Dosszié

Címkék / Döglött akták / Combino

2007. július 21. 10:01:00Vállalatok
700 millióba kerülhet a Combinók hűtése
Nagyobb nyitható ablakokkal és egyetlen, a középső kocsiszekrény fölé beszerelt légkondicionáló berendezéssel tervezi megoldani a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. a Combinók hűtését; a rendszert 600-700 millió forintból lehetne megvalósítani - közölte a közlekedési vállalat.
.
2007. február 27. 19:01:00Vállalatok
Átnézik az összes Combinót
Lecserélik minden egyes Combino villamoson hétfőig a február 26-án meghibásodott alkatrészeket a magyar Siemens Zrt. szakemberei - tájékoztatta a társaság az MTI-t kedden.
.
2006. október 9. 08:31:00Vállalatok
Újabb három Combino áll forgalomba
A hétvégén visszatértek a főváros közlekedésébe a Combino-villamosok, amelyekből hétfőn újabb három darabot állítanak forgalomba. A járművek korábban meghibásodtak, szeptember közepén pedig azért vonták ki azokat teljes egészében a forgalomból, mert féltek, hogy a zavargások célpontjaivá válnak.
.
2006. szeptember 15. 06:11:00Vállalatok
Októberre ígérik a Combinók teljes visszatérését
Október első felében kapcsolódhatnak be ismét az egész napos forgalomba a Combinók a Nagykörúton, közölte Donáth Zoltán, a BKV ZRt. vezérigazgató-helyettese sajtóbeszélgetésen csütörtökön. Bár Demszky Gábor főpolgármester hétfőn meglebegtette a villamosok visszaküldésének lehetőségét, a BKV nem gondolkodik ilyen megoldásban. Mfor.hu tudósítás.
.
2006. szeptember 14. 09:31:00Vállalatok
A politika lehet a budapesti Combinók sírásója
A politika lehet a budapesti Combinók sírásójaA sorozatos meghibásodások nyomán benyújtotta kötbérigényét a Siemensnek a BKV ZRt., aminek a német cég eleget is tesz, tudta meg az mfor.hu. Bár a több száz oldalas Combino-szerződés szerdától nyilvános, mégis tartani lehet attól, hogy a politikai játszmák eszközévé degradálódott villamosok hétfőn kilátásba helyezett visszadobásáról (vagy éppen megtartásáról) nem szakmai szempontok, hanem a választások előtti hatalmi játszmák döntenek majd.
.
2006. szeptember 13. 11:51:00Vállalatok
Nyilvánosságra hozzák a Combino-szerződést
A BKV Zrt. a mai nappal lehetőséget biztosít arra, hogy a nagyközönség is megtekinthesse a Siemens ZRt.-vel a Combinók szállítására kötött szerződést, tudta meg az mfor.hu.
.
2006. szeptember 6. 06:01:00Vállalatok
Egyedi hiba okozott gondot az egyik Combinónál
Nincs köze az egyik Combino-villamos meghibásodásának a korábbi ajtóhibákhoz - közölte a gyártó cég kommunikációs igazgatója.
.
2006. augusztus 25. 11:21:00Vállalatok
Szeptember elejéig kell várnunk a Combinókra
Bár a BKV jelenleg is teszteli a Siemens által múlt héten készre jelentetett Combino-villamosokat, azok - <a href="http://www.mfor.hu/cikk.php?article=29278&pat=14">a korábbi ígéretek ellenére</a> - mégsem ezen a héten, hanem csak szeptember elején állnak üzemszerűen forgalomba a Nagykörúton.
.
2006. augusztus 18. 08:11:00Vállalatok
Visszatérnek a Combinók a Nagykörútra
Csütörtökön a Siemens bejelentette, hogy végzett meghibásodott villamosainak javításával. Aba Botond, a BKV vezérigazgatója szerint az első Combinók a jövő héten járhatnak ismét.
.
2006. augusztus 2. 18:41:00Vállalatok
Más nagyvárosok már pórul jártak a Combinóval
Más városokban is leszerepelt már a Budapesten már tesztelés alatt álló, jelenleg műszaki hibák miatt ideiglenesen a forgalomból kivont Siemens Combino villamos. A jármű Prototípusát 1996-ban mutatták be, a könnyű alumínium felépítményű, moduláris jármű néhány évig a világ egyik legnépszerűbb villamosa volt.
hirdetés
hirdetés
.