígér a MÁVDecember 10-től Kelet-Magyarország nagy részén, valamint két dunántúli szakaszon is bevezeti a MÁV az integrált ütemes menetrendet, amely nyomán az eddigieknél mintegy 11 százalékkal több járat közlekedik majd. A korábbi tervekkel ellentétben decembertől egyelőre a megszüntetésre ítélt vonalakon sem áll le a forgalom, a továbbiakról a közlekedési minisztérium dönt majd. Ehhez hasonlóan továbbra is bizonytalan, pontosan mikor állhatnak forgalomba a még 2006 tavaszán vásárolt Bombardier Talentok. Mfor.hu tudósítás.
.
2006. október 27. 14:41:00Vállalatok
Emeletes vonatokkal kacérkodik a MÁV
Emeletes vonatokkal kacérkodik a MÁVOktóber 27-től november 13-ig a Bombardier emeletes vonata szállítja majd az utasokat egyes vonalakon, jelentette be a MÁV. Amennyiben a szerelvény elnyeri a vezetők és az utasok tetszését, akkor a vasúttársaság kimondottan a „double decker”-nek is nevezett típusra írhat majd ki nyílt tendert. Míg erre a beszerzésre minimum 2-3 évet várni kell, addig a Bombardier Talentok néhány héten belül már forgalomba állhatnak a Budapest-Hatvan vonalon, tudta meg az mfor.hu.
Előző oldal12Következõ oldal
.