Makró
2007. június 6. 08:56:00
Bekeményített az adósokkal szemben az APEH
Az elmúlt években jelentősen csökkent az adóhatóság által engedélyezett fizetési könnyítések és mérséklések aránya. A cégeknek és a magánszemélyeknek tavaly csaknem 300 milliárd forintnyi adó, késedelmi pótlék és bírság vonatkozásában akadt fizetési nehézségük, írja a Napi Gazdaság.
.
2007. június 5. 19:01:00
A megszorítások eredményeit jutalmazta az EU
Az Európai Bizottság javaslatára az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsa elrendelte az államháztartási hiánykorlát megszegése miatt korábban indított eljárások megszüntetését Németországgal, Görögországgal és Máltával szemben. Így az euróövezetbe tartozó Németország és Görögország elvileg fenyegető pénzbüntetéstől mentesült, az euróövezetbe készülő Málta pedig az eddigi pirongatástól.
.
2007. június 5. 06:01:00
Piszkos ügybe keveredtek az EU-bürokraták
Néhány uniós bürokrata hamis szerződéseket kötött egy takarító vállalattal, hogy adómentes csúszópénzhez jusson, állítják a belga és az európai uniós hatóságok. A szó szerint piszkos ügyben vizsgálat is indult.
.
2007. június 4. 17:41:00
Király Júlia lehet az MNB új alelnöke
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke Király Júliát javasolja az MNB alelnökének. Az új alelnök feladatköre a pénzügyi stabilitási, a pénzforgalmi, az emissziós, valamint a piaci kockázatkezelési szakterületek felügyelete lesz.
.
2007. június 4. 15:01:00
Növelné a fogyasztási adókat az IMF
Mindössze két konkrét javaslattal szolgált az IMF vezérigazgató-helyettese, John Lipsky Magyarország számára az elkövetkezendő időszakra. Csökkenteni kell az élőmunkaterheket a fogyasztói adók emelésével párhuzamosan, és a jegybanknak inflációs politikát kell követnie és nem árfolyampolitikát. Ezt leszámítva Lipsky többször hangoztatta: Magyarország nem halaszthatja el a most kínálkozó, talán soha vissza nem térő lehetőséget. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. június 4. 09:51:00
Idén már nem kell rettegni az APEH vagyonvizsgálattól
Akik eddig nem kaptak értesítést vagyongyarapodási vizsgálatról, azoknak az idén már nem kell ezzel számolni, írja a Napi Gazdaság. AZ APEH ugyanis már több mint tízezer magánszemélynek küldött "behívót". Eddig a vizsgálatok 40 százalékát zárta le a hivatal.
.
2007. június 4. 07:31:00
GKI: júniusban csökken az alapkamat
Jelentősen javul ebben az évben a külső és belső pénzügyi egyensúly Magyarországon, amelynek nyomán elkerülhetetlen a növekedés lassulása és az infláció gyorsulása, valamint a munkanélküliség növekedése - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült legújabb előrejelzésében. A kutatók szerint júniusban várhatóan sor kerül a jegybanki alapkamat csökkentésére, de a befektetők a magas kamatot továbbra is kedvezőnek fogják ítélni.
.
2007. június 1. 14:31:00
Csökkenő inflációt és kamatokat várnak Magyarországon
Pozitívan értékelik Kelet-Közép-Európa gazdasági helyzetével és pénzpiacaival kapcsolatos kilátásokat a pénzpiaci szakértők, derült ki abból a felmérésből, melyet az Erste Bank AG a Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschunggal (Európai Gazdaságkutatási Központ) együttműködve készített. Ami hazánkat érinti, az infláció és a kamatok csökkenését várják az elemzők.
.
2007. június 1. 08:46:00
Új intézménnyel gátolná a kormány az osztogatós politikát
Új intézménnyel gátolná a kormány az osztogatós politikátA kormány egy költségvetési hivatal felállításától reméli, hogy megállíthatja a büdzsé ciklikus alakulását. Egy sor törvény, tervezés, ellenőrzés és szigorítás mellett már csak azt kell kitalálni, mi is tulajdonképpen az állam dolga. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. június 1. 08:21:00
Már idén dönthetnek az iparűzési adóról
A vártnál korábban tárgyalja az Európai Bíróság a magyar iparűzési adó ügyét, így már az ősszel ítélet születhet az adónemről - írja a Napi Gazdaság.
.
2007. június 1. 07:31:00
Megéri befektetni a magyar bankokba
Érdemes volt befektetni a magyar bankokba, és - más, a régióban eszközölt banki invesztíciókhoz hasonlóan - nem csak a múltbéli megtérülési mutatókat, hanem a kilátásokat is kedvezőnek értékelik a jelentős tőkeháttérrel rendelkező nemzetközi tulajdonosok - derült ki a Magyar Bankszövetség csütörtöki, a kétszintű magyar bankrendszer kialakításának 20 éves jubileuma alkalmából rendezett konferenciáján.
.
2007. május 31. 15:01:00
Világbank: lassult a reformok üteme a régió uniós tagjainál
Az EU új kelet-közép-európai tagjainál lassult a reformok üteme, és a térség legtöbb állama nem használja ki a rendkívül erős gazdasági növekedést az államháztartás rendbetételére, véli a Világbank csütörtökön közzétett jelentésében.
.
2007. május 31. 08:31:00
A magyar állam lelki beteg, de senki sem veszi észre
A magyar állam lelki beteg, de senki sem veszi észreAz állam problémájára, a visszatérő pénzügyi gondokra van megoldás. A kiút megtalálásához azonban fel kell állítani a megfelelő diagnózist - mondta Csaba László, a CEU professzora a CEBC konferenciáján. Annak hiányában ugyanis teljesen felesleges reformokat tervezgetni. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. május 31. 07:01:00
Veres: egyetértés látszik az adóbevallás egyszerűsítésében
Magyarország az elmúlt fél év alatt a konvergenciaprogramban rögzített célok közül többet sikerrel valósított meg, és ezek közül kiemelendő, hogy érdemben sikerült az államháztartás mérlegét javítani - mondta Veres János szerdán, a szolnoki Hozam Klubban tartott előadása előtt.
.
2007. május 31. 06:31:00
Jobban kell figyelnie a bankoknak az informatikai biztonságra
Annak ellenére, hogy a pénzintézetek igazgatóságai egyre szigorúbban ellenőrzik a kockázatkezelés folyamatait, a vezetőségeknek további befektetéseket kell végrehajtaniuk ezen a területen, és több figyelmet kell rá fordítaniuk - állapítja meg a Deloitte & Touche USA LLP globális kockázatkezelési felmérésének ötödik kiadása.
.
2007. május 30. 18:01:00
2009 elejére esik 3 százalék alá az infláció
Az árstabilitás, azaz a három százalékos infláció a korábban várt 2008 vége helyett 2009 elejére állhat helyre - mondta Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a K and H Bank szerdai budapesti konferenciáján.
.
2007. május 30. 16:41:00
Kupa: 2010-ig folytatni kell a megszorításokat
Legalább 2010-ig tartani kell a jelenlegi elvonási szintet a konvergenciaprogram teljesítéséhez, így Magyarország 2012-ben csatlakozhat az ERM II. rendszerhez - fejtette ki Kupa Mihály volt pénzügyminiszter a témában szerdán rendezett konferencián Budapesten.
.
2007. május 30. 09:56:00
Wolfowitz volt vetélytársa lehet a Világbank új elnöke
Robert Zoellick egykori amerikai kereskedelmi képviselőt, a washingtoni külügyminisztérium valamikori második emberét javasolja a Világbank elnöki posztjára George Bush amerikai elnök - közölte kedden egy magas beosztású washingtoni kormányzati tisztségviselő.
.
2007. május 30. 09:26:00
Fontos adóhatáridő jár le
Az egyik legfontosabb határidő jár le holnap a cégek számára: május 31-ig kell ugyanis benyújtaniuk a 2006. évről szóló társasági adóbevallásukat, ugyanígy kell eljárniuk számos helyi adó (például az iparűzési adó) esetében, ezenkívül pedig a kapcsolt vállalkozásoknak is el kell készíteniük a szerződésekről a dokumentációt - közli a Világgazdaság.
.
2007. május 30. 09:06:00
Elviheti a tőkét hazánkból az adóverseny
A nyugat-európai országok vezetői végül felvették az eléjük dobott kesztyűt: adócsökkentéssel válaszolnak a közép-európai államok támasztotta kihívásra. Németország már lépett is, a minap jelentősen megvágta a cégek életét megkeserítő közterheket. Hírek szerint hasonló lépésre készül Nagy-Britannia, Franciaország és Spanyolország is - írja a Napi Gazdaság.
.
2007. május 30. 08:31:00
Miért vadászik a magyar multikra a leggazdagabb hazai üzletember?
Miért vadászik a magyar multikra a leggazdagabb hazai üzletember?Múlt pénteken tette közzé a leggazdagabb magyarországi üzletembernek tartott Megdet Rahimkulov, hogy ő és hozzátartozói immár 5,231 százalékra növelték közvetett befolyásukat a Molban. Az ÁÉB Bank tulajdonosa tavaly ősszel hasonló bejelentést tett az OTP-vel kapcsolatban. A milliárdos akkor azzal magyarázta az 5,294 százalékos részesedés vásárlását, hogy perspektivikusnak tartja a bank külföldi terjeszkedését. Az mfor.hu a térségbeli akvizíciók tükrében elemzi a két társaság eredményeit.
.
2007. május 30. 07:31:00
Három napra bankfiókká válik a Sportaréna
A lakás-, autó-, utazás- és esküvői kiállítások mellett az idén egy újabb ágazat képviselői mutathatják be kínálatukat egy tematikus vásáron. A június 1-jén nyíló háromnapos Pénzexpón a hitelek és a befektetések kerülnek kiállításra.
.
2007. május 29. 18:41:00
Az APEH-tól igazolt át a Deloitte új ÁFA-szakértője
Dr. Csátaljay Zsuzsanna ÁFA-szakértő a Deloitte adószakértői csapatának tagjaként folytatja pályafutását.
.
2007. május 29. 12:41:00
Magyar kereskedelmi bankok stabilitását félti a Világbank
A Világbank globális pénzpiaci fejleményekkel foglalkozó éves jelentésében figyelmeztet arra, hogy egyes feltörekvő országokban, köztük Magyarországon működő kereskedelmi bankok olyan mértékben bővítették külföldi valutában kintlevőségeiket, hogy az már pénzügyi stabilitásukat veszélyezteti.
.
2007. május 29. 12:01:00
Még az idén olcsóbbá válhatnak a banki szolgáltatások
Egy éven belül megváltozhatnak a lakossági banki szolgáltatást érintő szabályok, amelyek közül néhány leegyszerűsíti, míg mások olcsóbbá teszik az ügyfeleknek a banki szolgáltatások igénybevételét.
.
2007. május 25. 16:41:00
Az APEH egyszerűsíteni szeretné a bevallási rendszert
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) egyszerűsíteni szeretné az adóbevallásokat - jelentette be Szikora János, az APEH elnöke pénteken Budapesten.
.
2007. május 25. 12:41:00
2009-től jöhet a független költségvetési hivatal
Új költségvetési szabályokat kíván kialakítani 2009-től a PM, és már 2008-ban pozitív elsődleges költségvetési egyenleget határozna meg - közölte Veres János pénzügyminiszter.
.
2007. május 25. 12:31:00
A lakosság is megalkotta a maga megszorító csomagját
A lakosság is megalkotta a maga megszorító csomagjátA megszorító intézkedésekre a lakosság többféleképpen, első pillantásra ellentmondásokkal tarkítottan reagált. Csökken a fogyasztás, ám mégis nő a hitelállomány. Bizonyos hitelek felvételétől elriadtak az emberek, másokat viszont kénytelenek egyre nagyobb arányban felvenni, illetve saját képszpénzállományukat csökkenteni.
.
2007. május 25. 10:21:00
Simor: korai az euró bevezetésének menetrendet szabni
A magyar központi bank monetáris tanácsa a következő hetekben, hónapokban tisztábban lát majd az inflációs kockázatok kapcsán, ami kulcsfontosságú lehet egy lehetséges kamatcsökkentés szempontjából - jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank elnöke.
.
2007. május 24. 15:01:00
Jók vagyunk tőkekivitelben
A magyar cégek tőkekivitele tavaly először haladta meg a Magyarországra áramló külföldi tőkét - mondta Pozvai Zsolt, a Develor Tanácsadó Zrt. európai vezérigazgatója.

41368 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek!A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek!

Egy új kutató intézetet is felállítanak 162,5 millió forintból.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-09-22 ] A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek! - gubaba
" Hálószoba-kutató... ..."
[ 2017-09-21 ] Kizárt, hogy teljesüljön Orbán víziója - Tóth Jani
" Mi amikor a KKV-nál rákérdezünk a fizetésre, akkor m..."
[ 2017-09-20 ] Trump: ha szükséges, teljesen leromboljuk Észak-Koreát - egyember
" Azaz meggyilkolunk néhány millió ártatlan embert. Ak..."
[ 2017-09-17 ] Varga pluszpénzt ígért a nyugdíjasoknak - Tibu
" Az eddigi nyugdíjemelések csak a 13. havi nyugdíj ki..."
[ 2017-09-16 ] Ezzel szöveggel telefonálgat rá a Fidesz a nyugdíjasokra - kakambuki
" "Üdvözlöm, Gyurcsány Ferenc vagyok." Ez a szöveg hal..."
További témák >>
hirdetés
.