Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Biztosítások

2017. március 9. 12:04:59Vállalatok
A legszegényebbek költenék legtöbbet a temetésükre
Egy friss kutatás szerint a legalacsonyabb jövedelműek és a vidéki lakosok fordítanák a legtöbbet a végső búcsúra, miközben a fővárosiak java úgy érzi, nem tudja majd finanszírozni a szertartást.
.
2017. március 1. 11:16:59Személyes pénzügyek
Autósok figyelem: éjfélig be kell fizetni a kötelező biztosítást!
Szerda éjfélig még van lehetőségük befizetni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) azoknak, akiknek január elsején volt a biztosítási évfordulójuk - mondta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.
.
2017. február 24. 10:09:08Vállalatok
Jövő héten már ne fizessen csekken kötelezőt! Nem mentség, ha nem kapott csekket
Annak a mintegy 120 ezer személyautó-tulajdonosnak, aki év végi évfordulóval kötötte újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb), március elsejéig kell rendeznie az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletét. Mivel a március 1-jei határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik, csekken hétfőtől már senki ne próbálja rendezni az összeget.
.
2017. február 7. 10:07:04Vállalatok
Itt az intelligens otthonbiztosítás: színes füstriasztás a mobilra
A Google anyacégének leányvállalata és a Generali partnerkapcsolatának köszönhetően a biztosító idén február végétől technológiai okosotthon-megoldásokkal egybekötött lakásbiztosítást fog nyújtani, elsőként a német piacon.
.
2017. január 16. 14:53:55Vállalatok | Személyes pénzügyek
Elmúlt a karácsonyi varázs, egyre többen gondolnak a halálra
Elmúlt a karácsonyi varázs, egyre többen gondolnak a halálraÉv elején 60 százalékkal megugrik a haláleseti biztosításkötések száma.
.
2016. november 18. 08:10:59Személyes pénzügyek
A tavalyinál kevesebb autós válthat kötelezőt
A tavalyi 160 ezernél kevesebb, de a várt 100 ezernél 20 ezerrel több autós válthat kötelező biztosítást az idei kampányban a díjak emelkedése és az MKB Biztosító piaci kivonulása miatt - írta pénteki számában a Világgazdaság.
.
2016. november 14. 20:37:59Személyes pénzügyek
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalókNagyon sok magyar szeretne magasabb szintű egészségügyi ellátásban részesülni. Noha vannak, akik úgy vélik ez elérhetetlen álom, a valóságban mégsem az. Béren kívüli juttatásként ugyanis kaphatnának olyan biztosítást, amelynek köszönhetően magas színvonalú ellátáshoz is juthatnának.
.
2016. november 7. 10:22:59Makró | Személyes pénzügyek
Igazolni kell a kötelező biztosítás meglétét
Az MNB folyamatosan vizsgálja a biztosítók friss és meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifái meghirdetésének és alkalmazásának jogszerűségét.
.
2016. november 3. 17:31:59Személyes pénzügyek
Népbetegség a gyorshajtás a magyar autósoknál
Az autósok körében a leggyakoribb hiba a gyorshajtás, a sofőrök 33,7 százaléka lépi túl sebességet - derül K&H Biztosító telematikai projektjének részeredményeiből.
.
2016. november 2. 10:40:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Megint többet fizethetnek az autósok
Megint többet fizethetnek az autósokA megjelent tarifák alapján az idei kampányban a legtöbb biztosító esetében tovább emelkedik a kötelező biztosítások díja. Nagy kérdés, hogy a több éve tartó díjemelkedés idén eléri-e azt a szintet, amikor újra autósok tömegei cserélik biztosításaikat olcsóbbra.
.
2016. október 29. 13:10:59Személyes pénzügyek
Nőni fog a kötelező díja
Szerdán startol az év végi gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány, amelyben 100 ezer körüli biztosítót váltó autósra és növekvő díjakra számítanak az MTI által megkérdezett szakértők.
.
2016. szeptember 29. 07:10:59Személyes pénzügyek
Nem emelkedik a kötelező felelősségbiztosítás díja
A Világgazdaság összesítése szerint több hónapja nem emelkedik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díja, a két vezető társaság tavasszal módosított legutóbb az áron.
.
2016. augusztus 25. 11:16:59Vállalatok
23 milliós bírságot kapott a KÖBE
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) lezárta a Köbe Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél (Köbe) végzett átfogó vizsgálatát, és megszüntette a Köbe szabad rendelkezési jogának korlátozását a biztosítástechnikai tartalékai és szavatoló tőkéje felett - közölte a jegybank.
.
2016. július 29. 14:25:59Makró
A szabadságok alatt megugrik a betörések száma
Nyáron ugrásszerűen megnő a lakásbetörések száma, tavaly több mint 47 ezer lakásbetörés történt, különösen veszélyeztetett térségnek számít a közép-magyarországi régió, ahol a múlt évben mintegy 10 ezer betörést regisztráltak, ebből 6200-at Budapesten - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
.
2016. július 4. 10:16:59Befektetés | Személyes pénzügyek
Az életbiztosításoknál etikusabb viselkedést vár a felügyelet
Itt az ideje, hogy a biztosítók ne csak a törvényeket tartsák be, hanem az ügyfelek számára is kedvező módon dolgozzanak, elsősorban az életbiztosítások területén - emelte ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.
.