Makró
2008. április 9. 09:49:09
Megkezdődik az egyeztetés az Új Tulajdonosi Programról
Jövő héten kezdődhet az első társadalmi egyeztetés a Gyurcsány Ferenc által felvázolt Új Tualjdonosi Programról, melynek keretében kedvezményesen lehetne állami vállalatok részvényeihez hozzájutni.
.
2008. április 9. 09:39:28
Greenspan: recesszióban az amerikai gazdaság
Recesszióba süllyedt az amerikai gazdaság - jelentette ki Alan Greenspan, az amerikai jegybank, a FED volt elnöke kedden egy tévéinterjúban.
.
2008. április 9. 07:44:58
Hogyan adóznak a nyugdíjas alkalmazottak?
Hogyan adóznak a nyugdíjas alkalmazottak?Miközben a nyugdíj adóterhet nem viselő járandóság, azaz önmagában (ha más jövedelem nincs) nem adózik, amennyiben valaki kiegészítő tevékenységet űz, vagyis munkát vállal, akkor adóalannyá válik. A szabályok ráadásul idén a "fiatal" nyugdíjba vonulók munkavállalása esetén még szigorúbbak, mint a már korábban nyugállományt elérőknél.
.
2008. április 8. 17:49:59
Olcsóbb lesz a gépjárműflották lízingje
Akár 20 százalékkal kedvezőbb lízingdíjakat kalkulálhatnak a lízing cégek a gépjárművek bérlői számára az áfa törvény 2008. évi változása miatt. "A költségeket a bérbe adott gépkocsik levonható áfáján kívül az egyéb kapcsolódó szolgáltatások, mint például szerviz, téli gumi, vagy asszisztencia forgalmi adójának levonása is csökkenti" – hangsúlyozta Lévai Gábor, a Lízingszövetség főtitkára.
.
2008. április 8. 17:34:54
A vártnál kedvezőbb a márciusi államháztartási hiány
A prognózisnál kis mértékben kedvezőbben alakult az államháztartás mérlege az év harmadik hónapjában. A hiány a GDP 1,9 százalékára rúgott.
.
2008. április 8. 17:14:52
400 tonna aranyat dob piacra az IMF
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) - pénzügyi szanálási programja keretében - 403,3 tonna aranyat ad el tartalékaiból, közölte a szervezet Washingtonban.
.
2008. április 8. 16:44:53
Eltörölhetik a társasági különadót
Gyurcsány Ferenc nem szeretné felpuhítani a költségvetést, de néhány kedvező változásra lát lehetőséget, így például a négy százalékos társasági különadó eltörlésére. A miniszterelnök a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén helyezte mindezt kilátásba.
.
2008. április 8. 15:04:45
Sok befektetési lehetőség akad a régióban
Bár Magyarország belátható időn belül nettó tőkeimportőr marad, a működőtőke-export jelentősége tovább nő. Hazánk a régióban a tőkekihelyezést tekintve vezető szerepet ért el, ami részben a gazdaság bizonyos fokú érettségének, részben a magyar piac viszonylag kis méretének, valamint néhány magyar nagyvállalat regionális terjeszkedésének köszönhető - hangzott el az ITD Hungary és a Világbank csoport nyugat-balkáni befektetések ösztönzésével foglakozó bécsi programirodája által szervezett, a régió befektetési lehetőségeiról szóló értekezleten.
.
2008. április 8. 10:19:49
340 millió euróval javult a külkereskedelmi mérleg
A külkereskedelmi mérleg 69,8 millió euró aktívumot mutatott január-februárban, ami az egyenleg 340 millió eurós javulását jelenti az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az előzetes adatok alapján.
.
2008. április 8. 10:04:40
1600 embert rúg ki az AMD
Tízszázalékos leépítésre készül az AMD, mivel a processzorgyártók között dúló háború az visszavetette a cég eredményeit – írja az AP.
.
2008. április 8. 08:24:00
Állami kézben maradnak az egészségpénztárak
Állami kézben maradnak az egészségpénztárakBiztosítási modellváltás lesz, ám hogy pontosan milyen, az a következő hetekben dől majd el. Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy az MSZP-SZDSZ kormánykoalíció által összehozott kompromisszumos verziót - melyet az Országgyűlés kétszer meg is szavazott - új pénztártörvény követi. Igen valószínűnek tűnik, hogy az egészségbiztosításban immár csak állami tulajdonú pénztárak lesznek. Mfor.hu háttér.
.
2008. április 7. 18:14:36
MNB: tarthatónak látszik az inflációs cél elérése
A Magyar Nemzeti Bank várakozása szerint tarthatónak látszik az inflációs cél elérése, amely 2009-re 3 százalék - erről Király Júlia, a jegybank alelnöke beszélt Nyíregyházán hétfőn, a Magyar Közgazdasági Társaság megyei szervezetének tisztújító közgyűlésén.
.
2008. április 7. 10:39:47
Csökkenthető lett volna a hitelpiaci válság
Erősebb állami beavatkozásra lett volna szükség a hitelpiaci válság kezdetén, és akkor csökkenteni lehetett volna a következményeket - nyilatkozta a Financial Timesnak Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi valutaalap (IMF) elnöke.
.
2008. április 7. 07:34:44
Az első globális pénzügyi válságot éli át a világ
A modern gazdaságtörténet első, ténylegesen globális pénzügyi válságának nevezte szombaton a brit kormányfő a jelenlegi, immár mind egyértelműbb reálgazdasági hatásokkal is járó likviditáspiaci felfordulást, amelynek kezelésére szavai szerint a II. világháború óta kialakult nemzetközi pénzügyi intézményrendszer alkalmatlan.
.
2008. április 4. 16:39:17
Felfüggesztette a MÁV egyesület kgfb-tevékenységét a PSZÁF
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) április 8-ától visszavonásig felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékének terjesztését, és kötelezte az egyesületet tartalékhiányos kgfb-állománya átruházásának előkészítésére - tette közzé a felügyelet honlapján.
.
2008. április 4. 16:14:00
Prognózis 2008: gyengülő forint, enyhe reálbér-növekedés
Prognózis 2008: gyengülő forint, enyhe reálbér-növekedésAz idén mintegy 2-2,5 százalékkal nő a GDP, az infláció hat százalékra csökken, miközben a reálbérek 1,5 százalékkal emelkednek majd, legalábbis a Pénzügykutató Zrt. pénteken nyilvánosságra hozott előrejelzése szerint. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. április 4. 13:29:54
Az erős jen ellen küzd a Sony
Csökkentené a gyártási költségeket és növelné a fejlődő országokba történő exportját a Sony - jelentette be a japán cég csütörtökön egy sajtótájékoztatón. A cég ezekkel a lépésekkel akar védekezni az ellen, hogy a jen túl erős a dollárral szemben.
.
2008. április 4. 12:29:00
Egy magyar fejlesztés lendületet adhat az e-kereskedelemnek
Egy magyar fejlesztés lendületet adhat az e-kereskedelemnek A kis összegű internetes vásárlások lebonyolítására lehet jó eszköz az a magyar fejlesztésű program, amelynek használatára legelőször a piacvezető magyar pénzintézet, az OTP Bank buzdítja vásárlóit. Az Abaqoos szoftver egy "internetes pénztárca", ezt a meglévő elektronikus számlánkat használva tölthetjük fel. A pénztárca feltöltéséért és a vásárlásért nem kell jutalékot fizetni, ellenben a pénzt fogadó elárusítóhely fizet a használatért. Mfor.hu háttér.
.
2008. április 4. 11:54:49
Pénzügykutató: az idén 2,3 százalékkal nő a GDP
A tavalyi év kedvezőtlen öröksége nyomán az idén 2-2,5 százalékkal, valószínűleg 2,3 százalékkal nő a GDP, az átlagos infláció 6 százalékra csökken, ez a Pénzügykutató Zrt., új konjunktúra jelentésének két legfontosabb eleme - mondta Petschnig Mária Zita, az intézet főmunkatársa pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
.
2008. április 4. 08:04:50
Emelkednek a bérek áprilisban
A hazai vállalatok egyharmada áprilisban emeli a fizetéseket - olvasható a Világgazdaság pénteki számában; a lap szerint a dolgozók többsége reálkereset-csökkenéssel számolhat.
.
2008. április 4. 05:59:55
Az autólízing lehet a válság újabb áldozata
A hónapok óta tartó magas benzinárak és a hitelpiaci válság következményei miatt az autólízingek egy része is bedőlhet - írja az MSNBC honlapja.
.
2008. április 3. 17:19:17
Az IMF szerint 25 százalék a recesszió esélye
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csökkentette idei növekedési előrejelzéseit a világgazdasággal kapcsolatban. A szervezet elemzői úgy vélik, hogy jelenleg 25 százalék az esély egy világméretű recesszióra, az Egyesült Államok pedig a nagy gazdasági világválság óta nem volt ilyen rossz helyzetben
.
2008. április 3. 15:34:43
MKIK: Nem tud érdemben nőni a gazdaság
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara továbbra sem látja azokat a "motorokat", amelyek a gazdaság növekedését beindíthatják. Amennyiben a következő évben az ország többet akar termelni, ahhoz a kapacitásokat már az idén meg kell teremteni - mondta Parragh László, a kamara elnöke.
.
2008. április 3. 13:59:41
Adókedvezmény miatt bírálja hazánkat az EU
Az Európai Bizottság csütörtökön felszólította Magyarországot, hogy módosítsa adózási jogszabályait, amelyek csak azokat az adófizetőket részesítik adókedvezményben, akik magyarországi helyszínen végeznek kutatás-fejlesztési tevékenységet.
.
2008. április 3. 13:39:35
Már vége is a recessziónak?
Az elmúlt hónapokban sorra lehetett hallani a véleményeket arról, hogy az amerikai gazdaság recesszióba süllyedhet. Most itt egy teljesen ellentétes vélemény: a TrimTabs elemzőcég szerint már vége is a recessziónak.
.
2008. április 3. 12:39:18
Veres: A konvergenciaprogramból nem szabad engedni!
Az idei négy százalékos és a jövő évi három százalékos GDP arányos államháztartási hiányból, azaz a konvergenciaprogram legfontosabb célkitűzéséből nem lehet engedni - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter csütörtökökön Budapesten egy kamarai üzleti fórumon.
.
2008. április 3. 10:49:40
Hanák Gábor a KPMG tanácsadó részlegéhez igazolt
Hanák Gábor a KPMG tanácsadó részlegéhez igazoltHanák Gábor, aktuárius április 1-jétől igazgatóként dolgozik a KPMG-nél, ahol főként a társaság pénzügyi szektorbeli ügyfeleinek nyújt aktuáriusi és számviteli tanácsadási szolgáltatásokat.
.
2008. április 3. 10:49:20
Soros György újabb pénzügyi válságra számít
Soros György magyar származású milliárdos befektető szerint a mostani pénzügyi válság a legrosszabb a nagy világgazdasági válság óta. Soros arra számít, hogy a piacok rövid időre ugyan megnyugszanak, de még az idén újabb visszaesés fog bekövetkezni.
.
2008. április 3. 09:19:50
Leminősítés az Egyesült Államoknak
A Coface elemzői leminősítették az Egyesült Államok kockázatbesorolását, Japánt pedig megfigyelési listára helyezték. Az USA tavaly kapta meg az első figyelmeztetést a cégtől, amikro megfigyelési listára került.
.
2008. április 3. 08:29:59
Csaba László: Már a kormányválság előtt szétesett az államigazgatás
Csaba László: Már a kormányválság előtt szétesett az államigazgatásA kormányválságtól és a kisebbségi kormányzástól nem kell különösebben tartani, mondta el az mfor.hu-nak adott interjújában Csaba László. A közgazdász professzor szerint még haszna is lehet mindezeknek, hiszen megszűnhet a gazdasági szereplőket leginkább zavaró kormányzati hiperaktivitás.

42556 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Jól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikájaJól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikája

4 százalékkal növekedhetett a magyar gazdaság a 2017-es évben a Raiffeisen elemzői szerint, amelyben a kedvező külső környezet mellett a hazai gazdaságpolitika is közrejátszott.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2018-01-16 ] Freedom House: Magyarország a legkevésbé demokratikus állam az EU-ban - Julius
" kakambuki: Engem nem is érdekelne hogy ki vagy mi a ..."
[ 2018-01-16 ] Megtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkal - Julius
" Remélem a közmunkások is tudják hogy április 8.-án ..."
[ 2018-01-15 ] Összeomlás és 320 forintos euró is jöhet Zsiday szerint - Tóth Jani
" Természetesen nem jöhet hiszen a Kormány lépni fog!!..."
[ 2018-01-14 ] Meglepő lenne, ha ezt be mernék vállalni Orbánék választás előtt - Tóth Jani
" Miért ne mernék hiszen a 200 ezer közmunkás amúgy se..."
[ 2018-01-14 ] Orbán az EU-ról és Berlinről: nem fizetnek, de szidnak minket - Tóth Jani
" A mocskos szemétládák csak szidnak minket, de a lóvé..."
További témák >>
hirdetés
.