Olvasói sarok - fórum

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Hozzászólások

paksi fizetések

A teljes cikk ezen a linken található: paksi fizetések
paksi fizetések

2017. május 17. 08:03:48

"a többféle módon nyert többlet energia elhelyezését könnyen megoldják például szivattyús tározó erőművekkel, de erre nálunk a szakemberek szerint nincs mód."
Miféle szakemberek szerint???? Csak nem a megélhetési méregzöldjeinkről van szó? Szakembernek képeztek annak idején és akkor még volt mód. Átrendezték volna az országot közben és nemcsak agyilag? Mert az fényesen sikerült ahogy olvasom sok helyen. A két db áramot termelő vízlépcsőnk mellett megcsáklyázták Nagymarost, ami ugyancsak termelhetett volna áramot. Most sem áram, sem pedig megbízhatóan hajózható Duna szakaszunk nincs, a szlovákok meg harsányan röhögnek rajtunk. Az említett létesítmények mellett még tervben volt szivattyús energiatározó a Prédikálószék tetején, illetve legalább három vízlépcső a Dunán és a Tiszán elhelyezve olyan szakaszokon, ahol üzemelésük még rentábilis lett volna és lenne még ma is.

szerkesztve: kakambuki 2017. május 17. 08:05:25
.