Galéria

Átadták az első Airbus A320neo repülőgépet

Átvette szerdán első Airbus A320neo repülőgépét a Lufthansa, ezzel a német légitársaság lett az első, amelyik forgalomba állította a toulouse-i gyártó legújabb típusát.

 

Január 20-án a Lufthansa átvette az első Airbus A320neo típusú repülőgépét. Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa AG elnök-vezérigazgatója, Fabrice Brégier, az Airbus elnök-vezérigazgatója és David Hess, Pratt & Whitney elnöke, valamint Robert Leduc, a United Technologies alelnöke és légiközlekedésért felelős technológiai igazgatója a világ első kereskedelmi forgalomba álló A320neo átvétele alkalmából Hamburg-Finkenwerderbe utaztak.

hirdetés
Galéria ajánló
Így repül a világ legnagyobb utasszállítójaÍgy repül a világ legnagyobb utasszállítója

A Qantas után a Lufthansa is hajtóműcserét hajt végre az A380-asán - igaz, míg az ausztrál légitársaság tizennégy, addig a német cég csupán egy esetben kényszerül erre a lépésre, tudta meg az mfor.hu. A csere azután vált szükségessé, hogy november elején a Qantas egyik szuperjumbója csaknem lezuhant a hajtóműben keletkezett tűz miatt. A német légitársaság jelenleg négy darab A380-assal rendelkezik, amelyek Tokióba, Pekingbe és Johannesburgba repülnek - az alábbiakban ezeket mutatjuk be képekben.

Fotók: Lufthansa

A Swiss Air összemázolt repülőjeRepülőgépből luxuslakosztály
hirdetés
hirdetés
.