Makró
2008. augusztus 11. 08:54:35
A nyugdíjasokat sújtja leginkább az infláció
Mostanában rájár a rúd az alacsony jövedelmű háztartásokra, illetve a nyugdíjasokra, az ő fogyasztói kosarukat sújtja leginkább az infláció. Nem volt ez így azonban a hat éve tartó szociálliberális kormányzás elején, olvasható a Napi Gazdaságban.
.
2008. augusztus 11. 08:24:56
Európa és Japán is visszaesésre számíthat
Recessziót jelző növekedési mutatókat jósolnak londoni elemzők a hétre az euróövezetből és Japánból is.
.
2008. augusztus 11. 08:09:56
Az Alkotmánybíróságon támadják az új járulékot
Nem felel meg a magyar alkotmány szellemének a tavaly bevezetett korkedvezmény-biztosítási járulék, véli a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, amely a napokban kezdeményezte az Alkotmánybíróságnál a kérdéses jogszabály felülvizsgálatát, számol be a Világgazdaság.
.
2008. augusztus 11. 07:04:04
Hanyatlik a gazdaság Nagy-Britanniában, Kína ismét hasít
A harminc legfejlettebb ipari államot tömörítő Nemzetközi Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD szerint tagországainak gazdasága szinte kivétel nélkül komolyabb lassulásnak néz elébe. Kína gazdasági növekedése ugyanakkor ismét gyorsulhat.
.
2008. augusztus 8. 16:54:50
6,5 százalékos növekedést várnak a bolgárok
Továbbra is robog a bolgár gazdaság, a most közzétett várakozások szerint 6,5 százalékos lehet idén a GDP növekedése.
.
2008. augusztus 8. 15:26:00
64 milliárd forint késedelmi pótlékkal lógunk az APEH-nak
64 milliárd forint késedelmi pótlékkal lógunk az APEH-nakAz APEH október 31-ig értesíti azokat az adózókat, akiknek ezer forintot meghaladó tartozásuk, netán túlfizetésük van az adóhivatal felé. A késedelmi pótlék jelenleg több mint egymillió adózót érint, nekik november 17-ig kell rendezniük tartozásukat, hangzott el az APEH pénteki sajtótájékoztatóján.
.
2008. augusztus 8. 14:54:48
Plusz nyugdíjemelést ígér jövőre a kormány
A kormány elkötelezett a nyugdíjkorrekciós program végrehajtásában, ennek keretében jövőre csaknem egymillió nyugdíjas járandósága nő két, illetve négy százalékkal, a kötelező emelésen felül – erről Villám József, az MSZP nyugdíjas tagozatának elnöke beszélt miskolci sajtótájékoztatóján.
.
2008. augusztus 8. 11:44:11
Új partnerekkel erősít az Ernst & Young
Új partnerekkel erősít az Ernst & YoungKét új partnert nevezett ki az Ernst & Young. A jövőben Vaszari Péter a Tranzakciós Adótanácsadás részleget vezeti majd, míg Tüske Balázs előrelépését követően is a Tranzakciótámogatás osztályt irányítja.
.
2008. augusztus 8. 09:24:33
Külkereskedelem: 468 millió eurós többlet az első félévben
Az első félévben a külkereskedelmi termékforgalom 468 millió euró (117 milliárd forint) többlettel zárt, ami az egyenleg 634 millió eurós (157 milliárd forintos) javulását jelenti az egy évvel korábbi, 165 millió eurós hiányhoz képest.
.
2008. augusztus 8. 08:29:55
Adósság-elengedést kérhetnek a becsődölt magánszemélyek
Adósság-elengedést kérhetnek a becsődölt magánszemélyekA magáncsőd jogi lehetőségét annak idején Dávid Ibolya igazságügy-miniszter vetette fel, ami akkor azonban lekerült a napirendről. Most azonban úgy tűnik, hogy a Draskovics Tibor vezette jelenlegi igazságügyi minisztérium leporolta a terveket, és már ősszel törvény születhet a témában. Így a reménytelenül eladósodott állampolgárok új esélyt kaphatnának életük rendbe tételére, és nem csúsznának félre az egyéni életutak. Mfor.hu háttér.
.
2008. augusztus 8. 08:04:35
Még kérdéses a különadó eltörlése
A vállalkozások különadójának a kivezetése tűnik a legesélyesebbnek a jövő évi adómódosítási tervek közül, ám az még nem borítékolható, hogy a teher megszüntetésére valóban sor is kerül, írja a Világgazdaság.
.
2008. augusztus 8. 07:29:55
MÁV ÁBE: közel húszezer ügyfelet már befogadtak a biztosítók
A MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV ÁBE) kötelező gépjármű felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkezők közül már közel húszezer biztosított átszerződési kérelmét befogadták a biztosítók - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője csütörtökön.
.
2008. augusztus 7. 17:09:50
Alulmúlta a várakozásokat az államháztartási többlet
Az államháztartás júliusban - önkormányzatok nélkül - 140,6 milliárd forint többlettel zárt - közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön.
.
2008. augusztus 7. 08:04:23
Mégsem számolható el az erős forint okozta veszteség
Nem lesz lehetőségük a magyar cégeknek arra, hogy az erős forint okozta veszteségüket több év alatt számolják el, és így igyekezzenek javítani a 2008-as eredményüket. Legalábbis ez derül ki a pénzügyi tárca válaszából, amelyet a napokban juttatott el a számviteli törvény módosítását kezdeményező Magyar Külgazdasági Szövetséghez (MKSZ), írja a Világgazdaság.
.
2008. augusztus 6. 15:39:15
Vagyonosodási vizsgálatok: a tavalyinál jóval többet kaszált az APEH
Lényegesen több adóhiányt állapítottak meg a revizorok az úgynevezett vagyonosodási vizsgálatoknál az észak-magyarországi régióban az év első felében, mint a tavalyi azonos időszakban, összességében kétmilliárd forint folyt be ilyen jogcímen a költségvetésbe - tájékoztatta Tóth István Ferenc, az APEH regionális igazgatóságának szóvivője az MTI-t szerdán.
.
2008. augusztus 6. 14:49:19
OMV-Mol csata után: a Lukoil lehet az új szereplő?
OMV-Mol csata után: a Lukoil lehet az új szereplő?Az elemzők véleménye is eltér arról, mihez kezd majd az osztrák OMV a Molban meglévő 20 százalékos tulajdonrészével miután ma reggel bejelentette, hogy visszavonja tavaly szeptemberben tett felvásárlási ajánlatát. Az OMV egyelőre úgy nyilatkozik, hogy nem kívánja eladni részvénycsomagját, de a szakemberek nem zárják ki egy új szereplő megjelenését. Mfor.hu háttér.
.
2008. augusztus 6. 11:29:50
Fontos szempont a MÁV ÁBE ügyfeleinek az ár váltáskor
A MÁV ÁBE ügyfelek új biztosítóválasztásban az ár ugyan nem az egyetlen szempont, de meghatározó tényező maradt - közölte a szerdáig több mint húszezer átkötést bonyolító Netrisk.hu biztosítási portál.
.
2008. augusztus 6. 10:49:02
Egyharmad százalékkal csökkent az ipari termelés
Az ipari termelés 2008 júniusában 0,3 százalékkal csökkent korrekciók nélkül és munkanaphatástól megtisztítva is tavaly júniushoz képest az előzetes adatok alapján - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
.
2008. augusztus 5. 17:59:11
Demonstrációra készülnek a pénzügyőrök
Demonstrációra készül a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete, amely azt szeretné elérni, hogy rendezzék a pótlékok ügyét és változtassák meg a vonatkozó törvény általa diszkriminatívnak tartott rendelkezéseit - mondta Holecz Gábor, a szakszervezet vezetője az MTI-nek. A Pénzügyminisztérium keddi közleményében elismerte, hogy a pótlékokat rendezni kell, de a tárca szerint ezt nem segíti elő a kilátásba helyezett demonstráció.
.
2008. augusztus 5. 17:29:03
Beválni látszik az online árverés az APEH-nél
Az első tapasztalatok szerint bevált az internetes árverés rendszere az APEH-nél; a kormány jelenleg azon dolgozik, hogy ne csak az ingóságokat, de a köztartozás miatt lefoglalt ingatlanokat is elektronikus úton lehessen elárverezni - mondta hétfő délutáni online sajtótájékoztatóján Daróczi Dávid kormányszóvivő.
.
2008. augusztus 5. 17:09:40
APEH: Több adót fizettek Észak-Magyarországon
Az APEH-hez az észak-magyarországi régió megyéiből összességében 153,3 milliárd forint folyt be különböző jogcímeken az év első hat hónapjában, ez csaknem hat százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakához képest - mondta el Tóth István Ferenc, az adóhatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának szóvivője.
.
2008. augusztus 5. 16:39:11
Leváltja első emberét az Allianz
Leváltja első emberét az AllianzKisbenedek Péter lesz október 1-től az Allianz Hungária Zrt. új elnök-vezérigazgatója - közölte a vállalat kedden.
.
2008. augusztus 5. 12:49:50
Harmincmilliós adócsalást leplezett le a vámhatóság és az APEH
Több régióra kiterjedő, mintegy harmincmillió forint értékű személyi jövedelemadó-csalást leplezett le a Vám- és Pénzügyőrség (VP), valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) - jelentették be a két szervezet keddi közös sajtótájékoztatóján.
.
2008. augusztus 5. 12:39:09
Nyugdíjak: eljött a drasztikus lépések ideje
Nyögve nyelősen bár, de kezdenek reagálni nyugdíjrendszereik egyre szorongatóbb problémáira az európai kormányok. Az egész kontinens elöregedőben van, egyre kevesebb aktív dolgozónak kell egyre több embert eltartania, ami előbb-utóbb pénzügyi katasztrófához vezet.
.
2008. augusztus 5. 10:39:51
Külkereskedelem: 368 millió eurós aktívum
Az idén január-májusban a külkereskedelmi mérleg 368 millió euró (93 milliárd forint) aktívumot mutatott, ez 671 millió euró (169 milliárd forint) javulás a 2007 január-májusi 303 millió euró (76 milliárd forint) passzívumhoz képest.
.
2008. augusztus 5. 08:39:52
Óriási csalódás lesz a nyugdíj 2 millió magyarnak
Óriási csalódás lesz a nyugdíj 2 millió magyarnakÖregségi nyugdíj az idén átlagban 86 ezer forint, amely a szakértők szerint jóval magasabb, mint a környező országokban. Emellett mintegy 800 ezer rokkantnyugdíjas is van Magyarországon, miközben mind a foglalkoztatottak, mind az adó- és járulékfizetők száma alacsony. A 4 millió aktív dolgozóra majdnem ugyanennyi nyugdíjas jut, amely hosszabb távon szinte megoldhatatlan feladat elé állítja a költségvetést. Mfor.hu háttér.
.
2008. augusztus 5. 08:04:47
Nem bénít az erős valuta
A vállalkozások egyre nagyobb nyomást fejtenek ki a kormányra és a jegybankra, mivel érvelésük szerint a jelenlegi erős forintárfolyam nem kedvez a kis- és középvállalatok exportlehetőségeinek. A vita azt követően bontakozott ki, hogy február óta több lépcsőben összesen több mint 10 százalékot erősödött a forint az euróval szemben, számol be a Világgazdaság.
.
2008. augusztus 4. 13:49:37
Befektetési alapkezelőt indított az AXA
Az AXA Biztosító Zrt. AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. néven alapkezelőt alapított, ehhez a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a hétfőn közzétett határozatban adott engedélyt.
.
2008. augusztus 4. 12:09:06
Rekordot döntöttek a termelői árak Európában
Az energia drágulása miatt rekord magasságba szöktek a termelői árak idén júniusban az euróövezetben: az Eurostat hétfőn ismertetett adatai szerint júniusban 0,9 százalékkal voltak magasabbak a termelői árak mint májusban, és nyolc százalékkal haladták meg a tavaly júniusit.
.
2008. augusztus 4. 08:24:21
Augusztus végén tárgyal az adócsökkentésről a kabinet
Az augusztus 21-i kormányülésen tárgyal az adócsökkentésről a kabinet - nyilatkozta Veres János pénzügyminiszter a Világgazdaságnak.

41366 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek!A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek!

Egy új kutató intézetet is felállítanak 162,5 millió forintból.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-09-22 ] A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek! - gubaba
" Hálószoba-kutató... ..."
[ 2017-09-21 ] Kizárt, hogy teljesüljön Orbán víziója - Tóth Jani
" Mi amikor a KKV-nál rákérdezünk a fizetésre, akkor m..."
[ 2017-09-20 ] Trump: ha szükséges, teljesen leromboljuk Észak-Koreát - egyember
" Azaz meggyilkolunk néhány millió ártatlan embert. Ak..."
[ 2017-09-17 ] Varga pluszpénzt ígért a nyugdíjasoknak - Tibu
" Az eddigi nyugdíjemelések csak a 13. havi nyugdíj ki..."
[ 2017-09-16 ] Ezzel szöveggel telefonálgat rá a Fidesz a nyugdíjasokra - kakambuki
" "Üdvözlöm, Gyurcsány Ferenc vagyok." Ez a szöveg hal..."
További témák >>
hirdetés
.