Makró
2007. október 12. 17:19:59
Búcsút inthetünk az infláció csökkenésének?
Megvan a kockázata a korábban vártnál kisebb ütemű magyarországi pénzügypolitikai enyhítésnek, vélik pénteki elemzéseikben vezető londoni befektetési házak. Egyes vélemények szerint az idén már nem folytatódik a dezinflációs folyamat.
.
2007. október 12. 16:49:51
Jól járnának a kisebb cégek az egységes társasági nyereségadó-alap számítással
A társasági nyereségadó-alap kiszámításának uniós egységesítése az unió közép- és kisméretű vállalatainak hozná a legtöbb viszonylagos előnyt, mondta el Kovács László. A jelenlegi rendszerben, amikor huszonhétféleképpen számolják az adóalapot, így a kevésbé tőkeerős cégek számára a többletadminisztráció túlzott terhet jelenthet.
.
2007. október 12. 15:34:00
Újragondolhatja a kormány a kisadók átalakítását
Újragondolhatja a kormány a kisadók átalakításátMiután az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkavállalói és munkaadói oldala egyaránt elfogadhatatlannak tartja az úgynevezett kisadók összevonását, a kormány hajlandó azt esetleg újragondolni. Emellett kisebb változtatásokat is elképzelhetőnek tart a kabinet. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. október 11. 16:34:17
Megmarad az ország legkárosabb adója
Megmarad az ország legkárosabb adójaNem ütközik az unió hatodik irányelvébe a magyar iparűzési adó, így az változatlan formában fennmaradhat - mondta ki megfellebbezhetetlen ítéletét az európai bíróság. Ettől függetlenül ez az adónem továbbra is rossz, káros és nem is lehet hatékonyan beszedni - állítják egybehangzóan adószakértők. Mfor.hu háttér.
.
2007. október 11. 11:09:53
Nem szűnik meg az iparűzési adó
Az Európai Bíróság mai ítélete alapján a magyar iparűzési adó összeegyeztethető a közösségi joggal, így az a jövőben is alkalmazható.
.
2007. október 11. 09:14:12
Végre csökkent az infláció
A fogyasztói árak szeptemberben 0,7 százalékkal nőttek augusztushoz képest, és 6,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet, ami egytized százalékkal több, mint amennyit az elemzők vártak - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
.
2007. október 11. 08:54:37
Behajtja a járulékot januártól az APEH
Az előzetes tervekkel ellentétben januártól az orvosi ellátásért nem kell majd azoknak fizetniük, akik nem rendelkeznek egészségbiztosítással, az APEH azonban behajthatja a járulékot - tudta meg az Egészségügyi Minisztérium sajtóirodájától az MTI.
.
2007. október 11. 08:19:39
Most az OMV léphet
A Molért folytatott csatában a lex Mol elfogadása után most az osztrák olaj- és gázipari cégen a sor. Az OMV azt mérlegeli, hogy összehívja a magyar cég részvényeseinek rendkívüli ülését, megakadályozandó a 40 százalékos részvényhányaddal rendelkező vállalatvezetésnek azt a lehetőségét, hogy meghiúsítson bármilyen ajánlatot.
.
2007. október 11. 06:59:58
Rég állt ilyen jól a gyógyszerkassza
Mind az egy évvel ezelőtti, mind az előirányzott értékhez képest jól áll a gyógyszerkassza, derült ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) tájékoztatásából.
.
2007. október 10. 13:39:03
Sokat eszünk és félünk az inflációtól
Magyarország imázsát a világban a tehetségre és a szorgalomra alapozva kell építeni - jelentette ki Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerdán a "Magyarok a piacon" címmel rendezett budapesti konferencián. Széles Gábor, az MGYOSZ elnöke a kis- és középvállalkozások, valamint a falufejlesztés szükségességéről beszélt.
.
2007. október 9. 19:59:59
Nem kell magyarázkodnunk az uniós pénzügyminiszterek előtt
Valószínűleg nem kerül önállóan az Európai Bizottság és az európai uniós tagországok pénzügyminisztereinek tanácsa elé az a féléves beszámoló, amelyet Magyarország nemrégiben juttatott el Brüsszelbe a konvergenciaprogram végrehajtásának második hat hónapjáról - mondta el Veres János kedden, a miniszterek luxembourgi ülését követően.
.
2007. október 9. 15:49:59
"Európában az adópolitika nem homokozó óvodások között zajlik"
"Európában az adópolitika nem homokozó óvodások között zajlik"Filozófiai mélységekig hatoltak a képviselők az adótörvények általános vitája alatt, összességében azonban arról sem tudtak megegyezni, hogy jövőre nőnek vagy csökkenek az adóterhek. Az ellenzék legszívesebben elfelejtené a benyújtott salátatörvényt, a kormánypártiak viszont a jövő évre tervezett nagy átalakítás felé tekintgetnek. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. október 9. 11:49:56
Tovább nőtt a fizetésképtelen vállalatok száma hazánkban
Az idei év első kilenc hónapjában 2006 hasonló időszakához képest 24 százalékkal nőtt a cégek fizetésképtelenségi mutatója. A leginkább kockázatos iparágaknak változatlanul az építőipar, valamint a kis- és nagykereskedelem minősülnek. A Coface elemzői szerint a kockázatok további növekedésével kell számolnunk.
.
2007. október 9. 09:04:55
Unokázás helyett marad a munka a korai nyugdíjra vágyóknak
Jövőre nem kapnak nyugdíjat a korhatár alatt nyugdíjba vonulók, ha az éves jövedelmük meghaladja a majdani minimálbér tizenkétszeresét, írja a Világgazdaság.
.
2007. október 8. 18:14:54
A vártnál kedvezőbb az államháztartási hiány
Az előzetes pénzügyminisztériumi prognózisnál kedvezőbben alakult szeptemberben az államháztartás helyzete. A helyi önkormányzatok nélkül számított hiány szeptemberben 164,9 milliárd forintot tett ki. A Pénzügyminisztérium korábbi előrejelzése 200,1 milliárd forintos deficittel számolt.
.
2007. október 8. 13:39:29
Szigorúbb ellenőrzéseket sürgettek az APEH gigaértekezletén
Szigorúbb ellenőrzéseket sürgettek az APEH gigaértekezleténMagyarországon kiterjedt mértékben van jelen a szürke- és a feketegazdaság, amelyből a GDP 20 százalékának megfelelő, nagyjából három-ötezer milliárd forint adózatlan jövedelem származik - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az APEH eddigi legnagyobb, több mint háromezer fő részvételével rendezett munkaértekezletén, ahol egyebek között a hatóság jövő évi feladatairól szóltak. Mfor.hu beszámoló.
.
2007. október 8. 10:09:52
Zuhanórepülésbe válthat a magyar infláció
Az éves szeptemberi magyarországi infláció több százalékpontos zuhanására számítanak a hét második felében esedékes adatsorról kiadott első előrejelzéseikben vezető londoni befektetési házak, azzal együtt is, hogy értékeléseik szerint a térséget évtizedek óta nem látott élelmiszerár-sokk érte.
.
2007. október 8. 09:29:54
Alapos változtatásokra szorul a kétpilléres nyugdíjrendszer
Máig nem szabályozottak a feltételei annak, hogy a nyugdíjpénztárakban az egyéni számlákon gyűlő befizetésekből miként lesz járadék. Jövőre már pár ezer, pár év múlva pedig több százezer ember kapja ellátását a kétpilléres nyugdíjrendszerből. Év végéig tehát - legkésőbb a költségvetési törvényben - egy sor kérdésre választ kell adni, írja a Népszabadság.
.
2007. október 8. 09:09:16
Az inflációt meghaladó béremelést kaphatunk jövőre
Magyarországon az átlagos bérnövelések 2007-ben 6,6 százaléktól (fizikai) 7,5-ig (szellemi-adminisztratív) terjedtek, míg a 2008-as előrejelzések ennél alacsonyabbak, 6,5–7,4 százalék között mozognak – mondta el a Világgazdaságnak Bakos Réka, a Hewitt jövedelemfelmérésekért felelős tanácsadója.
.
2007. október 8. 08:49:54
Magyar cégekbe fektetne az EI
Az Enterprise Investors (EI), Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb magántőke-befektetési csoportja 50-75 millió eurót invesztálna Magyarországon, és a tervek szerint 2008 első felében lezárul legalább egy tranzakció – nyilatkozta a Világgazdaságnak Tüske Tamás, a társaság most kinevezett magyarországi képviselője.
.
2007. október 7. 19:49:32
Clinton: Nem lehet kizárólag üzleti alapon működtetni az egészségügyi rendszer
A világ egyik részén sem működhet csak üzleti alapon az egészségügyi rendszer - hangsúlyozta Bill Clinton szombaton Budapesten. Az egykori amerikai elnök hozzátette: Magyarországnak az egészségügyi reform során azt a modellt kell választania, amelyben minden állampolgár biztosított lesz.
.
2007. október 5. 16:14:33
A kis cégeket sújthatják a kisadók összevonásával
A kis cégeket sújthatják a kisadók összevonásávalA költségvetési törvényjavaslatról tárgyaltak az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén. A munkavállalókat képviselő szakszervezetek a "változatlanság költségvetéséről" szóltak, a munkáltatói oldal pedig úgy vélte, a gazdasági növekedésre az eddiginél nagyobb hangsúlyt kellene fektetni. A kisadók tervezett összevonását mindkét oldal elfogadhatatlannak tartja. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. október 5. 08:59:52
Emelkedik jövőre a hazai adószint
A személyi jövedelemadó tábla valorizációjának elmaradása valamint a kisadók összevonása miatt az adószint várhatóan emelkedik majd, bár a konvergenciaprogramban a GDP-hez mérten 0,3 százalékpontos csökkentést jeleztek a jövő évre - értékelte a parlament előtt lévő adócsomag várható hatását az MTI-nek Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője, az APEH volt elnökhelyettese.
.
2007. október 4. 16:59:56
Az ÁPV elnöke lehet a vagyontanács feje
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök döntött arról, hogy kiket javasol a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjainak. A héttagú testület elnökének a miniszterelnök Nagy Jánost, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának elnökét jelöli. A Tanács elnökét és tagjait a köztársasági elnök nevezi ki.
.
2007. október 4. 15:59:23
Elkerülhetetlen a nyugdíjkorhatár emelése
Pártállástól függetlenül egyetértettek a részvevők egy csütörtöki szakmai konferencián, hogy a nyugdíjrendszer jelen formájában hosszú távon finanszírozhatatlan. Megoldást az alacsony aktivitási ráta növelés és a nyugdíjkorhatár kitolása jelenthet.
.
2007. október 4. 08:59:43
Bokros Lajos: sokat romlott a helyzetünk
Létkérdés, hogy Magyarország mikor, milyen körülmények között és milyen sorrendben csatlakozik az eurózónához; ez drámai módon meghatározhatja az ország fejlődését - jelentette ki Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-Európai Egyetem vezérigazgatója szerdán, az MKB Bank által rendezett konferencián. Ő maga lelkes híve az euró mielőbbi bevezetésének.
.
2007. október 4. 08:09:50
Megfúrhatják az ingatlanadót
Lényegében változatlan marad az ingatlanadóztatás rendszere 2009-ig, legalábbis erre utalnak az elmúlt napok egyeztetései a szocialista frakcióban. Bizonytalan a három kisadó összevonásával születő erőforrás-fejlesztési hozzájárulás sorsa is. Lekerült a napirendről a telekáfa-fizetési kötelezettség 15 millió forintos alsó határa, a fordított áfafizetést az ingatlanügyletek mellett pedig a számítógép- és járműalkatrészek kereskedelmére is kiterjeszthetik - írja a Világgazdaság.
.
2007. október 3. 19:19:19
Csődbe viheti az APEH a Pécsi Közlekedési Zrt-t
Az önkormányzati tulajdonú Pécsi Közlekedési Zrt. 632 millió forintot köteles fizetni az adóhivatalnak, miután a Baranya Megyei Bíróság szerdán hozott jogerős határozatában kimondta: a cég két éven keresztül jogszerűtlenül igényelt fogyasztói árkiegészítést az államtól a pécsi iskolások kedvezményes helyi járatú buszbérletei után.
.
2007. október 3. 09:09:59
Jól hoztak a jövedéki adók
Dinamikusan nőtt az állam bevétele a jövedéki adókból, a VPOP szerint ebből az adónemből a költségvetési előirányzathoz képest több tízmilliárdos plusszal zárnak majd, számol be a Világgazdaság.
.
2007. október 3. 08:49:49
2,1 milliárd eurós hitelmegállapodást kötött a Mol
A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egy új, 2,1 milliárd euró összegű, többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá október 2-án - közölte a társaság.

40917 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Erre figyeljen, ha megnyeri a lottómilliárdokat!Erre figyeljen, ha megnyeri a lottómilliárdokat!

Hétvégén majdnem 3 milliárd forintot nyerhet az, aki jól tippeli meg az ötös lottó nyerőszámait. A leendő nyertesnek néhány dologra figyelnie kell.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-08-16 ] Felkopik az álla Mészáros Lőrinc alkalmazottjainak - Tóth Jani
" Örüljenek neki hogy nem közmunkásként kell dolgozniu..."
[ 2017-08-15 ] Nem elég már a szlovéneknek a csóró magyar turista, rámennek a pénzes nyugatiakra - gubaba
" Hülyeség! Szlovénia még elérhető a magyarok számára ..."
[ 2017-08-11 ] Nem vicc: Mészáros Lőrinc bebukott egy közbeszerzést - symple
" "Ne mindig mi nyerjünk!" Nem is tudom, hogy k..."
[ 2017-08-11 ] 10,7 millió mérgező tojás került Németországba - Tóth Jani
" Követeljük hogy nekünk is szállítsanak, ne legyen kü..."
[ 2017-08-10 ] Mindössze tízen jelentkeztek gender szakra - obsitos
" Én sem jelentkeztem volna, mert nem tudom, mi az ?! ..."
További témák >>
hirdetés
.