Makró
2006. november 29. 18:11:00
Februárban eldől, összeomlik-e az e-bevallás
Februárban eldől, összeomlik-e az e-bevallásJövőre a legfrissebb becslések szerint egymillióan lesznek kötelesek elektronikusan benyújtani adóbevallásaikat. Ők azok, akik az APEH szemszögéből kifizetőnek minősülnek: vállakozások, egyéni vállalkozók és adószámmal rendelkező magánszemélyek. Február közepén három olyan bevallási határidő is lesz, ami széles kört érint, vagyis bő egy hét alatt kiderül, bírja-e a rendszer a megpróbáltatásokat. Mfor.hu háttér.
.
2006. november 29. 16:01:00
Osztrák befektetési alapkezelő jött Magyarországra
A C-Quadrat a svéd Skandia biztosító csoporton keresztül befektetéssel kombinált (úgynevezett „unit linked”) életbiztosítást kínál. Az osztrák alapkezelő Magyarország mellett megjelent Csehországban és Lengyelországban is.
.
2006. november 29. 15:01:00
Az Erste-hez kerülnek az ING magánbanki ügyfelei
Az Erste Bank Hungary és brókercége, az Erste Befektetési Zrt. átveszi az ING Bank kiemelt lakossági és privát banki ügyfeleit - jelentette be Tátrai Bernadett, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője. Az ING Bank - korábbi stratégiai döntés alapján - 2006. december 15-ével teljesen megszünteti Magyarországon a privát banki üzletágát.
.
2006. november 28. 08:46:00
Nem szavazott az Országgyűlés a körbetartozást érintő törvényről
Mégsem szavazta meg a közbeszerzési törvény módosítását az Országgyűlés, amely a körbetartozások visszaszorítását célozta volna. Az utolsó pillanatban ugyanis lekerült a napirendről.
.
2006. november 27. 08:51:00
Kell-e majd harcolnunk a tőkéért Romániával?
Kell-e majd harcolnunk a tőkéért Romániával?Elhagyják-e hazánkat a befektetők, ha Románia csatlakozik az Unióhoz? A kérdés megválaszolásához az mfor.hu összevetette Magyarország és Románia néhány fontos mutatóját, így az adózást, az infrastruktúrát és a közigazgatási szokásokat. Románia olcsó, hatalmas és kiaknázatlan piac, ugyanakkor a gyanútlan befektető könnyen elsüllyedhet a korrupció mocsarában.
.
2006. november 23. 12:36:00
Még nem tudjuk, hány szűk esztendő jön
Még nem tudjuk, hány szűk esztendő jönLegyen szó akár adócsökkentésről, akár GDP-növekedésről, minden attól függ, hogyan reagálnak a háztartások és a piac a megszorító intézkedésekre. Ha minden a várakozások szerint alakul, csak egy évet kell kibírni. Ellenkező esetben sok évig is eltarthat, amíg a gazdaság kilábal a gödörből, tudta meg az mfor.hu.
.
2006. november 23. 08:01:00
Fejfájást okoz a cégeknek a forint erős árfolyammozgása
A vállalatok most készítik éves terveiket, ami az utóbbi idők árfolyammozgását figyelve egyáltalán nem könnyű feladat. Az elemzők egyelőre erősen keresik nemzeti devizánk mindenkit váratlanul ért erősödésének okát. A magyarázat sok, hihető prognózis viszont annál kevesebb, írja a Napi Gazdaság.
.
2006. november 20. 15:31:00
Rehabilitációs járadék a rokkantnyugdíjazás helyett
A rehabilitációs járadékról szóló törvényjavaslatot jövő év március utolsó napjáig kell a szociális és munkaügyi-, az igazságügyi és rendészeti-, valamint a pénzügyminiszternek a kormány elé terjeszteni - áll a kormány határozatában, amely a Határozatok Tárában jelent meg. Az új ösztönző célja, hogy átmeneti munkaképtelenség esetén a munkavállaló visszakerüljön a munka világába.
.
2006. november 20. 12:41:00
10 százalékos lehet a román társasági adó
Románia az új Európa tigrisévé válhat, legalábbis a gazdasági növekedés vonatkozásában, mondta el Roland Berger, a 26 országban tevékenykedő stratégiai tanácsadó cég névadója és alapítója, aki a Ziarul Financiarnak adott interjút.
.
2006. november 20. 07:51:00
Kutatásra sarkallhatja a cégeket az Audi-ügy
Kutatásra sarkallhatja a cégeket az Audi-ügyPozitívan fogadták a hazai vállalatok a kormány azon lépését, hogy - engedve az Audi nyomásának - lehetővé tette a K+F-re fordított fejlesztések leírását a szolidaritási adó alapjából. Az mfor.hu Heti Hármas sorozota ezúttal arra volt kíváncsi, követik-e más vállalatok is a német befektető harcias érdekérvényesítő példáját.
.
2006. november 17. 16:11:00
Nem jár vissza a teljes regisztrációs adó
A regisztrációsadó-különbözet visszatérítését 2007 február elseje, a jogszabály hatályba lépése után 180 napon belül annál a vámhivatalnál lehet kérni, amelyik a regisztrációs adót eredetileg kiszabta - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) az MTI-t pénteken.
.
2006. november 16. 18:01:00
Kevesebb regadó, megnyugtatóbb faktoring
Kevesebb regadó, megnyugtatóbb faktoringBrüsszeli nyomásra módosította a kormány a regisztrációs adó értékcsökkentési kulcsait. Az új rendszerrel akár 90 százalékkal is csökkenhet az adó. Nem lesz ekkora anyagi megtérülése annak, hogy a faktoring engedményezése kikerül az áfakörből, de komoly jogbizonytalanságot szüntet meg.
.
2006. november 16. 08:31:00
Infláció alatti fizetésemelések lesznek jövőre
Míg az idén az átlagos fizetésemelések 5,5-5,8 százalék körül mozognak Magyarországon, jövőre az előrejelzések szerint csak 5,4-5,7 százalék között várhatók - derült ki a Hewitt Associates felméréséből, amelyet a Világgazdaság idéz.
.
2006. november 16. 08:06:00
Munkerőhiányra panaszkodik a hazai feldolgozóipar
Munkerőhiányra panaszkodik a hazai feldolgozóiparAz októberi konjunktúrateszt alapján július óta alig változott a feldolgozóipari vállalkozások helyzete és kilátása. Az iparágban kedvező a konjunkturális helyzet, a rövid távú előrejelzések viszont vegyesek, a szakképzett munkaerő hiányát például egyre súlyosabb problémának látják a cégek. Az mfor.hu Heti Diagram sorozata ezúttal a Kopint-Datorg elemzését közli.
.
2006. november 15. 08:01:00
A költségvetés sem garancia a pénzügyi válság elkerülésére
A költségvetés sem garancia a pénzügyi válság elkerüléséreA magyar gazdaság kilátásai a belátásokon múlnak. Annak belátásán, hogy nem tartható fenn az adósságspirál felpörgésével párosuló növekedési pálya. Finanszírozásának bizonytalansága az adósságspirálban való előrehaladással ugyanis nőttön nő, a pénzügyi válság bekövetkeztének valószínűségével együtt. Az mfor.hu Heti Diagram sorozata ezúttal Petschnig Mária Zita elemzését közli a 2007. évi költségvetési előterjesztésről.
.
2006. november 14. 17:11:00
Extra illeték sújtja jövőre a cégeket
Extra illeték sújtja jövőre a cégeketJót és rosszat is jelent a pénteken benyújtott, száz oldalas, adótörvényeket módosító csomag - mondta el Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers (PWC) cégtársa egy keddi sajtóbeszélgetésen Budapesten. Jó, hogy néhány problémás paragrafust, amelyek az uniós szabályozásnak ellentmondanak, kijavítottak. Rossz, hogy másokat benne hagytak. Jó, hogy fontos, biztonságot jelentő passzusok bekerültek, rossz viszont, hogy egy pár szavas módosítással jelentős sarcot vetettek ki egyes ügyletekre. Mfor.hu tudósítás.
.
2006. november 14. 13:41:00
Sereghajtók között vagyunk az adósságok behajtásában
A fizetési határidő és késedelem tekintetében Magyarországon a legrosszabban az állami szektor teljesít, miközben a kiskereskedelmi cégek a legfegyelmezettebbek, derült ki a Intrum Justitia Kft. felmérésből, melyet kedden sajtótájékoztatón ismertettek. Mfor.hu beszámoló.
.
2006. november 14. 09:01:00
Veszélyes felfüggesztett adószámú céggel üzletelni
Ha egy cég felfüggesztett adószámú vállalkozástól vásárol, visszaigényelheti az áfát, ám ezzel felhívja magára az adóhatóság figyelmét is. Ha az eladó adószámát törlik, a cég búcsút inthet az áfának és a költség elszámolásának is - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. november 13. 18:01:00
Két és félszer magasabb lesz a járulék a maszekolás után
Két és félszer magasabb lesz a járulék a maszekolás utánMegsemmisítette a házipénztáradóról szóló törvényt az Alkotmánybíróság. A Pénzügyminisztérium még gondolkodik, mivel pótolja majd a kiesést. Akik nyugdíj mellett vállalkoznak, jövőre komolyan el kell gondolkodjanak azon, lehúzzák-e a rolót. Terheik ugyanis két és félszeresére nőnek, tudta meg az mfor.hu.
.
2006. november 13. 12:11:00
Munkára fognák a potyázó nyugdíjasokat
Munkára fognák a potyázó nyugdíjasokatÚj szemléletet mutatnak a szaktárca által kidolgozott reformintézkedések a rokkant- és a korhatár előtti nyugdíjazást illetően, az új feltételek ugyanis mindenkit munkavállalásra sarkallnak. A látszólagos szigorítások ugyanakkor csupán felzárkózást jelentenek az európai nyugdíjszabályozásokhoz, egy független tanácsadó testület év elején publikált alternatív gazdasági programjavaslata pedig még a kormány által tervezettnél is szigorúbb intézkedéseket tartana indokoltnak, derül ki az mfor.hu háttérelemzéséből.
.
2006. november 10. 12:14:00
Újabb iparűzési adót bombázó per indul
Újabb ügy érkezett az Európai Bírósághoz Magyarországról a helyi iparűzési adóval kapcsolatban - derül ki az Európai Bíróság hírleveléből. Ezúttal a Fővárosi Bíróság kéri a luxemburgi testületet, vizsgálja meg az adónemmel kapcsolatos szabályokat.
.
2006. november 10. 09:31:00
350 ezer fő hiányzik az APEH listájáról
A még újdonságnak számító elektronikus feldolgozás 1,2 millió bevallást érint, azonban még mindig jelentős számú - 350 ezer - adózó nem regisztrálta magát.
.
2006. november 10. 08:31:00
Nem kell tovább duzzognia az Audinak
Nem kell tovább duzzognia az AudinakPénteken nyújtja be a Parlamentnek a szolidaritási adót is tartalmazó adócsomagot a kormány. Azzal, hogy a K+F kiadások levonhatók lesznek a szolidaritási adó alapjából, egyrészt a kormány talán kiengeszteli a megsértődött Audit, másrészt - a pénzügyi tárca reményei szerint - az állam is pluszbevételhez juthat, tudta meg az mfor.hu.
.
2006. november 10. 08:16:00
Csődöt mondhat az e-bevallási rendszer
Még mindig nem működik zökkenőmentesen az e-bevallás, holott nyolc hét múlva az 51 ezres e-bevallói kör elvileg további egymillióval bővül. Információink szerint még mindig nem kizárt az egyéni vállalkozók mentesítése, bár a könyvelők szerint túl kéne esni a bővítésen, írja a Napi Gazdaság.
.
2006. november 8. 09:41:00
Kilobbizta az Audi az adókedvezményt
Leírhatók lesznek a kutatás-fejlesztési ráfordítások a szolidaritási adó alapjából - tudta meg a Népszabadság. Ezt az engedményt adja a magyar kormány az Audinak azért, hogy maradjon és fejlesszen.
.
2006. november 8. 06:31:00
Egyelőre nem emelik az alkoholok adóját az EU-ban
Az EU pénzügyminiszterei egyelőre félretették az EU bizottságának javaslatát az alkoholneműek minimumadója 31 százalékos emeléséről. A lépésre az adóemelés elleni erős német ellenállás miatt került sor. A soros finn uniós elnökség kompromisszumot keres - derül ki a jelentésekből.
.
2006. november 6. 06:01:00
10 ezer cég mentesül a TB-járulék fizetése alól
A január-szeptemberi időszakban 9.700 kis cég igényelte az egy éves járulékmentességet jelentő kedvezményt, több mint 12.000 álláskeresőt alkalmazva - tájékoztatott a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
.
2006. november 3. 07:16:00
Nem csak az alacsony adó lehet ösztönző
Az alacsonyabb társaságiadó-kulcsot használó országokat az átlagosnál magasabb gazdasági növekedés jellemzi - derül ki a KPMG adótanácsadó 86 országra kiterjedő felméréséből, amely az 1993–2006 közötti periódusban vizsgálta meg az egyes államok társaságiadó-kulcsának változtatásait. Az alacsony adókkal nyert versenyelőnyök a szakértők szerint azonban csak rövid távra szólnak - idézi a tanulmányt a Világgazdaság.
.
2006. november 3. 07:01:00
Jövőre érdemes nyugdíjba menni
Hét-nyolc százalékkal kisebb lehet a járandósága annak, aki 2008 januárjától megy nyugdíjba - derül ki az Országgyűlés előtt lévő kormányzati javaslatból. Szigorítják a korkedvezményes nyugdíjba vonulás szabályait (2009-től kevesebbet kapnak, akik ezt választják), és a nyugdíj mellett legfeljebb a minimálbért lehet majd megkeresni - írja a Népszabadság.
.
2006. október 27. 08:36:00
Kezdődik az adószámok felfüggesztése
Az adóhivatal közzétette az első húsz renitens vállalkozás adószámát, amelyeket fenyeget a törlés veszélye - írja a Napi Gazdaság.

40913 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Bill Gates felfoghatatlan összeggel támogatja az alapítványátBill Gates felfoghatatlan összeggel támogatja az alapítványát

Közel 5 milliárd dollár értékű ajándékot adott részvények formájában a Bill & Melinda Gates Alapítványnak a Microsoft alapítója.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-08-16 ] Felkopik az álla Mészáros Lőrinc alkalmazottjainak - Tóth Jani
" Örüljenek neki hogy nem közmunkásként kell dolgozniu..."
[ 2017-08-15 ] Nem elég már a szlovéneknek a csóró magyar turista, rámennek a pénzes nyugatiakra - gubaba
" Hülyeség! Szlovénia még elérhető a magyarok számára ..."
[ 2017-08-11 ] Nem vicc: Mészáros Lőrinc bebukott egy közbeszerzést - symple
" "Ne mindig mi nyerjünk!" Nem is tudom, hogy k..."
[ 2017-08-11 ] 10,7 millió mérgező tojás került Németországba - Tóth Jani
" Követeljük hogy nekünk is szállítsanak, ne legyen kü..."
[ 2017-08-10 ] Mindössze tízen jelentkeztek gender szakra - obsitos
" Én sem jelentkeztem volna, mert nem tudom, mi az ?! ..."
További témák >>
hirdetés
.