Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Külföldi munkavállalás

2017. március 22. 10:07:59Makró
Harcolna a kormány az osztrák szociális juttatásokért
Ha valamelyik ország elégedetlen, akkor sem cselekedhet egyoldalúan, ezt a többi tagállammal egyetértésben kell tennie - jelentette ki Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az osztrák közszolgálati televízió (ORF) híradójában kedden késő este arra reagálva, miszerint az osztrák kormány a családtámogatás változtatásával csökkentené az Ausztriában dolgozó magyarok juttatását.
.
2017. március 9. 16:07:59Személyes pénzügyek
Balog: nem fogadható el az Ausztriában dolgozók támogatásának csökkentése
Az osztrák parlament által tervezett családtámogatási változtatás nyomán az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók 50 százalékkal kevesebb pénzhez jutnának.
.
2016. december 19. 08:13:59Makró
A magyarok számára is garanciákat kér a brit üzleti szféra
Közös nyílt levélben kért azonnali garanciavállalást a brit kormánytól a brit üzleti szféra legnagyobb képviseleti szervezete és az országos szakszervezeti szövetség arra, hogy a külföldi EU-munkavállalók a brit EU-tagság megszűnése után is Nagy-Britanniában maradhatnak.
.
2016. november 4. 15:40:59Makró
Migránsok: nem tudják mit hagynak ki a britek
Migránsok: nem tudják mit hagynak ki a britekÓriási értékkel bíró munkaerőtömeget fognak elveszteni a britek, ha a Brexit miatt valóban bezárják a munkaerőpiacukat a bevándorlók előtt. Más országok ugyanis csak álmodoznak ilyen minőségű emberekről.
.
2016. november 1. 15:13:59Vállalatok
Komoly bírság várhat a külföldieket foglalkoztató hazai cégekre
Komoly bírság várhat a külföldieket foglalkoztató hazai cégekreA Munka Törvénykönyvének módosítása új kötelezettségeket ró azokra a hazai munkáltatókra, akik egy külföldi cégtől kiküldött munkavállalót foglalkoztatnak. Mind a magyar foglalkoztatóra, mind pedig a külföldi munkáltatóra vonatkozó új szabályok jelentős adminisztratív terhet jelentenek a cégek számára, a rendelkezések teljesítésének elmulasztása pedig komoly bírsággal járhat.
.
2016. október 7. 16:07:59Makró
A németek is kibabrálhatnak a külföldi munkavállalókkal
A németek is kibabrálhatnak a külföldi munkavállalókkalAz uniós országokból érkezők szociális támogatási jogosultságát vágnák meg drasztikusan.
.
2016. május 13. 11:04:59Makró
Magyarország is elutasítja a kiküldetés szabályainak hátrányos módosítását
Tizenegy tagállam, köztük Magyarország parlamentje is elutasítja a kiküldetés szabályainak hátrányos módosítását, az Európai Bizottságnak a munkavállalók kiküldetéséről szóló irányelv-javaslatát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
.
2016. május 6. 15:16:59Makró
Nem lesznek pincérek Londonban, ha jön a brexit
Az Európai Unió társállamaiból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók alig néhány százaléka felelne meg a brit munkavállalói vízumelőírásoknak, ha Nagy-Britannia az EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazás eredményeként kilépne az unióból, és az EU-tagállamokra is kiterjesztené az unión kívüli országok állampolgáraira jelenleg érvényes vízumkövetelményeket - áll a Migration Observatory pénteken ismertetett elemzésben.
.
2016. április 14. 11:13:59Személyes pénzügyek
Már 100 ezer magyar él Nagy-Britanniában
Kelet-Európa mellett az euróövezet déli perifériájának országaiból érkezik a legtöbb munkavállaló Nagy-Britanniába, elsősorban a sokkal jobb brit munkapiaci feltételek miatt - áll a Migration Observatory szerdán ismertetett tanulmányában.
.
2016. április 4. 06:10:59Személyes pénzügyek
Ezermilliárd forintot kerestek tavaly külföldön a magyarok
Tavaly már 3,1 milliárd eurót (több mint 950 milliárd forintot) kerestek azok a magyarok, akik csak nemrég kezdtek el külföldön dolgozni, vagy naponta ingáznak a határ menti településekről, az összeg új rekordnak számít - írta hétfői számában a Világgazdaság.
.
2016. március 22. 20:07:59Személyes pénzügyek
A fiatalok ugranak a nemzetközi munkalehetőségekre
A fiatalok ugranak a nemzetközi munkalehetőségekreMindössze tízből egy magyar szokott külföldre menni céges ügyben, amely messze elmarad a globális átlagtól. Ötből három megkérdezett egy jó állásért még a határon túlra is költözne.
.
2016. március 10. 15:55:59Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Egyre több gyermekes nő menne külföldre dolgozni
Egyre több gyermekes nő menne külföldre dolgozniSzívesen mennének külföldi kiküldetésre a női munkavállalók is, de a munkaadók nem kínálnak megfelelő lehetőségeket.
.
2016. február 13. 11:43:59Makró
Nagyon fájdalmas lépésre készülnek az osztrákok
Akár a magyar munkavállalókat is érinti az, amire Ausztria készül, korlátoznák ugyanis a Kelet-Európából érkezők munkavállalását.
.
2015. december 17. 10:49:59Makró
Megnyugodhatunk, nem veszik el a magyarok munkáját
Megnyugodhatunk, nem veszik el a magyarok munkáját150 millió külföldi munkavállalót tartanak számon világszerte. A statisztikák szerint a külföldi munkavállalók Nyugat-Európába, vagy az USA-ba mennének, így nem a magyar munkahelyekre fenik a fogukat.
.
2015. december 11. 21:16:59Makró
Rengetegen azonnal mennének külföldre, ha munkát kapnának
Rengetegen azonnal mennének külföldre, ha munkát kapnánakAz egészségügyben, szolgáltatási szektorban, valamint az informatikában dolgozók többsége bármikor külföldre költözne, ha felajánlanának neki egy állást - derül ki a The Network, a Boston Consulting Group és a Profession.hu kutatásából.
.