Makró
2007. október 9. 15:49:59
"Európában az adópolitika nem homokozó óvodások között zajlik"
"Európában az adópolitika nem homokozó óvodások között zajlik"Filozófiai mélységekig hatoltak a képviselők az adótörvények általános vitája alatt, összességében azonban arról sem tudtak megegyezni, hogy jövőre nőnek vagy csökkenek az adóterhek. Az ellenzék legszívesebben elfelejtené a benyújtott salátatörvényt, a kormánypártiak viszont a jövő évre tervezett nagy átalakítás felé tekintgetnek. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. október 9. 11:49:56
Tovább nőtt a fizetésképtelen vállalatok száma hazánkban
Az idei év első kilenc hónapjában 2006 hasonló időszakához képest 24 százalékkal nőtt a cégek fizetésképtelenségi mutatója. A leginkább kockázatos iparágaknak változatlanul az építőipar, valamint a kis- és nagykereskedelem minősülnek. A Coface elemzői szerint a kockázatok további növekedésével kell számolnunk.
.
2007. október 9. 09:04:55
Unokázás helyett marad a munka a korai nyugdíjra vágyóknak
Jövőre nem kapnak nyugdíjat a korhatár alatt nyugdíjba vonulók, ha az éves jövedelmük meghaladja a majdani minimálbér tizenkétszeresét, írja a Világgazdaság.
.
2007. október 8. 18:14:54
A vártnál kedvezőbb az államháztartási hiány
Az előzetes pénzügyminisztériumi prognózisnál kedvezőbben alakult szeptemberben az államháztartás helyzete. A helyi önkormányzatok nélkül számított hiány szeptemberben 164,9 milliárd forintot tett ki. A Pénzügyminisztérium korábbi előrejelzése 200,1 milliárd forintos deficittel számolt.
.
2007. október 8. 13:39:29
Szigorúbb ellenőrzéseket sürgettek az APEH gigaértekezletén
Szigorúbb ellenőrzéseket sürgettek az APEH gigaértekezleténMagyarországon kiterjedt mértékben van jelen a szürke- és a feketegazdaság, amelyből a GDP 20 százalékának megfelelő, nagyjából három-ötezer milliárd forint adózatlan jövedelem származik - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az APEH eddigi legnagyobb, több mint háromezer fő részvételével rendezett munkaértekezletén, ahol egyebek között a hatóság jövő évi feladatairól szóltak. Mfor.hu beszámoló.
.
2007. október 8. 10:09:52
Zuhanórepülésbe válthat a magyar infláció
Az éves szeptemberi magyarországi infláció több százalékpontos zuhanására számítanak a hét második felében esedékes adatsorról kiadott első előrejelzéseikben vezető londoni befektetési házak, azzal együtt is, hogy értékeléseik szerint a térséget évtizedek óta nem látott élelmiszerár-sokk érte.
.
2007. október 8. 09:29:54
Alapos változtatásokra szorul a kétpilléres nyugdíjrendszer
Máig nem szabályozottak a feltételei annak, hogy a nyugdíjpénztárakban az egyéni számlákon gyűlő befizetésekből miként lesz járadék. Jövőre már pár ezer, pár év múlva pedig több százezer ember kapja ellátását a kétpilléres nyugdíjrendszerből. Év végéig tehát - legkésőbb a költségvetési törvényben - egy sor kérdésre választ kell adni, írja a Népszabadság.
.
2007. október 8. 09:09:16
Az inflációt meghaladó béremelést kaphatunk jövőre
Magyarországon az átlagos bérnövelések 2007-ben 6,6 százaléktól (fizikai) 7,5-ig (szellemi-adminisztratív) terjedtek, míg a 2008-as előrejelzések ennél alacsonyabbak, 6,5–7,4 százalék között mozognak – mondta el a Világgazdaságnak Bakos Réka, a Hewitt jövedelemfelmérésekért felelős tanácsadója.
.
2007. október 8. 08:49:54
Magyar cégekbe fektetne az EI
Az Enterprise Investors (EI), Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb magántőke-befektetési csoportja 50-75 millió eurót invesztálna Magyarországon, és a tervek szerint 2008 első felében lezárul legalább egy tranzakció – nyilatkozta a Világgazdaságnak Tüske Tamás, a társaság most kinevezett magyarországi képviselője.
.
2007. október 7. 19:49:32
Clinton: Nem lehet kizárólag üzleti alapon működtetni az egészségügyi rendszer
A világ egyik részén sem működhet csak üzleti alapon az egészségügyi rendszer - hangsúlyozta Bill Clinton szombaton Budapesten. Az egykori amerikai elnök hozzátette: Magyarországnak az egészségügyi reform során azt a modellt kell választania, amelyben minden állampolgár biztosított lesz.
.
2007. október 5. 16:14:33
A kis cégeket sújthatják a kisadók összevonásával
A kis cégeket sújthatják a kisadók összevonásávalA költségvetési törvényjavaslatról tárgyaltak az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén. A munkavállalókat képviselő szakszervezetek a "változatlanság költségvetéséről" szóltak, a munkáltatói oldal pedig úgy vélte, a gazdasági növekedésre az eddiginél nagyobb hangsúlyt kellene fektetni. A kisadók tervezett összevonását mindkét oldal elfogadhatatlannak tartja. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. október 5. 08:59:52
Emelkedik jövőre a hazai adószint
A személyi jövedelemadó tábla valorizációjának elmaradása valamint a kisadók összevonása miatt az adószint várhatóan emelkedik majd, bár a konvergenciaprogramban a GDP-hez mérten 0,3 százalékpontos csökkentést jeleztek a jövő évre - értékelte a parlament előtt lévő adócsomag várható hatását az MTI-nek Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője, az APEH volt elnökhelyettese.
.
2007. október 4. 16:59:56
Az ÁPV elnöke lehet a vagyontanács feje
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök döntött arról, hogy kiket javasol a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjainak. A héttagú testület elnökének a miniszterelnök Nagy Jánost, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának elnökét jelöli. A Tanács elnökét és tagjait a köztársasági elnök nevezi ki.
.
2007. október 4. 15:59:23
Elkerülhetetlen a nyugdíjkorhatár emelése
Pártállástól függetlenül egyetértettek a részvevők egy csütörtöki szakmai konferencián, hogy a nyugdíjrendszer jelen formájában hosszú távon finanszírozhatatlan. Megoldást az alacsony aktivitási ráta növelés és a nyugdíjkorhatár kitolása jelenthet.
.
2007. október 4. 08:59:43
Bokros Lajos: sokat romlott a helyzetünk
Létkérdés, hogy Magyarország mikor, milyen körülmények között és milyen sorrendben csatlakozik az eurózónához; ez drámai módon meghatározhatja az ország fejlődését - jelentette ki Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-Európai Egyetem vezérigazgatója szerdán, az MKB Bank által rendezett konferencián. Ő maga lelkes híve az euró mielőbbi bevezetésének.
.
2007. október 4. 08:09:50
Megfúrhatják az ingatlanadót
Lényegében változatlan marad az ingatlanadóztatás rendszere 2009-ig, legalábbis erre utalnak az elmúlt napok egyeztetései a szocialista frakcióban. Bizonytalan a három kisadó összevonásával születő erőforrás-fejlesztési hozzájárulás sorsa is. Lekerült a napirendről a telekáfa-fizetési kötelezettség 15 millió forintos alsó határa, a fordított áfafizetést az ingatlanügyletek mellett pedig a számítógép- és járműalkatrészek kereskedelmére is kiterjeszthetik - írja a Világgazdaság.
.
2007. október 3. 19:19:19
Csődbe viheti az APEH a Pécsi Közlekedési Zrt-t
Az önkormányzati tulajdonú Pécsi Közlekedési Zrt. 632 millió forintot köteles fizetni az adóhivatalnak, miután a Baranya Megyei Bíróság szerdán hozott jogerős határozatában kimondta: a cég két éven keresztül jogszerűtlenül igényelt fogyasztói árkiegészítést az államtól a pécsi iskolások kedvezményes helyi járatú buszbérletei után.
.
2007. október 3. 09:09:59
Jól hoztak a jövedéki adók
Dinamikusan nőtt az állam bevétele a jövedéki adókból, a VPOP szerint ebből az adónemből a költségvetési előirányzathoz képest több tízmilliárdos plusszal zárnak majd, számol be a Világgazdaság.
.
2007. október 3. 08:49:49
2,1 milliárd eurós hitelmegállapodást kötött a Mol
A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egy új, 2,1 milliárd euró összegű, többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá október 2-án - közölte a társaság.
.
2007. október 3. 08:19:00
Adómentességgel támogatná a fogadásokat a kormány
Adómentességgel támogatná a fogadásokat a kormányA bukmékeri és a lóversenyfogadás népszerűsítése érdekében adómentességet adna a kormány a fogadóknak, derül ki a pénteken benyújtott adótörvénycsomagból. A szerencsejáték más területen is fontos: ha átmegy a kabinet terve a parlamentben, hét amerikai típusú óriáskaszinó is nyílhat az országban. Mfor.hu háttér.
.
2007. október 2. 17:44:28
Interneten cseleznék ki az árverési maffiát
Interneten cseleznék ki az árverési maffiátA hagyományos árverés és a pályázati értékesítés mellett 2008 elejétől az interneten is értékesítheti a lefoglalt ingó vagyontárgyakat az adóhivatal. Ingyenes regisztráció után bárki beszállhat a licitálásokba - elvileg akár külföldről is -, teljesen anonim módon, így elkerülhető, hogy az árverési maffiának elnevezett csoportok manipulálják az érdeklődőket, és leszorítsák az árakat. Mfor.hu beszámoló.
.
2007. október 2. 08:29:00
Húsz évre kell arányosítani az ingatlanáfát jövőre
Húsz évre kell arányosítani az ingatlanáfát jövőreHúsz év múlva is vállalni kell a következményeket annak a cégnek, amely ingatlant vásárol. Az ingatlanvásárlás után levont áfát ugyanis húsz év távlatában is arányosítani kell. Eddig ez csak kilenc, értékesítés esetén pedig tíz év volt. Mfor.hu háttér.
.
2007. október 1. 11:51:59
Sok uniós tagállam fél az egységes adózástól
A jövő év végére megszülethet a társasági adó alapjának egységesítéséről szóló európai uniós bizottsági javaslat, amelyet a 27 országból 12 tag támogat, további hét tagállam pedig "óvatosan" pártol - jelentette ki Kovács László, az EU Bizottság adó és vámügyi biztosa az EU Forráskonferencia Hét rendezvényén.
.
2007. október 1. 11:29:28
Hazánk is szenvedhet a hitelválság miatt
Kelet-Európa meg fogja szenvedni a globális pénz- és tőkepiaci felfordulást, áll a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) főközgazdászának hétfőn ismertetett figyelmeztetésében, amely megemlíti Magyarországot is a "nyomás alá került" térségi gazdaságok között.
.
2007. október 1. 11:09:45
Borúlátóbbak a hazai nagyvállalatok
Az ECOSTAT 2007 szeptemberi „TOP-100 konjunktúra indexe” 95,8 százalék, az előző hónaphoz képest hét százalékponttal csökkent. A hazai nagyvállalatok rövid távú gazdasági várakozásait összesítő konjunktúramutatók emelkedő tendenciája július-szeptemberben kissé mérséklődött.
.
2007. október 1. 08:04:16
Euromoney: romlott hazánk országkockázati besorolása
Két helyet visszacsúszott Magyarország általános országkockázati besorolása a londoni Euromoney gazdasági folyóirat által összeállított legújabb globális sorrendben, de a magyar gazdaság továbbra is a 185 országot soroló lista legfelső negyedében van, írja a Népszabadság.
.
2007. október 1. 07:34:00
Csökkenhet az alapkamat, mérséklődhet az infláció
Idén - az infláció esésével párhuzamosan, figyelemmel a dollárkamatok csökkentésére, az erős forintra és a belföldi kereslet gyengeségére - a jelenleg 7,5 százalékos alapkamat további mérséklése várható, így az év végére az alapkamat 7 százalék körül, esetleg ez alatt lehet - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében.
.
2007. szeptember 28. 17:04:28
Az OMV tiltakozik a PSZÁF által kiszabott büntetés ellen
Az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat tiltakozásának adott hangot pénteken a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által rá kiszabott 25 millió forintos bírság miatt, és bejelentette, hogy minden lehetséges jogi eszközt igénybe vesz a döntés megváltoztatására.
.
2007. szeptember 28. 13:14:50
25 millió forint bírságot kapott az OMV
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 25 millió forintra bírságolta az OMV-t a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése miatt.
.
2007. szeptember 28. 09:29:09
Adócsalás: 250 milliárd eurós kár az EU-ban évente
Az adócsalás éves szinten 200-250 milliárd eurós kárt okoz az Európai Unióban, ez a közös mezőgazdasági politikára fordított összeg négy-ötszöröse, az EU teljes költségvetésének pedig nagyjából a duplája - idézi a Világgazdaság Kovács László adó- és vámügyi biztost.

40666 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-07-21 ] Egy pedagógus feleannyi pénzt keres, mint egy banktisztviselő - gubaba
" Hagyjuk már ezt az életpálya-makettet (a modell műkö..."
[ 2017-07-20 ] Még 2 év és a román minimálbér is leelőzi a magyart - szp
" Romlik is szépen a románok külső egyensúlya. ..."
[ 2017-07-20 ] Két és fél milliárd forintért vesz elektromos autókat az állam - Kázmér
" És ha meglesznek az autók, a legjobb haverok kapják?..."
[ 2017-07-18 ] Lukasenko országához mérhető a magyar diagnosztikai eszközpark - obsitos
" Na, hát Panama a "művelt Nyugat" terméke, NEM ??? ..."
[ 2017-07-17 ] Úgy lett Mészárosé a balatonakali kemping, hogy volt, aki 70 millióval többet ajánlott érte - imi
" Szóltak fentről, hogy tessenek áron alul elfogadni m..."
További témák >>
hirdetés
.