Makró
2008. április 28. 12:49:47
Külső feltételek gátolják a magyar gazdaság növekedését
A külső feltételek nehezítik a magyar gazdaság kilábalását a jelenlegi helyzetből, és továbbra is csak lassú - 2008-ban 1,9 százalékos - GDP-növekedési ütem várható - állapította meg az Európai Bizottság hétfőn közzétett tavaszi átfogó gazdasági előrejelzésében.
.
2008. április 28. 12:44:57
Hipermarketdömpinggel törné le az élelmiszerárakat Sarkozy
A gazdaság modernizálásáról szóló törvényjavaslat keretében a nagykereskedelem liberalizálásával és a hipermarketek számának növelésével kívánja csökkenteni a francia kormány az élelmiszerárakat és ösztönözni a gazdasági növekedést. A parlament elé májusban kerülő javaslatot a hétfői kormányülésen vitatták meg a miniszterek.
.
2008. április 28. 11:14:45
Enyhén javultak az ingatlanpiac kilátásai
2008 első negyedévében az Ecostat ingatlanpiaci előrejelzése kis mértékben, 2,7 százalékponttal növekedett, ami az ingatlanpiaci kilátások enyhe javulását mutatja az előző negyedévi, s az egy évvel ezelőtti felméréshez képest is. Továbbra is a lakáspiac forgalma a legalacsonyabb, és ezzel összhangban az ingatlanforgalmazók még pesszimisták, de a borúlátás mértéke az előző negyedévhez képest csökkent.
.
2008. április 28. 08:34:00
Csepp a tengerben a május eleji nyugdíjemelés
Csepp a tengerben a május eleji nyugdíjemelésMájus elsejétől 1,1 százalékkal emelkednek a 2008. január elseje előtt megállapított saját jogú és hozzátartozói nyugdíjak, s szintén növekszik a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások összege. Az intézkedés mintegy harmincmilliárd forintba kerül.
.
2008. április 28. 08:09:56
A politika gátolja a hazai befektetéseket
Nem látszanak komoly problémák a magyar tőkevonzó képességet illetően az ITD Hungary (ITDH) által kezelt működőtőke-projektek, a konkrét, de még folyó tárgyalások vagy az érdeklődés alapján, azt azonban nem lehet számszerűsíteni, hogy mennyivel lenne nagyobb a vonzerő, ha nem lennének politikai gondok az országban - nyilatkozta a Világgazdaságnak Rétfalvi György, az ITD Hungary vezérigazgatója.
.
2008. április 28. 06:29:00
Tovább nő az alapkamat a hazai elemzők szerint
Kamatdöntő ülést tart a jegybank monetáris tanácsa hétfőn. Az elemzők többsége szerint negyed százalékponttal emelkedhet a jelenlegi nyolc százalékos alapkamat.
.
2008. április 26. 11:09:06
Még mélyebb gödörbe kerülhet az amerikai gazdaság
Eltérő az amerikai vállalatvezetők véleménye azzal kapcsolatban, hogy miként alakul az amerikai gazdaság a következő hat hónapban, többségük szerint azonban a helyzet tovább romlik.
.
2008. április 26. 10:49:14
Több közép-európai kamatdöntés is esedékes a jövő héten
A jövő héten a lengyel, a magyar és a szlovák központi bank kamatdöntése áll a térséggel foglalkozó szakértők figyelmének a középpontjában.
.
2008. április 25. 16:14:48
Felcsuti Péter a Bankszövetség új elnöke
A Magyar Bankszövetség Felcsuti Pétert választotta elnöknek, Török Lászlót elnökhelyettesnek pénteki testületi ülésén - közölte az MTI-vel a szervezet.
.
2008. április 25. 10:44:37
Már idén is javulhat az ország gazdasági teljesítménye
A Pénzügyminisztérium a jelenleg belátható európai és világgazdasági folyamatok alapján azt várja, hogy a magyar gazdaság teljesítménye 2008-tól, de különösen 2009-től már újra javulni fog, amikorra a konvergenciaprogram céljainak teljesülésével a túlzott államháztartási hiány is megszűnik - áll a konvergenciaprogram végrehajtásáról szóló kormányzati jelentésben, amelyről a Pénzügyminisztérium csütörtökön tájékoztatta az MTI-t közleményben.
.
2008. április 25. 10:24:25
Tulajdonost váltott a Wendy's
A Triarc nevű cég, mely az Arby's éttermeket üzemelteti, 2,3 milliárd dollárt fizetett a Wendy's gyorsétteremláncért, melynek pénzügyi eredményei jelentősen visszaestek. Az új tulajdonos szeretné megújítani a márkát, hogy felvegye a versenyt a McDonald's és a Burger King által uralt piacon - írja a BBC internetes oldala.
.
2008. április 25. 09:49:09
Alacsonyabb újraelosztást sürgetnek a jegybankelnökök
Az állami újraelosztás szintjének tíz százalékpontos csökkentése mellett adóreformot és alacsony inflációt jelölt meg Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke annak érdekében, hogy a gazdasági növekedés gyorsuljon, s ebben egyetértett vele a XXI. Század Intézet csütörtöki rendezvényén a jegybank három korábbi elnöke, Bod Péter Ákos, Surányi György és Járai Zsigmond is.
.
2008. április 25. 08:39:29
Ruhaárrobbanás is fenyegeti a világot
A ruhaipar lehet a számos tényezővel magyarázott agrárárrobbanás következő áldozata - mivel az USA-ban egyre többen állnak át a nagyobb hasznot ígérő kukoricára vagy búzára, a világ gyapottermelése nem tud lépést tartani az igényekkel - írja a Világgazdaság. Mindez emelkedő árakat és csökkenő keresletet eredményezhet.
.
2008. április 25. 07:29:51
Európai munkahelyek is veszélyben a hitelválság miatt
A nyugat-európai cégek több mint harmada a következő hónapokban befagyasztja a béreket, a brit cégek ötöde pedig elbocsátásokat tervez a hitelválság következményei miatt - derül ki egy most készült felmérésből, melyben több mint ezer európai céget kérdeztek meg.
.
2008. április 25. 06:44:56
Jaksity: válságban az ország
Nemcsak a magyar makrogazdasági helyzet nehéz, hanem a társadalom is elszomorító képet mutat - hangoztatta Jaksity György, az Ernst and Young nemzetközi könyvvizsgáló cég által alapított "Az év vállalkozója" díj tavalyi nyertese csütörtökön, Budapesten, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezvényén.
.
2008. április 25. 06:14:55
A PM szerint nem kell félni adósságcsapdától
Nem kell félni adósságcsapdától az országgyűlési választások közeledtével, mert a kormány kitart a fiskális egyensúly megőrzését szolgáló intézkedések mellett - mondta Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője több intézet véleményét kommentálva.
.
2008. április 24. 17:44:02
Növekvő kockázatok a pénzügyi szektorban
A magyar pénzügyi szektornak az idén növekvő hitel-, piaci és likviditási kockázatokkal kell számolnia a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elemzése szerint.
.
2008. április 24. 17:24:30
Jövőre megszűnhet a túlzott államháztartási hiány
A jelenleg belátható európai és világgazdasági folyamatok ismeretében a Pénzügyminisztérium szerint 2009-től javulni fog a magyar gazdaság teljesítménye, így megszűnhet a túlzott államháztartási hiány.
.
2008. április 24. 13:39:52
Simor: kockázatos lehet a gyors euróbevezetés
A jegybank elnöke szerint az lenne a legkockázatosabb, ha Magyarország olyan pillanatban csatlakozna az euróövezethez, amikor a költségvetés "nincs tartósan rendben".
.
2008. április 24. 12:14:07
A magyarok alig harmada gondoskodik leendő nyugdíjáról
A magyarok alig harmada gondoskodik leendő nyugdíjárólHazánkban az aktív dolgozók kétharmada vonul nyugdíjba a nyugdíjkorhatár elérése előtt, a munkavállalók nyolcvan százaléka pedig önként megy nyugdíjba. Ráadásul ez nemzetközi összehasonlításban is alacsony megtakarítási hajlandósággal párosul. Súlyosbítja a hazai helyzetet, hogy a megtakarításokra alkalmas pénzügyi termékek ismerete nagyon hiányos, derül ki az AXA Retirement mfor.hu-hoz eljuttatott aktuális nemzetközi felméréséből.
.
2008. április 24. 07:29:59
A korábbi rossz döntések vezettek az élelmiszerválsághoz
Halat adtak a szegény országoknak, ahelyett, hogy halászni tanították volna őket, nagyjából így lehetne összegezni a jelenleg fenyegető élelmiszerválság előzményeit.
.
2008. április 24. 07:14:55
Fejtörést okoz Magyarország számára is a romló kamatkondíció
Az amerikai hitelválság nyomán kialakult helyzetben az önálló monetáris politikának nagy kihívást jelent a külső kamatkondíciók hatása - mondta Karvalits Ferenc, a jegybank alelnöke szakmai konferencián szerdán.
.
2008. április 24. 06:59:59
Véget ért az amerikai vásárlói Eldorádó
Véget ér a nagy amerikai vásárlói Eldorádó - állapította meg a pénzpiaci válsággal kapcsolatban Robert J. Samuelson, a Newsweek magazin neves gazdasági kolumnistája. Ez nem jár teljes összeomlással, mivel az a ciklus fejeződik be, amelyben az amerikaiak kevesebbet takarítottak meg és több hitelt vettek fel, hogy többet költhessenek.
.
2008. április 24. 06:39:51
Megszűnhet a 200 forintos bankjegy
A jegybank vizsgálja, hogy szükséges-e a 200 forintos bankjegyek helyett érmék kibocsátása - tudta meg az MTI.
.
2008. április 23. 18:09:50
Elfogadta az idei első konvergencia-jelentést a kormány
A kormány szerdai ülésén megtárgyalta és elfogadta az idei első konvergencia-jelentését, amelyben nemcsak az aktualizált makrogazdasági és államháztartási előrejlezés szerepel, hanem a jövőben tervezett lépések is - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán Budapesten.
.
2008. április 23. 14:54:52
Újabb nyugati cégnél mutattak ki adóhiányt Oroszországban
Az orosz adóhatóság összesen hatmilliárd rubel (255,6 millió dollár) adót követel visszamenőleg a TNK BP olajcég több egységétől - közölte a cég szerdán.
.
2008. április 23. 08:34:27
Munkanélkülieket exportál Németország
Külföldön igyekszik elhelyezni az odahaza nem foglalkoztatható munkanélkülieket Németország. Az eljárás részeként a szövetségi munkaügyi hivatal (BA) fizeti a költözést és az egyéb költségeket, ha ennek fejében az állástalan levehető a segélyezendők listájáról - írja a Világgazdaság.
.
2008. április 23. 08:29:55
Veres még hisz a közpénzügyi törvényben, Varga nem lelkesedik érte
Veres még hisz a közpénzügyi törvényben, Varga nem lelkesedik érteMár a tizenhatodik többpárti egyeztetésen van túl az az ötpárti parlamenti bizottság, amely a közpénzügyi reformjavaslatot kívánja kidolgozni – mondta el Veres János pénzügyminiszter egy keddi szakkonferencián. Varga Mihály a Fidesz részéről még több vitatott pontot talált. Szerinte a büdzsé ellenőrzése már most is megoldott, hiszen számtalan törvény létezik, és az Állami Számvevőszék is ellátja a feladatát. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. április 23. 08:04:16
Megadóztatná a nyakkendőviselést az MSZP
Miközben parlamentben egyre kisebb támogatást élvez az internetadó, a kulturális tárca "tovább támad": Schiffer János (MSZP) képviselő arra tett javaslatot, hogy a 0,8 százalékos kulturális járulékot vessék ki a szőnyegek, a felsőruházat, a férfi öltöny, a női kosztüm, az ing, a blúz, de még a nyakkendő, a csokornyakkendő és a kravátli után is - írta a szerdai Napi Gazdaság.
.
2008. április 23. 07:29:00
Május közepétől teljes jogú WTO-tag Ukrajna
Május 16-án Ukrajna hivatalosan a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 152. tagjává válik.

41366 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek!A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek!

Egy új kutató intézetet is felállítanak 162,5 millió forintból.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-09-22 ] A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek! - gubaba
" Hálószoba-kutató... ..."
[ 2017-09-21 ] Kizárt, hogy teljesüljön Orbán víziója - Tóth Jani
" Mi amikor a KKV-nál rákérdezünk a fizetésre, akkor m..."
[ 2017-09-20 ] Trump: ha szükséges, teljesen leromboljuk Észak-Koreát - egyember
" Azaz meggyilkolunk néhány millió ártatlan embert. Ak..."
[ 2017-09-17 ] Varga pluszpénzt ígért a nyugdíjasoknak - Tibu
" Az eddigi nyugdíjemelések csak a 13. havi nyugdíj ki..."
[ 2017-09-16 ] Ezzel szöveggel telefonálgat rá a Fidesz a nyugdíjasokra - kakambuki
" "Üdvözlöm, Gyurcsány Ferenc vagyok." Ez a szöveg hal..."
További témák >>
hirdetés
.