Makró
2006. március 27. 09:51:00
Újabb szolgáltató központot hozna Budapestre a Morgan Stanley
A világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatócége, a Morgan Stanley, nemcsak kutatási részleget akar Budapestre hozni, hanem egy másik, négyszáz fős szolgáltató központ létrehozását is tervezi. A fejlesztések kormányzati támogatásáról megkezdődtek az egyeztetések - értesült a Népszabadság.
.
2006. március 24. 13:01:00
Hulladékkereskedelem: hogyan fizessünk áfát?
Hulladékkereskedelem: hogyan fizessünk áfát?Idén januártól a hulladékkereskedelem kikerült az árrés adózási szabály alól. Ezentúl – bizonyos megkötésekkel – a hulladékot értékesítő az általános szabályok szerint adózik, derül ki mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatából.
.
2006. március 24. 12:41:00
Hyundai kontra Csehország: már látszik a vége
Várhatóan a jövő héten aláírják az emlékeztető dokumentumot arról, hogy a dél-koreai Hyundai járműipari csoport körülbelül egymilliárd eurós beruházással új üzemet épít Csehországban. Az aláírás, lapértesülések szerint, hétfőn lesz.
.
2006. március 22. 14:01:00
Az evások és Európa: hogyan valljuk be az áfát?
Az evások és Európa: hogyan valljuk be az áfát?Az mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatában ezúttal annak nézett utána, milyen változásokat kell figyelembe venniük az evásoknak, ha külföldön adnak, illetve vesznek terméket.
.
2006. március 17. 19:01:00
Új regionális vezérigazgató az ING Real Estate Investment élén
Dr. Martin Sabelko tölti be az ING közép-európai ingatlanbefektetés kezelőjének (Real Estate Investment Management Central Europe) vezérigazgatói posztját 2006. február 1-től.
.
2006. március 16. 18:51:00
Lekerült a magyar iparűzési adó kérdése az Európai Bíróság napirendjéről
Nem várható a közeljövőben a magyar iparűzési adóval kapcsolatos eljárás az Európai Bíróságon, miután az Európai Unió saját jogi intézménye csütörtökön nyilvánosságra hozott végzésében úgy döntött, hogy nem rendelkezik hatáskörrel az eddig egyetlenként eléje került ügyben, a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság kérdéseinek megválaszolásában.
.
2006. március 16. 12:31:00
A buli is munka, ha a főnök jelen van
A karácsonyi buli is munka mindaddig, amíg a főnök jelen van. Így döntött egy bíróság Frankfurtban egy férfi ügyében, aki a biztosítótól munkahelyi baleset miatt követelt pénzt, miután a karácsonyi munkahelyi bulin részegen leesett a lépcsőn.
.
2006. március 16. 10:01:00
A Rosznyeftyhez került a Jukosz adóssága
A tönkretett Jukosz orosz olajcég szerdán közölte, hogy egy nemzetközi bankcsoport, amely a múlt héten csődkeresetet nyújtott be ellene, továbbadta követelését - a cég 482 millió dolláros adósságát - az állami Rosznyefty olajvállalatnak.
.
2006. március 16. 06:41:00
Szorul a hurok a helyi adó körül
A magyar helyi adóhoz hasonlatos olasz IRAP ügyét kedden kezdte ismét tárgyalni az Európai Bíróság. Mint ismert, a bíróság tavaly októberben döntött úgy, hogy egy második meghallgatást tart, illetve új főtanácsnoki véleményt kér. A szakértők szerint az adófajta nem egyeztethető össze a közösségi joggal.
.
2006. március 10. 19:01:00
Motorosbanda perelte be a Disney-t
A hírhedt motorosbanda motorgyártó részlege, a Hell's Angels Motorcycle Corp. perli a Walt Disney Buena Vista Motion Pictures részlegét. A per apropóját egy készülő Disney film szolgáltatja, a Wild Hogs.
.
2006. március 9. 19:31:00
Ősszel születhet meg az új kockázatkezelési direktíva hazai szabályozása
Az új bázeli direktíva (Basel II) bevezetése várhatóan nagymértékben javítja majd a magyar bankok kockázatkezelését, s a nagy lakossági portfoliójú valamint jelentős volumenű fedezett hitelt nyújtó hitelintézeteknél csökkentheti a tőkeszükségletet - hangzott el egy szakmai háttérbeszélgetésén.
.
2006. március 9. 12:41:00
Belga vétó a Gaz de France és a Suez fúzió ellen
A belga kormány vétót emelhet a Gaz de France és a Suez gázipari konszernek tervezett fúziója ellen. A Wall Street Journal csütörtöki számában idézi Guy Verhofstadt miniszterelnököt, aki szerint a fúzió révén a két vállalat a belga gázpiac 90 százalékát tartaná ellenőrzése alatt.
.
2006. március 7. 15:31:00
A J. P. Morgan hitelkártya üzletágat vásárol
JPMorgan Chase & Co. az amerikai Kohl's diszkont áruházlánc hitelkártya üzletágának felvásárlása mellett döntött. A két fél 1,5 milliárd dolláros vételárban egyezett meg.
.
2006. március 6. 18:21:00
Amit a könyvelőnek a pénzmosás ellen tenni kell
Amit a könyvelőnek a pénzmosás ellen tenni kellAz mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatában ezúttal annak nézett utána, milyen feladatokat szükséges egy könyvelőnek törvény szerint elvégeznie a pénzmosás elleni küzdelem jegyében.
.
2006. március 3. 16:01:00
Európát vádolja a Microsoft
A Microsoft riválisai támogatásával vádolja az Európai Bizottságot. A társaság szerint a bizottság dokumentumokat tart vissza melyek bizonyítanák a szoftveróriás ártatlanságát a Media Player ügyben. A cég a rekordbírságon felül akár napi kétmillió eurót is fizethet.
.
2006. március 3. 05:01:00
Nyugdíjat, százat, ezret!
Úgy tűnik, olvasóinkat meglehetősen felpaprikázta a választások előtti ígéretlicit. A február végén futó, tíz napos felmérésünkön részt vevők csaknem negyede ugyanis hajlandó lenne akár száz havi nyugdíjat is adni az időseknek, legalábbis a végeredmény szerint.
.
2006. február 28. 13:01:00
Késedelmes adóbevallás: Milyen büntetésre számíthatunk?
Késedelmes adóbevallás: Milyen büntetésre számíthatunk?Míg néhány adóbevallásnak már lejárt a benyújtási határideje, addig más esetben még nem késtünk le semmiről, egyes bevallási fajták pedig havonta vagy negyedévente ismétlődnek. Az mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatában ezúttal annak nézett utána, milyen bírsággal kell szembenéznünk késedelem vagy be nem nyújtás esetén.
.
2006. február 23. 07:31:00
Megnőtt a cégvezetők felelőssége
Az adózási jogszabályok módosítása számos változást hoz a cégek életében is. Az új előírások megnövelik a cégvezetés döntési kényszerét, ezzel párhuzamosan személyes felelősségük is megnő. A legfontosabb tudnivalókra hívták fel a figyelmet egy szerdai konferencián.
.
2006. február 20. 15:31:00
Újabb menet: Mittal-Arcelor
A Mittal Steel a kategorikus elutasítás ellenére sem változtat a luxemburgi Arcelorra tett ajánlatán: Laksmi Mittal cégvezető szerint - aki az újdelhi NDTV-ben nyilatkozott, helyi idő szerint vasárnap este - nem szükséges a változtatás.
.
2006. február 15. 14:21:00
Kínában is az IFRS elvei szerint könyvelnek majd
Kína elfogadta, hogy az országban működő vállalatok a jövőben a nemzetközi szabványokon alapuló számviteli rendszereket alkalmazzák. A lépés átláthatóbbá teszi az egyre inkább nyugatiasodó kínai gazdaságot.
.
2006. február 9. 14:01:00
Céges késedelmi kamat: érdemes résen lenni
Céges késedelmi kamat: érdemes résen lenniAz uniós csatlakozást megelőzően a vállalkozások egymás között a jegybanki alapkamat kétszeresében kötötték ki a késedelmi kamat mértékét, azóta azonban a jogosult szempontjából kedvezőtlenebbre fordult a helyzet. Erre is van azonban megoldás, derül ki az mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatának aktuális részéből.
.
2006. február 9. 07:01:00
A magyar cégek reagálnak a leglassabban a pénztelenségre
Egy osztrák tanulmány szerint a kelet-európai cégek gyakran túl későn reagálnak a válsághelyzetekre, és a korábbiakhoz hasonlóan, jelenleg is csak korlátozott sajáttőke áll rendelkezésre a szükséges átalakításhoz.
.
2006. február 8. 06:06:00
Kevesebb cég dobta be a törölközőt
Négy év óta első ízben csökkent tavaly a vállalati csődök száma Nyugat-Európában - tette közzé felmérésének eredményeit a német Creditreform.
.
2006. február 7. 14:41:00
Zsíradóval vigyázna polgárai alakjára Franciaország
A francia közegészségügy egy zsíradó tervét fontolgatja. Az egészséges táplálkozás nemzeti programja keretében vezetnék be ezt a fiskális terhet a zsírokat tartalmazó élelmiszerekre, hogy általa – idővel – egészségesebbek legyenek a franciák, megálljon a nemzet elhízása.
.
2006. február 2. 12:21:00
Egy hétig nincs forgalmi adó New Yorkban
New York államban számos helyen évente kétszer a divatáru kiskereskedőket egy hétre mentesítik a 4 százalékos állami értékesítési adó befizetésének terhétől. Ennek feltétele, hogy 110 dollárnál alacsonyabb egy-egy tétel ára, amit értékesítenek.
.
2006. február 1. 08:51:00
Tiszavirág életű lehet az áfa-csökkenés miatti áresés
Tiszavirág életű lehet az áfa-csökkenés miatti áresésA vásárló nem tudja ellenőrizni a termékek árösszetételét, így azt sem képes megállapítani, hogy a kereskedő megtartotta-e magának az áfa-csökkentésből származó hasznot. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület vizsgálja a boltokat, a kormány pedig kedden díjazta az adómódosítást áraikban elsők között érvényesítő cégeket. Mfor.hu körkép.
.
2006. január 31. 13:31:00
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya: kinek, hol, mennyiért?
Tavaly november 1-jétől vezették be az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, amely révén a magyarok is biztosítottként utazhatnak az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamaiba. Az mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatában annak nézett utána, milyen feltételekkel használhatjuk ezt a dokumentumot, illetve miként alakulhat az igénylések száma.
.
2006. január 30. 08:51:00
29 milliárd forintot találtak a legnagyobb adózóknál
A legnagyobb adóteljesítményű adózókat ez évtől már csak háromévente ellenőrzi az állami adóhatóság annak ellenére, hogy igen hatékonyak az ebben a körben végzett vizsgálatok. Tavaly ezen adózóknál mintegy 29 milliárd forint volt a megállapított adókülönbözet - írja a Világgazdaság.
.
2006. január 25. 13:01:00
Államháztartási hiány: hogyan is állunk valójában?
Államháztartási hiány: hogyan is állunk valójában?Míg a Pénzügyminisztérium (PM) szerint az államháztartási deficit tavaly 40 milliárd forinttal lett kedvezőbb a prognosztizáltnál, addig az uniós módszertan alapján végzett számítás azt mutatja: a teljes hiány 550 milliárd forinttal haladja meg a PM előzetes várakozásait. Az mfor.hu Heti Diagram sorozata ezúttal az Ecostat elemzését közli.
.
2006. január 23. 13:56:00
Változások az adóbevallásban: Mit, kinek, mikortól?
Változások az adóbevallásban: Mit, kinek, mikortól?A 2006-os adóévről szóló bevallások rendjének meghatározása mind a törvényi előírásokban, mind az adóhatósági tájékoztatókban többször módosult. Az adóév ettől függetlenül elkezdődött: a vállalkozásoknak gyűjtenie kell az adatokat a bevallásokhoz, de napjainkban is szűnnek meg munkaviszonyok, alakulnak át cégek, tehát a tisztánlátásra nagy szükség van, derül ki az mfor.hu számvitel-kontrolling sorozatának aktuális tanulmányából.

41347 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Jövő márciusra eladhatják a Bálnát TarlósékJövő márciusra eladhatják a Bálnát Tarlósék

Jövő hét szerdán tárgyalja a javaslatot a fővárosi közgyűlés.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 07:46 ] Kizárt, hogy teljesüljön Orbán víziója - Tóth Jani
" Mi amikor a KKV-nál rákérdezünk a fizetésre, akkor m..."
[ 2017-09-20 ] Trump: ha szükséges, teljesen leromboljuk Észak-Koreát - egyember
" Azaz meggyilkolunk néhány millió ártatlan embert. Ak..."
[ 2017-09-17 ] Varga pluszpénzt ígért a nyugdíjasoknak - Tibu
" Az eddigi nyugdíjemelések csak a 13. havi nyugdíj ki..."
[ 2017-09-16 ] Ezzel szöveggel telefonálgat rá a Fidesz a nyugdíjasokra - kakambuki
" "Üdvözlöm, Gyurcsány Ferenc vagyok." Ez a szöveg hal..."
[ 2017-09-15 ] Minden akadály elhárult, Mészárosé lehet a fél Balaton - videki
" L. Hedvig: Így néz ki a hentes, ha örül? Atyaisten. ..."
További témák >>
hirdetés
.