Olvasói sarok - fórum

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Hozzászólások

Nem lesz megállapodás, jöhet a sztrájk?

A teljes cikk ezen a linken található: Nem lesz megállapodás, jöhet a sztrájk?
Lázár kitart a közszolgálati létszámcsökkentés mellett.

2017. július 13. 20:35:23

Kincstári dolgozóként értetlenkedve olvasom, hogy a beígért fizetésemeléssel elveszik a cafeteria juttatásunkat!?
Megjegyzem a Kincstár még semmit sem közölt a munkavállalókkal a "fizetésemeléssel" kapcsolatban.

- milyen szakszervezet az, amelyik fennhangon híreszteli a 25-25%-os béremelést, miközben elhallgatja, hogy a cafeteriát közben elveszik.
Az már ugye nem 50%-os emelés, ha jól számolok!?

Arról nem is beszélve, hogy a cafeterián kisebb az adóvonzat is, tehát amit helyette fizetésként "kapunk", abból több adót is vonnak majd!

Mivel a Kincstárnál eddig sem volt fizetésemelés, ezért többszöri ajándékutalvány-osztás volt évente, így próbálták megtartani a munkaerőt...de ez valószínűleg szintén nem lesz a továbbiakban (pedig ugye mindenki számított erre a juttatásra is eddig).

Magyarra lefordítva a fizetésemelés igazából az államnak nem kerül egy forintjába sem, a munkavállalóknak pedig nem jelent bérnövekedést...pláne nem 50%-ot!!

Viszont adók formájában a munkabérként megkapott magasabb összegből többet fogunk visszajuttatni az államkasszába...tehát az adóbevétel és a statisztikai munkabértömeg úgy nő, hogy abból a munkások semmit sem profitálnak, kizárólag az állam tudja mondani a hazug fizetésemelési százalékokat és a statisztikák is szépen javulnak.

Arról nem is beszélve, hogy a garantált bérminimum jövőévi emelésével (mivel az illetménytábla szerint ki kell egészíteni a 180.500 Ft-ra) a középfokú végzettségűek és a felsőfokú végzettségűek közötti különbség egyáltalán nem közelíti meg azt az egészséges különbséget, amit a többévnyi többlet tanulás, belefektetett pénz és energia, valamit az addig kiesett kereset miatt elvárna az ember. (Tehát az hiába tanult az ember...)

Gratulálok az újabb szemfényvesztéshez...David Copperfield semmi ezekhez a "Mágusokhoz" képest.

Az Mfor figyelmébe is ajánlanék egy ilyen számolgatást, hogy az igazat is megírja valaki a "fizetésemeléssel" kapcsolatban! Nem csodálkoznék rajta, ha ettől kezdve még többen lépnének ki az állami szférából, hiszen ezután az "emelés" után újabb 10 évig semmire nem számíthat az ember...

.