Makró
2007. június 8. 11:26:00
Újabb haladékot adnának a társasági szerződések módosítára
A korábban alapított cégeknek - a hatályos szabályok szerint - ez év szeptember 1-ig kell megfelelniük a múlt év közepétől hatályos új társasági törvénynek, és amely társaság elmulasztja átvezettetni a cégjegyzéken a kötelező módosításokat, azt a cégbíróság törli a nyilvántartásból. Egy - a parlament előtt lévő - módosító javaslat szerint azonban ez a határidő 2008. július 1-re változna.
.
2007. június 7. 17:31:00
Nem ellenezte az OÉT az állami cégek eladását
Nem ellenezte az OÉT az állami cégek eladásátAz OÉT-nek tetszik, jövő héten pedig részletesen is megvitatja az állami vagyonról szóló javaslatot az országgyűlés. Az új vagyongazdálkodási törvény nem tartaná feltétlenül tartós állami tulajdonban a Szerencsejáték Zrt.-t vagy a Herendi Porcelánmanufaktúrát. Mfor.hu háttér.
.
2007. június 7. 15:21:00
Június végén tárgyal az EB a magyar iparűzési adóról
Az Európai Bíróság (EB) 2007. június 28-ra kitűzte a magyar iparűzési adóval (ipa) kapcsolatos előzetes döntéshozatali eljárás tárgyalását.
.
2007. június 6. 16:51:00
A vállalkozók szerint nincs kialakított reformkoncepció
Az elmúlt egy év gazdaságpolitikai folyamatainak legnagyobb érdeme, hogy sikerült elkerülni a pénzügyi összeomlást, ugyanakkor ennek ára a gazdasági növekedés feláldozása, és nem látszik a költségvetés kiadási szerkezete átalakításának hosszú távú koncepciója - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az elmúlt egy év gazdaságpolitikai folyamatait értékelve.
.
2007. június 6. 15:41:00
Közel hárommilliárd forint regisztrációs adót térítettek vissza
Eddig 2,9 milliárd forintot térített vissza a VPOP, közölte a szervezet vámigazgatója. A hatóság 12 ezer kérelmet bírált el, míg összességében 73 ezer beadvánnyal számolnak. Az autótulajdonosoknak 2007. augusztus 13-ig van idejük kérelmüket leadni.
.
2007. június 6. 12:16:00
Új vezetők a Bankárképző élén
A Bankárképző eddigi vezetője dr. Király Júliát kérte föl az MNB alelnökeként folytatja pályafutását, így a Bankárképző élén utódja dr. Tóth Judit eddigi társ-vezérigazgató lesz, a Bankárképző elnöke dr. Száz János marad, míg vezérigazgató-helyettesként a tanácsadási üzletágat Öcsi Béla, az oktatási üzletágat pedig Rohonczi Krisztina viszi tovább. Király Júlia a Bankárképző Tudományos Tanácsadó Testületének tagjaként továbbra is segíti majd a Bankárképző munkáját.
.
2007. június 6. 11:11:00
GfK: minden ötödik magyar szakértő a pénzügyek terén
A GfK Hungária kéthavonta elkészített Pénzügypiaci Adatszolgáltatások felmérésében - egyebek mellett - a lakosság pénzügyi képzettségét, valamint a pénzügyekkel, pénzintézetekkel kapcsolatos attitűdjeit vizsgálta, melynek során a kutatók a bankkapcsolattal rendelkezők öt csoportba sorolta.
.
2007. június 6. 10:06:00
Az életünket biztosítjuk legszívesebben
Nem véletlenül vannak jelen a nemzetközi biztosítók Magyarországon, amíg Nyugat-Európában évi 2000 euró az főre jutó biztosítási költés, addig itt csak 270 euró. A hazánkban terjeszkedő cégek szerint tehát nagy a növekedési lehetőség - állapítja meg az MKB Bank elemzése.
.
2007. június 6. 09:11:00
Enyhítik az egészségpénztári szigort
Bár csak a múlt héten lépett hatályba az a szigorítás, amely szerint az egészségpénztári tagok csak adófizetés terhe mellett adhatnak ki pénzt számlájukról sportra, a kormány máris enyhítésre készül, számol be a Napi Gazdaság.
.
2007. június 6. 08:56:00
Bekeményített az adósokkal szemben az APEH
Az elmúlt években jelentősen csökkent az adóhatóság által engedélyezett fizetési könnyítések és mérséklések aránya. A cégeknek és a magánszemélyeknek tavaly csaknem 300 milliárd forintnyi adó, késedelmi pótlék és bírság vonatkozásában akadt fizetési nehézségük, írja a Napi Gazdaság.
.
2007. június 5. 19:01:00
A megszorítások eredményeit jutalmazta az EU
Az Európai Bizottság javaslatára az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsa elrendelte az államháztartási hiánykorlát megszegése miatt korábban indított eljárások megszüntetését Németországgal, Görögországgal és Máltával szemben. Így az euróövezetbe tartozó Németország és Görögország elvileg fenyegető pénzbüntetéstől mentesült, az euróövezetbe készülő Málta pedig az eddigi pirongatástól.
.
2007. június 5. 06:01:00
Piszkos ügybe keveredtek az EU-bürokraták
Néhány uniós bürokrata hamis szerződéseket kötött egy takarító vállalattal, hogy adómentes csúszópénzhez jusson, állítják a belga és az európai uniós hatóságok. A szó szerint piszkos ügyben vizsgálat is indult.
.
2007. június 4. 17:41:00
Király Júlia lehet az MNB új alelnöke
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke Király Júliát javasolja az MNB alelnökének. Az új alelnök feladatköre a pénzügyi stabilitási, a pénzforgalmi, az emissziós, valamint a piaci kockázatkezelési szakterületek felügyelete lesz.
.
2007. június 4. 15:01:00
Növelné a fogyasztási adókat az IMF
Mindössze két konkrét javaslattal szolgált az IMF vezérigazgató-helyettese, John Lipsky Magyarország számára az elkövetkezendő időszakra. Csökkenteni kell az élőmunkaterheket a fogyasztói adók emelésével párhuzamosan, és a jegybanknak inflációs politikát kell követnie és nem árfolyampolitikát. Ezt leszámítva Lipsky többször hangoztatta: Magyarország nem halaszthatja el a most kínálkozó, talán soha vissza nem térő lehetőséget. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. június 4. 09:51:00
Idén már nem kell rettegni az APEH vagyonvizsgálattól
Akik eddig nem kaptak értesítést vagyongyarapodási vizsgálatról, azoknak az idén már nem kell ezzel számolni, írja a Napi Gazdaság. AZ APEH ugyanis már több mint tízezer magánszemélynek küldött "behívót". Eddig a vizsgálatok 40 százalékát zárta le a hivatal.
.
2007. június 4. 07:31:00
GKI: júniusban csökken az alapkamat
Jelentősen javul ebben az évben a külső és belső pénzügyi egyensúly Magyarországon, amelynek nyomán elkerülhetetlen a növekedés lassulása és az infláció gyorsulása, valamint a munkanélküliség növekedése - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült legújabb előrejelzésében. A kutatók szerint júniusban várhatóan sor kerül a jegybanki alapkamat csökkentésére, de a befektetők a magas kamatot továbbra is kedvezőnek fogják ítélni.
.
2007. június 1. 14:31:00
Csökkenő inflációt és kamatokat várnak Magyarországon
Pozitívan értékelik Kelet-Közép-Európa gazdasági helyzetével és pénzpiacaival kapcsolatos kilátásokat a pénzpiaci szakértők, derült ki abból a felmérésből, melyet az Erste Bank AG a Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschunggal (Európai Gazdaságkutatási Központ) együttműködve készített. Ami hazánkat érinti, az infláció és a kamatok csökkenését várják az elemzők.
.
2007. június 1. 08:46:00
Új intézménnyel gátolná a kormány az osztogatós politikát
Új intézménnyel gátolná a kormány az osztogatós politikátA kormány egy költségvetési hivatal felállításától reméli, hogy megállíthatja a büdzsé ciklikus alakulását. Egy sor törvény, tervezés, ellenőrzés és szigorítás mellett már csak azt kell kitalálni, mi is tulajdonképpen az állam dolga. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. június 1. 08:21:00
Már idén dönthetnek az iparűzési adóról
A vártnál korábban tárgyalja az Európai Bíróság a magyar iparűzési adó ügyét, így már az ősszel ítélet születhet az adónemről - írja a Napi Gazdaság.
.
2007. június 1. 07:31:00
Megéri befektetni a magyar bankokba
Érdemes volt befektetni a magyar bankokba, és - más, a régióban eszközölt banki invesztíciókhoz hasonlóan - nem csak a múltbéli megtérülési mutatókat, hanem a kilátásokat is kedvezőnek értékelik a jelentős tőkeháttérrel rendelkező nemzetközi tulajdonosok - derült ki a Magyar Bankszövetség csütörtöki, a kétszintű magyar bankrendszer kialakításának 20 éves jubileuma alkalmából rendezett konferenciáján.
.
2007. május 31. 15:01:00
Világbank: lassult a reformok üteme a régió uniós tagjainál
Az EU új kelet-közép-európai tagjainál lassult a reformok üteme, és a térség legtöbb állama nem használja ki a rendkívül erős gazdasági növekedést az államháztartás rendbetételére, véli a Világbank csütörtökön közzétett jelentésében.
.
2007. május 31. 08:31:00
A magyar állam lelki beteg, de senki sem veszi észre
A magyar állam lelki beteg, de senki sem veszi észreAz állam problémájára, a visszatérő pénzügyi gondokra van megoldás. A kiút megtalálásához azonban fel kell állítani a megfelelő diagnózist - mondta Csaba László, a CEU professzora a CEBC konferenciáján. Annak hiányában ugyanis teljesen felesleges reformokat tervezgetni. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. május 31. 07:01:00
Veres: egyetértés látszik az adóbevallás egyszerűsítésében
Magyarország az elmúlt fél év alatt a konvergenciaprogramban rögzített célok közül többet sikerrel valósított meg, és ezek közül kiemelendő, hogy érdemben sikerült az államháztartás mérlegét javítani - mondta Veres János szerdán, a szolnoki Hozam Klubban tartott előadása előtt.
.
2007. május 31. 06:31:00
Jobban kell figyelnie a bankoknak az informatikai biztonságra
Annak ellenére, hogy a pénzintézetek igazgatóságai egyre szigorúbban ellenőrzik a kockázatkezelés folyamatait, a vezetőségeknek további befektetéseket kell végrehajtaniuk ezen a területen, és több figyelmet kell rá fordítaniuk - állapítja meg a Deloitte & Touche USA LLP globális kockázatkezelési felmérésének ötödik kiadása.
.
2007. május 30. 18:01:00
2009 elejére esik 3 százalék alá az infláció
Az árstabilitás, azaz a három százalékos infláció a korábban várt 2008 vége helyett 2009 elejére állhat helyre - mondta Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a K and H Bank szerdai budapesti konferenciáján.
.
2007. május 30. 16:41:00
Kupa: 2010-ig folytatni kell a megszorításokat
Legalább 2010-ig tartani kell a jelenlegi elvonási szintet a konvergenciaprogram teljesítéséhez, így Magyarország 2012-ben csatlakozhat az ERM II. rendszerhez - fejtette ki Kupa Mihály volt pénzügyminiszter a témában szerdán rendezett konferencián Budapesten.
.
2007. május 30. 09:56:00
Wolfowitz volt vetélytársa lehet a Világbank új elnöke
Robert Zoellick egykori amerikai kereskedelmi képviselőt, a washingtoni külügyminisztérium valamikori második emberét javasolja a Világbank elnöki posztjára George Bush amerikai elnök - közölte kedden egy magas beosztású washingtoni kormányzati tisztségviselő.
.
2007. május 30. 09:26:00
Fontos adóhatáridő jár le
Az egyik legfontosabb határidő jár le holnap a cégek számára: május 31-ig kell ugyanis benyújtaniuk a 2006. évről szóló társasági adóbevallásukat, ugyanígy kell eljárniuk számos helyi adó (például az iparűzési adó) esetében, ezenkívül pedig a kapcsolt vállalkozásoknak is el kell készíteniük a szerződésekről a dokumentációt - közli a Világgazdaság.
.
2007. május 30. 09:06:00
Elviheti a tőkét hazánkból az adóverseny
A nyugat-európai országok vezetői végül felvették az eléjük dobott kesztyűt: adócsökkentéssel válaszolnak a közép-európai államok támasztotta kihívásra. Németország már lépett is, a minap jelentősen megvágta a cégek életét megkeserítő közterheket. Hírek szerint hasonló lépésre készül Nagy-Britannia, Franciaország és Spanyolország is - írja a Napi Gazdaság.
.
2007. május 30. 08:31:00
Miért vadászik a magyar multikra a leggazdagabb hazai üzletember?
Miért vadászik a magyar multikra a leggazdagabb hazai üzletember?Múlt pénteken tette közzé a leggazdagabb magyarországi üzletembernek tartott Megdet Rahimkulov, hogy ő és hozzátartozói immár 5,231 százalékra növelték közvetett befolyásukat a Molban. Az ÁÉB Bank tulajdonosa tavaly ősszel hasonló bejelentést tett az OTP-vel kapcsolatban. A milliárdos akkor azzal magyarázta az 5,294 százalékos részesedés vásárlását, hogy perspektivikusnak tartja a bank külföldi terjeszkedését. Az mfor.hu a térségbeli akvizíciók tükrében elemzi a két társaság eredményeit.

42067 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-11-22 ] Nincs elfelejtve: 2826 milliárddal tartozik az állam a volt pénztártagoknak - lea
" Én már el is felejtettem azt a közel 6millió forinto..."
[ 2017-11-22 ] Óriási fizetésemelést kapnak a Parlament tisztviselői - Tóth Jani
" Miért nem jönnek inkább vidékre termelő üzemekbe dol..."
[ 2017-11-20 ] Összeomlott Merkel Jamaica-koalíciója - kakambuki
" Hát ez már nem az a kimondott diadalmenet amivel a M..."
[ 2017-11-19 ] Olyat húz az RTL, amire eddig még nem volt példa - Dinafeel
" Úgy látom savanyú a szőlő! Egyik csatornát sem nézem..."
[ 2017-11-14 ] A BKV mérnökökkel pótolja a buszsofőröket - gubaba
" Kerekesszékkel közlekedőket is felvesznek? ..."
További témák >>
hirdetés
.