Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Külföldi munkavállalás

2017. április 20. 14:07:59Makró
Brüsszel a magyarokat is védi Londonban
Brüsszel a magyarokat is védi LondonbanAz EU-s polgárok jogainak biztosítása nélkül aligha lesz bármilyen megállapodás a brexit kapcsán.
.
2017. április 18. 12:04:59Makró
Az ausztrálok is szigorítják a külföldiek munkavállalását
Ausztrália megszünteti az úgynevezett 457-es munkavállalási vízumot, és egy új rendszert vezet be helyette, amelyben elsősorban hazai állampolgárokat kell alkalmazni éppen az ő érdekükben az üres állásokban, és jobb angolnyelv-tudást, valamint szakmai képzettséget követelnek meg a külföldi munkavállalóktól - jelentette be kedden Malcolm Turnbull miniszterelnök.
.
2017. március 22. 10:07:59Makró
Harcolna a kormány az osztrák szociális juttatásokért
Ha valamelyik ország elégedetlen, akkor sem cselekedhet egyoldalúan, ezt a többi tagállammal egyetértésben kell tennie - jelentette ki Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az osztrák közszolgálati televízió (ORF) híradójában kedden késő este arra reagálva, miszerint az osztrák kormány a családtámogatás változtatásával csökkentené az Ausztriában dolgozó magyarok juttatását.
.
2017. március 9. 16:07:59Személyes pénzügyek
Balog: nem fogadható el az Ausztriában dolgozók támogatásának csökkentése
Az osztrák parlament által tervezett családtámogatási változtatás nyomán az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók 50 százalékkal kevesebb pénzhez jutnának.
.
2016. december 19. 08:13:59Makró
A magyarok számára is garanciákat kér a brit üzleti szféra
Közös nyílt levélben kért azonnali garanciavállalást a brit kormánytól a brit üzleti szféra legnagyobb képviseleti szervezete és az országos szakszervezeti szövetség arra, hogy a külföldi EU-munkavállalók a brit EU-tagság megszűnése után is Nagy-Britanniában maradhatnak.
.
2016. november 4. 15:40:59Makró
Migránsok: nem tudják mit hagynak ki a britek
Migránsok: nem tudják mit hagynak ki a britekÓriási értékkel bíró munkaerőtömeget fognak elveszteni a britek, ha a Brexit miatt valóban bezárják a munkaerőpiacukat a bevándorlók előtt. Más országok ugyanis csak álmodoznak ilyen minőségű emberekről.
.
2016. november 1. 15:13:59Vállalatok
Komoly bírság várhat a külföldieket foglalkoztató hazai cégekre
Komoly bírság várhat a külföldieket foglalkoztató hazai cégekreA Munka Törvénykönyvének módosítása új kötelezettségeket ró azokra a hazai munkáltatókra, akik egy külföldi cégtől kiküldött munkavállalót foglalkoztatnak. Mind a magyar foglalkoztatóra, mind pedig a külföldi munkáltatóra vonatkozó új szabályok jelentős adminisztratív terhet jelentenek a cégek számára, a rendelkezések teljesítésének elmulasztása pedig komoly bírsággal járhat.
.
2016. október 7. 16:07:59Makró
A németek is kibabrálhatnak a külföldi munkavállalókkal
A németek is kibabrálhatnak a külföldi munkavállalókkalAz uniós országokból érkezők szociális támogatási jogosultságát vágnák meg drasztikusan.
.
2016. május 13. 11:04:59Makró
Magyarország is elutasítja a kiküldetés szabályainak hátrányos módosítását
Tizenegy tagállam, köztük Magyarország parlamentje is elutasítja a kiküldetés szabályainak hátrányos módosítását, az Európai Bizottságnak a munkavállalók kiküldetéséről szóló irányelv-javaslatát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
.
2016. május 6. 15:16:59Makró
Nem lesznek pincérek Londonban, ha jön a brexit
Az Európai Unió társállamaiból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók alig néhány százaléka felelne meg a brit munkavállalói vízumelőírásoknak, ha Nagy-Britannia az EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazás eredményeként kilépne az unióból, és az EU-tagállamokra is kiterjesztené az unión kívüli országok állampolgáraira jelenleg érvényes vízumkövetelményeket - áll a Migration Observatory pénteken ismertetett elemzésben.
.
2016. április 14. 11:13:59Személyes pénzügyek
Már 100 ezer magyar él Nagy-Britanniában
Kelet-Európa mellett az euróövezet déli perifériájának országaiból érkezik a legtöbb munkavállaló Nagy-Britanniába, elsősorban a sokkal jobb brit munkapiaci feltételek miatt - áll a Migration Observatory szerdán ismertetett tanulmányában.
.
2016. április 4. 06:10:59Személyes pénzügyek
Ezermilliárd forintot kerestek tavaly külföldön a magyarok
Tavaly már 3,1 milliárd eurót (több mint 950 milliárd forintot) kerestek azok a magyarok, akik csak nemrég kezdtek el külföldön dolgozni, vagy naponta ingáznak a határ menti településekről, az összeg új rekordnak számít - írta hétfői számában a Világgazdaság.
.
2016. március 22. 20:07:59Személyes pénzügyek
A fiatalok ugranak a nemzetközi munkalehetőségekre
A fiatalok ugranak a nemzetközi munkalehetőségekreMindössze tízből egy magyar szokott külföldre menni céges ügyben, amely messze elmarad a globális átlagtól. Ötből három megkérdezett egy jó állásért még a határon túlra is költözne.
.
2016. március 10. 15:55:59Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Egyre több gyermekes nő menne külföldre dolgozni
Egyre több gyermekes nő menne külföldre dolgozniSzívesen mennének külföldi kiküldetésre a női munkavállalók is, de a munkaadók nem kínálnak megfelelő lehetőségeket.
.
2016. február 13. 11:43:59Makró
Nagyon fájdalmas lépésre készülnek az osztrákok
Akár a magyar munkavállalókat is érinti az, amire Ausztria készül, korlátoznák ugyanis a Kelet-Európából érkezők munkavállalását.
.