Olvasói sarok - fórum

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Hozzászólások

Sokkoló, ami eddig kiderült az Olimpia megrendezéséről

A teljes cikk ezen a linken található: Sokkoló, ami eddig kiderült az Olimpia megrendezéséről
Most, hogy a Momentum által kezdeményezett olimpiai népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtés befejeződik, nem árt, ha összeszedjük, mi az, amit az elmúlt pár hétben megtudtunk a tervezett olimpia gazdasági aspektusairól. Arról nem mi tehetünk, hogy az összeállításban a költségek elszabadulása rajzolódik ki, mivel az olimpia megrendezését kívánók nem nagyon rukkoltak elő a bírálók érveire megragadható, számszerűsíthető gazdasági ellenérvekkel...

2017. február 19. 21:03:39
szp:Ha egyből nem értette meg, azért az ÁFÁ-n elgondolkodhatott volna Berlinger, és rájön, miért így számoltak. Persze akkor máris nem lenne furcsa.


Meg ugye az is elgondolkodhat, aki az olimpia költségvetését Magyarországéval összekeveri. smiley
Egy állami vállalat esetében sem úgy történik, pl az eredménykimutatás készítése, hogy az egyik oldalon nettót számolnak, a másikon meg bruttót. Ha transzparens módon akarták volna bemutatni, akkor mindkét oldalon ugyanolyan (nettó-nettó, vagy bruttó-bruttó) számítást kellett volna alkalmazni. Ha lettek volna egy reálishoz közelítő számítás, akkor persze le lehetett volna vezetni, hogy hol milyen állami bevételek (áfa, megnövekvő turizmusból származó adók, stb.) keletkeznek. Az anyag célja nagy valószínűséggel nem ez volt.

szp
2017. február 17. 09:24:12

Ha egyből nem értette meg, azért az ÁFÁ-n elgondolkodhatott volna Berlinger, és rájön, miért így számoltak. Persze akkor máris nem lenne furcsa.

2017. február 17. 08:26:27
Pök Hendi:A szokásos síkhazugságotok helyett makoghatnátok inkább a budapesti Zsidó Olimpia értelmetlenségéről, és az adófizetőket terhelő költségeiről!


Azért hogy az országnak van egy háborodott elméjű miniszterelnöke attól még a lakosság lehet normális.

2017. február 17. 05:46:17

A szokásos síkhazugságotok helyett makoghatnátok inkább a budapesti Zsidó Olimpia értelmetlenségéről, és az adófizetőket terhelő költségeiről!

.