Makró
2007. március 19. 06:31:00
Instant céget is lehet majd alapítani
Az új cégtörvény ügyvédek és ügyvédi irodák számára lehetővé teszi az értékesítési célú cégalapítást. Az új címszó alá került vadonatúj szabályok az igazságügyi és rendészeti miniszter által a parlamenthez benyújtott törvénymódosításban olvashatók.
.
2007. március 17. 16:41:00
Érvényben maradt a kedvezményes osztalékadó
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) tájékoztatót tett közzé honlapján a kedvezményesen adózó osztalékjövedelem utáni adó befizetésével kapcsolatos tudnivalókról.
.
2007. március 14. 17:36:00
Alkotmányossá tenné a kormány az elvárt adót
A kormány alkotmányossá kívánja tenni az elvárt adót, így az elképzelések szerint azok a vállalkozások, amelyek adóalapja nem éri el a korrigált bevétel két százalékát, azok elvárt adó fizetésére lesznek kötelezettek július 1-től - jelentette be Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
.
2007. március 14. 08:21:00
A tagi kölcsönt nyújtó cégek várhatják az APEH-et
Az idei évre kitűzött tízezer vagyonosodási vizsgálatból mintegy négyezret már megkezdett az APEH. A Napi Gazdaság által megkérdezett adótanácsadók szerint elsősorban ott jelentek meg a revizorok, ahol magas volt a kölcsönállomány és az ingatlanvagyon, de sok feljelentésre is rámozdultak az ellenőrök.
.
2007. március 13. 09:41:00
Fix összegű teher válthatja az elvárt adót
Az Országgyűlés döntése szerint senkinek sem kell megfizetnie az elvárt adót. Hamarosan jön azonban az új adó a veszteséges és csak kissé nyereséges vállalkozásoknak. Ennek fix összegét a jövedelemadóból lehetne majd levonni, amennyiben az Alkotmánybíróság nem érvényteleníti ezt is, írja a Népszabadság.
.
2007. március 13. 07:36:00
Rokkantnyugdíj: a kormány bekeményít
Áprilisban kerül a kormány elé a rehabilitációs járadék bevezetéséről szóló törvénytervezet. Az új szabályzó célja, hogy a jelenlegi rokkantnyugdíjazás feltételeit szigorítsa, írja a Világgazdaság.
.
2007. március 12. 18:01:00
Fordul a csatahajó: váltott a gazdaság
Fordul a csatahajó: váltott a gazdaságOptimista a GKI Gazdaságkutató a jövőt illetően. A kormány megtette a szükséges lépéseket, jó esély van arra, hogy a költségvetési kiigazítás hatásosnak bizonyul - szól előrejelzésük. Az adatok azonban rosszak, főleg a régióval összevetve. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. március 12. 09:01:00
Bespájzolnak a dohánygyárak az adóemelés előtt
Jövedéki adóemelések előtt jellemzően növekszik a cigaretta-adójegyek forgalma: a gyártók betáraznak a papírból, hogy a közteher növekedését követően sokáig tarthassák még az alacsonyabb árat, számol be a Napi Gazdaság.
.
2007. március 12. 08:01:00
Tartozóknak nem jár vissza az elvárt adó
Nem kapják vissza elvárt adó jogcímén az első két hónap után befizetett előlegeiket azok a vállalkozók, vállalkozások, akiknek más adónemben tartozásuk van az APEH felé. A Pénzügyminisztérium által múlt pénteken a parlamenthez benyújtott javaslat szerint a pénzt a tartozások rendezésére fordítják. Szakemberek szerint ezzel újabb jogi vitáknak ágyaz meg a tárca - írja a Napi Gazdaság.
.
2007. március 9. 15:41:00
Rendőrök kutakodnak a PWC könyvvizsgáló moszkvai irodájában
Moszkvai rendőrök házkutatást tartottak a PriceWaterhouseCoopers nemzetközi könyvvizsgáló oroszországi egységénél adóelkerülés gyanújával, miután az adófelügyelet meggyanúsította a PWC-t, hogy részes a csődbe taszított Jukosz olajcégnek felrótt adócsalásokban.
.
2007. március 9. 15:11:00
A Parlament előtt van az elvárt adó sztornózása
Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az elvárt adó megszüntetését célzó törvényjavaslatot. A tervek szerint a pár soros passzust sürgősséggel tárgyalja a ház. Ezt követően az adóhatóság megkezdheti a beszedett előlegek visszafizetését.
.
2007. március 9. 12:31:00
Támogatnia kell Svédországnak külföldre költöző polgárait
Érdekes döntést hozott az Európai Bíróság egy svéd adókedvezménnyel kapcsolatban. A gigantikus adóiról ismert skandináv államban speciális kedvezménnyel támogatják a mobilitást, ám a bíróság szerint nem eléggé - derül ki az Európai Bíróság ítéletéből.
.
2007. március 9. 08:41:00
Mi jöhet az elvárt adó után?
A pénzügyi tárcának már kész javaslata van az elvárt adó pótlására – értesült a Napi Gazdaság. Elképzelhető, hogy a bevételtől függetlenül, előre meghatározott összegben vetnék ki az új adót, amelyet így a jövedelem eltitkolásával, illetve a fiktív költségek elszámolásával sem kerülhetnék el a vállalkozások, illetve az egyéni vállalkozók.
.
2007. március 8. 16:51:00
Karvalits Ferenc lesz a jegybank új alelnöke
Karvalits Ferencet jelöli a jegybank új alelnökének Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Az alelnök - aki a Monetáris Tanács tagja is lesz - az MNB monetáris politikai és közgazdasági, a piaci műveletek és statisztikai területet felügyeli majd - mondta Simor András csütörtökön.
.
2007. március 8. 15:51:00
Adóreform lépések 2009-tól várhatók
Az adókulcsok illetve az adóterhelés csökkentése csak akkor lehetséges, ha sikerül szélesíteni mind az egyéni, mind a társasági adózók körét - mondta Tátrai Miklós, a Pénzügyminisztérium államtitkára az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) budapesti adókonferenciáján.
.
2007. március 8. 12:41:00
Kipukkant a kormány által felfújt beruházási lufi
Kipukkant a kormány által felfújt beruházási lufiTavaly az államilag felfújt beruházási léggömb kipukkanásának voltunk tanúi: az előzetes adatok szerint a beruházások - alaposan rácáfolva a várakozásokra - két százalékkal csökkentek. A visszaesésre több mint tíz éve nem volt példa, a külső konjunktúra élénküléséből és a hazai választási ciklusok logikájából pedig épp az ellenkezőjének kellett volna bekövetkeznie. Hasonlóval a környező országok egyikében sem találkozhattunk. Az mfor.hu Heti Diagram sorozatában ezúttal Petschnig Mária Zita elemzését olvashatják.
.
2007. március 7. 15:11:00
Magyar szakember az európai nyugdíjpénztár-szervezetben
Nagy Csabát, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját, a Stabilitás Pénztárszövetség elnökét választották az Európai Nyugdíjcélú Megtakarításokat-kezelő Szervezetek Szövetsége (EFRP) közép-kelet-európai országok érdekképviseleti fórumának elnökévé szerdán - közölte az OTP Magánnyugdíjpénztár.
.
2007. március 7. 14:41:00
Visszavonják az elvárt adót
A kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél, hogy vonja vissza az elvárt adóra vonatkozó törvényt, közölte Veres János pénzügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Azok a cégek, amelyek már az elvárt adót is figyelembe vették bevallásukban, külön procedúra nélkül visszakapják pénzüket az APEH-tól.
.
2007. március 7. 10:21:00
Büntet az APEH, ha nem szolgáltatunk adatot
Jelentős összegű bírsággal sújthatóak azok, akik nem teljesítik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatallal (APEH) szemben fennálló adatszolgáltatási kötelezettségüket - derül ki az APEH honlapján közzétett tájékoztatójából.
.
2007. március 5. 08:56:00
Marad az elvárt adó elve
A kormány az Alkotmánybíróság döntése ellenére is törekszik arra, hogy az elvárt adó szabályozásához hasonló logikát tükröző intézkedést hozzon, jelentette ki Veres János pénzügyminiszter az ICEG és a Hungarian Business Leaders Forum közös konferenciáján - írja a Napi Gazdaság.
.
2007. március 2. 10:21:00
A parlament dönthet az elvárt adó eltörlése miatti bevételkiesésről
Várhatóan a kormány csak javaslatot tehet, és a parlament mondja majd ki a végső szót az elvárt adó eltörlése miatti bevételkiesés kompenzálásáról - mondta Veres János pénzügyminiszter.
.
2007. március 2. 08:31:00
Százmilliót bukott az MFB egy kisbefektetésén
Közel százmillió forintos leírásra számíthat két bank, az MFB és a Commerzbank a miskolci székhelyű Studió ’96 Rt. sikkasztó ügyvezetője miatt. Az eset igazolhatja a kis- és középvállalatoktól (kkv) óvakodó kockázati tőkebefektetők félelmeit - olvasható a Napi Gazdaságban. Nyugat-Európában a veszteségek egy részének átvállalásával vagy garanciaintézmények létrehozásával erősítik a kormányok a befektetők bizalmát.
.
2007. március 2. 08:11:00
Az APEH karmai közé kerülhetnek az egészségügy potyautasai
Az APEH karmai közé kerülhetnek az egészségügy potyautasaiLehet, hogy mégsem kell a potyautasoknak kifizetniük jövőre a kórházi számlákat. Az adóhatóságtól azonban félhetnek: aki lebukik az orvosnál, azokra a revizorok csaphanak majd le. Tavaly 49 milliárdba került azon egymillió ember ellátása, akik láthatatlanok az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) számára. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. március 2. 06:31:00
Félezer adószámot függesztett fel az APEH
616 adószám alkalmazásának felfüggesztését rendelte el az APEH január 31-ig. A döntések közel kétharmada (383 határozat) január végéig jogerőre is emelkedett, három határozatot pedig visszavont az adóhivatal.
.
2007. március 1. 15:51:00
Adócsomaggal könnyítene a kkv-k adóterhein a kormány
A kis- és középvállalkozásokat sújtó adó- és járulékrendszer átalakítása érdekében az idén adóreformcsomagot készít a kormány - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.
.
2007. március 1. 08:41:00
Ötmilliárddal több bevételt hozott a regadó
Az év első hónapjában kiemelkedő, több mint 95 milliárdos bevételre tett szert a vám- és pénzügyőrség, ez ötmilliárddal meghaladja az egy évvel ezelőtti, januári összeget. A többlet nagyobbik hányada a várakozáson felül megugró regisztrációsadó-bevételekből származott, írja a Világgazdaság.
.
2007. március 1. 06:01:00
Kóka és a kartellkényszer
Kóka és a kartellkényszerÉn legelőször a tojáskartellen buktam ki. Mert azt úgy elképzeltem, vizuálisan. Láttam magam előtt, hogy összejön a tojáskartell.
.
2007. március 1. 06:01:00
AB: nem alkotmányellenes a tőkepiaci kiszorítás
Nem találta alkotmányellenesnek a tőkepiaci kiszorítás intézményét az Alkotmánybíróság. A kisrészvényesek által közel tíz éve várt döntést ez év február 12-ei teljes ülésén hozta meg a taláros testület.
.
2007. február 28. 15:51:00
Lopkodják az adócsomagokat
Az APEH arra hívta fel honlapján a figyelmet, hogy illetéktelen személyek visszaélnek a hivatal által ingyenesen biztosított személyi jövedelemadó bevallási egységcsomagokkal.
.
2007. február 28. 15:01:00
Gondolkodik a kormány, hogy pótolja az elvárt adó milliárdjait
Magyarország be fogja tartani a konvergencia-programban rögzített GDP arányosan számított 6,8 százalékos államháztartási hiányt 2007-ben, ezért a kormány rövidesen dönt az elvárt adó miatt kieső bevétel pótlásáról - mondta Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

39662 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-03-19 ] Megint ropognak a fegyverek Franciaországban - kakambuki
" Ááá dehogy! Csak díszlövésekkel ünneplik a demokráci..."
[ 2017-03-16 ] Semjén tűrhetetlennek tartja a vörös csillagokat a sörös üvegeken - Vak Béla
" Én meg türhetetlennek tartom Semjént miniszterelnökh..."
[ 2017-03-15 ] Adócsaló cégek: sokan emelték a tétet - wizesg
" A másik, az hogy hatalmas az adót nem befizetők, ill..."
[ 2017-03-14 ] Strasbourg: Magyarország megsértette az emberi jogokat - obsitos
" Az anyjuk valaga, majd még veszünk nekik egy szigete..."
[ 2017-03-14 ] Már üti is a kormány a Heinekent - airmax
" Nem rokonom a Heineken, és nem támogatom amit csiki ..."
További témák >>
hirdetés
.