Makró
2007. szeptember 18. 16:04:41
Erősíti ügyfélszolgálatát az APEH
Szeptember közepétől modernebb eszközökkel felszerelve új helyszínen fogadják és kezelik az ügyfelek megkeresését az adóhivatal budapesti Contact Centerének munkatársai. Az európai normáknak megfelelően, a munkatársak kéréseit is figyelembe véve kialakított új "munkaállomást" kedden sajtótájékoztató keretében mutatta be Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke.
.
2007. szeptember 18. 13:31:06
Új nyugdíjszámítás szociológiai alapon
Az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár és a Tárki közösen kidolgozott nyugdíjszámítási modellje alapján jövő héttől bárki kiszámíthatja, hogy speciális paraméterek alapján mekkora lesz a várható nyugdíja. Az új modell annyiban tér el a jelenleg használatostól, hogy nem matematikai, hanem inkább szociológiai metszet alapján dolgozik. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 18. 11:39:59
Csak az államháztartási egyenlegnek örülhetünk
Csak az államháztartási egyenlegnek örülhetünkAz államháztartási egyenleg ugyan agusztusban is jobb lett az előzetesen tervezettnél, ám csupán ennyi Veres János keddi sajtótájékoztatójának pozitív hozadéka. A pénzügyminisztérium (PM) előrejelzése szerint ugyanis a jövő évi infláció az előzetesen tervezettnél magasabb, míg a GDP-növekedés a vártnál alacsonyabb lesz.
.
2007. szeptember 17. 16:19:41
Számlaadás: hétmillióért bírságolt a VPOP
A Vám- és Pénzügyőrség az elmúlt héten országszerte összesen 433 kereskedelmi egységnél ellenőrizte a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését: 166-nál talált jogsértést, amiért várhatóan több mint hétmillió forintos bírságot szab ki - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága az MTI-t hétfőn.
.
2007. szeptember 17. 06:34:55
Még pesszimista, de kezd bizakodni a magyar
Kissé javult augusztusban a GKI konjunktúra-index (az üzleti és a lakossági bizalmi index súlyozott átlaga). Az index szezonális hatásoktól megtisztított értéke mínusz 16 pontot mutatott, júliushoz képest mind az üzleti, mind a fogyasztói várakozások a hibahatáron belül javultak - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Európai Unió támogatásával készített felmérésében.
.
2007. szeptember 17. 06:04:29
Adózás: mi változhat januártól?
A kormányhoz benyújtott 2008-as adótörvény módosításokról szóló jogszabálytervezet az adózókat kedvezően és hátrányosan érintő elemeket is tartalmaz, s a módosítások között vannak technikai és jogharmonizációs célú változtatások is a Deloitte hírlevele szerint, amely a legfontosabb módosításokat ismerteti.
.
2007. szeptember 14. 06:24:00
Az államháztartási reformot sürgeti László Csaba
Komoly államháztartási reform nélkül nem lehet az adóreformot végigvinni - jelentette ki László Csaba, a KPMG adópartnere, volt pénzügyminiszter a Századvég Alapítvány és a Konrad Adenauer Stiftung adózásról rendezett konferenciáján.
.
2007. szeptember 12. 13:01:00
14,5 milliárdot adtunk az adónkból
14,5 milliárdot adtunk az adónkbólMegközelíti a 14,4 milliárd forintot a személyi jövedelemadóból idén felajánlott egy plusz egy százalékok összege. Míg az egyházak közül a Magyar Katolikus Egyház juthat ilyen formán a legtöbb pénzhez, a kiemelt költségvetési előirányzatok közül a parlagfű-mentesítés feladatainak támogatása volt a legnépszerűbb. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 12. 09:51:00
Évi 50 ezer pluszt ígér az adózóknak Veres
A jövőre változó adójóváírási jogszabály azt eredményezi, hogy a havi 170 ezer forint körüli bruttó jövedelemmel rendelkezők havi ötezer forinttal több nettó jövedelemhez jutnak - jelentette ki egy reggeli televíziós műsorban Veres János pénzügyminiszter.
.
2007. szeptember 12. 07:01:00
Kemény világ jöhet a kiskapukat kereső cégeknél
A kormány felkérte a vámhatóságot, az adóhatóságot, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt (OEP), valamint az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőséget (OMMF), hogy szeptember végéig készítsenek intézkedéscsomagot a feketegazdaság visszaszorítására - mondta Gyurcsány Ferenc.
.
2007. szeptember 11. 18:56:00
Razziák várhatók a szüret idején
Folyamatosan ellenőrzi az APEH a szüret ideje alatt az alkalmi munkavállalók foglalkoztatását Észak-magyarországon - tájékoztatott az adóhatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának sajtószóvivője.
.
2007. szeptember 11. 16:11:00
Bankszövetség: sürgős az adórendszer újragondolása
A Magyar Bankszövetség támogatja a megtakarítások lekötési idejének hosszabbítására vonatkozó javaslatot, illetve ennek ösztönzését adókedvezményekkel. Elutasítanak azonban minden olyan megoldást, amely különbséget tesz banki és nem banki megtakarítás között - áll a szövetségnek az MTI-hez eljuttatott közleményében.
.
2007. szeptember 11. 11:46:00
A vártnál magasabb az infláció
Az élelmiszerek gyorsabb drágulása miatt volt magasabb az infláció augusztusban a vártnál elemzők szerint.
.
2007. szeptember 11. 10:06:00
Olcsóbb lehet a casco
A piaci adatok alapján valószínűsíthető, hogy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás után a casco biztosítás díja is csökkenni fog - olvasható a Biztosítás.hu-n a Biztosítási Alkusz Kft. elemzésében.
.
2007. szeptember 11. 07:31:00
Mi változik az új áfa-törvényben?
Napvilágot látott az áfa-törvény tervezete, amely teljesen új alapokra helyezi az áfa gondolkodást. Mind logikájában, mind felépítésében, mindpedig fogalmazásában eltér a jelenleg hatályban lévő áfa-törvénytől. Újításként jelenik meg, hogy a törvénytervezet tartalmazza a külföldi adóalanyok által történő adó-visszatérítéssel kapcsolatos alapvető szabályozást, amelyet jelenleg kormányrendelet szabályoz, derül ki a Deloitte tájékoztatásából.
.
2007. szeptember 11. 06:51:00
Finomították az állami vagyonról szóló törvényt
Név szerinti szavazással fogadta el az Országgyűlés a köztársasági elnök által visszaküldött, az állami vagyonról szóló törvény módosított változatát, amely szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökét, a korábbi változattal szemben, nem a miniszterelnök, hanem a köztársasági elnök nevezi ki.
.
2007. szeptember 10. 09:31:00
Minden Greenspan hibája? Az USA-lakáspiac válsága
Minden Greenspan hibája? Az USA-lakáspiac válságaAz USA lakáspiaci lufija ereszt. Sokan sokféleképpen magyarázzák a problémák gyökerét, és azt, miként és mennyiben fog kihatni a lakáspiac recessziója az Egyesült Államok teljes gazdaságára és a világgazdaság növekedésére.
.
2007. szeptember 6. 17:11:00
Bokros adóreformot sürget
Folytatni kell a reformokat az országban, véli Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-Európai Egyetem vezérigazgatója, ez nélkülözhetetlen Magyarország felzárkózásához.
.
2007. szeptember 6. 09:01:00
Huszonötezer cég ússza meg a könyvvizsgálatot
Tömegesen kerülnek ki a cégek a könyvvizsgálók által felügyeltek köréből január elsejével. A parlament ugyanis a 2001 óta érvényben lévő 50 millióról 100 millió forintra módosította az árbevételi határt, amelyen felül már auditra kötelezik a vállalkozásokat, írja a Világgazdaság.
.
2007. szeptember 5. 17:01:00
Igazolást kaphatnak a megbízható cégek
Igazolást kaphatnak a megbízható cégekAz uniós vámkódex módosítása révén új minőségi státusz jelenik meg a közösségi cégek körében. Az úgynevezett Engedélyezett Gazdálkodó Státuszt (AEO) a minden szempontból megbízható és feddhetetlen társaságok kaphatják meg. A cím elnyerésével kiemelkedő előnyök is járnak. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 5. 08:01:00
Szlovák rendszám után szlovák laptoppal ügyeskednek
Szlovák rendszám után szlovák laptoppal ügyeskednekFantasztikus áfabizniszt kínál egy szlovákiai bejegyzésű, magyar tulajdonosi hátterű társaság. Bár ajánlatuk szerint áfamentesen juthatunk hozzá laptopokhoz és egyéb ketyerékhez, ez csak megcsillagozva igaz. Összességében mindössze egy likviditási kérdést oldanak meg. Mfor.hu háttér.
.
2007. szeptember 4. 17:01:00
Tőzsdére lép Japánban a Sony Financial
A Sony pénzügyi részlegének tőzsdére vitelét tervezi októberben, és ez lesz az idei év legnagyobb tőzsdei kibocsátása Japánban. A japán elektronikai társaság saját becslése szerint 2,3 milliárd eurónak megfelelő összegű bevételhez jut majd a kibocsátás révén.
.
2007. szeptember 3. 17:31:00
Kaotikus volt a tavalyi költségvetés
Kaotikus volt a tavalyi költségvetésA zárszámadás egy tükörkép - mondta Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen a tavalyi év költségvetésének végrehajtásáról beszélt. A tükörkép szerint 2006 leginkább egy hagymázas elképzelésektől duzzadó, következmények nélküli katyvasz volt. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 3. 16:36:00
Már több mint hetvenmilliárd folyt be illetékekből
Az év első hét hónapjában 73,241 milliárd forint illetékbevétel keletkezett, ebből 12,446 milliárd forint júliusban - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján közzétett adatsorokból.
.
2007. szeptember 3. 12:01:00
Jó eséllyel előzhető meg a válság elmélyülése
Viszonylag jó eséllyel lehet elkerülni az amerikai hitelválság súlyosabb következményeit, vélik az elemzők, ehhez azonban a jegybankok határozott fellépése szükséges. A közép-európai országok, így Magyarország reálgazdaságára nem gyakorolnak jelentős hatást a mostani események, ám egy pénzpiaci sokknak könnyen áldozatává válhatna a forint.
.
2007. szeptember 3. 10:11:00
Emelkedő bérekkel és inflációval számol a GKI
Idén a gazdasági növekedés üteme a korábban gondoltnál jobban lassul, a bruttó bérek és az infláció emelkedése viszont erőteljesebb, utóbbiak növelik a költségvetés bevételeit, s ezzel - a lassuló gazdasági fejlődést is figyelembe véve - csökkentik a hiányt - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében.
.
2007. augusztus 30. 15:16:00
Adókedvezményeket kér a tőzsde a befektetőknek
A tőzsde azt szeretné elérni, ha az adótörvények őszi tárgyalásánál figyelembe vennék korábban született javaslataikat. Így Szalay-Berzeviczy Attila tőzsdeelnök szerint a akár a kisebb befektetőket is meg lehetne nyerni a tőkepiaci jelenléthez. Az intézmény a hazai társaságok megjelenéséhez is várja a kormányzati segítséget, amely az elnök szerint fokozná a transzparenciát.
.
2007. augusztus 30. 11:31:00
Az OTP-t nem érinti az amerikai jelzáloghitel-válság
Az OTP Banknak az egyesült államokbeli jelzálogpiaci válsággal kapcsolatban nincs kitettsége - mondta Kovács Antal vezérigazgató-helyettes.
.
2007. augusztus 30. 08:06:00
Eladta az állam az FHB-t
Az ÁPV Zrt. 2007. augusztus 29-én összesen 33.000.010 darab, az FHB Nyrt. által kibocsátott A-sorozatú törzsrészvényt értékesített nemzetközi és magyar intézményi befektetőknek gyorsított részvényértékesítés keretében - közölte a szervezet.
.
2007. augusztus 29. 16:17:00
Nettó keresetek a visegrádi országokban: hátul kullogunk
Ötszáz euró bruttó keresetből a legkevesebb pénz a lengyelek, közvetlenül utánuk pedig a magyar munkavállalók zsebében marad az adók és járulékok megfizetését követően, míg ezer eurós bruttó keresetet alapul véve a magyar munkavállalók kapják a legkisebb nettót kézhez - derül ki a Deloitte Magyarország által összeállított, a visegrádi országok munkavállalóinak nettó keresetét összehasonlító adatokból.

40917 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Erre figyeljen, ha megnyeri a lottómilliárdokat!Erre figyeljen, ha megnyeri a lottómilliárdokat!

Hétvégén majdnem 3 milliárd forintot nyerhet az, aki jól tippeli meg az ötös lottó nyerőszámait. A leendő nyertesnek néhány dologra figyelnie kell.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-08-16 ] Felkopik az álla Mészáros Lőrinc alkalmazottjainak - Tóth Jani
" Örüljenek neki hogy nem közmunkásként kell dolgozniu..."
[ 2017-08-15 ] Nem elég már a szlovéneknek a csóró magyar turista, rámennek a pénzes nyugatiakra - gubaba
" Hülyeség! Szlovénia még elérhető a magyarok számára ..."
[ 2017-08-11 ] Nem vicc: Mészáros Lőrinc bebukott egy közbeszerzést - symple
" "Ne mindig mi nyerjünk!" Nem is tudom, hogy k..."
[ 2017-08-11 ] 10,7 millió mérgező tojás került Németországba - Tóth Jani
" Követeljük hogy nekünk is szállítsanak, ne legyen kü..."
[ 2017-08-10 ] Mindössze tízen jelentkeztek gender szakra - obsitos
" Én sem jelentkeztem volna, mert nem tudom, mi az ?! ..."
További témák >>
hirdetés
.