Dosszié

Címkék / Döglött akták / Kóka-ságok

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2008. május 16. 06:29:59Makró
Kóka már adót csökkentene
Az SZDSZ legfontosabb feladata, hogy a költségcsökkentő állam és az állami adócsökkentés, az egykulcsos adó programját képviselje - jelentette ki Kóka János, a párt elnöke.
.
2007. október 31. 15:09:46Makró
Komoly tartalékokat lát a költségvetésben Kóka
Kóka János 200 ezer forinttal megemelné 18 százalékos személyi jövedelemadó jelenlegi 1,7 millió forintos felső határát, ám ez más költségek átcsoportosításával finanszírozható lenne. A jelenlegi gazdasági miniszter emellett eladná a Volán vállalatokat.
.
2007. július 20. 11:56:00Vállalatok
Kóka bejelentette lemondását
Kóka János, az SZDSZ elnöke az év végéig lemond a gazdasági és közlekedési miniszteri posztról. Ezt az SZDSZ elnöke pénteken jelentette be Budapesten.
.
2007. június 22. 13:41:00Vállalatok
Kóka sajnálja a felszámolás előtt álló Viadom beszállítóit
Az alacsonyabb áron épülő autópálya-beruházásokat nem veszélyezteti egyetlen cég kudarca - nyilatkozta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter azután, hogy híre ment, felszámolás indult az útépítéssel foglalkozó Viadom Zrt. ellen.
.
2007. május 10. 15:41:00Vállalatok
Nincs elég pénz a fővárosi útfelújításra
Az idei évi 12,6 milliárd forintos fővárosi útfelújítási költségvetésből mintegy kétmilliárd forint hiányzik, amelynek finanszírozásáról tárgyalt egyebek mellett Demszky Gábor főpolgármester és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.
.
2007. május 8. 14:36:00Makró
Kóka: Könnyebben juthatnak hitelhez a mikrovállalkozások
A mikrohitelezési konstrukció átalakításával a legkisebb vállalkozásoknak is esélyük lesz arra, hogy hitelhez jussanak, és így a következő hét évben az uniós és a magánforrások együtt mintegy 27 ezer mikrovállalkozás számára biztosíthatnak forrásokat - hangsúlyozta Kóka János gazdasági miniszter kedden a mikrohitelezés magyarországi jövőjéről rendezett konferencián.
.
2007. március 27. 15:41:00Makró
Kóka sem szeretne elvárt adót
A gazdasági és a pénzügyi tárca azt javasolja a kormánynak, hogy ne vezessék be az elvárt adót és semmilyen új adónemet, ehelyett az adóbevallási és ellenőrzési eljárások átalakításával, fokozásával érjék el a kívánt célt - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a Versenyképességi Tanács ülését követő keddi sajtótájékoztatón.
.
2007. január 15. 16:01:00Makró | Vállalatok | Befektetés
A nyugdíjasok előjogait meghagyja Kóka
A nyugdíjasok előjogait meghagyja KókaMájus elseje után is teljes egészében megmaradnak az időseket jelenleg megillető kedvezmények a távolsági vonat- és buszközlekedésben, s egyelőre a regisztrációs díjat sem vezetik be. A jövő nyugdíjasainál azonban már szűkebbre fognák a kedvezmények körét, ami évente tízmilliárdos nagyságrendű terhet jelent az állam számára. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. január 11. 17:41:00Makró | Vállalatok
Az első akadályt vette Kóka reformja
Az első akadályt vette Kóka reformjaA kérdések többségében sikerült dűlőre jutnia a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak (GKM) a fogyatékkal élők szervezeteivel a közösségi közlekedés kedvezményrendszerének átalakításáról tartott csütörtöki egyeztetésen. Igaz, az ebbe a csoportba tartozók kedvezményei az eredeti tervek szerint is nőttek volna, így a kemény ütközetek - a nyugdíjasokkal és főleg a diákokkal - még hátra vannak. Mfor.hu tudósítás.
.
2006. december 14. 12:41:00Vállalatok
Kóka: a hun hiéna húzza vissza a pannon pumát
Kóka: a hun hiéna húzza vissza a pannon pumátJó úton halad a gazdaság annak érdekében, hogy 3-4 éven belül Magyarország újból a régió legversenyképesebb országa lehessen - erről beszélt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az MGYOSZ csúcstalálkozóján csütörtökön. Széles Gábor nagyvállalkozó az eseményen három projekt kiemelt kezelésére kérte a minisztert, tudósít az mfor.hu.
.
2006. december 7. 19:21:00Vállalatok
Behúzott kézifékkel indul Kóka reformja
Behúzott kézifékkel indul Kóka reformjaAz eredetileg tervezett 28 helyett csupán 14 mellékvonalon szűnik meg a vasúti személyszállítás jövőre. Jelentősen drágul majd a vasút, a kedvezményrendszer átszervezésének pedig a diákok lesznek a legnagyobb vesztesei. Mfor.hu tudósítás.
.
2006. november 14. 15:01:00Vállalatok
Kóka: Nyilatkozat születik a régió energetikai érdekeiről
Kóka János javaslatára nyilatkozatban rögzítik a Kelet-közép európai régió országának közös energetikai érdekeit - derült ki a régió szakminisztereinek budapesti tanácskozásán kedden. A közös nyilatkozat témái között szerepel az Oroszország és az unió között zajló energetikai párbeszéd illetve a Nyugat-Európában nemrég tapasztalt áramellátási zavarok nyomán felvetődő európai felügyelet szükségessége.
.
2006. szeptember 8. 09:11:00Vállalatok
Kóka: fenekestől fordult fel minden
Kóka: fenekestől fordult fel minden „Azt látom, hogy valami egészen szokatlan dolog folyik a politikában” - kezdte mondandóját Kóka János csütörtök este, amikor vacsora előtti beszédével megnyitotta az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) idei menedzsertalálkozóját, a MENTA 2006-ot. A nagy derűvel fogadott belépő után hozzátette: „fenekestől fordult fel minden.” Az mfor.hu folyamatosan tudósít az eseményről.
.
2006. szeptember 4. 06:01:00Vállalatok
Kóka eladná a Szerencsejáték Zrt.-t is
A Liberális Gazdasági Tanács azt szeretné, hogy ne csak a konvergenciaprogramban szereplő cégeket privatizálják a következő években, hanem egyebek mellett a Volán társaságokat, a Magyar Posta Zrt.-t, a Magyar Villamos Műveket és a Szerencsejáték Zrt.-t is - közölte Kóka János a Kuncze Gáborral közösen tartott, a testület tanácskozását követő sajtóértekezleten.
.
2006. augusztus 29. 15:51:00Vállalatok
Kóka: a lakosság nagy része pénzügyi analfabéta
Kóka: a lakosság nagy része pénzügyi analfabétaAz idei tanévtől 60 középiskolában tanulhatják a diákok, hogyan kell a pénzzel bánni, mikor milyen befektetési forma a leginkább megfelelő. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a ciklus végére érettségi szintű tantárggyá szeretné tenni a pénzügyi és tőzsdei ismereteket, tudta meg az mfor.hu a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) tartott keddi sajtótájékoztatón.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.