Makró
2007. szeptember 11. 16:11:00
Bankszövetség: sürgős az adórendszer újragondolása
A Magyar Bankszövetség támogatja a megtakarítások lekötési idejének hosszabbítására vonatkozó javaslatot, illetve ennek ösztönzését adókedvezményekkel. Elutasítanak azonban minden olyan megoldást, amely különbséget tesz banki és nem banki megtakarítás között - áll a szövetségnek az MTI-hez eljuttatott közleményében.
.
2007. szeptember 11. 11:46:00
A vártnál magasabb az infláció
Az élelmiszerek gyorsabb drágulása miatt volt magasabb az infláció augusztusban a vártnál elemzők szerint.
.
2007. szeptember 11. 10:06:00
Olcsóbb lehet a casco
A piaci adatok alapján valószínűsíthető, hogy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás után a casco biztosítás díja is csökkenni fog - olvasható a Biztosítás.hu-n a Biztosítási Alkusz Kft. elemzésében.
.
2007. szeptember 11. 07:31:00
Mi változik az új áfa-törvényben?
Napvilágot látott az áfa-törvény tervezete, amely teljesen új alapokra helyezi az áfa gondolkodást. Mind logikájában, mind felépítésében, mindpedig fogalmazásában eltér a jelenleg hatályban lévő áfa-törvénytől. Újításként jelenik meg, hogy a törvénytervezet tartalmazza a külföldi adóalanyok által történő adó-visszatérítéssel kapcsolatos alapvető szabályozást, amelyet jelenleg kormányrendelet szabályoz, derül ki a Deloitte tájékoztatásából.
.
2007. szeptember 11. 06:51:00
Finomították az állami vagyonról szóló törvényt
Név szerinti szavazással fogadta el az Országgyűlés a köztársasági elnök által visszaküldött, az állami vagyonról szóló törvény módosított változatát, amely szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökét, a korábbi változattal szemben, nem a miniszterelnök, hanem a köztársasági elnök nevezi ki.
.
2007. szeptember 10. 09:31:00
Minden Greenspan hibája? Az USA-lakáspiac válsága
Minden Greenspan hibája? Az USA-lakáspiac válságaAz USA lakáspiaci lufija ereszt. Sokan sokféleképpen magyarázzák a problémák gyökerét, és azt, miként és mennyiben fog kihatni a lakáspiac recessziója az Egyesült Államok teljes gazdaságára és a világgazdaság növekedésére.
.
2007. szeptember 6. 17:11:00
Bokros adóreformot sürget
Folytatni kell a reformokat az országban, véli Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-Európai Egyetem vezérigazgatója, ez nélkülözhetetlen Magyarország felzárkózásához.
.
2007. szeptember 6. 09:01:00
Huszonötezer cég ússza meg a könyvvizsgálatot
Tömegesen kerülnek ki a cégek a könyvvizsgálók által felügyeltek köréből január elsejével. A parlament ugyanis a 2001 óta érvényben lévő 50 millióról 100 millió forintra módosította az árbevételi határt, amelyen felül már auditra kötelezik a vállalkozásokat, írja a Világgazdaság.
.
2007. szeptember 5. 17:01:00
Igazolást kaphatnak a megbízható cégek
Igazolást kaphatnak a megbízható cégekAz uniós vámkódex módosítása révén új minőségi státusz jelenik meg a közösségi cégek körében. Az úgynevezett Engedélyezett Gazdálkodó Státuszt (AEO) a minden szempontból megbízható és feddhetetlen társaságok kaphatják meg. A cím elnyerésével kiemelkedő előnyök is járnak. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 5. 08:01:00
Szlovák rendszám után szlovák laptoppal ügyeskednek
Szlovák rendszám után szlovák laptoppal ügyeskednekFantasztikus áfabizniszt kínál egy szlovákiai bejegyzésű, magyar tulajdonosi hátterű társaság. Bár ajánlatuk szerint áfamentesen juthatunk hozzá laptopokhoz és egyéb ketyerékhez, ez csak megcsillagozva igaz. Összességében mindössze egy likviditási kérdést oldanak meg. Mfor.hu háttér.
.
2007. szeptember 4. 17:01:00
Tőzsdére lép Japánban a Sony Financial
A Sony pénzügyi részlegének tőzsdére vitelét tervezi októberben, és ez lesz az idei év legnagyobb tőzsdei kibocsátása Japánban. A japán elektronikai társaság saját becslése szerint 2,3 milliárd eurónak megfelelő összegű bevételhez jut majd a kibocsátás révén.
.
2007. szeptember 3. 17:31:00
Kaotikus volt a tavalyi költségvetés
Kaotikus volt a tavalyi költségvetésA zárszámadás egy tükörkép - mondta Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen a tavalyi év költségvetésének végrehajtásáról beszélt. A tükörkép szerint 2006 leginkább egy hagymázas elképzelésektől duzzadó, következmények nélküli katyvasz volt. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 3. 16:36:00
Már több mint hetvenmilliárd folyt be illetékekből
Az év első hét hónapjában 73,241 milliárd forint illetékbevétel keletkezett, ebből 12,446 milliárd forint júliusban - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján közzétett adatsorokból.
.
2007. szeptember 3. 12:01:00
Jó eséllyel előzhető meg a válság elmélyülése
Viszonylag jó eséllyel lehet elkerülni az amerikai hitelválság súlyosabb következményeit, vélik az elemzők, ehhez azonban a jegybankok határozott fellépése szükséges. A közép-európai országok, így Magyarország reálgazdaságára nem gyakorolnak jelentős hatást a mostani események, ám egy pénzpiaci sokknak könnyen áldozatává válhatna a forint.
.
2007. szeptember 3. 10:11:00
Emelkedő bérekkel és inflációval számol a GKI
Idén a gazdasági növekedés üteme a korábban gondoltnál jobban lassul, a bruttó bérek és az infláció emelkedése viszont erőteljesebb, utóbbiak növelik a költségvetés bevételeit, s ezzel - a lassuló gazdasági fejlődést is figyelembe véve - csökkentik a hiányt - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében.
.
2007. augusztus 30. 15:16:00
Adókedvezményeket kér a tőzsde a befektetőknek
A tőzsde azt szeretné elérni, ha az adótörvények őszi tárgyalásánál figyelembe vennék korábban született javaslataikat. Így Szalay-Berzeviczy Attila tőzsdeelnök szerint a akár a kisebb befektetőket is meg lehetne nyerni a tőkepiaci jelenléthez. Az intézmény a hazai társaságok megjelenéséhez is várja a kormányzati segítséget, amely az elnök szerint fokozná a transzparenciát.
.
2007. augusztus 30. 11:31:00
Az OTP-t nem érinti az amerikai jelzáloghitel-válság
Az OTP Banknak az egyesült államokbeli jelzálogpiaci válsággal kapcsolatban nincs kitettsége - mondta Kovács Antal vezérigazgató-helyettes.
.
2007. augusztus 30. 08:06:00
Eladta az állam az FHB-t
Az ÁPV Zrt. 2007. augusztus 29-én összesen 33.000.010 darab, az FHB Nyrt. által kibocsátott A-sorozatú törzsrészvényt értékesített nemzetközi és magyar intézményi befektetőknek gyorsított részvényértékesítés keretében - közölte a szervezet.
.
2007. augusztus 29. 16:17:00
Nettó keresetek a visegrádi országokban: hátul kullogunk
Ötszáz euró bruttó keresetből a legkevesebb pénz a lengyelek, közvetlenül utánuk pedig a magyar munkavállalók zsebében marad az adók és járulékok megfizetését követően, míg ezer eurós bruttó keresetet alapul véve a magyar munkavállalók kapják a legkisebb nettót kézhez - derül ki a Deloitte Magyarország által összeállított, a visegrádi országok munkavállalóinak nettó keresetét összehasonlító adatokból.
.
2007. augusztus 29. 07:31:00
Januártól alacsonyabb lesz a megállapítandó nyugdíjak összege
Csökken a 2008-tól megállapítandó nyugdíjak összege az addig megállapítottakhoz képest - közölte az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szakigazgatási főosztály vezetője.
.
2007. augusztus 28. 12:01:00
A korábban vártnál gyengébb lehet a magyar növekedés
A hazai gazdaság növekedési üteme a kormányprogramban szereplő érték körül alakulhat, a szakértői korábbi előrejelzéseiben szereplő mértékeknél viszont lassúbb lesz, így negyedik negyedévre várt élénküléssel a GDP 2,1 százalék körül bővülhet. A gazdasági növekedést az export mellett a beruházások élénkülése biztosítja. A gazdaság stabilizációja folytatódik, az egyensúlyi irányszámok teljesülnek, állítja az ECOSTAT elemzése. A drágulás mértéke nem veszélyezteti a középtávú inflációs cél teljesítését. A lakossági fogyasztás kissé visszaesik, a foglalkoztatottság alig nő, a munkanélküliség 7,5 százalék körüli lesz.
.
2007. augusztus 27. 18:01:00
Meghaladja a kétszázmilliót a privatizációs bevétel
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) négy tranzakciót bonyolított le az év első felében, amelynek eredményeként 220 millió forint privatizációs bevételt ért el - derül ki a júniusi privatizációs monitor adataiból.
.
2007. augusztus 27. 17:01:00
Harmincmilliárd forint jogtalan áfa után fut a hatóság
Harmincmilliárd forint jogtalan áfa után fut a hatóságJelentős, ötmilliárd forint összegű áfacsalással gyanúsít a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) egy egri székhelyű céget - mintegy tíz más vállalkozással együtt. A klasszikus láncügyletet, amely során jogtalanul igényeltek vissza milliárdos összegű áfát, a nyáron kezdte el vizsgálni a VPOP és az APEH. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. augusztus 27. 16:31:00
A kamat marad, az infláció nő
Változatlanul hagyta a jegybank az irányadó kamatlábat, így az továbbra is 7,5 százalék. Az indoklás szerint mind az inflációs várakozások, mind a nemzetközi események óvatosságra intenek, ugyanakkor reális a kamat további csökkentése. Az infláció mostani, a vártnál nagyobb felfutása ugyanis csak átmeneti jelenség.
.
2007. augusztus 27. 07:01:00
Zsebükbe nyúlnak a bankok a pénzmosás elleni harcban
A bankok világszerte egyre többet költenek a pénzmosás elleni védekezésre és megelőzésre, miközben folyamatosan szigorodnak a szabályozási követelmények. A KPMG második nemzetközi felméréséből kiderül, hogy a pénzmosás elleni intézkedésekre fordított kiadások átlagosan 58 százalékkal nőttek az elmúlt három évben. A bűncselekményekből származó illegális bevételek éves szinten meghaladják az ezermilliárd amerikai dollárt, ezért a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás megelőzése továbbra is komoly kihívást jelent a bankszektor számára.
.
2007. augusztus 24. 19:16:00
Az MNB nem tart az amerikai jelzáloghitel-válságtól
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelenlegi információi szerint egyelőre nem hat a magyarországi pénz- és tőkepiacra az Egyesült Államok jelzáloghitel-piacán kialakult válság - mondta a jegybank pénteki rendezvényén Nagy Márton.
.
2007. augusztus 23. 13:51:00
Leépítési hullám követi a hitelválságot
Az Egyesült Államok után nagy elbocsátási hullám, és a prémiumok jelentős csökkentése várható a következő hónapokban a brit pénzügyi szektorban is a hitelválság miatt.
.
2007. augusztus 23. 10:36:00
KVM: nem lesz új zöldadó
Nem új adót akar bevezetni, csupán az adórendszert kívánja zöldíteni a szakminisztérium - a környezetvédelmi tárca egy tegnapi sajtóhírre reagált, miszerint a vállalkozóknak és a lakosságnak több adót kellene fizetni a környezet védelme érdekében.
.
2007. augusztus 23. 08:11:00
Százmilliárdos betéthalmazra hajtanak a bankok
Százmilliárdos betéthalmazra hajtanak a bankokA kamatadó bevezetésének évfordulójához közeledve a bankok a legkülönfélébb, döbbenetesen vonzó befektetési ajánlatokkal próbálják magukhoz édesgetni az ügyfeleket. Összesen 600 milliárd forintot mozgatott meg a kamatadó híre: nagyjából ekkora összeg került be a normál üzletmeneten felül a megtakarítási piacra. Mfor.hu háttér.
.
2007. augusztus 22. 10:41:00
Cseh bankvezetőt jelöltek az IMF élére
Josef Tosovsky volt cseh kormányfő elfogadta Oroszország jelölését az IMF élére. Az EU a volt francia pénzügyminisztert, Domonique Strauss-Kahnt támogatja.

40666 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-07-21 ] Egy pedagógus feleannyi pénzt keres, mint egy banktisztviselő - gubaba
" Hagyjuk már ezt az életpálya-makettet (a modell műkö..."
[ 2017-07-20 ] Még 2 év és a román minimálbér is leelőzi a magyart - szp
" Romlik is szépen a románok külső egyensúlya. ..."
[ 2017-07-20 ] Két és fél milliárd forintért vesz elektromos autókat az állam - Kázmér
" És ha meglesznek az autók, a legjobb haverok kapják?..."
[ 2017-07-18 ] Lukasenko országához mérhető a magyar diagnosztikai eszközpark - obsitos
" Na, hát Panama a "művelt Nyugat" terméke, NEM ??? ..."
[ 2017-07-17 ] Úgy lett Mészárosé a balatonakali kemping, hogy volt, aki 70 millióval többet ajánlott érte - imi
" Szóltak fentről, hogy tessenek áron alul elfogadni m..."
További témák >>
hirdetés
.