Galéria

2,8 milliárd egy autóért - gyönyörű autócsodák

A januári arizonai Scottsdale-i autóárverés az egyik legnagyobb esemény az Egyesült Államokban. Az itt értékesített autómatuzsálemek forintban számolva milliárdos összegért kelnek el.

Mercedes-Benz 540K
 Mercedes-Benz 540K

Ezért az 1937-es Mercedes-Benz 540K Special Roadsterért 9,9 millió dollárt - forintban 2,8 milliárdot - fizetett a vevő. A CNN Money összeállítása szerint ennek körülbelül 10 százalékára rúgott az aukciós jutalék, a maradék 90 százalékot pedig a korábbi vevő tehette zsebre.

Az 540K az egyik legértékesebb modell, amit valaha a Mercedes készített. A V8-as, 180 lóerős motorral hajtott, kétüléses kocsit eredetileg egy amerikai vásárló számára gyártotta a német cég.

hirdetés
Galéria ajánló
Már 30 millió dollárért vihető Mel Gibson kastélyaMár 30 millió dollárért vihető Mel Gibson kastélya

Nem kell senkinek az ismert ausztrál színész Tudor stílusú kastélya, mely immár két éve eladó. Az először 2007-ben az ingatlanpiacra került birtok 39,5 millió dolláros eladási árról indult. A lanyha kereslet miatt azonban előbb tavaly ősszel 35 millió dollárra csökkent az ára, majd a napokban kiderült, hogy már 29,5 millióért is új gazdához kerülhet.

A Connecticut államban lévő birtokon egy 1926-ban épült, 1600 négyzetméteres ház áll. Az épületben 16 hálószoba, 17 fürdőszoba, hatalmas étkező, és könyvtárszoba is található. Az ingatlanon egy óriási medence mellett teniszpálya is gondoskodik az aktív pihenésről.

Kérdéses, hogy a mostani árszinten elkel-e a birtok, mindenesetre Mel Gibsonnak nem létszükséglet az értékesítés, vagyonát 1 milliárd dollárra becsülik.

Lego rekordiGEN3
hirdetés
hirdetés
.