Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Roaming

Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
2017. április 25. 13:58:59Vállalatok
Tényleg kivezethetik júniusban az uniós roamingdíjakat
Tényleg kivezethetik júniusban az uniós roamingdíjakatA tagállami kormányokat tömörítő tanács elfogadta az erről szóló határozatot.
.
2012. július 2. 10:40:59Makró | Vállalatok
Júliustól tovább csökkentek a roaming díjak
Az uniós szabályozásnak megfelelően júliustól tovább csökkentek a roaming díjak, illetve a magyar kormány bevezette a telefonadót.
.
2011. december 13. 14:59:59Vállalatok
NFM: Magyarország egyetért a készülő uniós roming-szabályokkal
Magyarország egyetért az Európai Unión (EU) belüli roamingolásra vonatkozó új szabályozás előkészítése során javaslatként felmerült kiskereskedelmi adatroaming árplafon bevezetésével, az árplafonok mértékének fokozatos csökkentésével.
.
2011. június 30. 13:58:59Vállalatok
Péntektől tovább korlátozzák a barangolási díjakat
Péntektől tovább korlátozzák Európában a mobiltelefonálás barangolási (roaming) díjait, miután az Európai Bizottság az eddiginél alacsonyabb plafonértékeket határozott meg a 2011. július 1. és 2012. június 30. közötti időszakra.
.
2010. június 23. 11:34:59Vállalatok
NHH: megújult a szándékolatlan roaming térkép
Megújult a szándékolatlan roaming (barangolás) veszélyeire figyelmeztető térkép - közölte Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője az Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) sajtótájékoztatóján szerdán.
.
2010. június 1. 16:59:59Vállalatok
Csökkennek a roaming beszéd- és sms-tarifák júliustól
Július elsejétől az Európai Unió területén barangolva több mint 22 százalékkal csökken a hívásfogadás, 11 százalékkal a hívásindítás és közel 3 százalékkal az sms-küldés bruttó fogyasztói ára - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH)
.
2008. július 18. 10:04:00Vállalatok
Kivárnak sms-roaming ügyben a magyar mobilcégek
Kivárnak sms-roaming ügyben a magyar mobilcégekA magyarországi mobilszolgáltatók egyelőre elemzik azt az új helyzetet, amit az Európai Unió hírközlési biztosának bejelentése teremtett az sms-roaming díjak várható letörése ügyében. A Vodafone illetékese szerint nincs szükség külön szabályozásra, a piaci versenyhelyzet épp eléggé befolyásolja a barangolási tarifákat. A Pannonnál elmondták, hogy előzetes csökkentésre nem volt lehetőségük, mert a külföldi szolgáltatók sem léptek. Mfor.hu háttér.
.
2008. július 16. 13:09:59Vállalatok
Hosszú az út az sms roaming-díjcsökkentésig
Hosszú az út az sms roaming-díjcsökkentésigJövőre csökkenhet a mobiltelefonról külföldre küldött rövid szöveges üzenetek, sms-ek, azaz az sms-roaming díjazása a mobilszolgáltatóknál, jelentette be tegnap Viviane Reding az Európai Unió hírközlési ügyekért felelős biztosa. A tavalyi évben a politikus kitartó munkájának köszönhetően már csökkentek a tagállamok közötti mobilhívások tarifái, de verseny még nem alakult ki ezen a piacon. A bürokrácia útvesztőiben még változhatnak az sms-díjcsökkentési tervek is. Mfor.hu háttér.
.
2008. július 1. 12:09:00Vállalatok
Éleződik a mobilhelyzet az Unióban
Éleződik a mobilhelyzet az UnióbanTavaly óta a nyár a mobilszolgáltatók megregulázásáról (is) szól az Európai Unióban. 2007-ben lépett ugyanis életbe az az irányelv, amely felső határt szabott a külföldi telefonálás percdíjainak. Idén kötelezően tovább csökkennek a tarifák, sőt egy-egy szolgáltatónál - még Magyarországon is - a maximált áraknál kevesebbért is lehet roamingolni. Újabb témák is felszínre kerültek, mint például az adatátvitel vagy az sms-barangolás díjainak csökkentése. A legtöbb vitát viszont az összekapcsolási díjak esetleges megszüntetése válthatja ki. Mfor.hu háttér.
.
2008. június 3. 18:04:06Vállalatok
Az sms-roamingnak is felső határt szabnának a hatóságok
A távközlési szabályozó hatóságok európai uniós csoportja (ERG) azt fogja javasolni az Európai Bizottságnak, hogy korlátozzák az sms-továbbítás barangolási díjait is, csakúgy, ahogyan tavaly európai szinten felső határt szabtak a mobiltelefonálás barangolási (roaming) díjainak.
.
2008. március 12. 16:14:57Vállalatok
Mobilroaming-térképet készít az NHH
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) összeállít egy olyan térképet, amely feltünteti azokat a főként határ menti országrészeket, amelyeken a felhasználók készüléke már a szomszédos ország mobil szolgáltatójának a jelét veszi, s emiatt nagy a veszélye a szándékolatlan mobilroamingnak.
.
2008. március 5. 15:24:10Vállalatok
Maradnak a barangolási díjak az EU-ban
A következő öt-tíz évben megmaradnak a mobiltelefonos barangolási (roaming) díjak az Európai Unión belül, bár az árak csökkenhetnek, ha a piac úgy akarja - mondta Mathias Kurth, a német hírközlési hatóság elnöke Hannoverben az MTI-nek.
.
2008. január 17. 15:39:00Vállalatok
SMS-roaming díjcsökkentés jöhet
SMS-roaming díjcsökkentés jöhetA külföldi mobiltelefonálás (roaming) díjainak csökkentése után az európai hírközlési hatóságok most az SMS és az internetezés díjainak alakulására vetik vigyázó szemüket. Van is miért, hiszen néhány európai szolgáltató a telefonos tarifacsökkentés után emelte külföldről küldött SMS-ek árát. A díjcsökkentés óta bátrabban telefonálunk.
.
2007. november 27. 19:04:59Vállalatok
Erősebb versenyt szeretne az EU a telekommunikációs piacon
Erősebb versenyt szeretne az EU a telekommunikációs piaconAz Európai Unió piacának egységesítésével, a nemzeti hírközlési szabályozások összecsiszolásával és az elavult törvények kigyomlálásával erősítené az EU-s versenyt Viviane Reding telekommunikációs ügyekért felelős biztos. Nem tartja kizártnak azt sem, hogy össz-európai szolgáltatók jönnek létre. A cégek a reformok szükségességével egyetértenek, csak beruházásaik megtérülését féltik.
.
2007. október 29. 08:49:13Vállalatok
Szívesebben roamingolunk az uniós tarifákkal
Még csak kevés idő telt el az uniós roamingtarifák bevezetése óta, a Vodafone szerint mégis érzékelhető hatása volt az árcsökkentésnek, az ügyfelek ugyanis azóta hosszabb ideig telefonálnak külföldön, számol be a Napi Gazdaság.
Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.