Galéria

Így épül az új Dagály

A Dagály Uszodaközpont a 2017-es úszó-világbajnokság fő helyszínéül szolgáló, épülő sportlétesítmény.
2015 februárjában Guadalajara visszalépett a 2017-es vb rendezésétől, mivel Mexikó nem adott fedezetet a 100 millió dollárnyi rendezési költséghez. 2015 márciusában Budapest átvállalta a 2017-es vb rendezését.
Az új uszoda felépítésének határideje 2017. március 31. Az építtető a magyar állam nevében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Az eredetileg a 2021-es vb-re tervezett új uszoda építési költsége – 2014-es becslés szerint – körülbelül 8 milliárd forint volt. A vizes-vb tényleges költségeit illetően rengeteg pontatlan becslés kering a sajtóban, ugyanakkor a különböző jogszabályok alapján a kormány a finanszírozás különböző tételeire közel 90 milliárdot szán, ebből a Dagály felújítása, illetve a fürdő mellett épülő új komplexum költsége 50 milliárd forintot tehet ki. A világbajnokságra készülő uszodák kapcsán olyan abszurd fordulatok is történnek, hogy hiába volt tender a Hajós-Széchy Uszoda felújítására. A kíírónak, vagyis a Nemzeti Sportközpontoknak nincs elég anyagi fedezete.

 

Forrás: Market, Fotó Molnár Péter

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következõ oldal
hirdetés
Galéria ajánló
Izomrostból építenek uszodát a BelvárosbanIzomrostból építenek uszodát a Belvárosban

Hosszú évtizedek után ismét lesz uszoda az 5. kerületben. Hamarosan egy sportközpont építése kezdődik, a Szabadság tértől nem messze lévő Vadász utca 30. alatt. A Belvárosi Sportközpont névre hallgató új épületben a tanuszoda mellett lesz fitneszterem, wellnessközpont, kosárlabdapálya és tetőteraszos bár is. De az egyik legmenőbb húzása a fényudvar: ez egy egész épületnyi üvegborítás mögött meghúzódó szabad tér, melyet úgy teremtenek meg, hogy a homlokzatot az utcafronthoz képest három és fél méterrel beljebb tolják. A legeslegmenőbbek pedig a homlokzaton feszülő statikailag is szükséges csíkok, melyeket az izomrostok ihlettek.

Ilyen lehet a gödöllői sportuszodaÍgy épül az új Dagály
hirdetés
hirdetés
.