Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Piackutatás, felmérések

2017. március 16. 14:27:49Vállalatok
Rúzs, körömlakk, szempillaspirál: 10 milliárdot költöttünk sminkre
Az arc-és testápoló termékek, valamint a dekorkozmetikumok piacán töretlen felívelés egy optimista időszak szintén optimista leképeződése. A magyarországi fogyasztói bizalom stabilizálódása és a kiskereskedelmi piac európai átlag fölötti, dinamikus bővülése 5 százalékos vegyiáruforgalom-növekedést eredményezett értékben, derül ki a Nielsen adataiból.
.
2017. március 9. 12:37:55Vállalatok
Minden vezető rémálma: elfogytak a szakemberek
A technológiai és a távközlési cégek bővítenének leginkább.
.
2017. március 8. 15:05:36Makró
Így látják a helyzetünket a magyar nagyvállalatok
2020-ra erőteljesebb gazdasági növekedésben bíznak a hazai nagyvállalatok, miközben rövid távon a jelenlegi teljesítmény folytatódására számítanak. Többségük 310 forint körüli euró árfolyam stabilizálódását feltételezi az év első felében – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index kutatás legutóbbi adataiból.
.
2017. február 26. 09:52:59Személyes pénzügyek
Az autósok ötöde használ rossz gumit
Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén - közölte az Automax Szerviz Kft. márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.
.
2017. február 21. 17:07:59Személyes pénzügyek
Egyre hűségesebbek az emberek a bankjukhoz
Folyamatosan növekedett tavaly azok aránya, akik fő bankjukat nem kívánják lecserélni, míg a bankváltásra nyitottak aránya stabil 7 százalék körül alakult - derült ki a GfK reprezentatív felméréséből.
.
2017. február 14. 15:50:05Vállalatok
Nem akarunk több focipályát, viszont uszodából több kellene
Országszerte közel új 500 uszodát és több mint 800 fitnesztermet szeretnének a magyarok a K&H: üzletet ide! programjának adatai szerint. Szintén sokan látnának szívesen mozikat a környékükön, ugyanakkor teniszpályákra, focipályákra vagy színházakra nincs komolyabb igény.
.
2017. január 17. 12:46:59Vállalatok
Bizakodóbbak lettek a vezérigazgatók
Bár a vezérigazgatók világszerte érzik a globális kockázatok növekedését, bizakodóak a saját cégük, illetve a világgazdaság növekedési kilátásait illetően - derül ki a PwC 20. globális vezérigazgató felméréséből.
.
2017. január 12. 16:37:59Makró
Nő a politika súlya a gazdaságban
Az idén háttérbe szorul a globalizáció, a világkereskedelem a globális termelésnél kisebb mértékben nő, miközben a politika meghatározó bizonytalansági és gazdasági tényezővé lép elő a PwC tanácsadó cég előrejelzése szerint.
.
2016. december 17. 14:34:59Makró | Személyes pénzügyek
Nem bízik az államban a magyar, de a nyugdíjat tőle várja
Nem bízik az államban a magyar, de a nyugdíjat tőle várjaA magyar lakosság 60 százaléka nem tartja fenntarthatónak az állami nyugdíjrendszert, ennek ellenére a társadalom 66 százaléka az államtól reméli a nyugdíjas évek anyagi biztonságát - derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) megbízásából a Századvég Alapítvány által készített reprezentatív kutatásból.
.
2016. december 16. 14:20:10Makró
Merkelt jobban utáljuk még Sorosnál is, Putyin és Trump a nyerő a magyaroknál
Merkelt jobban utáljuk még Sorosnál is, Putyin és Trump a nyerő a magyaroknálDonald Trump ismertsége és megítélése egyaránt javult elnökké választása óta a magyar lakosság körében – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. Ezzel szemben a magyarok továbbra is kifejezetten kedvezőtlen véleménnyel vannak Angela Merkel német kancellárról és Jean-Claude Junckerről, az Európai Bizottság elnökéről és Soros Györgyről is. Putyin a legkedveltebb a felmérésben részt vevő politikusok közül, de az EU támogatottsága a legnagyobb.
.
2016. december 15. 12:05:30Vállalatok
Nem barátkozik a magyar a kollégáival
A dolgozók kevesebb mint fele gondolja úgy, hogy a kollégái között legalább egy valakivel baráti kapcsolatban lenne. Minden tizedik számára teljesen lényegtelen, hogy a munkán kívül milyen kapcsolatban van a munkatársakkal. A régi kollégákkal is kevesen tartják a kapcsolatot, azok között, akik mégis a személyes okok mellett leginkább szakmai kapcsolat- és a karrierépítés számít.
.
2016. december 14. 10:19:59Személyes pénzügyek
Átlagosan 40 ezer forintot költenek a magyarok karácsonyra
A karácsonyi kiadásokra szánt összeg átlagosan 40 ezer forint az idén, a lakosság fele 25 ezer forintnál kevesebbet költ el karácsonykor - derül ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból, amelyet az NRC piackutató készített.
.
2016. december 13. 13:31:55Vállalatok
A magyarok kétharmada 50 ezer forint alatt rendel ajándékot a neten
A magyarok kétharmada 50 ezer forint alatt rendel ajándékot a netenAz Olcsóbbat.hu vezető ár-összehasonlító oldal friss kutatásai szerint idén az online vásárlók harmada 20 és 50 ezer forint közötti összeget szán az ajándékokra, harmaduk szeretné megúszni 20 ezer forint alatt, de 3 százalékuk akár 100 000 forint fölötti költést tervez.
.
2016. december 13. 11:19:05Vállalatok
A szülők felét nem érdekli az egyik legfontosabb jelölés a játékokon
Tízből kilenc szülő tisztában van a gyermekeknek szánt játékokon feltüntetett jelölések jelentésével, ám csak minden második esetben kerül az előírásoknak megfelelő, biztonságos termék a kosárba. Vásárláskor egyébként leginkább az áru összetételét, az ajánlott életkort és a forgalmazót nézzük meg, elektromos játékok esetében pedig minden második szülő helyben ellenőrzi a csatlakozókat is – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből. A cég fogyasztóvédelmi referense a biztonságos vásárlás 7 legfontosabb tanácsát is összegyűjtötte.
.
2016. november 29. 13:52:59Személyes pénzügyek
A görögök 76, a magyarok 64 százaléka fizetett már késve
A magyarok 37 százalékával időnként előfordul, hogy nem tudja törleszteni tartozásait - derül ki az Intrum Justitia európai fogyasztói fizetési jelentéséből.
.