Makró
2008. október 16. 15:59:19
Gyurcsány: jelentős előrelépés történt a magyar javaslatoknál
Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország számára sikeres volt az EU pénzügyi válságcsúcsa Brüsszelben. A miniszterelnök csütörtökön azt mondta, a négy magyar javaslatból háromnál jelentős előrelépés történt a tárgyalások során.
.
2008. október 16. 14:04:28
Veres: kisebb lesz a hiány a vártnál
Az idei eredményszemléletű államháztartási hiány a GDP 3,4 százaléka lesz a konvergenciaprogramban rögzített 4,3 százalékkal, illetve a korábban bejelentett 3,8 százalékkal szemben, ami 103 milliárd forintos megtakarítást jelent - mondta Veres János pénzügyminiszter.
.
2008. október 16. 13:49:22
Kormányszóvivő: most nem lehet adót csökkenteni
A kormányszóvivő szerint a jelenlegi helyzetben nem lehet vitás, hogy el kell halasztani az állami bevételeket rövid távon csökkentő adóreform-programot. Budai Bernadett ezt annak kapcsán mondta, hogy az elmúlt napokban vita bontakozott ki a szakértők és több politikus között is arról, van-e lehetőség az azonnali adócsökkentésre.
.
2008. október 16. 13:24:52
Akár már jövőre beléphetünk az euró előszobájába
Magyarország a 2010-ben esedékes következő választások előtt csatlakozhat az euróövezeti belépés előtt kötelező ERM-II. árfolyamrendszerhez - mondta a Financial Timesnak Gyurcsány Ferenc.
.
2008. október 16. 12:49:14
ING: elkerülhetetlen a recesszió a fejlett világban
Az ING Befektetési Alapkezelő elemzői szerint a fejlett világban elkerülhetetlenné vált a recesszió, csak fokozatos és enyhe fellendülés várható a 2009/2010-es években.
.
2008. október 16. 12:24:00
Az állami kezességvállalás enyhítene a válságon
Az elmúlt napokban a pénzpiaci válság közvetlen hatásai Budapestet is elérték. Bár a példátlan nemzetközi összefogás hatásai hétfőn legalábbis nyugtatólag hatottak a piacokra, az azonban bizonyosnak látszik, hogy a hitelezési standardok sokáig nem lesznek annyira "ügyfélbarátok", mint a legutóbbi hónapokban. Az állami kezességvállalás és a kamattámogatás talán enyhíteni tudna a problémán.
.
2008. október 16. 11:44:50
November 3-tól tárgyalja az Országgyűlés a költségvetést
Az Országgyűlés november 3-án kezdi tárgyalni a jövő évi költségvetést, az általános vita harminc órás időkeretben zajlik majd - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülése után csütörtökön a parlamentben.
.
2008. október 16. 11:44:26
"Normális emberek most nem tőzsdéznek"
A jelenlegi helyzetben "normális emberek nem fektetik a pénzüket részvényekbe", nyilatkozta Helmut Schmidt, aki 1974-től 1982-ig volt az NSZK kancellárja.
.
2008. október 16. 11:09:58
Erste: kedvezőek a kelet-európai országok gazdasági kilátásai
A pénzügyi válságból fakadó rossz előjelek ellenére a közép- és kelet-európai országok gazdasági kilátásai továbbra is kedvezőek az Erste Bank szerint.
.
2008. október 16. 10:29:39
Pozitív hatása lehet az MNB-EKB megállapodásnak
Az MNB és az EKB bejelentése ötmilliárd euró hitelkeretről a deviza-swap piac likviditásának elősegítése érdekében újabb lépés, amely megnyugtatóan rendezheti a piacokat - mondta Cselényi György, a BNP Paribas kamatkereskedési igazgatója.
.
2008. október 16. 10:09:58
A hitelválság "komoly fenyegetés" az amerikai gazdaságra
A hitelpiac zavarai "jelentős fenyegetést" jelentenek a lassulóban levő amerikai gazdaságra - jelentette ki szerdán Ben Bernanke, a szövetségi jegybank szerepét betöltő Fed elnöke, utalva arra, hogy esetleg újabb kamatcsökkentésre kerülhet sor.
.
2008. október 16. 09:54:47
Hitelválság: csúcstalálkozóra készül a G8-csoport
A világ hét legfejlettebb ipari országát, valamint Oroszországot tömörítő G8-csoport vezetői hamarosan csúcstalálkozón egyeztetik stratégiájukat a globális pénzügyi válság leküzdése kapcsán - tartalmazza a G8-ak Washingtonban kibocsátott szerdai közös nyilatkozata.
.
2008. október 16. 09:34:34
Óvatosak a svájci frank alapú hitelekkel a hazai bankok
A hazai kereskedelmi bankok közül az UniCredit és az Allianz Bank svájci frank alapú devizahitelt is kínál, a K and H Bank az ügyfeleket erősen szűrve; az OTP Bank és a CIB mérlegeli a helyzetet; a Volksbank euróban hitelez; az MKB Bank viszont leállította a devizahitelezést - derül ki az MTI körkérdésére érkezett válaszokból.
.
2008. október 16. 09:24:07
Hónapokig eltarthat a kötvénypiaci helyzet rendeződése
Az államkötvény-piaci helyzet normalizálódása relatíve lassú maradhat a következő néhány hónap folyamán - áll a CIB Bank elemzésében.
.
2008. október 16. 09:19:18
Enyhül-e a válság, mi lesz a forinttal? Kövesse a történéseket percről percre!
Enyhül-e a válság, mi lesz a forinttal? Kövesse a történéseket percről percre!Több mint nyolc százalékot zuhant csütörtökön a pesti tőzsde, az OTP és a Mol újabb tíz-tíz százalék feletti esést volt kénytelen elszenvedni. Az egész nap ingadozó magyar valuta 269 forintig gyengült késő délutánra. A Magyar Nemzeti Bank két új hiteltenderről döntött, és próbálja csökkenteni a hozamok volatilitását. Ennek köszönhetően elemzők szerint stabilizálódhat az állampapírpiac. Az Európai központi Bank ötmilliárd eurós hitellel segít az országnak. Egy őrült nap krónikája az mfor.hu-n!
.
2008. október 16. 09:14:51
EKB-hitelt kap a magyar jegybank
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az Európai Központi Bank (EKB) megállapodást kötött repóműveletekről, amely lehetőséget biztosít az MNB számára ötmilliárd euró értékhatárig euróhitel felvételére - közölte az MNB csütörtökön.
.
2008. október 16. 09:09:54
Negatív figyelőlistára tette hazánkat a Standard & Poor's
Negatív figyelőlistára helyezte a szuverén magyar adósi besorolásokat szerdán a Standard & Poor's, a pénzügyi szektorban halmozódó finanszírozási nyomásra hivatkozva. A nemzetközi hitelminősítő Ukrajna besorolásait is negatív felülvizsgálat alá vette.
.
2008. október 16. 08:29:55
Adóreform: nem a teljes csomagot kellett volna visszavonni
A jelenlegi körülmények között vakmerőség lenne megvalósítani a korábban tervezett adó- és járulékcsökkentéseket, a költségvetési bevételeket nem érintő módosításokat azonban be kellene vezetni, állítják a Világgazdaság által megkérdezett adótanácsadók.
.
2008. október 16. 08:14:58
Borús jövő vár a hazai gépipari cégekre
Visszaeső megrendelésekkel és csődökkel számolnak jövőre a gépipari vállalatok Magyarországon, írja a Világgazdaság.
.
2008. október 16. 07:04:59
Nincs szó államcsődről, nem vagyunk Izland
Nincs szó államcsődről, nem vagyunk IzlandTegnap este zártkörű tanácskozást tartottak a Magyar Nemzeti Bankban, amiről sok részlet még nem szivárgott ki. A leggyakoribb kifejezések egyelőre az IMF, az EKB és a pénzügyi vagy árfolyamválság, az államcsőd gondolata még nem szerepel az illetékesek szótárában. Az mfor.hu által megkérdezett szakértő szerint a helyzet súlyos, ám Magyarország nem Izland, így nem valószínű a forint teljes összeomlása.
.
2008. október 16. 06:04:28
Magyarországot most a múltbeli kihágásokért bünteti a piac
A magyar gazdaság állapota semmiben sem hasonlít Izlandéhoz, a szerdai magyarországi piaci fejleményeket azonban olyan általános befektetői pánik vezérelte, amely minden hírből - például az IMF-tárgyalásokról szóló beszámolókból is - rossz hírt tud kreálni, mondták szerdán londoni feltörekvő piaci elemzők az MTI-nek.
.
2008. október 16. 05:59:22
Ön megvette már az aranytömbjét?
Ön megvette már az aranytömbjét?Az egyik vezető kereskedelmi tévé híre szerint az emberek Budapesten sorban állnak az aranytömbökért, tonnaszámra viszik, mint a cukrot, sőt lassan már nem győzik önteni az aranyat, akkora az igény. Persze csak miután csődbe ment minden magyar bank, hitelt senki sem kapott, aki meg mégis, annak ötször annyit kell visszafizetnie.
.
2008. október 15. 18:04:58
Hétfőn nyújtja be a kormány az átdolgozott költségvetést
A kormány a várhatóan hétfőn nyújtja be az átdolgozott 2009-es költségvetési tervet az Országgyűlésnek - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán az MTI-nek. Hozzátette: a büdzsé új terve már tartalmazza az új makropálya számait.
.
2008. október 15. 17:14:27
Amerikai lapok szerint nehéz idők jönnek Magyarországra
Magyarország az iskolapéldája annak, hogy mi romolhat el, ha egy ország túlzottan a külföldi finanszírozásra támaszkodik - olvasható abban a szerdai elemzésben, amely több vezető amerikai lap elektronikus kiadásában jelent meg.
.
2008. október 15. 16:39:50
Gyurcsány: meg kell nyugtatni a piacokat
Folyamatos kezdeményezésekkel kell üzenni a piacoknak, hogy Magyarország gazdasága, költségvetési és pénzügyi pozíciója, a magyar bankrendszer elég erős ahhoz, hogy kibírja a pénzügyi válság okozta nyomást - hangoztatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán Brüsszelben.
.
2008. október 15. 15:24:54
A magyar bankrendszer kockázatosnak számít a régióban
Magyarország a balti államok után a közép-kelet-európai régió legkockázatosabb bankrendszerű országa - vélekedik a Commerzbank elemzője a bank legújabb, az MTI-hez szerdán eljuttatott tanulmányában.
.
2008. október 15. 15:14:43
Tovább növelné a bankbetétek garanciahatárát az EU
Százezer euróra javasolja növelni az Európai Bizottság azt az értékhatárt, amelyig az Európai Unió garantálja a bankbetétek visszafizetését pénzügyi válsághelyzet esetén.
.
2008. október 15. 14:29:46
Hitelválság: érdemes lenne bevezetnie az eurót Nagy-Britanniának
A pénzügyi válság miatt Nagy-Britanniában ismét elkezdődhet az eszmecsere arról, hogy bevezessék-e az országban az eurót, vélte szerdán egy német lapinterjúban Jean-Claude Juncker, az euróövezeti pénzügy- és gazdasági miniszteri csoport (Eurogroup) elnöke.
.
2008. október 15. 12:44:55
Nem fenyeget bankcsőd hazánkban, de délután is zuhan az OTP
Nem fenyeget bankcsőd hazánkban, de délután is zuhan az OTPA hitelpiaci válság nem áll meg a határokon, de más hatások érvényesülnek itthon, mint Európában vagy az Egyesült Államokban, mondta el Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) szerdai sajtóbeszélgetésén. Eközben ismét fekete napra ébredt a magyar piac: a tőzsde zuhan, a forint keddről szerda délelőttre négy-öt százalékot gyengült. Egyes elemzők már az "izlandi kategóriába" helyezik hazánkat.
.
2008. október 15. 12:29:58
Az IMF reformját szorgalmazza a brit kormányfő
A Nemzetközi Valutaalapot (IMF) úgy kell átalakítani, hogy szerepet kapjon a világ pénzügyi rendszerének szabályozásában, a mostanihoz hasonló globális hitelválság megismétlődésének elkerülésében - mondta Gordon Brown szerdán Brüsszelben.

41729 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
42 százalékkal drágábban fognak dolgozni Mészárosék42 százalékkal drágábban fognak dolgozni Mészárosék

Nettó 14 milliárd forintért dolgoznak.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-10-18 ] Orbán idén is küld a nyugdíjasoknak karácsonyi Erzsébet-utalványt - L. Hedvig
" Ha a cikk címe szerint Orbán küld a nyugdíjasoknak....."
[ 2017-10-13 ] Az átlagnyugdíj ötödét kaphatják meg év végén az idősek - Becsapott
" A 13. 14. havi nyugdíj helyett? Ideje lenne visszaho..."
[ 2017-10-12 ] A nem létező tömeges bevándorlásra hivatkozva kerülték meg a közbeszerzést az új rendőrkocsik vételekor - Proxymus
" Mentségükre legyen mondva, hogy Susukit is vettek. :..."
[ 2017-10-11 ] 180 milliót költöttek Orbánék ukrán vendégmunkások behozatalára - erasmus
" Ukrajna meg is "köszönte",betiltották a magyar nyelv..."
[ 2017-10-10 ] 11 milliárd forint tűnt el a nemzeti dohányboltokból - Papa
" Szóval a felelősöktől../Orbánt is beleértve) vagyonu..."
További témák >>
hirdetés
.