Makró
2006. október 4. 08:01:00
Kétesélyes az ipa sorsa
Növeli a magyar iparűzési adó fennmaradásának esélyét, hogy az Európai Bíróság váratlan döntése szerint az ahhoz hasonló olasz regionális adó nem ellentétes a közösségi joggal - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. szeptember 25. 08:21:00
Ritkán tilt fúziót a versenyhivatal
Csökkenőben a fúziós kérelmek száma: eddig az idén valamivel több mint húsz összefonódást engedélyezett a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa. A GVH ritkán tiltja a tranzakciót, inkább feltételekhez köti az ügyletet. Ez így történt a UPC és a Sport Tv egyesülésénél, illetve a Nészabadság-Ringier ügylet is bizonyos kötelezettségekkel jöhetett létre - közli a Világgazdaság.
.
2006. szeptember 20. 15:41:00
Kevésbé ítéljük el a korrupciót a többi EU-taghoz képest
Magyarországon a lakosság több mint fele minden körülmények között erkölcstelennek tartja a kenőpénzt. A Gfk Európa korrupciós klímájáról évente elkészített tanulmányából ugyanakkor az is kiderül, hogy az EU 25-ben mért 76 százalékos arányhoz képest nálunk csupán 47 százalék nyilatkozott úgy: csúszópénzt soha nem ad semmilyen szolgáltatásért cserébe.
.
2006. szeptember 19. 09:11:00
Nem nő az adómentes étkezési utalványok összege
A Pénzügyminisztérium megerősítette azon értesüléseket, miszerint nem emelkedik az étkezési utalványok adómentes összege - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. szeptember 18. 06:31:00
Nem terheli dupla járulék az ekhót választókat
Nem terheli dupla járulékfizetési kötelezettség az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) választókat - mondta el Karácsony Irén, a Pénzügyminisztérium (PM) szakállamtitkára.
.
2006. szeptember 12. 09:51:00
Megbírságolta a rendőrséget a KDB
Háromszázezer forintra bírságolta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot az új Szentendrei Rendőrkapitányság bebútorozása kapcsán a Közbeszerzési Döntőbizottság. A határozat a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
.
2006. szeptember 11. 06:01:00
Új egységet hoz létre az APEH a nagy adócsalók ellen
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) központosított elit ellenőrzési szervezeti egységet hoz létre a közeljövőben a kifejezetten nagy, országos kiterjedésű vagy akár országhatáron átnyúló adócsalások feltárására - mondta Szikora János, az APEH elnöke.
.
2006. szeptember 8. 09:21:00
Csak adómentes juttatásokat adnak szívesen a cégek
A társaságok számottevő része kizárólag adómentes természetbeni juttatásokat nyújt a dolgozók részére, és ilyen elemeket tesz a cafeteria-rendszerébe is, így az úgynevezett béren kívüli juttatások adójának 10 százalékpontos emelése nem érinti érzékenyen őket - értesült a Napi Gazdaság.
.
2006. szeptember 7. 14:31:00
Csomagot küld Gyurcsánynak a BÉT
Csomagot küld Gyurcsánynak a BÉTAdómentes hosszú távú befektetési formát javasol a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) annak érdekében, hogy ellensúlyozza az árfolyamnyereség-adó szeptemberi bevezetésének a gazdaság tőkeellátottságára gyakorolt negatív hatását, jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón Szalay-Berzeviczy Attila. A BÉT elnöke bízik a kormány belátásában, és a javaslatcsomagot még a mai nap folyamán átnyújtja Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek. Mfor.hu tudósítás.
.
2006. szeptember 7. 08:21:00
Elitcsapattal üldözné az APEH az adócsalókat
Noha a kormányzat nagydobra verte, hogy az adócsalások ellen fokozottabban kíván fellépni, ennek pedig megteremti szervezeti feltételeit, a jelek szerint a szervezetek egymással vannak elfoglalva. Rivalizálás folyik ugyanis az állam két nagy pénzbeszedője, a Pénzügyminisztérium irányítása alá tartozó két szervezet, az APEH és a VPOP között - számol be a Világgazdaság.
.
2006. szeptember 4. 09:36:00
Tovább kell dolgozni a nyugdíjért Európában
A kormányok Európa-szerte igyekeznek növelni az idősek munkakedvét, mivel az elöregedés miatt hosszabb távon csak így finanszírozható a nyugdíjrendszer, és így elégíthető ki a gazdaság munkaerő-szükséglete - értesült a Világgazdaság.
.
2006. szeptember 4. 09:21:00
Közbeszerzések: kedvezőbb helyzetbe kerülnek az alvállalkozók
Nem csak a közbeszerzések nyertesének, hanem az ő alvállalkozóinak a kifizetésére is előírást tartalmaz a közbeszerzési törvény legújabb módosítása. A változásokat az őszi ülésszakán tárgyalja a parlament.
.
2006. augusztus 28. 08:31:00
Körbetartozások kezelése: az államnak kellene példát mutatni
Körbetartozások kezelése: az államnak kellene példát mutatniA kormány törvénytervezetet készít a körbetartozás okozta gondok enyhítésére. Az mfor.hu Heti Hármas sorozatában három jelentős, a probléma által érintett vállalat vezetőjét kérdezte arról, milyen megoldási lehetőségeket lát az elmúlt időben aggasztó méreteket öltő probléma kezelésére.
.
2006. augusztus 25. 09:11:00
Lista készül az ételmérgezést okozó cégekről
Hivatalosan augusztus elseje óta létezik az a feketelista, amelyre az ételmérgezésben ludas vendéglátóegységek, illetve közétkeztető cégek kerülnek fel - közli a Népszabadság.
.
2006. augusztus 24. 09:11:00
Nem sokkolta a cégeket a konvergenciaprogram tervezete
Nem sokkolta a cégeket a konvergenciaprogram tervezeteNem értesültek újabb „csapásokról” a vállalatok az euróövezethez való csatlakozásunkat előkészítő konvergenciaprogram kedden nyilvánosságra hozott tervezetéből. A gazdasági egyensúly helyreállítását célzó program azonban még mindig nem tartalmazza azokat az átfogó reformokat, amelyekkel tartósan javulhatna az államháztartás helyzete, s így csökkenhetnének a cégek terhei is, állítják az mfor.hu által megkérdezett elemzők.
.
2006. augusztus 21. 13:51:00
Visszaszorulóban az illegális cigaretta-kereskedelem
Piaci szereplők szerint 2006 júliusára 13 százalékra csökkent az illegális kereskedelem részaránya a hazai cigarettaforgalomban a tavaly szeptemberi 22 százalékhoz képest nagyrészt a csempészek elleni hatékony fellépésnek köszönhetően - mondta Bencze József, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) rendészeti főigazgatója hétfői sajtótéjékoztatóján.
.
2006. augusztus 14. 08:41:00
Könnyen felfüggeszthetik a cégek adószámát
Az adóhatóság számos ok miatt felfüggeszthetik az adószámot az adózás rendjéről szóló törvény (art) új passzusa szerint. Ennek gyakorlati következményeként az ilyen módon sújtott cég nem élhet adólevonási jogával, így áfát sem igényelhet vissza - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. augusztus 11. 09:41:00
Egyes cégek milliárdokkal tartoznak az APEH-nak
Az immár szokásos menetrendnek megfelelően augusztus első napjaiban közzétette az adóhivatal azon adózók névsorát, akik jelentős adóhiányt halmoztak fel. Nem kis erőfeszítés kell ahhoz, hogy valaki felkerüljön a feketelistára: ennek feltétele, hogy a hiány összege magánszemélyek esetében meghaladja a 10, más adózóknál pedig a 100 millió forintot - írja a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 10. 11:56:00
Egyre többet rendelünk a neten
Ugrásszerűen megnövekedett az otthoni rendelések száma az elmúlt évtizedben – áll a Royal Mail tanulmányában. Ugyanakkor egyre inkább teret hódítanak az internetes vásárlások.
.
2006. augusztus 10. 08:16:00
Az APEH is ott lesz a Szigeten
Az adóhivatal egyre intenzívebben igyekszik „jelen lenni”, ezzel is elejét véve a visszaéléseknek. A korábban meghirdetett ellenőrzési elképzeléseinek megfelelően az APEH továbbra is folytatja vizsgálatait a Balaton partján, valamint a nyári rendezvényeken az ország egész területén - számol be a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 8. 07:01:00
A Deloitte neve a legjobb az adótanácsadók között
A Deloitte vitte el a pálmát az "International Tax Review" című szaklap első adótanácsadási szolgáltatásokra vonatkozó globális felmérésében: a válaszadók 39 százaléka vélekedett úgy, hogy az adózás területén a Deloitte az ágazat legjobban csengő márkaneve.
.
2006. augusztus 7. 17:21:00
A vendéglátósok felét megbírságolták a Forma-1 alatt
A fogyasztóvédelmi hatóság felügyelői az idei évben - a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal által koordinált vizsgálat keretében - fokozott ellenőrzést tartottak a Forma-1 Magyar Nagydíj területén működő vendéglátóipari egységek tevékenységéről.
.
2006. augusztus 3. 08:06:00
Megszűnik a minimálbér adómentessége
Ragaszkodik a kormány azon elhatározásához, hogy jövőre megszűnjön a minimálbér adómentessége. Érdekesség, hogy ugyanaz a koalíció adóztatja meg ismét a legkisebb kötelező keresetet, amelyik valamivel több mint négy éve adómentessé tette azt - írja a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 1. 12:41:00
Az árusok 80 százaléka nem ad nyugtát a józsefvárosi piacon
Az adóhivatal és a pénzügyőrség által július 20. és 29. között a józsefvárosi piacon végrehajtott közös ellenőrzés során a vizsgált adózók 80 százaléka nem adott nyugtát - mondta Nagy József, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) főosztályvezetője kedden, budapesti sajtótájékoztatóján.
.
2006. augusztus 1. 07:01:00
Megugorhat a fizetésképtelen magyar cégek száma
A vállalati csődök 2005-ben világszerte gyakoribbá váltak, különösen az USA-ban, az Egyesült Királyságban és Kínában. A szakértők szerint a csődök emelkedő tendenciája idén és jövőre is folytatódik. Magyarországon a kormányzati megszorítások következtében jelentősen megugorhat a tevékenységét beszüntető cégek száma.
.
2006. július 27. 09:11:00
Több százmilliárddal tartoztak a cégek az APEH-nak
Tavaly óta megduplázódott az APEH által a vállalkozásokra kiszabott mulasztási bírságok összege. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az adóhatóság egyre kifinomultabban válogatja ki ellenőrzésre a cégeket - tudta meg a Napi Gazdaság.
.
2006. július 27. 08:21:00
Jelképes összeggel alapíthatunk kft.-t
Elkészült az ezerforintos kft.-t megalapozó törvény tervezete. Ennek értelmében a mai hárommillió helyett jelképes összegért, ezer forintért lehet korlátolt felelősségű társaságot alapítani - írja a Világgazdaság.
.
2006. július 26. 06:35:00
Újabb razzia a józsefvárosi piacon
Úgy látszik, addig járnak az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) ellenőrei a józsefvárosi piacra, amíg az árusok meg nem tanulják a rendet. A múlt csütörtöki ellenőrzés után hétfőn ismét ellátogattak az ellenőrök a piacra, a tapasztalatok némivel kedvezőbbek voltak, mint korábban.
.
2006. július 25. 18:01:00
Új vezető az Ernst & Young magyarországi adórészlegének élén
Rencz Botond, nemzetközi adóügyekért felelős partner és a magyarországi nemzetközi adóügyi szolgáltatási csoport vezetője lett 2006. július 1-jétől az Ernst & Young magyarországi adóigazgatóságának vezetője.
.
2006. július 21. 16:31:00
Szeptember 15-ig lehet kijelentkezni az EVÁ-ból
Akik az egyszerűsített vállalkozási adó (EVA) 25 százalékos adókulcsát túl magasnak találják, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) tájékoztatása szerint szeptember 15-ig jelentkezhetnek ki - október 1-jei hatállyal - az EVA alól.

39462 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Olvasta már?

A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést.

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

.
Olvasói sarok - fórum
[ 16:17 ] Fogynak a munkanélküliek: már 200 ezren sincsenek - alexandrakiss
" Nem tudom h igaz-e de ha igen végre ! ..."
[ 16:17 ] Idén is Oscar-díjat nyert egy magyar film! - alexandrakiss
" Na ez végre! Jó hír! ..."
[ 16:17 ] Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével? - alexandrakiss
" fektetsd be állampapírba! ..."
[ 2017-02-24 ] Nincs olimpia, de hirtelen megdrágult a Puskás-stadion ára - Julius
" Ha már az olimpia megrendezése címszó alatt nem tudj..."
[ 2017-02-23 ] A net népe nem kíméli Orbánt az olimpia lemondása miatt - Pök Hendi
" Net néééépe.....? Milyen net népe? Pár ***********..."
További témák >>
hirdetés
.