Olvasói sarok - fórum

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Hozzászólások

Olyan történhet az államadóssággal, amire 44 éve nem volt példa

A teljes cikk ezen a linken található: Olyan történhet az államadóssággal, amire 44 éve nem volt példa
Az államadósságon belül 25 százalék alá csökkenhet a deviza részaránya, amire 1973 óta nem volt példa, 2011-ben az arány még 50 százalék volt - mondta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója kedden egy szakmai konferencián, Budapesten.

imi
2017. március 8. 00:28:32
hammurabbi:ezt a vezérigazgató elvtárs nem fogja felolvasni :)na meg ha bankba teszi a polgi alig kap érte valamit .Ha kap. Ezt szintén a kuszaszemű intézte el, hogy az államkötvény fizessen a legtöbbet.Ez jelenleg olyan mint régen a Béke kölcsön.Akkor is most is a polgár finanszírozza az államot. Csak míg a Béke kölcsönnél volt sorsolás vagyis néha nyert valaki itt a haveroknak lapátolnak. ugye vezérigazgató elvtárs? Erre sem volt még péda a magyar történelembe hogy így osszák a pénzt a hűbéreseknek.lassan az MNB saját pártkifizető hellyé minősül.
2017. március 7. 15:30:49

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint már 2015-ben elérte az államadósság a 25000 milliárd forintot. Mellesleg a fidesz által bevallott államadósságot az Eurostat nem tekinti hitelesnek, ugyanis többek között az állami eximbankon keresztül Igen manipulációnak számít, ha olyan olyan dolgot csinálnak, amit az év többi napján nem. a visszavásárolt kötvények a KESZ számláról mennek, ez a számla biztosítja a likviditást a mindennapos működéshez, te hogyan neveznéd azt, hogy év közben 2000+ milliárd forint van rajta, az év utolsó napján, amikor bemérik a gdp arányos adósságot, az 500 milliárdot alig haladja meg? az a hiányzó 1.500 milliárd, amiből visszavásárálást tartottak, na az a manipuláció, mert ezáltal olyan dolgot mutatnak ki, amit nem képes az év többi napján megcsinálni az államháztartás...a fideszes haveroknak kiszort többszázmilliárd forint hitelt a fiúk elfelejtették az államadóssághoz hozzászámolni.
Egy kis izelítő a 2017 évi költségvetésből: Kamat kiadás 956.892 millió forint Államadósság: 26.936 millió forint Bevétel : 17.431347 millió ft. Kiadás 18.597705 millió ft. költségvetési hiány 1.166357 millió ft. Amint látja, jövöre még több lesz az államadósság !Tény hogy a magyar adósság az elmúlt 6 évben úgy emelkedett 20000 milliárd forintról 25000 milliárd forintra, hogy a nyugdíjkasszából közben kivettek kb 6000 milliárd forintot továbbá az egészségügytől az oktatástól és a tömegközlekedéstől is elvettek több ezer milliárdot aminek a következtében ezek a területek szép csendben összedőlnek. Mindezek mellett pedig a 2010-es kormányváltáskor az MNB-ben lévő valutatartalék jelentős részét is sikerült szétszórni a haverok között. Ezek az orbán segnyaloncok ha járnának boltba vásárolni, akkor nem hazudoznának arról, hogy nincs infláció.

.