Makró
2006. december 4. 07:01:00
50 milliárd forint áfaeltitkolást fülelt le az APEH
Elvileg 1,2 millió vállalkozás, illetve vállalkozó köteles elektronikus úton elvégezni a havi járulékbevallást január elsejétől, gyakorlatilag 600-700 ezerre számítunk - mondta Szikora János, az APEH elnöke egy konferencián. A jövő évi feladatok között említette az elnök az áfaminimalizálók ellenőrzését, mivel idén eddig már 50 milliárd forint áfaeltitkolást állapítottak meg.
.
2006. december 3. 08:31:00
Másodszor is meggondolhatják magukat az evások
Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) hatálya alá december 20-ig lehet bejelentkezni 2007-re az állami adóhatóságnál, és ugyancsak addig lehet bejelenteni azt is, ha valaki jövőre már nem az eva szabályai szerint kíván adózni.
.
2006. november 30. 12:41:00
A nőknek kedvezne a brit nyugdíjrendszer
A brit nyugdíjtörvény tervezete szerint a nyugdíjkor 68 éves kortól kezdődne, és természetesen erősen kötődne az előtte szerzett jövedelemhez, továbbá a nők számára az eddiginél igazságosabb megoldást ígér.
.
2006. november 30. 12:01:00
Elmegy a kedvünk a nyugdíjtól
Elmegy a kedvünk a nyugdíjtólTöbb fronton is megindította a kormány a harcot a nyugdíjkassza hiányának lefaragásához. Jövőre több járulékot kell fizetniük a nyugdíj mellett dolgozóknak, az beletartozik majd az összevont jövedelembe. Emellett 2007-től másképp számolják majd ki a nyugdíjakat, ami egyértelmű csökkenést jelent majd azok számára, akik 2008-tól tervezik a visszavonulást. A korkedvezményeket pedig büntetőjárulékkal sújtják jövőre. Mfor.hu összeállítás.
.
2006. november 30. 09:41:00
Emelné a nyugdíjkorhatárt a német kormány
Az Angela Merkel vezette német kormány szerdán támogatásáról biztosította azt a tervet, hogy a nyugdíjkorhatárt 65 évről 67-re emeljék. Amennyiben a tervet a parlament is elfogadja, az emelést havonta újabb lépésben 2012 és 2024 között hajtanák végre.
.
2006. november 30. 05:31:00
Áfa-csaló hálózatot buktatott le a VPOP
Szervezetten működő, kifejezetten áfa-csalásra specializálódott hálózatot számoltak fel a Vám- és Pénzügyőrség Parancsnoksága (VPOP) Észak-Alföldi Regionális Parancsnokságának munkatársai; az elkövetők egymilliárd forint általános forgalmi adót igényeltek vissza jogosulatlanul az adóhatóságtól - közölte a VPOP.
.
2006. november 29. 18:11:00
Februárban eldől, összeomlik-e az e-bevallás
Februárban eldől, összeomlik-e az e-bevallásJövőre a legfrissebb becslések szerint egymillióan lesznek kötelesek elektronikusan benyújtani adóbevallásaikat. Ők azok, akik az APEH szemszögéből kifizetőnek minősülnek: vállakozások, egyéni vállalkozók és adószámmal rendelkező magánszemélyek. Február közepén három olyan bevallási határidő is lesz, ami széles kört érint, vagyis bő egy hét alatt kiderül, bírja-e a rendszer a megpróbáltatásokat. Mfor.hu háttér.
.
2006. november 29. 16:01:00
Osztrák befektetési alapkezelő jött Magyarországra
A C-Quadrat a svéd Skandia biztosító csoporton keresztül befektetéssel kombinált (úgynevezett „unit linked”) életbiztosítást kínál. Az osztrák alapkezelő Magyarország mellett megjelent Csehországban és Lengyelországban is.
.
2006. november 29. 15:01:00
Az Erste-hez kerülnek az ING magánbanki ügyfelei
Az Erste Bank Hungary és brókercége, az Erste Befektetési Zrt. átveszi az ING Bank kiemelt lakossági és privát banki ügyfeleit - jelentette be Tátrai Bernadett, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője. Az ING Bank - korábbi stratégiai döntés alapján - 2006. december 15-ével teljesen megszünteti Magyarországon a privát banki üzletágát.
.
2006. november 28. 08:46:00
Nem szavazott az Országgyűlés a körbetartozást érintő törvényről
Mégsem szavazta meg a közbeszerzési törvény módosítását az Országgyűlés, amely a körbetartozások visszaszorítását célozta volna. Az utolsó pillanatban ugyanis lekerült a napirendről.
.
2006. november 27. 08:51:00
Kell-e majd harcolnunk a tőkéért Romániával?
Kell-e majd harcolnunk a tőkéért Romániával?Elhagyják-e hazánkat a befektetők, ha Románia csatlakozik az Unióhoz? A kérdés megválaszolásához az mfor.hu összevetette Magyarország és Románia néhány fontos mutatóját, így az adózást, az infrastruktúrát és a közigazgatási szokásokat. Románia olcsó, hatalmas és kiaknázatlan piac, ugyanakkor a gyanútlan befektető könnyen elsüllyedhet a korrupció mocsarában.
.
2006. november 23. 12:36:00
Még nem tudjuk, hány szűk esztendő jön
Még nem tudjuk, hány szűk esztendő jönLegyen szó akár adócsökkentésről, akár GDP-növekedésről, minden attól függ, hogyan reagálnak a háztartások és a piac a megszorító intézkedésekre. Ha minden a várakozások szerint alakul, csak egy évet kell kibírni. Ellenkező esetben sok évig is eltarthat, amíg a gazdaság kilábal a gödörből, tudta meg az mfor.hu.
.
2006. november 23. 08:01:00
Fejfájást okoz a cégeknek a forint erős árfolyammozgása
A vállalatok most készítik éves terveiket, ami az utóbbi idők árfolyammozgását figyelve egyáltalán nem könnyű feladat. Az elemzők egyelőre erősen keresik nemzeti devizánk mindenkit váratlanul ért erősödésének okát. A magyarázat sok, hihető prognózis viszont annál kevesebb, írja a Napi Gazdaság.
.
2006. november 20. 15:31:00
Rehabilitációs járadék a rokkantnyugdíjazás helyett
A rehabilitációs járadékról szóló törvényjavaslatot jövő év március utolsó napjáig kell a szociális és munkaügyi-, az igazságügyi és rendészeti-, valamint a pénzügyminiszternek a kormány elé terjeszteni - áll a kormány határozatában, amely a Határozatok Tárában jelent meg. Az új ösztönző célja, hogy átmeneti munkaképtelenség esetén a munkavállaló visszakerüljön a munka világába.
.
2006. november 20. 12:41:00
10 százalékos lehet a román társasági adó
Románia az új Európa tigrisévé válhat, legalábbis a gazdasági növekedés vonatkozásában, mondta el Roland Berger, a 26 országban tevékenykedő stratégiai tanácsadó cég névadója és alapítója, aki a Ziarul Financiarnak adott interjút.
.
2006. november 20. 07:51:00
Kutatásra sarkallhatja a cégeket az Audi-ügy
Kutatásra sarkallhatja a cégeket az Audi-ügyPozitívan fogadták a hazai vállalatok a kormány azon lépését, hogy - engedve az Audi nyomásának - lehetővé tette a K+F-re fordított fejlesztések leírását a szolidaritási adó alapjából. Az mfor.hu Heti Hármas sorozota ezúttal arra volt kíváncsi, követik-e más vállalatok is a német befektető harcias érdekérvényesítő példáját.
.
2006. november 17. 16:11:00
Nem jár vissza a teljes regisztrációs adó
A regisztrációsadó-különbözet visszatérítését 2007 február elseje, a jogszabály hatályba lépése után 180 napon belül annál a vámhivatalnál lehet kérni, amelyik a regisztrációs adót eredetileg kiszabta - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) az MTI-t pénteken.
.
2006. november 16. 18:01:00
Kevesebb regadó, megnyugtatóbb faktoring
Kevesebb regadó, megnyugtatóbb faktoringBrüsszeli nyomásra módosította a kormány a regisztrációs adó értékcsökkentési kulcsait. Az új rendszerrel akár 90 százalékkal is csökkenhet az adó. Nem lesz ekkora anyagi megtérülése annak, hogy a faktoring engedményezése kikerül az áfakörből, de komoly jogbizonytalanságot szüntet meg.
.
2006. november 16. 08:31:00
Infláció alatti fizetésemelések lesznek jövőre
Míg az idén az átlagos fizetésemelések 5,5-5,8 százalék körül mozognak Magyarországon, jövőre az előrejelzések szerint csak 5,4-5,7 százalék között várhatók - derült ki a Hewitt Associates felméréséből, amelyet a Világgazdaság idéz.
.
2006. november 16. 08:06:00
Munkerőhiányra panaszkodik a hazai feldolgozóipar
Munkerőhiányra panaszkodik a hazai feldolgozóiparAz októberi konjunktúrateszt alapján július óta alig változott a feldolgozóipari vállalkozások helyzete és kilátása. Az iparágban kedvező a konjunkturális helyzet, a rövid távú előrejelzések viszont vegyesek, a szakképzett munkaerő hiányát például egyre súlyosabb problémának látják a cégek. Az mfor.hu Heti Diagram sorozata ezúttal a Kopint-Datorg elemzését közli.
.
2006. november 15. 08:01:00
A költségvetés sem garancia a pénzügyi válság elkerülésére
A költségvetés sem garancia a pénzügyi válság elkerüléséreA magyar gazdaság kilátásai a belátásokon múlnak. Annak belátásán, hogy nem tartható fenn az adósságspirál felpörgésével párosuló növekedési pálya. Finanszírozásának bizonytalansága az adósságspirálban való előrehaladással ugyanis nőttön nő, a pénzügyi válság bekövetkeztének valószínűségével együtt. Az mfor.hu Heti Diagram sorozata ezúttal Petschnig Mária Zita elemzését közli a 2007. évi költségvetési előterjesztésről.
.
2006. november 14. 17:11:00
Extra illeték sújtja jövőre a cégeket
Extra illeték sújtja jövőre a cégeketJót és rosszat is jelent a pénteken benyújtott, száz oldalas, adótörvényeket módosító csomag - mondta el Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers (PWC) cégtársa egy keddi sajtóbeszélgetésen Budapesten. Jó, hogy néhány problémás paragrafust, amelyek az uniós szabályozásnak ellentmondanak, kijavítottak. Rossz, hogy másokat benne hagytak. Jó, hogy fontos, biztonságot jelentő passzusok bekerültek, rossz viszont, hogy egy pár szavas módosítással jelentős sarcot vetettek ki egyes ügyletekre. Mfor.hu tudósítás.
.
2006. november 14. 13:41:00
Sereghajtók között vagyunk az adósságok behajtásában
A fizetési határidő és késedelem tekintetében Magyarországon a legrosszabban az állami szektor teljesít, miközben a kiskereskedelmi cégek a legfegyelmezettebbek, derült ki a Intrum Justitia Kft. felmérésből, melyet kedden sajtótájékoztatón ismertettek. Mfor.hu beszámoló.
.
2006. november 14. 09:01:00
Veszélyes felfüggesztett adószámú céggel üzletelni
Ha egy cég felfüggesztett adószámú vállalkozástól vásárol, visszaigényelheti az áfát, ám ezzel felhívja magára az adóhatóság figyelmét is. Ha az eladó adószámát törlik, a cég búcsút inthet az áfának és a költség elszámolásának is - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. november 13. 18:01:00
Két és félszer magasabb lesz a járulék a maszekolás után
Két és félszer magasabb lesz a járulék a maszekolás utánMegsemmisítette a házipénztáradóról szóló törvényt az Alkotmánybíróság. A Pénzügyminisztérium még gondolkodik, mivel pótolja majd a kiesést. Akik nyugdíj mellett vállalkoznak, jövőre komolyan el kell gondolkodjanak azon, lehúzzák-e a rolót. Terheik ugyanis két és félszeresére nőnek, tudta meg az mfor.hu.
.
2006. november 13. 12:11:00
Munkára fognák a potyázó nyugdíjasokat
Munkára fognák a potyázó nyugdíjasokatÚj szemléletet mutatnak a szaktárca által kidolgozott reformintézkedések a rokkant- és a korhatár előtti nyugdíjazást illetően, az új feltételek ugyanis mindenkit munkavállalásra sarkallnak. A látszólagos szigorítások ugyanakkor csupán felzárkózást jelentenek az európai nyugdíjszabályozásokhoz, egy független tanácsadó testület év elején publikált alternatív gazdasági programjavaslata pedig még a kormány által tervezettnél is szigorúbb intézkedéseket tartana indokoltnak, derül ki az mfor.hu háttérelemzéséből.
.
2006. november 10. 12:14:00
Újabb iparűzési adót bombázó per indul
Újabb ügy érkezett az Európai Bírósághoz Magyarországról a helyi iparűzési adóval kapcsolatban - derül ki az Európai Bíróság hírleveléből. Ezúttal a Fővárosi Bíróság kéri a luxemburgi testületet, vizsgálja meg az adónemmel kapcsolatos szabályokat.
.
2006. november 10. 09:31:00
350 ezer fő hiányzik az APEH listájáról
A még újdonságnak számító elektronikus feldolgozás 1,2 millió bevallást érint, azonban még mindig jelentős számú - 350 ezer - adózó nem regisztrálta magát.
.
2006. november 10. 08:31:00
Nem kell tovább duzzognia az Audinak
Nem kell tovább duzzognia az AudinakPénteken nyújtja be a Parlamentnek a szolidaritási adót is tartalmazó adócsomagot a kormány. Azzal, hogy a K+F kiadások levonhatók lesznek a szolidaritási adó alapjából, egyrészt a kormány talán kiengeszteli a megsértődött Audit, másrészt - a pénzügyi tárca reményei szerint - az állam is pluszbevételhez juthat, tudta meg az mfor.hu.
.
2006. november 10. 08:16:00
Csődöt mondhat az e-bevallási rendszer
Még mindig nem működik zökkenőmentesen az e-bevallás, holott nyolc hét múlva az 51 ezres e-bevallói kör elvileg további egymillióval bővül. Információink szerint még mindig nem kizárt az egyéni vállalkozók mentesítése, bár a könyvelők szerint túl kéne esni a bővítésen, írja a Napi Gazdaság.

40169 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-05-22 ] Brüsszel nem áll meg: 118 milliárd forint uniós pénz nyomul be Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe - Tóth Jani
" Tipp(mix)eljünk mennyit fognak belőle ellopni? Kev..."
[ 2017-05-20 ] A brit lecke mindenkinek szól: köss biztosítást, ha külföldre utazol! - obsitos
" Akkor mégsem mi vagyunk a hülyék, mert nem értjük a..."
[ 2017-05-19 ] A Momentum tényleg bezárná a közmédiát - Putyu István
" A közmédiát nézők/olvasók meg a Momentumot zárnák be..."
[ 2017-05-19 ] Szárnyalnak a hazai fizetések - Kázmér
" Annyira szárnyalnak, hogy az emberek többsége képtel..."
[ 2017-05-17 ] CEU: itt az idő, hogy a kormány hallgasson az Európai Parlament teljesen világos üzenetére - Pök Hendi
" A Szovjetunió Kommunista Pártja Politikai Bizottságá..."
További témák >>
hirdetés
.