Makró
2007. május 14. 17:26:00
Nehezen, de kijátszhatók a vagyonosodási vizsgálatok
Nehezen, de kijátszhatók a vagyonosodási vizsgálatokAdószakértők és kiadók is megpróbálnak hasznot húzni a vagyonosodási vizsgálatokból: több könyv és előadássorozat is született már a témában. Vadász Iván adószakértő szerint nagyon fontos például, hogy nehogy nőket bízzunk meg az ügyintézéssel. Meg az is, hogy ne a barátainkra hivatkozzunk, ha azt állítjuk, kölcsönt kaptunk. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. május 11. 15:31:00
Négymillió embernél kezdett el visszaszámolni az APEH
Négymillió embernél kezdett el visszaszámolni az APEHTíz nap múlva jár le a személyi jövedelemadó bevallások beadási határideje, illetve május 21-ig kell elszámolniuk a munkáltatóval azoknak, akik munkaadói adómegállapítást kértek. Több mint négymillió bevallásról van szó, ebből 1,8 millió már megérkezett. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. május 11. 11:21:00
Brüsszeli ámen a magyar fejlesztésekre
Az Európai Unió is áldását adta az Új Magyarország Fejlesztési Programra: az megfelel az uniós fejlesztéseknek is, jelentette be egy csütörtöki konferencián Budapesten Bajnai Gordon kormánybiztos.
.
2007. május 11. 10:51:00
Drága, de népszerű a faktoring
A faktoring tevékenység piaci és jogi környezetének alakítását, a tevékenység ismertségének növelését, és a tagok számára nyújtott szolgáltatások fejlesztését tűzte ki egyebek között célul a Magyar Faktoring Szövetség három évre újraválasztott elnöke, Csáki Ferenc.
.
2007. május 10. 18:21:00
Mi lesz Wolfowitz-cal?
Az amerikai külügyminiszter közbenjárt a Világbank elnöke érdekében, miközben egyes lapok már arról cikkeznek, hogy kik jöhetnek szóba Wolfowitz udódaként.
.
2007. május 10. 15:01:00
A lakástulajdonosok számíthatnak az ingatlanadóra
A lakástulajdonosok számíthatnak az ingatlanadóraA szakma készségesen elfogadná az ingatlanadót, ha az nem puszta adónövelés lenne, vagyis ha a mostani zavaros helyi adózásban egyúttal rendet tenne. Az ingatlanszektor az értékalapú rendszer bevezetését szorgalmazná, mert jóllehet bonyolultabb, ám igazságosabb. Az adót valószínűleg mindenki, cég és magánszemély is meg kell fizesse, az alany pedig vélhetően a tulajdonos, s nem a bérlő lesz. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. május 9. 20:31:00
Oszkó Péter lett a Deloitte magyarországi főnöke
Oszkó Péter lett a Deloitte magyarországi főnöke2007. június 1-től dr. Oszkó Pétert nevezték ki a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatójává, aki a Simor András jegybankelnöki kinevezését követően a Deloitte tevékenységét az elmúlt hónapokban ideiglenesen felügyelő Alastair Teare-től veszi át cég irányítását.
.
2007. május 9. 06:01:00
Szerény javaslat Horváth Ágnesnek
Szerény javaslat Horváth ÁgnesnekNoha többen állítólag a reformok megfontolt továbbvitelére (magyarul lassítására) bíztatják az új egészségügyi minisztert, én olyan átfogó reformokat javaslok, amelyek az egészségügyi és a nyugdíjkasszát is stabilizálnák.
.
2007. május 8. 14:36:00
Kóka: Könnyebben juthatnak hitelhez a mikrovállalkozások
A mikrohitelezési konstrukció átalakításával a legkisebb vállalkozásoknak is esélyük lesz arra, hogy hitelhez jussanak, és így a következő hét évben az uniós és a magánforrások együtt mintegy 27 ezer mikrovállalkozás számára biztosíthatnak forrásokat - hangsúlyozta Kóka János gazdasági miniszter kedden a mikrohitelezés magyarországi jövőjéről rendezett konferencián.
.
2007. május 8. 13:01:00
A magyar cégek búsonganak, a szlovákok örvendeznek
A magyar cégek búsonganak, a szlovákok örvendeznekA visegrádi országok közül hazánkban látják legrosszabnak a vállalkozók saját helyzetüket az Ernst & Young nemzetközi felmérése alapján. Az idén először elvégzett hangulatjelentés szerint hazánk igencsak le van maradva. Magyarország mellett Csehország és Lengyelország is hasonló szintet képvisel, Szlovákia azonban elhúzott a mezőnytől. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. május 8. 09:41:00
Bankpiac: lemaradunk a fejlődésben
A kelet-közép-európai bankrendszer eszközállománya 2006 és 2014 között éves átlagban 17,9 százalékkal fog nőni - állítja az European Financial Management & Marketing Association (EFMA) és a ZEB közös kutatása. A 2007-ben már másodszor megjelent felmérés szerint a régión belül a közép-európai államok egyre jobban lemaradnak majd a fejlődésben - olvasható a Napi Gazdaság cikkében.
.
2007. május 7. 18:21:00
Egészségbiztosítás: tovább alkudoznak a koalíciós pártok
Egészségbiztosítás: tovább alkudoznak a koalíciós pártokAzt leszámítva, hogy még idén megalkotja a kormány az egészségbiztosítás új modelljét, nem sok minden derült ki a hétvégi koalíciós egyeztetésről kiszivárgott hírekből és a miniszterelnök parlamenti felszólalásából. Valamiféle vegyes rendszerünk lesz, de ez nem ment meg feltétlenül a gettósodástól. Mfor.hu háttér.
.
2007. május 7. 14:16:00
Infláció: a térségben hazánk van a legmesszebb az euró-kritériumoktól
Infláció: a térségben hazánk van a legmesszebb az euró-kritériumoktólHazánkban az infláció átmeneti növekedése után az év második felében már dezinfláció várható. A kérdés az, mikorra és hogyan lehet tartósan két-három százalék közé szorítani a 2008-ban három-négy százalékra süllyedő mutatót. Az időszakos leszorítással ugyanis még nem feltétlenül felelnénk meg az euró bevezetéséhez szükséges uniós kritériumoknak, amelyekhez egyelőre Csehország és Szlovákia áll a legközelebb. A térségben idén Magyarországon a legmagasabb az infláció. Az mfor.hu Heti Diagram sorozatában az ICEG Európa Központ elemzését közli.
.
2007. május 7. 09:01:00
Radikális ötletekkel számolná fel a kormány a körbetartozást
Radikális ötletekkel számolná fel a kormány a körbetartozástIsmét az Országgyűlés elé került egy, a körbetartozások felszámolását célzó javaslat. A tervek szerint nem lehet majd folyton a csődvédelem mögé bújni, a felszámolási eljárásnál pedig már nem lehet vita tárgya a fizetendő összeg. A közbeszerzéseknél minden nyilvános lesz. Mfor.hu háttér.
.
2007. május 7. 06:01:00
Tony Blair lehet a Világbank új elnöke
A hamarosan leköszönő Tony Blair brit miniszterelnök veheti át júliustól a Világbank elnöki tisztét, állította a szervezet belső forrásaira hivatkozva a Le Journal du Dimanche című francia lap.
.
2007. május 3. 18:16:00
Jövőre nem lesz könnyű rokkantnyugdíjba menni
Jövőre nem lesz könnyű rokkantnyugdíjba menniA kormány csütörtökön sürgősséggel nyújtotta be az Országgyűlésnek a rehabilitációs járadék szabályairól szóló törvényjavaslatot. A legfeljebb három évre szóló, a rehabilitációs foglalkozásokat elősegítő járadék azoknak járna jövőre, akik ötven százaléknál magasabb, de 79 százaléknál kisebb mértékű egészségkárosodást szenvedtek. Mfor.hu háttér.
.
2007. május 3. 12:21:00
Össztűz alá vették Bokrost
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) egyaránt visszautasítja azokat a közelmúltban napvilágot látott elképzeléseket, amelyek a felsőoktatás gyökeres átalakítását és többek között a felsőoktatási intézmények magánosítását tűzik ki célul.
.
2007. május 3. 11:16:00
Kurier: hatalmas lyuk tátong Magyarország pénztárcáján
Az osztrák Kurier európai mellékletében publikált, "Nagy lyuk a pénztárcán" című cikke szerint Magyarországon nemcsak permanens kormányválság van, hanem a lakosság is szenved a Gyurcsány-kabinet intézkedései miatt.
.
2007. május 3. 10:01:00
Új vezérigazgató az ING Banknál
Salgó István az ING Bank Zrt. vezérigazgatója szerdától. A közlemény szerint a szakember 2006 júliusa óta az ING Bank Zrt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. Martijn H. Schouten, az ING Bank Zrt. korábbi vezetője az ING Bank amszterdami központjában új megbízatást kapott.
.
2007. május 3. 09:21:00
Fizessünk-e a diplomáért? Vitatkozzon Bokros Lajossal!
Fizessünk-e a diplomáért? Vitatkozzon Bokros Lajossal!A múlt héten látott napvilágot a korábbi pénzügyminiszter szerkesztésében elkészült dokumentum, amely a magyar felsőoktatás helyzetére és a reform szükségére kívánja felhívni a figyelmet. Miután a sajtóban megjelent írás a vitaanyag címkét viselte, az mfor.hu az alábbiakban - Bokros Lajosék legfontosabb állításainak összefoglalója mellett - saját kérdéseit és kételyeit fogalmazza meg, valamint arra kéri az olvasókat: tegyék ezt meg Önök is!
.
2007. május 2. 17:51:00
Újabb feketelista az APEH-tól
Az idei első negyedév végén 1908 magánszemélynek (egyéni vállalkozónak) volt 180 napon túl, folyamatosan 10 millió forintot meghaladó, és 476 egyéb adózónak 180 napon túl, folyamatosan 100 millió forintnál magasabb adótartozása - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján közzétett új adóslistákból.
.
2007. május 2. 17:31:00
Interneten adja el az autóroncsokat az Union Biztosító
Az Union Biztosító internetes licitálással értékesíti az ügyfelei totálkáros autóit. Ha az ötlet beválik, hosszabb távon akár a biztosítási díjak is csökkenhetnek - közölte a biztosító.
.
2007. május 2. 07:31:00
Londoni befektetőktől gyűjtenének tőkét a magyar Eurovegashoz
Londoni fedezeti alapokat igyekszik rábírni egy befektetési bank arra, hogy szálljanak a Magyarországon tervezett Eurovegas kaszinóba.
.
2007. április 26. 15:01:00
Dohányipar: hét százalékos jövedékiadó-emelés várható
A Magyar Dohányipari Szövetség jövőre hét százalékos jövedékiadó-emeléssel számol, mivel Magyarországnak el kell érnie az Európai Unió által előírt ezer szálanként 64 eurós tételes adóelemet - közölte Patai András, a szövetség ügyvezető elnöke.
.
2007. április 26. 13:06:00
Ötmilliárd forint APEH-bírság fenyeget
Ötmilliárd forint APEH-bírság fenyegetEddig több mint 2700 vagyonosodási vizsgálatot végzett el az adóhatóság, további hatezer pedig folyamatban van. Az ellenőrzések során több mint tízmilliárd forint összegű adókülönbözetet állapított meg. Volt, aki arra hivatkozott, hogy 300 milliót kapott a lakodalmán a menyasszonytáncból. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. április 26. 06:31:00
Megszületett a rehabilitációs járulék terve
Rehabilitációs járadékot vezet be a kormány 2008-tól a rokkantsági nyugdíjrendszer átalakításának keretében - jelentette be a szociális és munkaügyi miniszter a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón.
.
2007. április 25. 18:31:00
A kormánynak tetszik a körbetartozás elleni csomag
A kormány elfogadta azt a javaslatcsomagot, amely a körbetartozások mérséklése érdekében szükséges intézkedéseket tartalmazza. A javaslat szerint a csődeljárásról, illetve a közbeszerzésekről szóló törvény mellett a Polgári törvénykönyv is változna.
.
2007. április 25. 18:01:00
Kevesebb társasági, több személyi jövedelemadót vár a kormány
Az eredeti előirányzatnál 45 milliárd forinttal kevesebb társasági adóval, ugyanakkor százmilliárd forinttal több járulékkal, személyi jövedelemadóval és jövedéki adóval, valamint 70 milliárd forinttal kisebb kamatkiadással számol szerdán kiadott tájékoztatójában a Pénzügyminisztérium.
.
2007. április 25. 14:16:00
A német cégek szerint vicc a magyar gazdaságpolitika
A német cégek szerint vicc a magyar gazdaságpolitikaSaját magukkal, a piaccal és az ország nyújtotta lehetőségekkel elégedettek a hazánkba települt német cégek. A fejük a gazdaságpolitika miatt fáj csupán: elégedetlenek az adórendszerrel, a kiszámíthatóság pedig lényegében eltűnt, mintha zűrösek és átláthatlanok lennének a viszonyok. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. április 25. 09:01:00
Miért hullanak a vidéki kkv-k?
Miért hullanak a vidéki kkv-k?Egyre több kisvállalkozás kerül fizetésképtelen helyzetbe, főleg a szolgáltatási szektoron belül, nyilatkozta az mfor.hu Stafétájában Balogh Ákos. A Kinizsi Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója szerint a vidéki cégeknél felerősödött a körbetartozás, a bankok az ágazati kockázatok miatt megvonják a támogatást sok ígéretes vállalattól, amelyek a szigorú feltételek miatt képtelenek lehívni az uniós pályázati pénzeket. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) ezt cáfolja: szerinte a cégek egyelőre csupán kivárnak.

40416 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-06-19 ] Nagyon megváltozik a kenyér csütörtökön - gubaba
" Szabályozva nagyon lesz! Lehet, hogy nem lehet megen..."
[ 2017-06-18 ] Kivándorlás: Több mint egymillióan hagynák el Magyarországot - alex53
" MAGYARORSZÁG ERŐS ÉS BÜSZKE EURÓPAI ORSZÁG! És még ..."
[ 2017-06-14 ] Panelek visszabontása: 402 milliós költséggel indul a buli Hódmezővásárhelyen - gubaba
" Makovecz-stílben építik át/bontják vissza a paneloka..."
[ 2017-06-12 ] Brutális fizetéseket kapnak a magyar focisták - itt a toplista - Mihály Géza
" Ezek a fiúk bebizonyították, hogy Puskás nem értett ..."
[ 2017-06-10 ] A hosszútávú kilátások elég rosszak a tőkepiacokon - Attila9
" Talán még az ingatlan bérbeadás hozhat infláció fele..."
További témák >>
hirdetés
.