Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Cafeteria

2017. április 25. 13:13:59Makró
Mélypontra zuhant a cafeteriával tervező vállalkozások aránya
Mélypontra zuhant a cafeteriával tervező vállalkozások arányaA K&H jóslata szerint a következő egy évben a kkv-k mindössze negyede kívánja béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit.
.
2017. március 24. 05:55:59Vállalatok
Megvették a "cafeteriás" Sodexot
Megvette a Sodexo Magyarország Szolgáltatót és a cég százszázalékos tulajdonában álló Zóna Vendéglátót a Hungast Holding - közölte pénteken a Világgazdaság.
.
2017. február 21. 16:57:25Makró
A szerződéseikben foglaltnál heti 5 órával többet dolgoznak a magyarok
A magyar munkavállalók 82 százalékának kiemelkedően fontosak a juttatások, ha a céghez való lojalitásról van szó, 43 százalékuknál a fizetés a legfontosabb szempont a munkahely kiválasztásakor – derül ki egy friss felmérésből. Az OTP Bank cafeteria üzletágának vezetője szerint azok a munkáltatók vannak előnyben, akik béren kívüli juttatások révén igyekeznek többet nyújtani a munkaerőpiacon.
.
2017. január 23. 05:22:59Személyes pénzügyek
Éljen a lehetőséggel! Állítsa össze idei cafeteriáját kalkulátorunkkal!
Éljen a lehetőséggel! Állítsa össze idei cafeteriáját kalkulátorunkkal!Elkészült az mfor.hu 2017-es szabályokra vonatkozó cafeteria kalkulátora.
.
2017. január 18. 09:01:54Makró | Személyes pénzügyek
Ne hagyjon veszni ötmilliót! Érdemes a lakáscafeteriát választani
A cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, lakásvásárlását. Az akár havi 83 ezer forintra rúgó juttatás cafeteria elemként is választható.
.
2016. december 18. 21:22:59Vállalatok
7 milliárdos kártérítést fizethet az állam egy utalványos multinak
Mintegy 23 millió eurós (több mint hétmilliárd forintos) kártérítést ítélt meg a Világbank Beruházási Viták Rendezése Nemzetközi Központja (ICSID) az Edenred francia utalvány-kibocsátó cégnek, amely az étkezési és szabadidő-utalványok rendszerének átszervezése miatt indított eljárást a magyar állam ellen - jelentette hét végén a globenewswire.com internetes oldal a francia cég közleménye alapján.
.
2016. december 15. 07:22:59Vállalatok
Bezárhatnak a munkahelyi étkezdék az adóemelés miatt
A munkahelyi étkezdék jövőre 9, egy évvel később pedig 22 százalékkal magasabb áfakulccsal dolgozhatnak majd, mint a klasszikus éttermek, a hátrányos megkülönböztetés miatt sok közülük rövid időn belül lehúzhatja majd a rolót - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
.
2016. augusztus 24. 16:04:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Mi lesz a béren kívüli juttatásokkal?
Mi lesz a béren kívüli juttatásokkal?Alig néhány munkavállaló számíthat cafeteriára a következő egy év során: a kkv-k közel kétharmada nem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit – derül ki egy most közzétett felmérésből.
.
2016. augusztus 19. 21:19:59Vállalatok
Ezekre kell készülni a béren kívüli juttatásoknál
Ezekre kell készülni a béren kívüli juttatásoknálKomoly változás elé néz a cafetéria rendszer 2017-ben. Az RSM Hungary szakértője a legfontosabb változásokat foglalta össze.
.
2016. augusztus 1. 11:53:59Személyes pénzügyek
Egyszerűbb lesz a cafeteriában a lakástámogatás folyósítása
A cafeteria-rendszeren keresztül augusztus 1-től a munkáltatók egyszerűbben támogathatják dolgozóik lakásvásárlását, lakáshitel-törlesztését, mivel annak szabályozása egységesen a személyi jövedelemadó (szja) törvénybe került - mondta Fata László cafeteriaszakértő hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.
.
2016. június 6. 12:07:59Makró | Személyes pénzügyek
Cafetéria: a kereskedők örülnének, ha készpénzben járna
Előnyősnek tartaná a készpénzes cafeteria-juttatást az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), amely hétfői közleményében ezt azzal indokolta, hogy a juttatásban részesülő alkalmazottak szabadon költhetik el az összeget bármilyen áru- vagy szolgáltatás vásárlására, és kedvezőnek tartják azt is, hogy az Erzsébet utalvánnyal járó költségek és veszteségek a készpénzes rendszerben megszűnnek.
.
2016. június 2. 12:10:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Ön is kaphat 100 ezer forint cafetéria-készpénzt!
Ön is kaphat 100 ezer forint cafetéria-készpénzt!Az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente százezer forintot kaphatnak készpénzben. A közszféra alkalmazottjainak ezen felül 100 ezer forintot, míg a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat Szép-kártyára a munkáltató, olvasható az NGM mai közleményében.
.
2016. június 1. 08:04:59Makró
A magyar SZÉP Kártyát másolná Horvátország
Horvátország a magyar SZÉP Kártyához hasonló üdülési csekkel élesztené fel a belföldi turizmust, erről folytatott tárgyalásokat Anton Kliman horvát turisztikai miniszter Bienerth Gusztáv magyar turisztikai kormánybiztossal kedden Tihanyban - közölte a horvát illetékes tárca.
.
2016. június 1. 06:13:59Makró | Személyes pénzügyek
Csütörtökön megszavazhatják a 100 ezer forintos cafeteria-készpénzt
A jövőben két típusú béren kívüli juttatás illeti meg kedvezményes adózású keretek között az alkalmazottakat a Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztése nyomán, amely csütörtökön kerül az Országgyűlés elé - nyilatkozta a Magyar Idők szerdai számában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
.
2016. május 26. 14:16:59Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Így változhatnak a béren kívüli juttatások
Így változhatnak a béren kívüli juttatásokLázár János a mai, 51. Kormányinfón elmondta, hogy miként alakulhat át a béren kívüli juttatások rendszere.
.