Makró
2010. július 9. 09:14:59
A válság kitörése óta nem volt ilyen: gyorsabban nőtt az import
A válság kitörése óta nem volt ilyen: gyorsabban nőtt az importMájusban 428,8 millió euró aktívummal zárt a külkereskedelmi termékforgalom az első becslések szerint, míg az első öt hónapban a pozitívum 2.250,4 millió euró volt - közölte a KSH. Ugyanakkor a válság kitörése óta először nőtt gyorsabban a behozatal a kivitelnél.
.
2010. július 9. 08:57:41
Rogán visszavonja, a kormány benyújtja Járai biztosítóját mentesítő bankadós javaslatát
Rogán Antal visszavonja azt a javaslatát, amely megmentené a bankadótól a 2007 júniusa után indult biztosítókat, köztük a Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannóniát – tudta meg az Index hírportál; a kormány ugyanakkor a költségvetési bizottságon keresztül beadott egy lényegében ugyanezen célt szolgáló újabb módosító javaslatot.
.
2010. július 9. 08:54:59
Közzétette az APEH az augusztusban elszámolható üzemanyagárakat
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban augusztusban alkalmazható üzemanyagárakat.
.
2010. július 9. 08:52:36
Bencsik: "Aki tudja, törlessze lakáshitelét"
Senkinek sem lesz vonzó az eszközkezelő társasághoz menekülni, ezért aki tudja, törlessze lakáshitelét, és ne várjon az állami segítségre, mert nem biztos, hogy jól jár - fejtette ki az otthonteremtési és energetikai államtitkár a hirszerző.hu portálon pénteken megjelent interjúban.
.
2010. július 9. 08:29:55
Az export húzhatja a régió gazdaságait
Az export vezérli Közép-, Kelet- és Délkelet-Európa növekedését a következő években a bécsi Összehasonlító Gazdasági Tanulmányok Intézetének (WIIW) csütörtökön közzétett előrejelzése szerint. Magyarországon 2010-ben 0,8 százalékos növekedést vár a WIIW.
.
2010. július 9. 08:14:55
Euromoney: az idén is az OTP a legjobb magyar bank
A legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi szakfolyóirat csütörtök este, az immár hagyományos júliusi londoni gálaesten hirdette ki az idei legjobbak listáját. Az Awards for Excellence 2010-hez fűzött elemzés szerint jóllehet az OTP megszenvedte a közép-kelet-európai térségben működő érdekeltségeinek tavalyi gyenge teljesítményét, magyarországi banki tevékenysége azonban "figyelemreméltó mértékben ellenállónak bizonyult" az általános térségi visszaesés közepette.
.
2010. július 8. 17:44:59
Az APEH elnökhelyettesévé nevezték ki Csillag Dezsőnét
Csillag Dezsőnét, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) főosztályvezetőjét csütörtöktől elnökhelyettessé nevezte ki Vida Ildikó, az adóhatóság elnöke - tájékoztatott az APEH.
.
2010. július 8. 16:44:59
Németországban bővült az ipari termelés és a külkereskedelem
Németországban bővült az ipari termelés, és élénkült a külkereskedelem májusban. Ennek alapján felerősödött az a várakozás, hogy a legnagyobb európai gazdaság két éve a legnagyobb növekedést érte el a második negyedévben.
.
2010. július 8. 16:34:59
Az OTP nem hárítja át a bankadót az ügyfelekre
Az OTP Bank nem fogja áthárítani a bankadót az ügyfelekre, és az elvonás nem fogja befolyásolni a hitelezési aktivitását sem - mondta Illés Zoltán, a hitelintézet ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtóbeszélgetésen.
.
2010. július 8. 16:19:59
Évtizedes csúcson a német export
Németország kivitele májusban tíz éve nem látott mértékben, 28,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a csütörtökön megjelent adatok szerint.
.
2010. július 8. 16:04:59
TI: az átláthatóságot veszélyezteti az egyik pénzügyi törvényjavaslat
A Transparency International (TI) magyarországi tagozata szerint a közpénzek felhasználásának átláthatósága és az elszámoltathatóság garanciái sérülhetnek, ha a kormány eltörli azt a törvényi rendelkezést, amely egyértelműsíti az állami vállalatok gazdálkodásának nyilvánosságát.
.
2010. július 8. 15:44:59
Moody's: marad a negatív kilátás a magyar bankrendszeren
Fenntartja a magyar bankrendszerre érvényben lévő negatív kilátását a Moody's Investors Service, tekintettel a továbbra is kedvezőtlen hazai és globális gazdasági viszonyokra, amelyek a bankok működési környezetére és a bankrendszeren belül érvényesülő kockázatokra is hatással vannak - áll a nemzetközi hitelminősítő csütörtökön Londonban kiadott szektorelemzésében.
.
2010. július 8. 15:19:59
Lassan talpra áll a kiütés után a lakáspiac és a hitelezés
Lassan talpra áll a kiütés után a lakáspiac és a hitelezésJól indult az idei év az ingatlanpiacon, a teljes 2010-es évben várhatóan öt százalékkal emelkedik majd a tranzakciók száma – hangzott el egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen. A hitelkihelyezés szempontjából a bankok egyelőre a kormány második akciótervére várnak, mely a hírek szerint megkönnyítheti majd a hitelpiac fellendülését. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. július 8. 14:34:59
Az ukrán parlament elutasította a költségvetési megszorításokat
Az ukrán parlament csütörtökön, első olvasatban elvetette az IMF által megkövetelt intézkedéseket az államháztartási hiány lefaragására.
.
2010. július 8. 14:24:59
Maradt a fél százalékos brit jegybanki kamat
A jelenlegi történelmi mélyponton, a tavaly március óta érvényben lévő fél százalékon hagyta irányadó kamatát csütörtöki ülésén a brit jegybank; a döntés megfelelt az előzetes elemzői várakozásoknak.
.
2010. július 8. 14:14:59
Nem változtatott 1,00 százalékos alapkamatán az EKB
Az EKB kormányzó tanácsa csütörtöki ülésén változatlanul, 1,00 százalékon hagyta alapkamatát.
.
2010. július 8. 13:59:59
Csányi: az OTP jövedelmezősége elbírja a bankadót
Az OTP Bank nem örül a bankadónak, de a hitelintézet jövedelmezősége elbírja a különadót, és hitelezési aktivitását sem kell visszafognia a következő években emiatt - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.
.
2010. július 8. 13:09:59
Ellenállna-e egy újabb pénzügyi sokknak az OTP? Július végére kiderül
Ellenállna-e egy újabb pénzügyi sokknak az OTP? Július végére kiderülSzerdán hozták nyilvánosságra annak a 91 európai banknak a névsorát, melyeket stressztesztnek vet alá az Európai Bankfelügyelet, hogy kiderüljön, mennyire bírja a válságot a kontinens bankszektora. A vizsgálatba hazánkból az OTP Bank és az FHB került be. A vizsgálatoknak várhatóan július végére lesz eredménye, akkor derülhet ki, hogy a cégek kibírnának-e egy újabb sokkot a jövőben. Mfor.hu-háttér.
.
2010. július 8. 12:39:59
Orbán Viktor: az idén nincs mozgástér a bankadóban
Orbán Viktor miniszterelnök a bankadó erre az évre tervezett részével kapcsolatban semmilyen változtatási lehetőséget nem lát, szerinte ez kiderül a benyújtott törvényjavaslatból is.
.
2010. július 8. 12:14:59
A román államfő bírálja az áfaemelést
Nyilvánosan is bírálta Traian Basescu román államfő a bukaresti kormányt amiatt, hogy július 1-től öt százalékponttal emelte a forgalmi adót (áfa) ahelyett, hogy valamennyi jövedelmet, beleértve a kisnyugdíjakat is adókötelessé tett volna.
.
2010. július 8. 11:34:59
Romániában csökkentik az államtitkárok és a kormánybiztos-helyettesek számát
A román kormány úgy határozott, hogy takarékossági megfontolásokból csökkenti valamennyi minisztériumban az államtitkárok számát csakúgy mint a megyékben a kormányt képviselő kormánybiztos-helyettesekét.
.
2010. július 8. 11:24:59
Romániában 4,1 százalékkal nőtt az ipari termelés
Romániában az ipari termelés 4,1 százalékkal nőtt májusban az egy évvel korábbihoz képest, az előző havihoz viszonyítva azonban 0,3 százalékkal csökkent.
.
2010. július 8. 10:19:59
Világgazdaság: lassú fellendülés a nyomdaiparban
Bár a magyarországi nyomdaipar már a válság utáni fellendülés első jeleit produkálta, és elkezdett nőni a megrendelések volumene, az idei évre rányomhatják a bélyegüket a nyomdászat első számú alapanyaga, a papír ellátási gondjai - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.
.
2010. július 8. 10:08:45
Vida Ildikó kormánybiztosként készíti elő a VPOP és az APEH egyesítését
A kormány az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség egyesítésének előkészítése érdekében – a két szerv egyesítéséig – Vida Ildikót, az adóhivatal elnökét kormánybiztossá nevezte ki.
.
2010. július 8. 09:54:59
Nem teljesítette a BA a privatizációs szerződésben vállaltakat
Nem teljesítette maradéktalanul a privatizációs szerződésben vállalt fejlesztéseket a Budapest Airport (BA) tavaly a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) álláspontja szerint - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
.
2010. július 8. 09:29:59
IMF: gyorsul a világgazdaság növekedése
Az IMF 3,9%-ról 4,6%-ra emelte a világgazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését.
.
2010. július 8. 08:39:59
Hatékonyabb pénzügyi felügyeletet akar az EP
A mostani európai pénzügyi felügyeleti rendszer átfogó reformja mellett foglalt állást szerdán Strasbourgban az Európai Parlament (EP).
.
2010. július 8. 08:19:56
Sínen a nyugdíjreform Görögországban
A válságellenes intézkedések jegyében a görög parlament elfogadta szerda este a magánszektor nyugdíjreform-tervezetét, amelynek értelmében 65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt.
.
2010. július 8. 08:04:59
Nem kell újabb durva visszaesésre számítani az eurózónában
Gazdasági intézetek előrejelzései alapján az euróövezetben nem w alakú lesz a válság lefutása, így nem kell újabb jelentős visszaesésre számítani.
.
2010. július 8. 04:04:54
A magyar bankadó ellen érvelt az osztrák bankvezér
Az Erste Bank szerint a pénzügyi szférának is hozzá kell járulnia a költségvetési problémák kezeléséhez és az államadósságból fakadó gondok enyhítéséhez, ehhez azonban egész unióban egységes eszközt kell találni - mondta az MTI-nek Andreas Treichl, az osztrák Erste Group elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten.

40662 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-07-21 ] Egy pedagógus feleannyi pénzt keres, mint egy banktisztviselő - gubaba
" Hagyjuk már ezt az életpálya-makettet (a modell műkö..."
[ 2017-07-20 ] Még 2 év és a román minimálbér is leelőzi a magyart - szp
" Romlik is szépen a románok külső egyensúlya. ..."
[ 2017-07-20 ] Két és fél milliárd forintért vesz elektromos autókat az állam - Kázmér
" És ha meglesznek az autók, a legjobb haverok kapják?..."
[ 2017-07-18 ] Lukasenko országához mérhető a magyar diagnosztikai eszközpark - obsitos
" Na, hát Panama a "művelt Nyugat" terméke, NEM ??? ..."
[ 2017-07-17 ] Úgy lett Mészárosé a balatonakali kemping, hogy volt, aki 70 millióval többet ajánlott érte - imi
" Szóltak fentről, hogy tessenek áron alul elfogadni m..."
További témák >>
hirdetés
.