Makró
2007. április 19. 08:01:00
Schröder szerint kellenek, Bokros szerint nincsenek reformok
Schröder szerint kellenek, Bokros szerint nincsenek reformok Sok reform táján „fülsiketítő csend honol”, véli Bokros Lajos ex-pénzügyminiszter. Pedig épp ez lenne az a kiemelkedően fontos terület, ahol - mint azt Gerhard Schröder egy szerdai konferencián elmondta - a magyar kormánynak határozott lépéseket kellene tennie, az azzal járó népszerűségvesztés ellenére is. A német exkancellár Magyarországnak emellett azt tanácsolta, hogy a gázellátás területén mind a Nabucco-, mind a Kék Áramlat projektre legyen nyitott. A szociáldemokrata politikus exkluzív előadásán az mfor.hu is részt vett.
.
2007. április 18. 17:31:00
A várthoz képest csökkent az államháztartási hiány
A Pénzügyminisztérium (PM) áprilisra - önkormányzatok nélkül - 9 milliárd forint pénzforgalmi többletet vár, az első félévre pedig 1.130,7 milliárd forint hiányt - jelentette be Tátrai Miklós, a szaktárca államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
.
2007. április 18. 16:21:00
A hivatalokon keresztül támadnak a gyógyszergyártók
A hivatalokon keresztül támadnak a gyógyszergyártókMiután a számukra hátrányos reformintézkedések bevezetését év elején nem tudták megakadályozni, most - a jogalkotás hibáira hivatkozva - különböző hivataloknál "kérnek segítséget" a gyógyszergyártók. Egy hét leforgása alatt a Versenyhivatalnak és az APEH-nek is beadványt írtak. Mfor.hu háttér.
.
2007. április 18. 08:56:00
Nyitnak a zárt nyugdíjpénztárak is
Jelentős változásra lehet számítani a ma még zártan működő önkéntes nyugdíjpénztáraknál a közeljövőben - írja szakértőkre hivatkozva a Napi Gazdaság. A pénztári rendszer kialakulásakor a munkáltatói háttér számított általánosnak, ez azonban mostanra jelentősen megváltozott, még a nagyobb cégekhez kötődő kasszák is lehetővé teszik bárki számára a belépést.
.
2007. április 17. 16:56:00
A külföldiek jókedve mentette meg gazdaságunkat
A külföldiek jókedve mentette meg gazdaságunkatAlig javított hazánk azon a Political Capital Institute és a Figyelő című hetilap által kialakított országértékelő indexen, amely a gazdaság és a politika kockázatát mutatja meg. A száz pontból hazánk 55,1 pontot ért el tavaly, ami a kedvező külső környezetet figyelembe véve siralmas. Sosem volt még ilyen mélyponton a politikai kockázat, és a gazdasági egyensúly is katasztrofális. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. április 16. 11:21:00
Nem mond le a barátnőjét túlfizető Világbank-elnök
Nem szándékozik lemondani tisztségéről Paul Wolfowitz, a Világbank amerikai elnöke, amiért barátnőjét "jól fizető álláshoz segítette", jóllehet az intézmény tagországai vasárnap rendreutasították a történtek miatt a bírálatok kereszttüzébe került vezetőt.
.
2007. április 16. 06:31:00
Egyre több cég vigyáz egészségünkre juttatásokkal
Egyre több munkáltató érdeklődik a már meglévő, vagy még csak tervezett béren kívüli juttatások rendszerének megoldásai iránt - állapítja meg a Mercer Kft. legfrissebb felmérése. Eszerint a jövőben a különböző egészségprogramok, egészséggel illetve egészségmegőrzéssel kapcsolatos juttatások elterjedésére számíthatunk hazánkban, de várható a határokon átnyúló nyugdíjprogramok terjedése is.
.
2007. április 13. 17:46:00
Nem sért uniós jogokat az iparűzési adó a bizottság szerint
Nem ellentétes a magyar iparűzési adó az európai uniós jogrenddel az Európai Bizottság álláspontja szerint: a brüsszeli testület ezt a véleményt juttatta el az Európai Bírósághoz – jelentette be Kovács László adó- és vámügyi felelős.
.
2007. április 13. 10:21:00
Túlfizeti szeretőjét a Világbank elnöke
Megkérdőjelezik Washingtonban, hogy a Világbank elnöke alkalmas-e a hitelező intézmény vezetésére. A George Bush elnök javaslatára korábban kinevezett Paul Wolfowitz hitelességét az utóbbi napokban azért kezdték ki, mert - mint világbanki források kiszivárogtatták -, jelentős mértékben megnövelt fizetést juttat a Világbank egy női alkalmazottjának, akihez gyengéd érzelmi szálak fűzik.
.
2007. április 12. 13:51:00
Veres: jó ideig nem lesz radikális adócsökkentés
Belátható időn belül radikális adócsökkentéssel Magyarországon nem lehet számolni, szögezte le a Die Presse csütörtöki számában Veres János pénzügyminiszter, aki szerint ennek megvalósíthatatlanságát mára a jobboldali konzervatív ellenzék is belátta.
.
2007. április 12. 13:26:00
Lemondott MNB felügyelő bizottságának elnöke
Lemondott Akar László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelő bizottságának elnöke. Erről Szili Katalin házelnök tájékoztatta az MTI-t csütörtökön, miután Akar László levélben közölte a szándékát az Országgyűlés elnökével.
.
2007. április 12. 13:01:00
Megszüntetnék a szeszturizmust az unióban
31 százalékkal növelné a sör, valamint különböző alkoholfokú párlatok és szeszek minimumadó szintjét az EU bizottsága. A brüsszeli hivatal így kívánja csökkenteni a tagállamok közti nagy jövedékiadó-különbségeket. Az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi bizottsága szerint azonban az emelés ötlete nem oldaná meg a problémákat, sőt káros hatással lenne a szeszipari cégekre.
.
2007. április 12. 08:51:00
Mi lesz a gyessel a több biztosítós rendszerben?
Mi lesz a gyessel a több biztosítós rendszerben?Egy vagy több biztosítós rendszer váltsa az egyre működésképtelenebb egészségbiztosítást? Ősszel valószínűleg eldől a kérdés, arról azonban egyelőre semmit sem hallani, mit fognak csinálni a biztosítók, ha a többszereplős verzió nyer. Mindenért a magántársaságok felelnének? Ez azt jelentené, hogy a pénzbeni ellátásokat is utóbbiak koordinálnák, vagyis fizetnék a gyest, a gyedet vagy a táppénzt. Mfor.hu háttér.
.
2007. április 11. 16:06:00
Magyarországot is érinti a Citigroup-leépítés
Nagyon kis mértékben ugyan, de a Citigroup magyarországi érdekeltségeit és irodáit is érinti a cég bejelentett átalakítása és az ezzel járó leépítések - mondta lapunknak Hencz Éva, a Citibank sajtószóvivője. A magyarországi leépítések pontos mértékéről azonban nem közölt adatokat.
.
2007. április 11. 09:41:00
Meghozta első gyümölcseit a költségvetési szigor
A vártnál kedvezőbben alakultak az év első három hónapjában az államháztartás pénzügyi folyamatai, írja a Napi Gazdaság.
.
2007. április 11. 08:31:00
Új magyar médiabirodalom épül
Új magyar médiabirodalom épülAz econet.hu az Est-csoport felvásárlásával egy csapásra a hazai médiapiac jegyzett szereplője lett. Noha a társaság régóta azzal kecsegtette befektetőit, hogy az évről-évre új területekre való belépés látványos eredményjavulást hozhat, ez eddig ígéret maradt. Megfelelő integráció esetén a most megszerzett médiaportfolió meghozhatja végre az áttörést, amelyet a társaság részvényesei évek óta hiába vártak. Az mfor.hu által felkért szakértő a cikksorozat második részében az új kihívásokat elemzi.
.
2007. április 11. 06:01:00
Jól bírják a bankok a sokkhatásokat
A legnagyobb hatású sokkok is kevesebb, mint 10 százalékát emésztenék fel a bankszektor tőkéjének - közölte Kálmán Tamás a Magyar Nemzeti Bank igazgatója. A szakember bemutatta azt a modellt, amely szélsőséges de valószerű makrogazdasági forgatókönyvek, úgynevezett sokkok bankszektorra gyakorolt hatását elemzi.
.
2007. április 10. 15:31:00
Karvalits Ferenc lett a Monetáris Tanács elnökhelyettese
Karvalits Ferencet választották meg a Monetáris Tanács új elnökhelyettesének.
.
2007. április 10. 11:21:00
Tovább romlik a fizetőképesség: a körbetartozásra hivatkoznak
Az idei év első negyedében 24 százalékkal 4517-re emelkedett a fizetésképtelenséggel kapcsolatos magyarországi cégeljárások száma. A következő két-három év is nehéz lesz, különösen a kényszervállalkozások és a kockázatukat nem kezelő cégek számára - írja a Coface Hungary hitelminősítő és követeléskezelő társaság legfrissebb elemzése.
.
2007. április 10. 11:01:00
Gyurcsány visszafogottan elégedett
Az ország lassulása már 2001-ben elkezdődött - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy konferencián. A reformcsomag, amely az idén lesz a legkeményebb, 2011-re egyensúlyi pályára tereli az országot - tette hozzá. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. április 10. 09:41:00
Lehetővé válhat az önkéntes csődjelentés
Ha az adós időben kezdeményezhetné a csődeljárást, és rögtön moratóriumot kapna akkor, amikor még van a cégnek vagyona és mozgástere az átmeneti likviditási probléma megoldására, úgy számos vállalat elkerülhetné a felszámolást - vélik a felszámolók képviselői. A jelenlegi csődszabályozás azonban nem ad módot az azonnali moratóriumra, írja a Világgazdaság.
.
2007. április 10. 08:31:00
Kevesebb vállalkozás indul Budapesten
Rossz jelnek tekintették a budapesti vállalkozások, hogy az Európai Bíróság nem meszelte el tavaly ősszel az olasz irapot. Ez jó alapot adott volna az iparűzési adó kiiktatásához, ám miután kiderült, hogy maradhat az olasz adó, látványosan javult a fizetési hajlandóság a cégek körében, pedig korábban sokan a fizetés megtagadására készültek, értesült a Napi Gazdaság.
.
2007. április 6. 15:26:00
APEH: áprilisig 17 százalékkal több szja-bevallás
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) április 1-jéig 1,172 millió darab személyi jövedelemadó (szja) bevallást vett nyilvántartásba, mintegy 17 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában - közölte az adóhatóság.
.
2007. április 6. 13:51:00
14 év után juthatnak pénzhez a hevesi takarékszövetkezet volt ügyfelei
Csak közel másfél évtized után kezdte meg az 1993-ban csődbe jutott Heves és Vidéke Takarékszövetkezet károsult betéteseinek a kamatok kifizetését az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA). Az eljárás során, az örökösökkel együtt 2.500-3.000 ember jogosult, összesen mintegy 36 millió forintnyi kamat felvételére - közölte Galvács Sándorné, aki a pénzintézet csődje óta küzd a betétesek kártalanításáért.
.
2007. április 6. 09:21:00
Káosz uralja az osztrák adórendszert
A számos részreform után egyre több a tisztázatlan kérdés az osztrák adórendszerben. Miután alkotmányos aggályok miatt felfüggesztették az örökösödési adót, most az ajándékozási adót is hasonló sors fenyegeti, a vagyonadót pedig már 1994-ben eltörölte az állam. A tulajdonhoz köthető közterhek ilyen szintű visszaszorulása nyomán egyre erősödik az osztályharcos retorika a baloldali szervezetek és elemzők részéről, írja a Világgazdaság.
.
2007. április 6. 08:36:00
Állami támogatásnak minősülhet az adókedvezmény
A Európai Bizottság (EB) álláspontja szerint a vállalatcsoportok egymás közötti kamatfizetéseihez kapcsolódó társasági adókedvezmény támogatásnak minősül, amit Magyarország nem jelentett be a csatlakozáskor, és szelektív jellege miatt torzítja a versenyt, írja a Napi Gazdaság.
.
2007. április 5. 09:21:00
A nyugatnémetek sajnálják a pénzt a keletiektől
Ismét fellángolt a vita Németországban a keleti tartományoknak fizetett óriási pénzügyi támogatásokról. Egyes nyugati elemzők szerint a nyugati tartományok immár túlfinanszírozták a keletieket.
.
2007. április 4. 07:31:00
Tizenötmilliárdra számít a kormány az elvárt adó pótlásából
A kormány a második félévben 10-15 milliárd forint többletbevételre számít az elvárt adót pótló adótörvény módosításokból - mondta Karácsony Irén, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságának keddi ülésén.
.
2007. április 3. 17:46:00
Április közepéig vallhatnak az APEH-nak a potyautasok
Április közepéig vallhatnak az APEH-nak a potyautasokÁprilis 15-ig kell kitölteni azokat a nyomtatványokat, amelyekben az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetéséről kell nyilatkozni. A dokumentumok az adóhatóság honlapjáról tölthetők le, de célba juttatni csak kinyomtatva, postai úton lehet, derül ki az mfor.hu tudósításából.
.
2007. április 2. 11:51:00
Még mindig bizakodnak a nagyvállalatok
Az Ecostat „TOP-100 konjunktúra indexe” 2007 márciusában 46 százalékos volt, az előző hónaphoz viszonyítva egy százalékponttal csökkent. A hazai nagyvállalatok üzleti várakozásait szeptember óta lassan erősödő optimizmus jellemzi. A bizalmi mutatók értéke az év első négy hónapjában nyolc százalékponttal javult.

41368 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek!A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek!

Egy új kutató intézetet is felállítanak 162,5 millió forintból.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-09-22 ] A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek! - gubaba
" Hálószoba-kutató... ..."
[ 2017-09-21 ] Kizárt, hogy teljesüljön Orbán víziója - Tóth Jani
" Mi amikor a KKV-nál rákérdezünk a fizetésre, akkor m..."
[ 2017-09-20 ] Trump: ha szükséges, teljesen leromboljuk Észak-Koreát - egyember
" Azaz meggyilkolunk néhány millió ártatlan embert. Ak..."
[ 2017-09-17 ] Varga pluszpénzt ígért a nyugdíjasoknak - Tibu
" Az eddigi nyugdíjemelések csak a 13. havi nyugdíj ki..."
[ 2017-09-16 ] Ezzel szöveggel telefonálgat rá a Fidesz a nyugdíjasokra - kakambuki
" "Üdvözlöm, Gyurcsány Ferenc vagyok." Ez a szöveg hal..."
További témák >>
hirdetés
.