Olvasói sarok - fórum

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Hozzászólások

Milliókat érhet a jó lakásfotó – így érdemes csinálni

A teljes cikk ezen a linken található: Milliókat érhet a jó lakásfotó – így érdemes csinálni
Rengetegen hirdetik katasztrofálisan rossz fényképekkel eladó lakásukat, melynek általában garantált eredménye, hogy a vevők már a hirdetés láttán gyorsan továbblapoznak, és még csak a telefont sem hajlandóak felemelni. 5 tipp, amivel felkelthető a reménybeli vevők érdeklődése.

2017. január 6. 00:24:09

Egyszerű típuslakások esetén az eladást leginkább a fényképeken látható rendezettség látványa segíti elő. A fotók legyenek átláthatók, világosak, lehetőleg minél kevesebb bútorral. Egy ilyen kiválasztott nyitóképpel átlagon felüli megtekintés várható.

A közép és felső árfekvésű ingatlanok esetén nagyobb a versenyhelyzet, komolyabbak a fotókkal szembeni elvárások. Nagy előnyre tehetünk szert, ha a többi hasonló hirdetésnél vozóbbak a lakásfotóink. Az ultra-nagylátószögek használata, egyenletes színtónust biztosító HDR fotók, vakus "fényfestéssel" bevilágított terek csak profi felszereléssel és tapasztalattal kivitelezhetők (rádiós vaku, kb 15mm-es torzításmentes objektív, utómunka gyakorlat, stb). Viszont ez az a befektetés, ami a legkisebb összegből a legnagyobb mértékben elősegíti az eladást. Több részletet írtam az ingatlan fotókról az ingatlanimazs.hu oldalon, ahol kérdésekre is tudok válaszolni.

2011. május 23. 09:46:03

Hát én is sokszor látok olyan fotókat ingatlanhirdetésekben, hogy elgondolkodok, hogy a „fényképész” egyáltalán előre nézett e, vagy hol voltak a gondolatai éppen akkor. Azt sem tudom, hogy hogyan tudja elképzelni, hogy egyáltalán olyan fotóra lesznek érdeklődők a lakásra. Sok kedvencem van pl. amikor valaki véletlenül bent áll a képben, legyen az felnőtt, vagy gyerek. A fürdőkádban bent van a lavor, a kádszélén a fürdőszoba szőnyeg. A szárogatón ruhák, alsóneműk, zoknik tömkelege lóg a képbe. Láttam olyant is, amikor a kedves ingatlan tanácsadó lefotózta a fürdőkádban színültig lévő koszos vizet, kinagyítva a kád oldalán a kosz csík is látszott..Azt is nagyon szeretem, amikor a konyhában a mosogatóban, a szárogatóban, vagy egyáltalán mindenütt az edények szanaszét hevernek. Legutóbb olyan lakáshirdetést láttam, ahol egy szakmabeli este, sötétben készített képeket, nem tudom hol volt a villany, mert az szinte nem is volt és még egy külső képet is csinált, igaz vakúval, ahol szintén mintha nem lett volna még közvilágítás sem. Folytathatnám a sort további példákkal pl. WC-ben készült képekkel, de nem célom sok embert megsérteni..

Az még bocsánatos, ha az illető úgymond amatőr, saját maga először próbálkozik lakáseladással, de ha ezt ingatlanos teszi..

Sipos András Ingatlanközvetítő
Das Haus Ingatlan Stúdió

2011. április 25. 23:34:47

A videózással kapcsolatban szólok hozzá a cikkhez. Nekem az a tapasztalatom, hogy van igény az ingatlan videóra, csak még kevesen használják és kevesen is értenek hozzá ill. tudnak megfelelő felvételeket készíteni. Van egy kimondottan ingatlan videók-ra specializálódott honlapom a www.ingatlantv.tv és jó pár ingatlant adtam már el olyanoknak, akik dicsérték a videóimat. A honlap látogatottsága is nagymértékben meghaladja a másik honlapomét, ami nincsenek videók. Az más kérdés, hogy kevés olyan szép ingatlan van, amiről igazán jó és mutatós videót lehet készíteni.
Sipos András Ingatlanközvetítő

.