Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Piackutatás, felmérések

Előző oldal 1 2 3 4 12 20 28 36 40 Következõ oldal
2017. június 20. 10:40:59Személyes pénzügyek
Még mindig postai csekken törleszti adósságait a magyar
10-ből 6-an továbbra is postai csekken törlesztik tartozásaikat – derült ki az EOS Csoport legfrissebb kutatásából.
.
2017. április 30. 16:55:59Makró
Egyre kevésbé vonzók a dízelautók
Minden harmadik dízelautó tulajdonos benzines autóra váltana következő vásárlásakor a Forsa piackutató intézet felmérése szerint.
.
2017. április 28. 14:19:59Makró
A magyarok 48 százaléka szerint jó az EU-hoz tartozni
Az Eurobarometer kutatása kimutatta: növekszik az Európai Unió támogatottsága az unióban lakók szerint.
.
2017. április 20. 11:56:36Vállalatok
De miért tartanak a zalaiak 4 tévét otthon, ha nem is nézik?
De miért tartanak a zalaiak 4 tévét otthon, ha nem is nézik?Annak ellenére, hogy minden második ember elégedetlen a TV-csatornák műsorkínálatával, a többség átlagosan legalább 2 órát mégis a TV előtt tölt naponta, majdnem minden ötödik embernél pedig szinte egész nap megy a tévé – derült ki az Euronics Műszaki Áruházlánc legfrissebb felméréséből. Ráadásul tízből négy háztartásban két darab tévékészülék van, minden harmadikban pedig háromnál is több. A rekordot Békés és Zala megye tartja, ott az otthonok kétharmadában négynél is több tévé van, ám a zalaiak többsége be sem kapcsolja a készülékeket.
.
2017. április 19. 14:16:59Vállalatok
Olyan állapotban van az egészségügy, hogy a magyarok fele már csak külföldön feküdne kórházba
Olyan állapotban van az egészségügy, hogy a magyarok fele már csak külföldön feküdne kórházbaA bizalmatlanság és tudatos döntés is szerepet játszik abban, hogy betegen kikívánkozunk, derül ki egy friss kutatásból.
.
2017. április 19. 10:28:22Makró
A magyarok harmada elképzelhetőnek tartja, hogy hajléktalanná válik
A magyarok harmada elképzelhetőnek tartja, hogy hajléktalanná válikA TNS Hofmann kutatása szerint a magyar társadalom közel egyharmadát nyomasztja a lehetőség, hogy hajléktalanná válhatnak. A kutatásból az is kiderül, hogy a hajléktalanságot leginkább a fedél nélküli életmóddal azonosítják a legtöbben, és az is, hogy a közterületen élés lehetőségének bírságolása a megkérdezettek közel fele szerint nem jó megoldás.
.
2017. április 14. 15:25:59Makró
Mást se csinálunk csak eszünk húsvétkor?
Mást se csinálunk csak eszünk húsvétkor?Az átlagmagyar a statisztika szerint 15 darab tojást és 0,7 kg szalámit, sonkafélét fogyaszt a húsvéti ünnep idején.
.
2017. április 13. 11:35:50Vállalatok
Nincs előrelépés? Külföldre mennének a fiataljaink
Nincs előrelépés? Külföldre mennének a fiataljainkA fiatalok 51 százaléka szerint az elmúlt egy évben nehezebbé vált a továbbtanulás - derül ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. A felmérés szerint az aktív keresők sem látják pozitívabban a jövőjüket: mindössze 26 százalékuk lát előrelépési lehetőséget jelenlegi munkahelyén, 43 százalékuk szerint azonban ez nem reális forgatókönyv. A külföldi munkavállalásról a diákok és az aktívan dolgozók véleménye jelentősen eltér: míg a diákok 54 százaléka, addig a dolgozók mindössze 19 százaléka fogadna el határon túli pozíciót.
.
2017. április 10. 14:14:31Vállalatok
Középkorú és idős a legtöbb magyar adós, legtöbben a banknak tartoznak
A korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is banki tartozásaikat törlesztették legnagyobb számban a magyarok – derült ki az EOS Csoport kutatásából.
.
2017. április 4. 11:08:09Makró
K&H: szélsőségek jellemzik a fiatalokat a dohányzást illetően
A fiatalok 40 százaléka dohányzik, 50 százalékuk viszont soha nem gyújtott rá - derül ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. A kutatás szerint szélsőségek jellemzik ezt a kérdést a fiatalok táborában: valaki vagy egyáltalán nem dohányzik, vagy nagyon sokat. A fiatalok egészséghez, egészséges életmódhoz való hozzáállását vizsgáló felmérés szerint a többség alkalomszerűen sportol, 64 százalékuk próbál odafigyelni a táplálkozásra is, 11 százalékuk pedig kifejezetten tudatosan étkezik.
.
2017. április 4. 09:04:59Vállalatok
Már a bolgár és a román mögött kullog a magyar demokrácia
Már a bolgár és a román mögött kullog a magyar demokráciaKözzétette éves jelentését a Freedom House. Nem szereplünk benne jól.
.
2017. március 30. 13:49:59Személyes pénzügyek
A fiatalok már online bankolnak
Tíz banki ügyfél közül átlagosan három, míg a 18 és 23 éveseknek már csaknem a fele intézi online bankügyeit – derült ki az OTP Bank kutatásából.
.
2017. március 28. 10:50:15Vállalatok
Riska tej, Toyota, Voda, Erste és a többiek: velük a vagyunk a legelégedettebbek
Riska tej, Toyota, Voda, Erste és a többiek: velük a vagyunk a legelégedettebbekA Riska (tej), a Vénusz (étolaj), a Toyota (családi autók), az ERSTE (banki-pénzügyi intézetek), a Vodafone a mobilszolgáltatók), a Nescafé (instant kávé), a Samsung (háztartási termékek), a Tibi (csokoládé), a Univer (majonéz), a Colgate (fogkrém-gyártó), a Theodora (ásványvíz) és a Carte d'Or (jégkrém) - ezek a márkák végeztek kategóriájukban az élen az Icertias Best Buy Award felmérésén.
.
2017. március 28. 10:25:08Vállalatok
A leggyakoribb autós szabálytalanságok - Önt mi húzza fel leginkább?
A leggyakoribb autós szabálytalanságok - Önt mi húzza fel leginkább?A szemetelés, a követési távolság figyelmen kívül hagyása, a jobbra tartás elmulasztása, illetve az index mellőzése a legjellemzőbb látható szabálytalanságok a hazai autósok szerint, derült ki az Automax által közel 3000 autós körében végzett kutatásból. Mindezek alapján nem meglepő, hogy a válaszadók több mint 40 százaléka úgy látja, a sofőröknek javára válna, ha időközönként újra kellene vizsgázniuk a KRESZ-ből. A megkérdezettek egyébként sorrendben a BMW, Audi, Suzuki, Mercedes, illetve Volkswagen márkájú járművek vezetőit gondolják a leginkább szabálytalankodóknak.
.
2017. március 16. 14:27:49Vállalatok
Rúzs, körömlakk, szempillaspirál: 10 milliárdot költöttünk sminkre
Az arc-és testápoló termékek, valamint a dekorkozmetikumok piacán töretlen felívelés egy optimista időszak szintén optimista leképeződése. A magyarországi fogyasztói bizalom stabilizálódása és a kiskereskedelmi piac európai átlag fölötti, dinamikus bővülése 5 százalékos vegyiáruforgalom-növekedést eredményezett értékben, derül ki a Nielsen adataiból.
Előző oldal 1 2 3 4 12 20 28 36 40 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.